Ružomberok – Slovan Bratislava 1:0 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 2:0 (kon.) | Prešov – Podbrezová 1:1 (kon.)
Nitra – Michalovce 1:3 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 3:1 (kon.)
koniec
FC Nitra
1:3 (1:1)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 05.05.2018, 17:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • O udržanie
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Michaloviec síce prvýkrát v sezóne inkasovali vo vzájomnom dueli proti Nitre, no vadiť im to nemusí. Dnešné stretnutie v Zlatých Moravciach totiž vyhrali 3:1, keď sa v druhom polčase presadili Martin Koscelník a Vladislav Bragin. Do tabuľky si tak pripisujú cenné tri body, vďaka ktorým sa vrátili do boja o konečnú siedmu pozíciu. Náskok Nitry sa scvrkol na tri body a do konca súťaže zostávajú ešte dve kolá. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný športový večer. (18:54:28)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Tomáš Vestenický sa ocitol v postavení mimo hry. Celkovo na dnešný zápas nebude v dobrom spomínať, keďže za stavu 1:0 mohol zvýšiť náskok Nitry, ale v tutovke trafil len pravú žrď. Určite to možno označiť ako jeden z kľúčových momentov stretnutia.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridal k dnešného duelu ešte tri minúty. Počas tej prvej zaujal individuálny prienik Vladislava Bragina. Ten si pýtal faul po kontakte so súperom, ale napokon sa nepíska.
     
    90
    Zápas sa nám prehupol do záverečnej minúty. Aurelien Ngeyitala zakončoval hlavou, ale Gerard Bieszczad poľahky zasiahol. So šancami domáceho celku to už nevyzerá ružovo.
     
    89
    Hostia dlhší časový úsek kombinovali na útočnej polovici. Napokon ich aktivita nejaké nebezpečenstvo neznamenala, pretože Igor Žofčák nedokázal udržať loptu na hracej ploche.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného stretnutia obstarajú hostia. Pomaličky odchádza z hracej plochy Peter Kolesár, ktorý podal kvalitný výkon. Na záverečné minúty ho nahradzuje Eligius Jankauskas.
     
    87
    Domáci futbalisti sa nedostávajú k žiadnemu tlaku. Michalovce skutočne veľmi dobre bránia a smerujú za ziskom cenných troch bodov. Tie ich môžu dostať možno aj do baráže o účasť v predkole Európskej ligy.
     
    86
    Jaroslav Machovec centroval z ľavej strany. Následne Róbert Valenta loptu púšťal do autu, no postranný rozhodca ukazuje, že vhadzovať budú zverenci Antona Šoltisa.
     
    85
    Nitra sa okamžite snažila o strelenie kontaktného gólu. Aurelien Ngeyitala centroval z ľavej strany, v šestnástke hostí boli hneď traja domáci hráči, ale do zakončenia sa nepredrali.
     
    84
    Michalovce dali gól!
    Zdá sa, že o osude dnešného stretnutia je rozhodnuté. Nitrania teraz veľmi slabučko bránili. Martin Koscelník poľahky odcentroval z pravej strany, našiel osamoteného VLADISLAVA BRAGINA a ten hlavičkou k pravej žrdi nedal šancu Lukášovi Hroššovi.
     
    82
    Domáci hráč Jaroslav Machovec išiel teraz veľmi tvrdo do súboja s Jozefom-Šimonom Turikom. Zaslúžene tak dostáva kartový trest a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    81
    Andrej Fábry poslal veľmi dobrý center do šestnástky súpera. Tomáš Vestenický dokázal hlavičkoval, ale brankár Gerard Bieszczad zasahovať nemusel. Nasleduje odkop od jeho brány.
     
    80
    Domáci futbalisti budú mať výhodu rohového kopu. Aktívny bol Aurelien Ngeyitala, ale michalovský kapitán Igor Žofčák si počínal veľmi dobre na pravej strane obrany.
     
    79
    René Kotrík mal v druhom polčase niekoľko dobrých príležitostí, ale skórovať sa mu nepodarilo. V 79. minúte sa pre neho zápas končí a na jeho miesto prichádza Aurelien Ngeyitala.
     
    78
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je hosťujúci Peter Kavka. Úprimne som si nevšimol jeho nedovolený zákrok, a tak zrejme dostal kartový trest za protesty.
     
    77
    Jaroslav Machovec sa dostal k centru z ľavej strany. Matúš Kuník sa snažil zakončiť, no pred ním odvrátil loptu do bezpečného priestoru Milan Šimčák. Následne Macdonald Niba pálil nepresne.
     
    76
    Jozef-Šimon Turik má veľa síl, ktoré sa teraz snažil zužitkovať. Kolmým pasom hľadal za obrannou líniou súpera Róberta Kovaľa, no pred ním bol pri lopte skôr domáci brankár Lukáš Hroššo.
     
    75
    Po dlhšom čase musel vážnejšie zasahovať Gerard Bieszczad. Róbert Valenta ustal hlavičkový súboj, následne loptu posunul na Tomáša Vestenického, no ten z hranice šestnástky mieril len do poľského gólmana.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 20. Machovec – 38. Šimčák (Kolesár), 51. Koscelník (Bragin), 84. Bragin (Koscelník)

    Karty:   69. Križan (NIT), 82. Machovec (NIT) – 78. Kavka (MIC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 10:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Farkaš – Charizopulos (52. Fábry), Šimončič (C), Machovec – Militosjan (65. Valenta), Vestenický, Kotrík (79. Ngeyitala).
    Náhradníci: Šípoš – Fabiš, Ngeyitala, Valenta, Fábry, Macho, Vencl.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Žofčák (C), Kavka, Carrillo, Šimčák – Bednár (74. Turik) – Koscelník, Niši, Kovaľ, Kolesár (88. Jankauskas) – Sulley (46. Bragin).
    Náhradníci: Kira – Šosták, Harutyunyan, Turik, Matić, Jankauskas, Bragin.

    Rozhodca: Kamil Horváth – Tomáš Vorel, Marián Jankovič