Slovensko – Švédsko 3:4 (po pr.) | Lotyšsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Rakúsko – Bielorusko 4:0 (kon.)
Dánsko – J. Kórea 3:1 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 4:3 (kon.) | Kanada – Fínsko 1:5 (kon.)
koniec
Dánsko
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Južná Kórea
Sobota 12.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Južnej Kórey predviedli doposiaľ svoj najlepší výkon na svetovom šampionáte, keď poriadne potrápili reprezentantov usporiadateľskej krajiny Dánska. Napokon to však na viac ako na prehru 3:1 nestačilo. Zlomový moment prišiel na rozmedzí 56. a 57. minúty, keď sa najskôr nechal absolútne zbytočne vylúčiť Brock Radunske, aby následne definitívne zlomil odpor súpera tretím gólom Dánov Nichlas Hardt. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, od 20:15 sa však na vás ešte teším pri veľkom šlágri programu základných skupín medzi Kanadou a Fínskom. Dovtedy sa majte pekne! (18:30:03)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    V závere sme ešte sledovali sympatickú snahu kórejskeho tímu o strelenie kontaktného gólu, avšak Dáni situáciu zvládli a predsa len si pripisujú ďalšie tri body do tabuľky.
     
    58:54
    No a v tejto chvíli neboli kórejskí hokejisti vôbec ďaleko od kontaktného gólu, keď po nedorozumení v rozohrávke Dánska sa dostal puk k Čong-hjun Leeovi, no ten z dobrej pozície Andersenovu bránku netrafil!
     
    58:20
    Kórejčania už nemajú na čo čakať, Matt Dalton je vonku z bránky a uvidíme hru 6 na 5!
     
    57:40
    Okamžite po vhadzovaní sa v obrovskej príležitosti ocitol Jannik Hansen, ktorý však z hranice bránkoviska nedokázal doraziť puk za chrbát kórejskeho gólmana.
     
    57:35
    Kórejskí hokejisti sa ešte predsa len pokúsia s týmto zápasom predsa len niečo spraviť, Jim Paek si berie oddychový čas. Vhadzuje sa však pred Mattom Daltonom.
     
    57:10
    Oliver Bjorkstrand v útočnom pásme svojím pohybom narobil poriadne problémy Ericovi Reganovi, napokon však v rohu klziska o puk prišiel, keď stratil stabilitu.
    56:35 Nichlas Hardt (DEN) - 3:1
     
    56:35
    Dánsko dalo gól! Toto si už Dáni ujsť rozhodne nenechajú. V presilovej hre pridáva po peknom teči z predbránkového priestoru ich tretí gól v zápase NICHLAS HARDT. Asistencie: Frans Nielsen, Jesper Jensen Aabo.
     
    55:50
    Neuveriteľná taktická chyba zo strany Brocka Radunskeho pravdepodobne pochováva šance Kórejčanov na zvrat v tomto zápase. Útočník ázijskeho celku totiž pri prejazde okolo striedačiek zrazil k zemi jedného z Dánov a putuje tak na trestnú lavicu.
     
    55:40
    Dáni sú v týchto momentoch poriadne rozhodení z aktivity súpera a teraz sa dokonca previnili aj zakázaným uvoľnením. Hra sa tak vráti do ich obranného pásma.
     
    54:33
    Obrovský tlak Kórejčanov v útočnom pásme! Puk tam zaviezol Čong-hjun Lee, ktorý sa pokúsil obtočiť okolo bránky, no Frederik Andersen si postrážil aj následnú nebezpečnú dorážku Kim Ki-Songa!
     
    54:08
    Čong-hjun Lee si dokorčuľoval vlastný nahodený puk na bránku Frederika Andersena, dánsky brankár pre istotu prerušuje hru a vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke. Avšak až po poslednej reklamnej prestávke tohto zápasu.
     
    53:25
    Veľmi dobrú prácu teraz v útočnom pásme odvádzala dvojica Čin-hi Ahn a Brock Radunske, ktorej sa dokonca podarilo narušiť rozohrávku súpera, do streleckej príležitosti sa však nedostali.
     
    52:43
    Je to bez nápadu. Dáni sa síce počas celej presilovej hry držali v útočnom pásme, nič prekvapivé, čím by dokázali zaskočiť brániacich sa Kórejčanov, však vymyslieť nedokázali.
     
    51:18
    Dánski hokejisti nehrajú túto presilovú hru zle, keď Matt Dalton musel riešiť už zakončenie obrancu Jespera Jensena a rovnako tak aj Nichlasa Hardta.
     
    50:43
    Dlho sa na ľadovej ploche nič nedialo, keď sa ani jednému z tímov nedarilo založiť ofenzívnu akciu. Potom však trochu v ofenzíve prepadli Kórejčania, na opačnej strane sa črtalo prečíslenie Dánska, ktoré v poslednej chvíli nedovoleným zákrokom prekazil Alex Plante. Ten si za sekanie odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    49:11
    Kórejčania si znova vybrali slabšiu chvíľku, keď tentokrát dali až príliš veľa priestoru na manévrovanie s pukom v obrannom pásme Oliverovi Bjorkstrandovi, ktorý to však využil len na nevýraznú strelu na Matta Daltona. O pár sekúnd na to sa však kórejskí hokejisti previnili zakázaným uvoľnením.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 23. Nielsen (Nielsen), 33. Jensen (Bjorkstrand), 57. Hardt (Nielsen, Jensen Aabo) – 25. Ki-song Kim (Sang-uk Kim)


    Dánsko: Andersen (Dahm) – Jensen Aabo, O. Lauridsen, Lassen, Larsen, Nicholas Jensen, Nielsen, Kristensen – Bjorkstrand (A), Nielsen, Bødker – Hardt (C), Regin, Storm – Nicklas Jensen, Jensen, Hansen – Jakobsen, Christensen, Russell (A) – Madsen.
    Južná Kórea: Dalton (Song-če Pak) – Won-čon Kim, Young, Regan, Ton-ko I, Jong-čon Seo, Plante, Hjon-ho O – Č-h. Lee, Ki-song Kim, Sang-uk Kim – Radunske, Jin-Hui Ahn, Swift – Won-čong Kim, U-sang Pak, Sang-hun Šin – Hjun-čol Song, Jong-čon I, Sang-u Šin.

    Rozhodca: Oliver Gouin (CAN), Mikael Sjoqvist (SWE) – Gleb Lazarev (RUS), Dustin McCrank (CAN)