Vítkovice – HC Slovan sk 3:1 (kon.) | Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:0 (kon.)
Chomutov – Novokuzneck 4:1 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 2:3 (kon.) | Kladno – Litvínov 1:3 (kon.)
Opava – Nový Jičín 6:4 (kon.) | Košice – Miškovec sk 7:1 (kon.) | K. Vary – Sparta Praha 4:5 (kon.)
Přerov – Třebíč 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Nové Zámky sk 5:1 (kon.) | Jihlava – Olomouc 2:1 (kon.)
Šumperk – Poruba 2011 3:4 (2:3 po s.n.)
koniec
HC Košice
7:1 (4:0, 2:0, 1:1)
DVTK Miškovec
Utorok 07.08.2018, 18:00 • Crow Arena • Prípravný zápas
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné prípravné stretnutie, v ktorom HC Košice porazil DVTK Jegesmedvék Miškovec jednoznačne 7:1. Takýto výsledok očakával skutočne len málokto, kažodpádne, maďarskému zástupcovi dnes nevychádzalo absolútne nič.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok letného večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:00:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Roland Hajós sa snažil čepeľou puk udržať v útočnej tretine Miškovca, nepodarilo sa mu to. Košičania si už túto situáciu dokázali postrážiť.
     
    58:30
    Posledných 90 sekúnd. Zápas sa už len dohráva.
     
    57:30
    Zaujímavý moment, keď sa pred Habalom ocitol osamotený Alexis Loiseau. Český gólman v službách Košíc mal ale všetko pod kontrolou a hru včas prerušil.
     
    57:20
    Hajós chcel posunúť puk spoluhráčom, jeho kolmica sa ale neradila práve medzi najpresnejšie. Aj preto sa k puku dostali Oceliari. Oba celky sa rozhodli striedať počas hry.
     
    56:30
    Prebiehajú posledné štyri minúty tretej tretiny. Hra sa mierne upokojila, oba celky už budú chcieť dohrať predovšetkým bez zbytočných zranení.
     
    55:20
    Poriadne bojovne sa teraz prezentoval Martin Krajňák, ktorému patril v pásme súpera azda každý centimeter na ľade. Vďaka jeho práci mohli Košičania prestriedať.
     
    53:53
    Košice dali gól!
    Po tvrdom zakončení príklepom od modrej čiary sa už ale Oceliari z gólu predsa len tešia. Do listiny strelcov sa zapísal tentokrát americký bek JIMMY MCDOWELL. Asistencia: Dávid Šoltés.
     
    53:38
    Zakončenie od modrej sa teraz poriadne poodrážalo, Adorján ho pod kontrolou nemal. Využiť to chcel Šoltés, avšak puk sa mu do siete pretlačiť nepodarilo.
     
    51:52
    Somogyi sa snažil poslať krížnu prihrávku cez stred poľa, táto nemohla byť v žiadnom prípade úspešná. Košičania mu puk vzali a budú postupovať smerom dopredu.
     
    50:48
    Plynie záverečných 10 minút prvej tretiny. Košičania toho v ostatných momentoch smerom dopredu veľa nepredviedli, držia sa skôr v defenzíve.
     
    49:15
    Miškolc dal gól!
    Hostia sa teraz dostali do veľkého tlaku, ktorému dokázal Vladislav Habal pomerne dlho odolávať. Napokon ale predsa len inkasoval, gólovou dorážkou sa prezentoval NIKANDROSZ GALANISZ. Asistencia: Balazs Somogyi.
     
    47:48
    Zbytočne teraz Szirányi cúval pred košickou ofenzívou. Našťastie pre Miškovec Oceliari tento fakt nevyužili a do lepšej streleckej pozície sa nedostali.
     
    46:42
    Nahodenie od modrej čiary, Habal toho teraz veľa nevidel. Napriek tomu dokázal puk reflexívne včas zraziť do bezpečnej zóny.
     
    45:20
    Výborne pracoval Vas, ktorý vystihol košickú prihrávku a poslal svoj tím do šance. Všetko sa to ale, nanešťastie pre Jegesmedvék, skončilo bez streleckého pokusu.
     
    44:49
    Mikula mal na hokejke gól s poradovým číslom sedem. Attila Adorján už ležal na ľade, košickému útočníkovi sa ponad jeho ľavý betón puk zodvihnúť nepodarilo.
     
    43:20
    Obrovský Jed Rusk teraz výborne vykrýval priestor pred bránkoviskom a znemožňoval Košičanom udomácniť sa tam. Fantastická práca zadáka druhej obrany Miškovca.
     
    42:49
    Aj tretia tretina plynie pomerne rýchlo. Košičania sa snažia naďalej vychádzať zo zabezpečenej defenzíve. Práve to by im mohlo priniesť ešte niekoľko dôvodov na radosť.
     
    41:30
    Lenďák sa spoza bránky s pukom presunul k bližšej žrdi, kde preveril pozornosť maďarského gólmana. Ten nechal svoj betón pevne na ľadovej ploche.
     
    40:41
    Hostia ešte dohrávajú oslabenie, a tak sa snažili puk spred Adorjána čo najskôr upratať. Podarilo sa im to v tejto chvíli, keď ho poslali cez všetky čiary.
     
    40:16
    Tretia tretina sa začala. Nepredpokladáme výraznejšiu dramatizáciu zo strany Miškovca, a tak budeme zvedaví skôr len na konečnú podobu výsledku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Pred prestávkou ešte Košičania niekoľkokrát vystrelili, puk sa už ale do siete nedostal. Po 40 minútach hry tak platí stav 6:0, ku štyrom gólom ešte pribudli dva presné zásahy Petra Kafku.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:31.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:15
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškolc (János Vas – 2 min., sekanie).
     
    39:00
    Zaujímavá šanca pre Petráša. Ten sa teraz ako blesk z jasného neba ocitol pred bránkoviskom a skúsil zakončiť. Jeho strela sa napokon do siete nezmestila.
     
    38:38
    Medzičasom začali plynúť posledné dve minúty prvej tretiny. Pri puku je DVTK Miškovec, jeho korčuliari striedajú počas hry. Podobne tak učinia aj domáce Košice.
     
    37:20
    Pulliho vyhodenie našlo v útočnej tretine jedného z košických útočníkov, ktorý vyštartoval okamžite po puku. Oceliari sa vďaka tomu usadili v pásme, avšak výraznejší tlak z toho nebol.
     
    36:49
    Zdá sa, že maďarský tím začína kondične upadať. Boli by sme radi, ak by to nebol dlhodobejší efekt, zápas by totiž mohol byť v opačnom prípade ešte jednoznačnejší.
     
    35:40
    Oceliari sa dobre bránili a súperovi znemožňovali hrať pred bránkou Vladislava Habala. Napokon sa to ale Miškovcu predsa len podarilo. Vypadnutú strelu od modrej chcel doklepnúť Magosi, košický gólman druhýkrát nezaváhal.
     
    35:09
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Krajňák – 2 min., sekanie).
     
    34:41
    Košičania sa teraz držali v pásme. Viaceré krížne prihrávky však súpera zásadnejšie neprekvapili, a tak to bolo bez lepšej streleckej pozície.
     
    33:14
    Hajós dokorčuľoval puk na zadnom mantineli a popri ňom ho aj posielal svojim spoluhráčom. Miškovec sa ale pred Habalom príliš dlho nezdržal, o čo sa postarala defenzíva Oceliarov.
     
    32:17
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., hrubosť).
     
    32:17
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškolc (Ryan Harrison – 2 min., hrubosť).
     
    32:17
    Boli sme svedkami aj prvej potýčky. Dudáš si teraz niečo potreboval vysvetliť s Ryanom Harrisonom. Obaja kohúti smerujú na trestnú lavicu.
     
    31:52
    Hra v ostatných sekundách mierne stratila na svojom tempe. O lepšiu kombináciu sa pokúšal aj Miškovec, avšak jeho spoluhráčom sa pred Habalom nedarilo.
     
    30:58
    Košičania premýšľali za vlastnou bránkou, ako sa čo najjednoduchšie dostať do pásma svojho súpera. Napokon im to ale absolútne nevyšlo a po zbytočnej chybe musia korčuľovať späť.
     
    29:26
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškolc (Jamie Milam – 2 min., hákovanie).
     
    29:25
    Košice dali gól!
    Ba čo viac – v početnej výhode inkasuje. Košičania sa so súperom hrajú ako mačka s myšou, čo značí aj skóre na svetelnej tabuli. Je to 6:0, o čo sa postaral PETR KAFKA. Asistencia: Tomáš Hričina.
     
    29:22
    Haščák sa zbavil dvoch hráčov súpera puk poslal von z košického obranného pásma. MIškovec toho zatiaľ počas tejto presilovej hry veľa nepredviedol.
     
    28:49
    Mark Miskolczi to skúšal strelou zápästím, jeho ranu Jimmy McDowell zblokoval do ochrannej siete. Vhadzovať sa tak bude pred bránkou Vladislava Habala.
     
    28:16
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., krosček).
     
    27:40
    Mohlo to byť už 6:0, nebyť konštrukcie bránky. Nuž, zdá sa, že Miškovec odíde za hranice s poriadnou nádielkou a bude mať o čom premýšľať.
     
    26:38
    Košice dali gól!
    O to viac môže maďarského zástupcu mrzieť ďalší puk v jeho sieti. Gól s poradovým číslom päť zabezpečil český ostrostrelec PETR KAFKA. Asistencie: Marcel Haščák, Evan Brophey.
     
    26:27
    Medzičasom sa pokračuje s piatimi mužmi na oboch stranách. Miškovec hral presilovku dobre, gól z nej ale nepadol.
     
    25:49
    Kochovi sa podarilo zblokovať súperovu prihrávku, ten ale pri puku ostal. Habal tak musel čeliť rane od modrú čiaru, ktorú betónmi včas zrazil do bezpečia.
     
    24:48
    Košičania sa v úvode oslabenia dobre bránili, a tak prišla strela až po pomerne dlhom čase. János Vas to skúšal príklepom, jeho rana sa od vonkajšej konštrukcie Habalovej bránky odrazila na zadný mantinel.
     
    23:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Evan Brophey – 2 min., držanie hokejky).
     
    23:02
    Ritó stíhal Dudáša a hoci ho nedokorčuľoval, výhodu má Miškovec. Po zakázanom uvoľnení sa totiž bude vhadzovať v košickom obrannom pásme.
     
    22:27
    Habal bol pri aktivite súpera pripravený pracovať svojou hokejkou, napokon to ale nutné nebolo. Jimmy McDowell totiž puk šikovne poslal do stredného pásma.
     
    21:05
    Zaujímavo sa ale javila krátka prihrávka, ktorá mala hľadať Szomogyiho. Tomu ale puk ušiel, šanca pre DVTS z toho preto nebola.
     
    20:49
    Začala sa druhá tretina zápasu. Dudáš puk okamžite nastrelil na mantinel za bránku Miškovca, avšak tentokrát nedokázali Košice v podobnej situácii vymyslieť nič zaujímavé.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina bola jasne v réžii Košičanov, ktorí Miškovec vyprevádzajú do šatní s vedením v pomere 4:0. Maďarský zástupca mal počas úvodných dvadsiatich minút viacero svetlých momentov, avšak v druhej polovici prvej tretiny sa mu dariť prestalo.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:43.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:20
    Košice dali gól!
    Tak napokon predsa len áno. Košičania sa jednoducho presunuli pred bránku svojho súpera, ktorý inkasuje po štvrtýkrát. Zakončenie PETRA GALAMBOŠA sa od žrde odrazilo priamo do siete. Asistencia: Martin Lenďák.
     
    19:10
    Už sa pred prestávkou pravdepodobne nič podstatné neudeje.
     
    18:40
    Košice dali gól!
    Prvotretinová deštrukcia Miškovca pokračuje. Attila Adorján strelu z takéhoto uhla rozhodne nečakal, čo bola chyba. Pohodlne ho totiž zakončením pomedzi betóny prekonal MARCEL HAŠČÁK.
     
    18:05
    Posledné dve minúty prvej tretiny.
     
    17:30
    Dve a pol minúty pred koncom prišlo nezmyselné nahodenie jedného z hostí na zadný mantinel. Tam boli len Košičania, a tak Miškovec vo svojej útočnej akcii pokračovať nemohol.
     
    16:08
    Košice dali gól!
    Oceliari využili túto presilovú hru pomerne rýchlo a súperovi tak odskakujú na rozdiel dvoch presných zásahov. Postaral sa o to navrátilec v košickom drese MARCEL HAŠČÁK. Asistencia: Martin Lenďák.
     
    15:45
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškolc (Nick Crawford – 2 min., podrazenie).
     
    15:00
    Oba celky striedajú počas hry, tá tak na malý moment ostane za košickou bránkou.
     
    14:53
    Zaujímavé momenty v podaní Šimona Petráša. Jeho prvý pokus ešte defenzíva zastavila, druhý sa jej však už zblokovať nepodarilo. Adorjánovu bránku ale puk preletel.
     
    14:38
    Miškovec sa snažil o rýchly prienik pred Habala. Bol však prirýchly a priniesol len postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    13:54
    Rusk a Szomogyi teraz okolo puku len prekorčuľovali, a tak sa otvoril priestor pre Košice. Tie posielali jedného zo svojich útočníkov do veľkej šance, pred bránou mu ale puk na čepeľ nesadol.
     
    12:33
    Nick Crawford šprintoval do stredného pásma, kde si pýtal prihrávku. Puk sa k nemu napokon predsa len dostal, následná snaha jeho spoluhráčov ale zaujímavejší moment nepriniesla.
     
    11:40
    Hričina potreboval striedať, Košičania sa preto s prihrávkou do pásma neponáhľali. Počas hry bude striedať aj DVTK Miškovec.
     
    10:43
    Ďalší úspešný zákrok českého gólmana v službách Košíc. Pred jeho bránkou teraz nebezpečne operoval Galanisz, a tak Habal hru radšej prerušil.
     
    10:27
    Žitný dokorčuľoval Mikulov puk, ani tento fakt ale Košiciam na udržanie si pásma nestačil. Dopredu sa tak presunul maďarský zástupca, ktorý prinútil Habala hru prerušiť.
     
    09:20
    Mikulovu príhravku na modrú čiaru hráči Miškovca fantasticky prečítali a letiaci puk zblokovali až do stredného pásma. Oceliari tak musia od Adorjána odkorčuľovať.
     
    08:37
    Popri mantineli sa dopredu prebíjal Jokeľ. Ten napokon udržal puk pre Košice, ktoré skúsili raz zakončiť, avšak táto strela gólové parametre nemala.
     
    07:52
    Košice dali gól!
    Signalizovalo sa vylúčenie jedného z hostí, ale to napokon nutné nebude. Košičania to zahrali dobre a hoci po Hričinovej prihrávke za kruhy ešte gól nepadol, z úspešnej dorážky sa tešil JAKUB SUJA. Asistencie: Dávid Šoltés, Tomáš Hričina.
     
    06:58
    Galanisz vyštartoval po ľavom krídle, aby napokon puk predsa len posunul pred seba. Jeho spoluhráči si ale následne nerozumeli a útočné pásmo museli opustiť.
     
    05:58
    Od modrej to teraz skúšal zrejme Vojtko. Jeho krížna strela nebola vôbec márna, každopádne, puk si vďaka pohotovému Habalovi cestu do siete nenašiel.
     
    05:21
    Už v úvode sa hrá mimoriadne atraktívny útočný hokej, ktorý sa prerušuje len minimálne. Oba celky tak využívajú rotáciu na ľade častejšie, zmena hráčov príde aj teraz.
     
    04:15
    Szirányi aktívne vystupoval v defenzíve hostí, ktorá čelila viacerým nepríjemným streleckým pokusom z hokejok Košičanov. Väčšina pukov ale skončila na zadnom mantineli.
     
    03:27
    Vôbec po prvýkrát sa maďarský zástupca dokázal na dlhší čas usadiť v pásme svojho súpera. Košičania ale hokejistov Miškovca vytláčali k mantinelu, ani tentokrát sme tak zakončenie nevideli.
     
    02:56
    Haščák musel vykorčuľovať z pásma, signalizovalo sa totiž postavenie mimo hry. Následný úpadok tempa využili oba celky na prestriedanie.
     
    01:42
    Košičania sú zatiaľ jasne lepším celkom. Miskolczimu vyhodenie nevyšlo, k puku sa tak dostal Petráš. Košičania si následne v pásme vypracovali tlak, Adorján sa len presúval zo strany na stranu.
     
    01:17
    Láda puk šikovne odohral pred Košičanmi, ktorí sa následne museli vrátiť pred vlastnú bránku. Zakončenie z toho nebolo, hralo sa len popri mantineli.
     
    00:35
    Na zadnom mantineli pracoval Crawford. Napriek tomu sa puk odrazil pred bránku, kde stál, našťastie pre hostí, len dobre tiesnený Haščák.
     
    00:20
    Prípravný zápas medzi Košicami a Miškovcom sa začal. Puku sa ako prví zmocnili domáci hokejisti. Tí sa tak pokúsia čo najrýchlejšie presunúť pred bránku, ktorú stráži Attila Adorján.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš (C), Lenďák, Šedivý, Koch, Pulli, McDowell, Michalčin – Kafka, Brophey, Haščák – Šoltés, Galamboš, Hričina (A) – Jokeľ, Suja (A), Petráš – Žitný, Krajňák, Mikula

    DVTK Miškolc: Adorján (Duschek) – Kiss, Crawford, Milam, Rusk, Szirányi (A), Láda, Vojtko – Vas (A), Loiseau, Kulmala – Magosi (C), Galanisz, Somogyi – Ľupták, Harrison, Miskolczi – Vincze, Hajós, Ritó.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, vítam vás pri priamom prenose z prípavného zápasu pred novou sezónou Tipsport ligy. V metropole východného Slovenska si hokejky skrížia HC Košice a DVTK Miškovec.

    Pre slovenského zástupcu HC Košice pôjde vôbec o prvý prípravný zápas pred sezónou 2018/2019. V tej budú Košičania pomýšľať na tie najvyššie ciele, a tak niet pochýb o tom, že by sa Oceliari radi tešili z víťazstiev už teraz.

    Košičania odohrajú na domácom ľade len jeden súboj, a to práve s MIškovcom. Rovnaký súper ich čaká v odvete v Maďarsku. Ešte predtým sa Košice zúčastnia turnaja vo Zvolene, rovnako tak ich čaká tradičný popradský Tatranský pohár.

    Aktuálny káder HC Košice:

    Brankári: Vladislav Habal, Stanislav Škorvánek
    Obrancovia: Václav Čížek, Martin Dudáš, Patrik Koch, Jimmy McDowell, Martin Lenďák, Christián Michalčin, Klemen Pretnar, Jere Pulli, Eduard Šedivý
    Útočníci: Evan Brophey, Peter Galamboš, Tomáš Hričina, Petr Kafka, Tomáš Klíma, Ladislav Nagy, Tomáš Netík, Marcel Haščák, Šimon Petráš, Gabriel Spilar, Jakub Suja, Dávid Šoltés, Filip Vrábeľ, Roman Žitný,

    Na skúške: Oliver Jokeľ, Dalibor Mikula, Martin Krajňák, Matúš Nagy

    Vyhliadky na Tipsport ligu majú aj juniori Jakub Cibák a Filip Hudák.

    DVTK MIškovec je, rovnako ako maďarský hokej vo všeobecnosti, pre slovenských fanúšikov zatiaľ jednou veľkou neznámou. Už teraz sa ale tešíme na to, ako sa bude jeden z dvoch maďarských účastníkov našej najvyššej súťaže prezentovať v príprave. Vo všeobecnosti sa očakáva, že ako Miškovec, tak aj Budapešť, sa budú počas sezóny chcieť držať v prvej polovici tabuľky. Z tohto pohľadu by preto neboli priaznivé výsledky z prípravy žiadnym prekvapením.

    Aktuálny káder DVTK Miškovec:

    Brankári: Dávid Duschek, Attila Adorján
    Obrancovia: Nick Crawford, Jed Rusk, Bence Szyrányi, Balázs Láda, Mátyás Vojtko, Jameson Milam, Dániel Kiss
    Útočníci: Roland Hajós, Nikandrosz Galanizs, Balázs Somogyi, Péter Vincze, László Ritó, János Vas, Ryan Harrison, Márk Miskolzci, Alexis Loiseau, Bálint Magosi, Rasmus Kulmala,

    Na skúške: Kristián Ľupták
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 8. Suja (Šoltés, Hričina), 17. Haščák (Lenďák), 19. Haščák, 20. Galamboš (Lenďák), 27. Kafka (Haščák, Brophey), 30. Kafka (Hričina), 54. McDowell (Šoltés) – 50. Galanisz (Somogyi)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš (C), Lenďák, Šedivý, Koch, Pulli, McDowell, Michalčin – Kafka, Brophey, Haščák – Šoltés, Galamboš, Hričina (A) – Jokeľ, Suja (A), Petráš – Žitný, Krajňák, Mikula
    DVTK Miškovec: Adorján (Duschek) – Kiss, Crawford, Milam, Rusk, Szirányi (A), Láda, Vojtko – Vas (A), Loiseau, Kulmala – Magosi (C), Galanisz, Somogyi – Ľupták, Harrison, Miskolczi – Vincze, Hajós, Ritó