Ružomberok – Slovan Bratislava 1:0 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 2:0 (kon.) | Prešov – Podbrezová 1:1 (kon.)
Nitra – Michalovce 1:3 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 3:1 (kon.)
koniec
FK Senica
3:1 (2:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 05.05.2018, 17:00 • OMS Aréna Senica • Niké liga • O udržanie
Predzápasové kurzy
     
    Máme tu koniec stretnutia, po ktorom si plný bodový zisk odnesie z tohto stretnutia domáca Senica po víťazstve 3:1. Všetky tri domáce zásahy vsietil Frank Castaňeda. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (18:54:21)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4.
    Střely mimo: 3:4.
    Rohy: 2:3.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 16:19.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Senica dala gól!
    V čase, keď sa gólman hostí nachádzal v šestnástke Senice sa hostia dostali do rýchleho protiútoku. Joan Herrera dlhou prihrávkou vysunul nabiehajúceho FRANKA CASTAŇEDU, ktorého úlohou už len bolo zasunúť loptu do prázdnej bránky čo sa mu podarilo, a tak spečatil hetrik. Stav stretnutia je 3:1! Asistencia: Joan Herrera.
     
    90+1
    V druhom polčase sa budú nadstavovať ešte tri minúty navyše.
     
    90
    Exekútor voľného kopu sa napokon rozhodol pre krátku rozohrávku so svojím spoluhráčom. To budú ďalšie cenné sekundy v prospech domáceho tímu.
     
    89
    Lukáš Ľupták sa po súboji ocitol na trávniku a bolo to nedovoleným spôsobom. FK Senica tak dostala priestor k tomu, aby ešte navýšila svoje vedenie.
     
    88
    Jakub Brašeň presnou prihrávkou našiel voľného Jakuba Krča, ktorý však svojím pokusom vážnejšie neohrozil bránku súpera. Lopta putovala vysoko nad.
     
    87
    V týchto chvíľach Prešov vyrovnáva skóre stretnutia v zápase s Podbrezovou, čo ešte poriadne môže zamotať situáciu na chvoste ligovej tabuľky.
     
    86
    Frank Castaňeda si na svoje konto pripíše ďalšie ofsajdové postavenie.
     
    85
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných päť minút a vôbec to nevyzerá tak, že by Zlaté Moravce chceli z nepriaznivým stavom niečo spraviť.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Zezinho, prichádza Lukáš Lupták.
     
    83
    Hlásateľ oznámil, že sa na dnešné stretnutie prišlo pozrieť 793 platiacich divákov.
     
    82
    Cleber Nascimento poslal prudký center na hranicu malého vápna, kde sa do hlavičkového zakončenia dostal jeden z jeho spoluhráčov, ale tento hlavičkový pokus smeroval len mimo Holecovej bránky.
     
    81
    FC ViOn bude zahrávať outové vhadzovanie na vlastnej polovici ihriska.
     
    80
    Ewerton sa skvelým spôsobom zbavil dvojice brániacich hráčov a následnej zvnútra šestnástky zakončil. Jeho strelecký pokus smeroval len do miest, kde stál pripravený Dominik Holec.
     
    79
    Frank Castaňeda si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    77
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Damián Bariš, prichádza Cleber Silva Nascimento.
     
    77
    Peter Orávik ostáva ležať na trávniku po tom, čo ho zozadu fauloval Blažej Vaščák. Zdá sa však, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    76
    Peter Orávik priviezol loptu až do pokutového územia, kde sa aj sám odhodlal ku zakončeniu. Jeho tvrdý projektil zblokoval Oliver Práznovský.
     
    75
    Hostia sa na dlhšiu dobu dokázali usadiť na polovici súpera, kde sa im však nedarí nájsť lepšiu streleckú pozíciu. FK Senica s prehľadom kontroluje hru.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Diego Cuadros, prichádza Jakub Krč.
     
    73
    K realizácií rohového kopu sa postavil Herrera, ktorého center smeroval len do miest, kde sa nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov.
     
    72
    Jakub Brašeň sklepol loptu vo vnútri šestnástky úplne voľnému Frankovi Castaňedovi, ktorého strelecký pokusz bezprostrednej blízkosti dokázal gólman vytesniť na rohový kop. To bola šanca!
     
    71
    Do konca riadnej hracej doby ostáva necelých dvadsať minút a zdá sa, že záhoráci majú stretnutie pevne pod kontrolou. Nechajme sa prekvapiť, či si Senica pripíše na svoje konto tretie víťazstvo v rade.
     
    70
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Robert Bartolomeu, prichádza Denis Duga.
     
    69
    Martin Chren je pri lopte. Ten ju onedlho hodí späť do hry.
     
    68
    Budeme sledovať ďalšiu standardnú situáciu pre domáci tím, avšak to nie je pozície na priame ohrozenie.
     
    67
    Dopredu sa individuálnym spôsobom rútil Peter Orávik, ktorý bol ešte pred hranicou šestnástky čisto odstavený brániacim hráčom.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Ronaldo Chacón, prichádza Blažej Vaščák.
     
    66
    Dominik Holec musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci hráč. To sa mu podarilo a loptu tak poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    65
    Peter Orávik na ľavej strane hľadal nabiehajúceho Martina Chrena, ale našiel len kopačku dobre postaveného Michala Ranka, ktorý tento úmysel prečítal a loptu zachytil.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Zezinho (FK Senica).
     
    63
    Ale ani táto štandardka nebola úspešná. K lopte sa ako prvý dostal jeden z obrancov Senice, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    62
    Orávik poslal zo štandardky nadýchaný center, ktorý našiel len hlavu brániaceho hráča, od ktorého lopta putuje za bránkovú čiaru. Zlaté Moravce budú zahrávať rohový kop.
     
    61
    Orávik bol teraz faulovaný Zezinhom, a tak sa môžu hostia opäť pokúsiť skórovať po nariadenom voľnom kope.
     
    61
    Lopta sa nachádza na polovici Senice, kde si ju medzi sebou vymieňajú domáci futbalisti.
     
    60
    Po nedovolenom zákroku Michala Ranka mohli hostia vyrovnať nepriaznivo sa vyvíjajúci stav stretnutia, ale centrovaný pokus Orávika nebol vôbec presný a smeroval mimo hry. Nasleduje odkop od bránky Dominika Holeca.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Michal Ranko (FK Senica).
     
    58
    Do obrovskej príležitosti sa dostali seničania, ktorí sa dostali do prečíslenia dvaja na jedného. Celú akciu zakončil Frank Castňeda, ktorý chcel zavŕšiť hetrik. Jeho strelecký pokus dokázal gólman hostí vychytať. V tomto prípade mohol radšej voliť možnosť prihrávky.
     
    57
    Haris Harba môže byť teraz rád, že za tento zákrok nevidel žltú kartu. FK Senica bude zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    56
    K realizácií voľného kopu sa postavil Zezinho, ktorý okamžite rozohral voľný kop krátkou prihrávkou so svojím spoluhráčom.
     
    55
    Nikolić si teraz v súboji pomáhal rukami, vďaka čomu môžu záhoráci ohroziť súpera po nariadenom voľnom kope.
     
    54
    Herrera sa šikovne snažil nájsť svojho spoluhráča, ale napokon sa tam zjavila hneď dvojica brániacich hráčov, ktorá získala loptu na svoju stranu.
     
    53
    Lopta sa nachádza na polovici Zlatých Moraviec, kde ju majú pevne pod kontrolou práve hosťujúci hráči.
     
    52
    Už to vyzeralo tak, že sa seničania dostanú do dobrej príležitosti, ale zastavil ich verdikt postranného rozhodcu. Ofsajd!
     
    51
    Herrera svojím dlhým krosom hľadal vpredu Chacóna, ktorému chýbal možno meter k tomu, aby loptu zachytil.
     
    50
    Zlaté Moravce majú výhodu v podobe outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    49
    Lopta sa po sérií krátkych prihrávok dostala až na kopačku gólmana hostí, ktorý ju s veľkým kľudom preposlal vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    48
    Po nedovolenom zákroku Michala Pintéra zahrávali záhoráci voľný kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Jakub Brašeň. Jeho strelecký pokus skončil len tesne veľa ľavej tyčky.
     
    47
    Žltú kartu dostáva Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    46
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Ľubomír Urgela, prichádza Dalibor Pleva.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, ktorý možno troška prekvapivo označiť ako veľmi atraktívny. Mali sme možnosť vidieť hneď tri presné zásahy, po ktorých vedie domáca Senica 2:1. Zlaté Moravce budú druhý polčas dohrávať v početnom oslabení po tom, čo bol vylúčený v 44. minúte Juraj Kotula. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Senica dala gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je FRANK CASTAŇEDA, ktorý strelou do pravej časti bránky rozvlnil sieť. Stav stretnutia je 2:1!
     
    44
    Ronaldo Chacón sa dostával do stopercentnej príležitosti, ale v kľúčovom momente ho v šestnástke fauloval Juraj Kotula, a tak bude FK Senica zahrávať pokutový kop.
     
    44
    Červenú kartu dostáva Juraj Kotula (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    42
    Mali sme možnosť sledovať kombináciu hosťujúceho celku, ktorá bola zakončená nepresnosťou, po ktorej lopta putuje za bránkovú čiaru. Nasleduje odkop od bránky Dominika Holeca.
     
    40
    Zlaté Moravce dali gól!
    EWERTON PAIXAO DA SILVA sa rozhodol zakončiť približne z tridsiatich metrov, ale trafil len oproti stojaceho Olivera Práznovského, od ktorého sa lopta odrazila až za chrbát Dominika Holeca. Veľmi šťastný gól. Stav stretnutia je 1:1! Je možné, že gól bude neskôr uznaný ako vlastný. Bez asistencie.
     
    40
    Budeme sledovať outové vhadzovanie hostí na polovici súpera. To je skvelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    39
    Michal Ranko síce našiel voľného Cuadrosa, ale v čase, keď sa nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    38
    Hostia sa teraz usadili na polovici súpera, kde sa im však nedarí nájsť lepšiu streleckú pozíciu. Je pravda, že senická defenzíva funguje dnes dobre a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    37
    Jakub Brašeň teraz celkom nepochopiteľne nahrával do priestoru, kde sa nachádzal len jeden z protihráčov, ktorý už zakladá rýchly protiútok.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Ronaldo Chacón (FK Senica).
     
    35
    Herrera to skúsil z väčšej vzdialenosti a Čočišvili musel vytiahnúť jeden zo svojich zákrokov, aby tento pokus zneškodnil.
     
    34
    Do dobrej streleckej pozície sa dostal Ewerton, ktorý dostal viac priestoru ako je zdravé. Jeho strelecký pokus z hranice šestnástky smeroval len tesne vedľa pravej tyčky.
     
    33
    Ronaldo Chacón si zbehol do šestnástky súpera, kde mu aj jeho spoluhráč poslal centrovanú loptu, ale Ronaldo Chacón ju nemal šancu spracovať. Nasleduje odkop od bránky Zlatých Moraviec.
     
    32
    Orávik preváhal ten ideálny moment, no napriek tomu sa pokúsil z otočky presne nacentrovať. Lopta smeruje až za bránku Dominika Holeca.
     
    31
    Po dlhej dobe zaútočili aj hostia. Bol to Orávik, kto bol na konci celej akcie Zlatých Moraviec. Jeho zaujímavý center však skončil len u brániaceho hráča.
     
    30
    Po súboji ostáva na trávniku ležať Herrera, ale zdá sa, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    29
    Zezinho si trúfol proti dvojici brániacich hráčov a vypýtal si faul. FK Senica bude zahrávať voľný kop z veľkej vzdialenosti.
     
    28
    V Poprade beží 27. minúta, kde "domáci" Prešov zatiaľ prehráva s Podbrezovou 0:1. To rozhodne najviac teší práve senický klub, ktorý by sa opäť mohol odpútať od zostupujúcej priečky.
     
    27
    Chacón sa snažil loptu priviesť do šestnástky súpera, čo sa mu nepodarilo a napokon to bol práve on, kto fauloval svojho protihráča.
     
    26
    Zezinho na polovici súpera síce stratil v súboji loptu, ale vypýtal si faul.
     
    25
    Loptu má vo svojej moci Jakub Brašeň, ktorý ju čoskoro hodí späť do hry.
     
    24
    K realizácií voľného kopu sa postavil Herrera, ktorý sa priamo pokúsil skórovať. Jeho strelecký pokus nebol dobrý, a tak vážnejšie neohrozil gólmana.
     
    23
    Castaňeda priviedol až k hranici veľkého vápna, kde bol napokon faulovaný. Nasleduje zaujímavá štandardka v prospech Senice.
     
    22
    Zezinho teraz predviedol vynikajúci návrat do zadných radov, vďaka čomu dokázal Chranovi zobrať z kopačky loptu. Seničania zakladajú rýchly protiútok.
     
    21
    Zezinho sa svojou prihrávkou pokúšal nájsť lepšie postaveného spoluhráča, ale to sa mu nepodarilo, pretože jeho pokus bol príliš prudký.
     
    20
    Dopredu mieril Urgeľa, ale ten sa v kľučovom momente pošmykol. Pri lopte sa už nachádza Michal Ranko.
     
    19
    Villarraga sa vydal na výlet do útoku, ale tam sa prezentoval len nepresnou prihrávkou, po ktorej jeho tím o loptu prišiel.
     
    18
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrď, kde sa najlepšie zorientoval domáci obranca, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    17
    Dominik Holec sa teraz musel poriadne natiahnúť po ďalekonosnom pokuse Martina Chrena. Dominik Holec loptu vytesnil na rohový kop.
     
    16
    Chacón prihrával za obranu, ale bola pridlhá a nenašla nikoho. Lopta putuje mimo hry a nasledovať bude odkop od bránky Zlatých Moraviec.
     
    15
    Lopta sa nachádza na polovici Senice, ale sú to práve futbalisti domáceho celku, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    14
    Budeme sledovať outové vhadzovanie Senice, ktoré sa udeje na polovici Zlatých Moraviec.
     
    13
    Jakub Brašeň z ľavej strany ihriska vyslal do pokutového územia nebezpečný center, ktorý však smeroval len do miest, kde sa nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov.
     
    12
    Hra je prerušená. Pokračovať bude bezpečným voľným kopom v prospech Senice.
     
    11
    Frank Castaňeda presnou prihrávkou našiel Chacóna, ktorý sa pokúsil zakončiť ešte pred hranicou veľkého vápna. To sa mu však nepodarilo, pretože jeho pokus zblokoval hneď prvý brániaci hráč.
     
    9
    Senica dala gól!
    Oliver Práznovský vyslal dlhý kros smerom dopredu, na ktorý si nabehol FRANK CASTAŇEDA. Ten perfektným spôsobom oklamal gólmana hostí, vďaka čomu sa ocitol úplne sám pred prázdnou bránkou. Loptu už len pohodlne doťukol do siete. Stav stretnutia je 1:0! Asistencia: Oliver Práznovský.
     
    9
    Hráči Zlatých Moraviec budú zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera.
     
    8
    Zezinho skvelým obranným zákrokom získal na vlastnej polovici loptu. Snažil sa založiť rýchly protiútok, ale jeho prihrávka bola zblokovaná, a tak pri lopte opäť Zlaté Moravce.
     
    7
    Centrovaná lopta po rohovom kope našla len hlavu Michala Ranka, ktorý ju s veľkým kľudom odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    6
    Jeden z hráčov hostí sa individuálnym spsobom dostal až do šestnástky Senice, odkiaľ z väčšieho uhlu zakončil. Dominik Holec si pripíše na svoje konto prvý úspešný zákrok. Zlaté Moravce budú zahrávať rohový kop.
     
    5
    Lopta sa po sérií krátkych prihrávok dostala až na kopačku gólmana hostí, ktorí hral na istotu a poslal ju čo najďalej od vlastného vápna.
     
    4
    Zezinho dlhým pasom hľadal nabiehajúceho Jakuba Brašeňa. Ten si však nedokázal tento nepresný pokus spracovať, a tak Senica o loptu prišla.
     
    3
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    2
    Hostia okamžite v útočnej akcií, ale Martin Chren celú kombináciu prerušil svojím útočným faulom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Holec – Ranko (C), Práznovský, Villarraga – Herrera, Zezinho, Richtárech, Cuadros, Brašeň – Chacón, Castaňeda.
    Náhradníci: Milošovič – Krč, Lupták, Medvěděv, Otrísal, Vaščák, Kitambala.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Čočišvili – Nikolić, Pintér, Chren (C), Kotula – Bariš, Harba, Orávik, Paixao da Silva – Bartolomeu – Urgela.
    Náhradníci: Novota – Horník, Nascimento, M. Rigo, Duga, O. Šašinka, Pleva.

    Rozhodca: Somoláni – Kováč, Žákech – Kružliak.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovani on-line textového prenosu! Dnes máme na programe našu domácu Fortuna ligu, v ktorej sa v skupine o záchranu zameriame na 8. kolo, kde domáca Senica privíta na svojom trávniku Zlaté Moravce. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FK SENICA:

    Záhoráci sa momentálne nachádzajú na barážovej piatej priečke so ziskom 22 bodov. To sa im podarilo po piatich víťazstvách, siedmych remízach a sedemnástich porážkach. Svojím súperom dovedna nastrieľali 24 gólov, ale až 52 inkasovali. Momentálne ťahajú dvojzápasovú série víťazstiev. Najprv si na domácej pôde poradili s Podbrezovú, ktorú zdolali najtesnejším možným výsledkom. Naposledy vycestovali do rozbehnutých Michaloviec, kde sa zrodilo ďalšie prekvapenie a Senica si odniesla plný bodový zisk po výhre 2:1. Šťastným strelcom sa stal Praznovský spoločne s Castanědom.

    FC VION ZLATÉ MORAVCE:

    Do konca aktuálneho ročníka ostávajú posledné tri stretnutia a štvrté Zlaté Moravce majú pohodlný osembodový náskok pred piatou Senicou. Pravdepodobnosť toho, že by sa Zlaté Moravce ocitli na barážovej pozícií je preto veľmi nízka. Hráči Zlatých Moraviec majú na svojom konte osem výhier, šesť remíz a pätnásť prehier. Ich skóre je 36:46. V poslednom kole hostili na vlastnom trávniku Prešov, ktorý zdolali vysoko 4:0. Bola to vôbec prvá výhra za posledných desať zápasov. Presadil sa Ewerton spoločne s Harbom, Urgeľom a striedajúcim Cleberom.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 9. Castaňeda (Práznovský), 45+1. Castaňeda (pen.), 90+2. Castaňeda (Herrera) – 40. Paixao da Silva

    Karty:   36. Chacón (SEN), 59. Ranko (SEN), 63. Zezinho (SEN) – 47. Pintér (ZMO)   44. Kotula (ZMO)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:19.
    FK Senica: Holec – Ranko (C), Práznovský, Villarraga – Herrera, Zezinho (84. Lupták), Richtárech, Cuadros (74. Krč), Brašeň – Chacón (66. Vaščák), Castaňeda.
    Náhradníci: Milošovič – Krč, Lupták, Medvěděv, Otrísal, Vaščák, Kitambala.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Čočišvili – Nikolić, Pintér, Chren (C), Kotula – Bariš (77. Nascimento), Harba, Orávik, Paixao da Silva – Bartolomeu (70. Duga) – Urgela (46. Pleva).
    Náhradníci: Novota – Horník, Nascimento, M. Rigo, Duga, O. Šašinka, Pleva.

    Rozhodca: Somoláni – Kováč, Žákech – Kružliak

    Diváci: 793