Slovensko – Švédsko 3:4 (po pr.) | Lotyšsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Rakúsko – Bielorusko 4:0 (kon.)
Dánsko – J. Kórea 3:1 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 4:3 (kon.) | Kanada – Fínsko 1:5 (kon.)
koniec
Rakúsko
4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Bielorusko
Sobota 12.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina už žiadny presný zásah nepriniesla a tak Rakúsko vyhráva nad Bieloruskom pomerom 4:0! To teda znamená, že Rakúsko môže oslavovať udržanie sa medzi elitou a Bielorusko po 13 rokoch opúšťa elitnú kategóriu MS! Oba tímy majú k dispozícii ešte jedno stretnutie, ale to už nebude pre oba tímy nič znamenať. Rakúsko využilo tri presilovky a to bolo základom tohto dôležitého stretnutia, aj keď Bielorusko nepodalo zlý výkon, ale gól sa mu streliť nepodarilo.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Dnešný program MS v hokeji ešte pokračuje, všetky zápasy vám samozrejme ponúkneme. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:31:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Alexander Pavlovič – 2 min., hrubosť).
     
    59:21
    Do jednej šance sa ešte dostal Materuchin, ale jeho zakončenie boli zblokované do bezpečia. Rakúsko už môže oslavovať zotrvanie medzi elitou.
     
    58:01
    Ohlásené boli posledné dve minúty tretej tretiny a tak aj tohto zápasu!
     
    57:11
    Rakúsko mohlo navýšiť svoje vedenie! Schlacher sa dostal do rýchleho úniku na bieloruskú bránku, ale jeho strela skončila len na tyčke!
     
    56:46
    To si však ešte bude musieť Starkbaum tvrdo vybojovať! Lisovec sa dostal k puku a pretlačil sa až pred rakúskeho brankára, ale v páde poslal puk len do jeho betónov.
     
    56:17
    Razvadovskij sa natlačil pred rakúsku bránku, ale Starkbaum si dobre pokryl priestor a puk za svoj chrbát nepustil. Rakúsky brankár je čoraz bližšie k čistému kontu.
     
    55:10
    Rakúsko má puk na svojich hokejkách a pohodlne kontroluje záver tohto stretnutia. Bielorusko sa už ani moc nesnaží a napádanie súperovej rozohrávky.
     
    54:16
    Momentálne má teda Rakúsko na svojom konte 4 body a Bielorusko 0. Obe reprezentácie majú k dispozícii ešte jeden zápas, ale ten už pre nich teda nič znamenať nebude.
     
    53:45
    Rakúsky brankár zasiahol dobre aj pri strele Šarangoviča. Táto časť hry patrí Bielorusku, ale na osude stretnutia to nič nemení. Zápas sa prakticky len dohráva.
     
    52:19
    Aj Bielorusko sa dostáva ešte do zakončenia na súperovu bránku, ale Starkbaum má dnes nakročené k čistému kontu.
     
    51:31
    Tento prechod do útoku Rakúsku nevyšiel a je z toho len zakázané uvoľnenie. Bielorusko sa tak dostáva do útočného pásma.
     
    51:10
    Rakúsko sa však ešte dostáva k útočnom výpadom a snaží sa pridať ešte nejaký ten gól. Brankár Starkbaum sa snaží udržať si čisté konto z tohto zápasu.
     
    50:03
    Dostávame sa už do záverečnej časti tohto zápasu. Rakúsko vyhráva 4:0 a už to teda vyzerá, že o osude tohto stretnutia je rozhodnuté a Bielorusko sa bude musieť s elitnou kategóriou rozlúčiť.
     
    49:02
    Lisovec bol v ďalšej šanci! Po dobrej prihrávke sa pred bránkou Rakúska dostal do zakončenia, ale puk napálil len do brankára Starkbauma, ktorý hu úspešne prerušil. Bielorusko tak získava buly v útočnom pásme.
     
    47:52
    Rakúsko hrá v plnom počte!
     
    47:10
    Neujala sa ani strela od modrej v podaní Lisovca, Rakúsko sa tak znova oslobodzuje.
     
    46:52
    Polovička z tejto početnej výhody je preč, opäť Bielorusko nič zaujímavého nevymyslelo. Rakúsko sa bráni úspešne a náskok 4:0 je aj naďalej v platnosti.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 5. Viveiros, 31. Komarek (Unterweger), 35. M. Raffl (Komarek), 40. Zwerger (S. Ulmer)


    Rakúsko: Starkbaum (Madlener) – Altmann, S. Ulmer, Unterweger, Schumnig (A), Viveiros, Peter, Schlacher – Ganahl (A), Hundertpfund (C), Schneider – M. Raffl, Komarek, Hofer – Zwerger, Rauchenwald, Haudum – Spannring, Obrist, Woger.
    Bielorusko: M. Karnauchov (35. Trus) – Vorobej, Faľkovskij, Lisovec, Chenkeľ, Korobov (A), Ustinenko – Linglet, Šarangovič, Platt – Gavrus, Razvadovskij, Kislyj – Materuchin, Kovyršin, Pavlovič (C) – Levša, Suško, Demkov – Kitarov (A), Drozd.

    Rozhodca: Ohlund (SWE), Rantala (FIN) – Oliver (USA), Vanoosten (CAN)