Slovensko – Švédsko 3:4 (po pr.) | Lotyšsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Rakúsko – Bielorusko 4:0 (kon.)
Dánsko – J. Kórea 3:1 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 4:3 (kon.) | Kanada – Fínsko 1:5 (kon.)
koniec
Dánsko
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Južná Kórea
Sobota 12.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:54
    No a v tejto chvíli neboli kórejskí hokejisti vôbec ďaleko od kontaktného gólu, keď po nedorozumení v rozohrávke Dánska sa dostal puk k Čong-hjun Leeovi, no ten z dobrej pozície Andersenovu bránku netrafil!
     
    58:20
    Kórejčania už nemajú na čo čakať, Matt Dalton je vonku z bránky a uvidíme hru 6 na 5!
     
    57:40
    Okamžite po vhadzovaní sa v obrovskej príležitosti ocitol Jannik Hansen, ktorý však z hranice bránkoviska nedokázal doraziť puk za chrbát kórejskeho gólmana.
     
    57:35
    Kórejskí hokejisti sa ešte predsa len pokúsia s týmto zápasom predsa len niečo spraviť, Jim Paek si berie oddychový čas. Vhadzuje sa však pred Mattom Daltonom.
    56:35 Nichlas Hardt (DEN) - 3:1
     
    56:35
    Dánsko dalo gól! Toto si už Dáni ujsť rozhodne nenechajú. V presilovej hre pridáva po peknom teči z predbránkového priestoru ich tretí gól v zápase NICHLAS HARDT. Asistencie: Frans Nielsen, Jesper Jensen Aabo.
     
    55:50
    Neuveriteľná taktická chyba zo strany Brocka Radunskeho pravdepodobne pochováva šance Kórejčanov na zvrat v tomto zápase. Útočník ázijskeho celku totiž pri prejazde okolo striedačiek zrazil k zemi jedného z Dánov a putuje tak na trestnú lavicu.
     
    54:33
    Obrovský tlak Kórejčanov v útočnom pásme! Puk tam zaviezol Čong-hjun Lee, ktorý sa pokúsil obtočiť okolo bránky, no Frederik Andersen si postrážil aj následnú nebezpečnú dorážku Kim Ki-Songa!
     
    50:43
    Dlho sa na ľadovej ploche nič nedialo, keď sa ani jednému z tímov nedarilo založiť ofenzívnu akciu. Potom však trochu v ofenzíve prepadli Kórejčania, na opačnej strane sa črtalo prečíslenie Dánska, ktoré v poslednej chvíli nedovoleným zákrokom prekazil Alex Plante. Ten si za sekanie odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    44:53
    No a teraz skutočne neboli kórejskí hokejisti ďaleko od vyrovnania, keď sa spoza bránky k strele natlačil Michael Swift, neujali sa ani niekoľkonásobné dorážky jeho spoluhráčov.
     
    44:01
    Nichlas Hardt sa teraz poriadne čuduje rozhodnutiu jedného z rozhodcov, ktorý ho za držanie súperovej hokejky posiela na trestnú lavicu. Južná Kórea si tak zahrá ďalšiu presilovú hru a znova tak má príležitosť vyrovnať skóre stretnutia.
     
    39:43
    Obrovská príležitosť kórejskeho tímu! Po prihrávke spoza bránky sa úplne sám medzi kruhmi ocitol Čong-hjun Lee, oprel sa do puku, no Frederik Andersen bol dobre postavený!
     
    38:27
    Vďaka aktivite Brocka Radunskeho si v závere druhej tretiny zahrajú svoju prvú presilovú hru aj Kórejčania, keď sa nedovoleným bránením previnil obranca Jesper Jensen Aabo.
    32:14 Jesper Jensen (DEN) - 2:1
     
    32:14
    Dánsko dalo gól! V tomto striedaní dostali Dáni v útočnom pásme až príliš veľa priestoru, Oliver Bjorkstrand zachytil puk na pravom mantineli, poslal ho nikým nestráženému útočníkovi JESPEROVI JENSENOVI, a ten už nemal problém prekonať Daltona. Asistencia: Bjorkstrand.
     
    30:36
    Kim Ki-sung dostal peknú prihrávku do jazdy na pravom krídle, prihral pod seba na Ton-ko Iho, jeho projektil skončil len na ochrannej sieti a pokračovať sa bude opäť až po reklamnej prestávke.
     
    27:08
    Dáni sa dnes mimoriadne zahrávajú s ohňom. Tentokrát podcenili rozohrávku akcie z vlastného obranného pásma a Jong-čon I takmer zasúval puk do poloodkrytej bránky Frederika Andersena.
     
    26:45
    Ak však chcú byť kórejskí hokejisti dnes úspešní, musia sa vyvarovať podobne zbytočných faulov, ako toto teraz predviedol Brock Radunske, ktorý po nepremenej streleckej príležitosti krosčekoval jedného z dánskych obrancov.
    24:18 Ki-song Kim (KOR) - 1:1
     
    24:18
    Južná Kórea dala gól! Tak predsa sa kórejským hokejistom podarilo vyrovnať, keď ich dobrú pasáž využil na strelenie gólu po peknej prihrávke od Kim Sang-uka KIM KI-SONG. Asistencia: Kim Sang-uk.
     
    23:25
    No a už mohlo byť vyrovnané! Dáni prepadli v útočnom pásme, na opačnej strane sa do zakončenia po prenechaní puku od spoluhráča dostal Kim Ki-sung, Frederik Nielsen jeho strelu vykopol na mantinel.
    22:55 Frans Nielsen (DEN) - 1:0
     
    22:55
    Dánsko dalo gól! Síce po skončení početnej prevahy, no predsa len sa dánski hokejisti dostávajú do vedenia, keď nádherne z ľavého kruhu na vhadzovanie trafil FRANS NIELSEN. Asistencia: Daniel Nielsen.
     
    20:52
    Kým v prvej tretine sa Kórejčania dokázali nedovolených zákrokov vyvarovať, tak hned v úvode tej druhej sa už budú musieť brániť potom, čo si Ton-ko I za vlastnou bránkou pridržal súpera.
     
    19:52
    Tak si to predstavte. Kórejčania takmer udreli v absolútnom závere prvej tretiny, keď sa puk po nahodení na zadný mantinel odrazil na hokejku Kim Sang-uka, no ten ho za chrbát Frederika Andersena nasmerovať nedokázal.
     
    16:53
    Nicklas Jensen teraz takmer využil prvú väčšiu chybu v rozohrávke Kórejčanov, Matt Dalton však proti jeho strele vytiahol skvelý zákrok.
     
    14:38
    Až v tomto momente sme videli pred bránkou Matta Daltona poriadny závar, avšak Jesper Jensen puk za chrbát kórejskeho gólmana nepretlačil.
     
    08:12
    Nepremenená príležitosť kórejského tímu akoby dánsky tím nabudila k ešte väčšej aktivite a v tomto striedaní zasahoval Matt Dalton tak proti strele Petra Regina, ako aj teču Juliana Jakobsena.
     
    06:55
    Sympatický úsek hry od Kórejčanov a sledovali sme zatiaľ najväčšiu príležitosť zápasu, keď sa pred Frederikom Andersenom v jasnej príležitosti nepresadil Čin-hi Ahn, jeho strelu následne nedorazil ani Michael Swift.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 23. Nielsen (Nielsen), 33. Jensen (Bjorkstrand), 57. Hardt (Nielsen, Jensen Aabo) – 25. Ki-song Kim (Sang-uk Kim)


    Dánsko: Andersen (Dahm) – Jensen Aabo, O. Lauridsen, Lassen, Larsen, Nicholas Jensen, Nielsen, Kristensen – Bjorkstrand (A), Nielsen, Bødker – Hardt (C), Regin, Storm – Nicklas Jensen, Jensen, Hansen – Jakobsen, Christensen, Russell (A) – Madsen.
    Južná Kórea: Dalton (Song-če Pak) – Won-čon Kim, Young, Regan, Ton-ko I, Jong-čon Seo, Plante, Hjon-ho O – Č-h. Lee, Ki-song Kim, Sang-uk Kim – Radunske, Jin-Hui Ahn, Swift – Won-čong Kim, U-sang Pak, Sang-hun Šin – Hjun-čol Song, Jong-čon I, Sang-u Šin.

    Rozhodca: Oliver Gouin (CAN), Mikael Sjoqvist (SWE) – Gleb Lazarev (RUS), Dustin McCrank (CAN)