Slovensko – Švédsko 3:4 (po pr.) | Lotyšsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Rakúsko – Bielorusko 4:0 (kon.)
Dánsko – J. Kórea 3:1 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 4:3 (kon.) | Kanada – Fínsko 1:5 (kon.)
koniec
Rusko
4:3 (0:0, 3:1, 1:2)
Švajčiarsko
Sobota 12.05.2018, 20:15Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Ruskom a Švajčiarskom. Švajčiari v ňom nezískali ani bod, aj keď si ho zaslúžili. Rusko tak víťazí v riadnej hracej dobe 4:3.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 23:27

    Najlepší hráči v dnešnom zápase:

    v tíme Ruska: Vladislav Gavrikov
    v tíme Švajčiarska: Enzo Corvi (22:34:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Rusi puk vytlačili do stredného pásma, posledných 30 sekúnd.
     
    59:02
    Oddychový čas Ruska.
     
    59:02
    Švajčiari hrajú bez Reta Berru, ten ostal na striedačke. Šesť korčuliarov zo Švajčiarska tak bojuje proti piatim Rusom s Košečkinom v bránke.
     
    58:12
    Oddychový čas Švajčiarska.
    58:12 Gaëtan Haas (SUI) - 4:3
     
    58:12
    Švajčiarsko dalo gól!
    Opäť je ale znížené! Gól prišiel doslova v hodine dvanástej, necelé dve minúty pred koncom riadnej hracej doby. Rusko vyhráva už len o gól, o čo sa postaral GAËTAN HAAS. Asistencie: Sven Andrighetto, Nino Niederreiter.
     
    57:38
    Andrighetto sa k strele neodhodlal a prihrával len do strany. Švajčiari už následne nič zaujímavé nevymysleli, ruská reprezentácia preto puk poslala cez všetky čiary.
     
    56:48
    Vylúčenie v tíme Rusko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
    56:07 Michail Grigorenko (RUS) - 4:2
     
    56:07
    Rusko dalo gól!
    Už je, zdá sa, definitívne rozhodnuté. Rusi si teraz pred Berrom vypracovali veľký tlak, ktorý zakončili ideálnou prihrávkou pred bránkovisko. MICHAIL GRIGORENKO sa už pomýliť nemohol. Asistencie: Arťom Anisimov, Vladislav Gavrikov.
     
    55:01
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 12 366 divákov.
    54:40
     
    54:40
    Aj naďalej ale Švajčiari kombinovali pred Košečkinom. Puk si útočnej modrej čiare pýtal Fric, napokon ho nedostal. Rusi sa tak dokázali oslobodiť a prestriedať.
     
    53:44
    Švajčiari boli pred Košečkinom aktívni. Výsledkom bol vypadnutý puk a následná dorážka, ktorú Švajčiarsko do siete napokon nepretlačilo.
     
    53:13
    Nasleduje komerčná prestávka, počas ktorej si oba celky rozdajú taktické pokyny pri hráčskych laviciach.
     
    51:52
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak ešte to bude veľmi zaujímavé! Štadión začal jasať, presadil sa totiž SVEN ANDRIGHETTO, ktorý upravil na 2:3 z pohľadu Švajčiarov. Asistencie: Timo Meier, Joël Vermin.
     
    51:39
    Raphael Diaz rýchlo zacúval do obrannej tretiny, kde chceli Rusi kombinovať. Napokon sa im to nepodarilo, my tak máme za sebou ďalšiu minútu bez šance.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 23. Kaprizov (Dacjuk, N. Gusev), 28. Dadonov (Anisimov), 40. Nesterov (N. Gusev, Dacjuk), 57. Grigorenko (Anisimov, Gavrikov) – 27. Untersander (Kukan, Corvi), 52. Andrighetto (Meier, Vermin), 59. Haas (Andrighetto, Niederreiter)


    Rusko: Košečkin (Šestorkin) – Gavrikov, Kiselevič, N. Zajcev, Nesterov, J. Jakovlev, Bereglazov, Trjamkin – Kaprizov, Dacjuk (C), N. Gusev – Anisimov, Bučnevič, Grigorenko – Andronov (A), Dadonov (A), Mamin – Kablukov, A. Michejev, Šalunov – Barabanov.
    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Diaz (C), Müller, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Niederreiter (A), Corvi, S. Moser – Meier, Vermin, Andrighetto – Baltisberger, Hofmann, Schäppi (A) – Rod, Scherwey, Riat – Haas.

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Schukies (GER) – Davis (USA), Kilian (NOR)

    Diváci: 12366