CSKA Moskva – Třinec 7:1 (kon.) | Sparta Praha – HC Slovan 3:0 (kon.) | K. Vary – Trenčín 6:4 (kon.)
HK Riga – Vítkovice 1:4 (kon.) | CSKA Moskva – HK Riga 12:0 (kon.) | Trenčín – Sparta Praha 1:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 1:4 (kon.) | K. Vary – HC Slovan 7:3 (kon.)
koniec
HC Energie Karlovy Vary
7:3 (1:1, 2:0, 4:2)
HC Slovan Bratislava
cz Utorok 07.08.2018, 18:15 • Mini WERK ARENA, Třinec • President Cup • O umiestnenie
Partner:
     
    Dnešní program v Mini WERK ARENĚ končí. Další utkání se zde odehrají zítra a půjde už pouze o dva duely. V utkání o páté místo se střetne Sparta Praha s Energií Karlovy Vary a o sedmé místo si to rozdají Dukla Trenčín a Slovan Bratislava. Zápasy o umístění tak nabídnou národní souboje. (20:25:50)
     
    Zápas končí nakonec jednoznačným vítězstvím Karlových Varů, ale většinu průběhu bylo utkání velmi vyrovnané. První třetina jako jediná skončila vyrovnaným skóre – to otevřel ve čtvrté minutě Šmajda a vyrovnal o deset minut později z náhodné akce z předbrankového prostoru Ondriš. Druhá třetina nabídla zvýšenou aktivitu Slovanu Bratislava, ale paradoxně dva góly v jejich síti – prosadil se Rymon s Remešem, dopředu jednoznačně nejaktivnější muži utkání.



    Nejzajímavější podívanou nabídla závěrečná dvacetiminutovka. Nejprve snížil Kukumberg a poslední čtvrthodina slibovala slušné drama. Osm minut před koncem ale za stavu 3:2 odšpuntoval ofenzivní stavidla März, následně se dvakrát trefil Rymon, který tak docílil celkem tří gólů, a skóre uzavřel Remeš. Vzhledem k tomu, že se v téhle drtivé pasáži prosadil za Slovan pouze Géci, znamenalo to nakonec vítězství Karlových Varů o čtyři góly – 7:3!
     
    Po skončení zápasu jsou ještě vyhlášení nejlepší hráči. Ze strany domácích Karlových Varů se jedná o Jakuba Vogela a nejlepším hostem z týmu Slovanu Bratislava je Adam Ondriš.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Běží poslední minuta zápasu. Slovan sice útočí, ale je to bezzubá snaha.
     
    57:56
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Teď už to můžeme říct asi se stoprocentní jistotou. 124 sekund před koncem utkání navyšuje na 7:3 z pohledu Energie ALEXANDR REMEŠ. Vyrovnání nebo otočení skóre ze strany Slovanu se zdá býti utopií.
     
    57:46
    Do konce zbývá něco přes dvě minuty, Slovan prohrává o tři góly a hraje ve vlastním obranném pásmu. Zdá se být rozhodnuto.
     
    56:43
    Slovan právě vstřelil branku!
    Přece jenom ještě snížení na straně Slovanu Bratislava a využitá přesilovka. V početní převaze skóruje ALEX GÉCI a koriguje na 3:6 z pohledu hostů.
     
    56:28
    Slovan teď část přesilovky strávil ve vlastním obranném pásmu a ukrajuje si cenné sekundy.
     
    55:06
    Vidíme další menší trest. Vyloučení karlovarského Blechy značí početní výhodu Slovanu a možnost korekce skóre.
     
    54:54
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nedáš dostaneš na Karlovarské straně! Rychlý protiútok zakončil dalším gólem v síti Rusnáka DOMINIK RYMON, který zakončil akci dva na jednoho. Šestý gól v síti Slovanu a zároveň Rymonův hattrick. 6:2!
     
    54:38
    Nakonec přeci jen zajímavá situace před Bajgarem. Jendek ztečoval vysoké nahození od modré, ale Bajgar jej skryl ve výstroji.
     
    54:08
    Vedení Karlových Varů se zdá být luxusní a to navíc v kontextu toho, že Slovan v posledních sekundách je málo na puku a ve střelbě, věstí těžké chvíle pro hosty.
     
    53:07
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energii se nakonec podařilo své vedení skutečně v početní výhodě umocnit. Druhým gólem v zápase se prosadil DOMINIK RYMON a Karlovy Vary vedou 5:2!
     
    52:59
    Energie kombinuje, ale víc než málo nebezpečný bekhendový pokus Rymona zatím nevymyslela.
     
    52:08
    Tvrdý zákrok, konkrétně krosček, teď vytkl hlavní rozhodčí Alexi Gécimu z týmu Slovanu Bratislava. Energie má přesilovku a možnost ještě posílit své vedení.
     
    51:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    O chvíli později jsou však již hole Karlovarských z radosti ve vzduchu. Gól Energie, který jí dává opět dvoubrankový náskok, je připsán LUKÁŠI MÄRZOVI. Karlovy Vary jsou vepředu – 4:2!
     
    50:53
    Po přežitém oslabení útočí Energie. Proškovo nebezpečné nahození od modré skončilo těsně nad.
     
    50:22
    Domácí jsou kompletní. Zolnaj vypálil z trestné, ale žádný z kolegů, kteří se zrovna v obranném pásmu snažili získat puk, si jej nevšiml. Puk tak k němu nedoputoval.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 4. Šmajda (Rymon), 28. Rymon (Remeš), 37. Remeš, 52. März, 54. Rymon (Vogel), 55. Rymon (Remeš), 58. Remeš – 14. Ondriš, 44. Kukumberg (Lachkovič), 57. Géci (Ožvald, Chekhov)


    HC Energie Karlovy Vary: Bajgar, Kubát – Vogel, Houdek, Prošek, Žďárský, Hohl, Zolnaj – Rymon, Remeš, Helecz, Šmajda, Blecha, Hrůša, Sapoušek, Czingel, Bubanec, Skuhravý, März, Šlechta
    HC Slovan Bratislava: Bovan, Rusnák – Patzelt, Chekhov, Benedikt, Bertók, Borák, Krakovský, Morong, Rajzík – Géci, Ožvald, Bubica, Molnár, Trubač, Ružanský, Zelenay, Kukumberg, Lachkovič, Veber, Jendek, Ondriš