Slovensko – Švédsko 3:4 (po pr.) | Lotyšsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Rakúsko – Bielorusko 4:0 (kon.)
Dánsko – J. Kórea 3:1 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 4:3 (kon.) | Kanada – Fínsko 1:5 (kon.)
koniec
Kanada
1:5 (1:3, 0:0, 0:2)
Fínsko
Sobota 12.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Takýto vysledok nečakal snáď nikto. Po fantastickom výkone najmä v prvej tretine, keď si vypracovali dvojgólový náskok zvíťazili fínski hokejisti nad Kanadou v šlágri herninskej B-skupiny jednoznačne 5:1. To okrem iného znamená aj to, že Kanada priebežne klesá až na štvrtú pozíciu v tabuľke pred záverečnými dvoma vystúpeniami v základnej skupine. Fínsko je druhé o bod za USA. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (22:34:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Ešte jedno prerušenie hry. Mathew Barzal absolútne zbytočne pri striedačke svojho tímu zaútočil zozadu na Veli-Mattiho Savinainena, obaja inkasujú dve minúty za hrubosť.
     
    59:16
    Brayden Schenn sa opäť prebíjal do útočného pásma, Fíni však dostali puk až pred Darcyho Kuempera.
     
    58:22
    Po vybojovanom puku od Jordana Eberleho sa pre Säterim ocitol Brayden Schenn, fínsky brankár však dnes podal bezchybný výkon.
     
    57:15
    Fínski hokejisti sa v závere zápasu sami pripravujú o presilovú hru, keď ich na ľade bolo v jednom momente až príliš veľa, čo neušlo pozornosti rozhodcov.
     
    56:50
    Pred Kasperim Kapanenom teraz pri jeho strele z blízkosti ľavej žŕdky zívala poloodkrytá bránka, fínsky útočník ju však netrafil!
     
    55:39
    Ešte jedno vylúčenie na kanadskej strane. Joel Edmundson sa v súboji pri mantineli previnil nedovoleným bránením. Fíni si tak zahrajú ďalšiu presilovú hru.
     
    54:55
    Vyzerá to tak, že zápas sa už len dohráva. Uvidíme, či sa dnes ešte dočkáme nejakého presného zásahu na jednej či druhej strane.
     
    54:04
    Výborná práca od Braydena Schenna. Ten získal puk v strednom pásme, nasmeroval si to rovno na fínsku bránku, Teuvo Teräväinen ho v poslednej chvíli zahákoval, a tak uvidíme hru 4 na 4.
     
    53:19
    Markus Nutivaara nahadzoval puk "do ohňa" Janne Pesonen ho pri snahe o teč netrafil, Kanaďania vyhadzujú až za Harriho Säteriho.
     
    52:38
    Až teraz sa definitívne Fíni usadili v útočnom pásme, ponuku Sebastiana Aha na teč nedokázali do bránky nasmerovať Mikko Rantanen ani Veli-Matti Savinainen.
     
    51:45
    Teraz však už Connor McDavid pôjde von. Jeho hokejka vyletela v tomto prípade v súboji s Mirom Heiskanenom príliš vysoko a keďže tam prišlo aj k zraneniu fínskeho obrancu, Suomi dostanú k dispozícii štvorminútovú početnú prevahu.
     
    50:57
    Connor McDavid hral s vysokou hokejkou v útočnom pásme, jeho puk trafil do tváre Tommiho Kivistö. Vylučovať sa nebude, vhadzuje sa v obrannom pásme Fínov.
     
    50:40
    Po dlhšom čase sa Kanaďanom podarilo usadiť v útočnom pásme, o čo sa postaral Darnell Nurse. Ten sa síce najskôr nenatlačil až do bránkoviska Harriho Säteriho, následne však napriahol k strele od modrej čiary po prihrávke od Tysona Josta. Säteri bez problémov chytá, nasleduje ďalšia reklamná prestávka.
     
    49:38
    Kanaďanom sa už nedaria ani kombinácie v útočnom pásme. Puk získal Kasperi Kapanen, zaviezol ho do útočného pásma, kde získal cenné sekundy smerom k záverečnej siréne v rohu klziska Veli-Matti Savinainen.
     
    49:00
    Kanaďania pôsobia teraz poriadne zaskočeným dojmom. Teuvo Teräväinen získal puk pri pravom mantineli a pokúsil sa zaskočiť Darcyho Kuempera, ten si však túto situáciu postrážil.
     
    48:49
    O ďalší strelecký pokus smerom na Darcyho Kuempera sa postaral mladý obranca Miro Heiskanen, ktorý poslal puk do lapačky kanadského gólmana. Pokračovať budeme po ďalšej reklamnej prestávke.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 11. Pageau (Horvat) – 9. Rantanen, 14. Pesonen (Nutivaara, Tolvanen), 17. Rantanen (Mikael Granlund, T. Teräväinen), 46. Tolvanen, 46. T. Teräväinen (Aho, Kivistö)


    Kanada: McElhinney (17. Kuemper) – Ekblad, Vlasic, Edmundson, Parayko, Pulock, R. Murray, Nurse – Schwartz, Nugent-Hopkins, McDavid (C) – B. Schenn (A), Jo. Bailey, R. O'Reilly (A) – Pageau, Dubois, Horvat – Eberle, Barzal, Jost – Beauvillier.
    Fínsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Kapanen, Mikael Granlund (C), Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Manninen, Jormakka, Tolvanen – Anttila, Mäenalanen, Pesonen – Palola.

    Rozhodca: Mark Lemelin (AUT), Konstantin Olenin (RUS) – Dmitri Golyak (BLR), Peter Šefčík (SVK)