Eibar – Alavés 0:1 (kon.) | Atlético Madrid – Levante 3:0 (kon.) | Getafe – Espanyol 1:0 (kon.)
Malaga – Real Madrid 1:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:1 (0:1)
Deportivo Alavés
Nedeľa 15.04.2018, 12:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa už napokon nič zaujímavého nestalo, domácim sa nepodarilo streliť vyrovnávajúci gól a tak hostia vyhrávajú toto stretnutie najtesnejším rozdielom – 0:1.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (13:52:26)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nastavujú sa ešte tri minúty!
     
    90
    Rohový kop hostia bez problémov ubránili a získavajú tak loptu na svoje kopačky. Čaká sa už na údaj o nastavenom čase.
     
    89
    Eibar získava po svojej aktivite rohový kop. Hostia sa už teda bránia čo im sily stačia, zvládajú to však na výbornú a držia si v závere stretnutia svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    88
    Domácim sa už čas rýchlo kráti a predbežné skóre hovorí v ich neprospech. Uvidíme teda, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia zo strany domácich.
     
    86
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Rubén Sobrino, prichádza Alexis.
     
    85
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Fabián Orellana, prichádza Iván Alejo.
     
    84
    Nič zaujímavého sa teraz na ihrisku nedeje, domáci držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa dobíjať bránu súpera. To sa im však stále nedarí.
     
    82
    Eibar sa už usadzuje na útočnej polovici, ale stále sa domáci nedostávajú do zaujímavých príležitostí. Hostia sú čoraz viac bližšie k zisku troch bodov.
     
    81
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Munir.
     
    80
    Priamy kop hosťujúcemu celku nič zaujímavého neponúkol, ale hostia nazbierali aspoň cenné sekundy. Čo chvíľa sa dá očakávať záverečný tlak domáceho celku.
     
    79
    Alavés získava na útočnej polovici priamy kop. To je pre hostí určite dobrá správa, môžu tak natiahnuť čas, ktorého už domáci veľa k dispozícii nemajú.
     
    78
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Ander Capa.
     
    76
    Do zakončenia na bránu sa dostal Inuj, ale nemieril presne a tak loptu do hry svojim výkopom uvedie brankár Pacheco. Následne sa aj Alavés snaží o založenie útočnej akcie.
     
    75
    Domáci sú nasťahovaní na útočnej polovici a snažia sa tak niečo zaujímavého vymyslieť. Hostia sú však pri bránení veľmi pozorní a súpera do šance nepúšťajú.
     
    74
    Útočná snaha domácich pokračuje ďalej, ale stále chýba futbalistom Eibaru väčšie presnosť. Čas sa im už začína postupne krátiť, ale ich tlak stále narastá.
     
    73
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Alfonso Pedraza, prichádza Mubarak Wakaso.
     
    71
    Eibar zahrával ďalší rohový kop, ale aj v tomto prípade sa hostia bez problémov ubránili. Domáci však ešte ostávajú na útočnej polovici.
     
    70
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Dani García, prichádza Joan Jordán.
     
    68
    Kike García sa ocitol v ďalšom zakončení, ale tento jeho pokus smeroval len do rukavíc brankára hostí. Alavés už rozbieha kombináciu na svojej polovici.
     
    67
    Teraz však už prišla zaujímavá situácia zo strany domácich! V pokutovom území sa dostal do zakončenia hlavou Kike García a jeho pokus tesne minul bránu hostí.
     
    65
    K lopte sa dostávajú hostia, ktorí sa snažia držať hru čo najďalej od svojej brány. Domáci sa snažia o vysoké napádanie, ale ich súper teraz chyby nerobia.
     
    63
    Tempo hry však nie je nijak vysoké, domáci sa snažia hrať aktívnejšie, ale nedarí sa im dostávať sa do zaujímavých situácii. Alavés je tak stále bližšie k zisku troch bodov.
     
    61
    Dlho netrvalo a domáci sa vracajú späť na útočnú polovicu. Podobný obraz hry zrejme uvidíme častejšie, ale skóre zápasu sa nemení. Eibar ešte panikáriť nemusí, má dostatok času.
     
    60
    Kombinácia domácich futbalistov nič zaujímavého neponúkla, lopta opustila hraciu plochu a tak ju svojim výkopom do hry uvedie späť brankár Pabecho, ktorý si stále drží čisté konto.
     
    59
    Eibar sa tak už presúva na útočnú polovicu, ale domácim stále chýba väčší impulz v útočne fáze. Hostia si tak držia svoje tesné vedenie o jeden gól a nemajú sa kam ponáhľať.
     
    58
    Po veľmi dlhej dobre sa do útoku dostali aj hostia, ale ich snahu zastavuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd futbalistov Alavésu. Lopta sa tak vracia späť na kopačky domáceho celku.
     
    57
    Nič na tom nezmenil ani spomínaný rohový kop. Hostia sa znova bez problémov ubránili a získavajú loptu na svoje kopačky. Alavés sa pochopiteľne nikam neponáhľa.
     
    56
    Hostia sa však budú musieť ešte brániť, pretože domáci celok získava rohový kop. Tlak domácich tak znova narastá, ale šance nepribúdajú.
     
    55
    Domáci na nič nečakajú a púšťajú sa do ďalšieho útočného výpadu. Alavés však dobre bráni svoje územie a súpera do ničoho nepúšťa.
     
    54
    Eibar zahrával priamy kop, ale nič zaujímavého to neprinieslo a hostia už majú loptu pod svojou kontrolou. Uvidíme teda, kedy sa dočkáme ďalšej zaujímavej situácie.
     
    52
    Veľa nechýbalo a domáci sa mohli dostať k vyrovnaniu! K strele na bránu hostí sa dostal Kike García, ale jeho zakončenie do hornej časti brány dokázal brankár Pacheco vyraziť do bezpečia.
     
    52
    Obraz hry v druhom polčase sa nijak nemení, aj naďalej sú aktívnejší domáci futbalisti a snažia sa svojho súpera držať pod tlakom.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Manuel García (Deportivo Alavés).
     
    50
    Žltú kartu dostáva Martín (Deportivo Alavés).
     
    49
    Zakrátko sa domáci znova dostávajú na útočnú polovicu, ale stále sa im nedarí nič nebezpečného vymyslieť. Času však na to v druhom polčase ešte má Eibar dostatok.
     
    48
    Do pokutového územia hostí smerovala centrovaná lopta. Hlavičkovým zakončením sa napokon prezentoval Orellana, ale nemieril presne a tak to bude odkop od brány Alavésu.
     
    47
    Eibar sa už postupne presúva na útočnú polovicu, hostia sa tak v úvode druhého dejstva musia brániť. Zatiaľ však domácich chýba v útoku väčší impulz.
     
    46
    Druhý polčas sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí musia doháňať stratu o jeden gól. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    V prvom polčase sme videli napokon len jeden gól, ktorý už v 4. minúte dosiahli hostia. Domáci sa potom po celý čas snažili o vyrovnanie, ale žiadna zaujímavá situácia neprišla a tak Alavés udržalo svoje tesné vedenie.

    Druhý polčas sa začne približne o 13:02!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V prvom polčase sa nastavuje ešte 1 minúta!
     
    44
    Žltú kartu dostáva David Juncà (SD Eibar).
     
    43
    Zrejme nás tak už nič zaujímavého v prvom polčase nečaká, čo však určite Alavésu nevadí, pretože si drží svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    42
    Hostia pohodlne držia loptu na svojich kopačkách a majú tak hru pod kontrolou. Domáci sa ešte snažia o vysoké napádanie, ale zo strany súpera chyby neprichádzajú.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne ešte 5 minút, hostia aj naďalej vyhrávajú o jeden gól. Uvidíme teda, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane.
     
    39
    Znova sa do zakončenia prebíjal Kike García, ale ani v tomto prípade z jeho strany nič nebezpečné neprišlo. Hostia sa tak už snažia upokojiť hru na svojej polovici.
     
    38
    Zraneným hráčom bol napokon Pina, ktorý už odkráčal za pomoci lekárov za postrannú čiaru a tam prebehne jeho ošetrenie. V hre sa už pokračuje ďalej, domáci sa snažia o útočný výpad.
     
    37
    Teraz sa však hra musela prerušiť, jeden z hráčov hostí ostáva ležať na trávniku. Hostia tak naťahujú potrebný čas, prvý polčas sa už totižto čo chvíľa naplní.
     
    36
    O individuálnu akciu sa teraz pokúsil Kike García, ale nepodarilo sa mu preniknúť až do pokutového územia súpera. Alavés tak ustál aj ďalší nápor súpera.
     
    35
    Domáci však znova operujú na polovici svojho dnešného súpera, ale veľa priestoru na manévrovanie s loptou nemajú. Hostia sa však stále musia mať na pozore.
     
    34
    Na bránu hostí smerovalo zakončenie z kopačky Leóna, ale jeho pokus išiel len mimo bránu Pacheca. Futbalisti hosťujúceho celku sa opäť nemajú kam ponáhľať.
     
    33
    Eibar už vymýšľa ďalšiu kombináciu na súperovej polovici, ale domácim stále chýba väčší impulz. Alavés tak drží svoje tesné vedenie o jeden gól, čo je troška prekvapením.
     
    32
    Pomaly sa blíži záver prvého dejstva, domáci však ešte majú nejaký ten priestor, aby tento nepriaznivý stav zvrátili. Hostia ich však stále do ničoho nepúšťajú.
     
    31
    A hostia pri lopte ostanú aj naďalej, zo strany domácich prišiel nedovolený zákrok. Eibar sa tak sťahuje späť na svoje územie, v útoku sa mu teda v prvom polčase stále nedarí.
     
    30
    Eibar však už nič zaujímavého nevymyslel a k lopte sa tak už dostáva hosťujúci celok. Alavés sa však stále nikam neponáhľa a kombinuje na svojej polovici.
     
    29
    Priamy kop napokon nič zaujímavého nepriniesol, Dmitrović vyboxoval loptu do bezpečia. Domáci však ešte ostávajú na útočnej polovici a snažia sa o ďalšie ohrozenie brány.
     
    28
    Eibar sa po nedovolenom zákroku dostáva k priamemu kopu. Ich súper sa tak bude musieť opäť brániť, ale zatiaľ mu to vychádza v prvom polčase na výbornú.
     
    27
    Hostia sa prezentovali iba nepresnou prihrávkou a tak sa k lopte už dostávajú domáci futbalisti. Eibar sa už pokúša o prienik na útočnú polovicu.
     
    26
    Smerom dopredu sa teraz darí prenikať hosťujúcemu celku, takže sa domáci musia vrátiť späť na svoje územie. Alavés sa však nemá kam ponáhľať.
     
    25
    Pokúsil sa to zmeniť opäť Dani García, ale v tomto prípade jeho pokus skončil na obrane súpera. Alavés sa tak dostáva k lopte a snaží sa upokojiť hru.
     
    24
    Domáci rozbiehajú kombináciu na útočnej polovici, takže sa hostia dostávajú pod menší tlak. Zo strany domácich však stále neprišla žiadna väčšia šanca, ale to sa môže čoskoro zmeniť.
     
    23
    Pomaly sa však začína stupňovať tlak domáceho celku, ktorý sa znova usadil na útočnej polovici. Ich súper sa však aj naďalej úspešne bráni a drží svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    22
    Po priamom kope sa do zakončenia dostal Dani García, ale jeho strela bola nepresná a bránu hostí minula. Pacheco sa tak už pripravuje k svojmu odkopu.
     
    21
    A budú mať na to aj príležitosť. Po faule na Kikeho získava domáci celok priamy kop z veľmi zaujímavej pozície. Hostia sa tak budú musieť teraz brániť pri tejto štandardnej situácii.
     
    20
    Dlho však netrvalo a domáci sa znova dostávajú k lopte. Eibar sa tak snaží o ďalšiu útočnú akciu, z ktorej by mohla prísť šanca na vyrovnávajúci gól.
     
    19
    Navyše zo strany domácich teraz prišiel nedovolený zákrok, ktorým sa previnil Diop. Alavés tak má aj naďalej loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľa.
     
    18
    Aláves kombinuje na svojej polovici, domáci sa teda snažia o vysoké napádanie. Hostia ale aj naďalej majú hru pod kontrolou a držia loptu na svojich kopačkách.
     
    17
    Eibar sa dostal do rýchleho protiútoku, ale centrovaná lopta doputovala iba do rukavíc brankára Dmitrovića. Hostia tak rozbiehajú ďalšiu kombináciu na svojej polovici.
     
    16
    Rohový kop však už nič zaujímavého neponúkol, hostia sa bez problémov ubránili. Alavés sa teraz nikam neponáhľa a snaží sa kombinovať na svojej polovici.
     
    15
    Pacheco v bráne hostí teraz previedol veľmi dôležitý zákrok! León sa v pokutovom území dostal do zakončenia veľmi zaujímavým spôsobom, ale brankár hostí loptu vyráža na rohový kop.
     
    14
    Útočné výpady sa aj naďalej striedajú na oboch stranách, do šance sa snaží teraz prebojovať domáci celok. Hostia sa teda budú musieť mať na pozore a vyvarovať sa chybám.
     
    13
    Alavés sa prebojoval až do pokutového územia, hostia sa už chystali k strele na bránu, ale napokon dobre zasiahla obrana domácich a tak sme žiadne zakončenie nevideli.
     
    12
    Do útoku sa presúva hosťujúci celok, ale zvolil postupný prechod smerom dopredu. Predsa len sa hostia nemajú kam ponáhľať, predbežné skóre hovorí v ich prospech.
     
    11
    Napokon prišiel zo strany domácich iba nepresný center pred bránu hostí a bude to odkop, o ktorý sa postará brankár Pacheco. Brankári zatiaľ veľa roboty v tomto zápase nemali, ale Dmitrović už lovil loptu zo svojej siete.
     
    10
    Domáci sa postupnými prihrávkami presunuli na útočnú polovicu a snažia sa už niečo nebezpečné vymyslieť. Ich súper je však v defenzíve veľmi pozorný a do ničoho futbalistov Eibaru nepúšťa.
     
    9
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, ale hostia stále vyhrávajú o jeden gól. Zápas sa však stále len rozbieha a všetko je teda ešte otvorené. Snáď uvidíme veľa zaujímavých príležitostí.
     
    8
    Priamy kop hosťujúceho celku však nič zaujímavého nepriniesol, domáci preberajú loptu na svoje kopačky a snažia sa už o rýchly útočný výpad. Hostia však dobre bránia stred poľa.
     
    7
    Zo strany domáceho tímu prišiel nedovolený zákrok a tak sa hostia dostávajú k priamemu kopu z celkom nebezpečnej vzdialenosti. Eibar sa tak teraz bude musieť mať na pozore.
     
    6
    Alavés je však pri chuti a znova sa presúva na útočnú polovicu. Domáci sa tak v úvodných minútach musia brániť, prípadne druhý inkasovaný gól by znamenal už veľké komplikácie.
     
    5
    Úvod zápasu sa teda vyvíja veľmi zaujímavo. Favorit zápasu už v 5. minúte prehráva a musí sa tak pokúsiť o rýchlu odpoveď. Zatiaľ nič nenasvedčovalo tomu, ktoré mužstvo preberie aktivitu, ale napokon prišiel z ničoho nič gól Alavésu.
    4. John Guidetti (DAL) - 0:1
     
    4
    Tím Alavés práve strelil gól!
    Je tu prvý presný zásah v tomto zápase! Hosťujúci celok zachytil loptu na svojej polovici a tak okamžite vyrazil do rýchleho brejku. Po výbornej kombinácii sa v pokutovom území dostál do zakončenia JOHN GUIDETTI a jeho strela k tyčke znamená vedenie hostí o jeden gól – 0:1!
     
    3
    Centrovanú loptu do pokutového územia však obrana hostí dokázala upratať do bezpečia. Domáci však ešte ostávajú na útočnej polovici, ale defenzíva súpera je teraz veľmi pozorná.
     
    2
    Hostia však na útočnej polovici nič zaujímavého nevymysleli a tak sa do rýchleho brejku dostali domáci futbalisti. Po nedovolenom zákroku získava Eibar nebezpečný priamy kop.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hosťujúci futbalisti. Postupnými prihrávkami sa už snažia o prechod na útočnú polovicu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemné nedeľňajšie dopoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci 32. kola španielskej Primera Division medzi mužstvami SD Eibar a Deportivo Alavés už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Úloha papierového favorita v tomto zápase padla na domáci celok, ale obom tímom ide ešte o veľa a tak snáď budeme svedkami zaujímavého stretnutia. Z pozície rozhodcov povedú páni A. Undiano – R. Alonso, I. Prieto. V dejisku stretnutia je tak už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Dmitrović – Peña, Ramis, Arbilla, Juncà – Dani García (C), Diop – León, Orellana, Inuj – Kike García

    Náhradníci: Riesgo – P. Oliveira, Lombán, Escalante, Capa, Alejo, Jordán

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia, Ely, R. Duarte – Pina, García (C) – Sobrino, I. Gómez, Pedraza – Guidetti

    Náhradníci: Sivera – Alexis, D. Torres, H. Pérez, Wakaso, Burgui, Munir

    Rozhodca: A. Undiano – R. Alonso, I. Prieto
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá SD Eibar a Deportivo Alavés. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 12:00.

    Cez víkend opäť pokračuje aj španielska Primera Division, na programe je už jej 32. kolo. Na Estadio Municipal de Ipurua v Eibare budeme svedkami súboja celkov z druhej polovice tabuľky.

    SD Eibar:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 40 bodov a tak sa nachádzajú na 11. mieste, čiže v pokojných vodách. Na vyššie priečky stráca relatívne málo bodov, ale pred svojimi prenasledovateľmi má náskok len pár bodov. V poslednom zápase Eibar prehral na pôde Betisu 2:0.

    Deportivo Alavés:
    Hosťujúci futbalisti majú momentálne na svojom konte 35 bodov a tak sa nachádzajú až na 16. mieste, čo je tesne nad zónou zostupu. Alavés má však ešte šancu poskočiť aj vyššie. V poslednom zápase hostia uspeli doma s Getafe 2:0.

    Favorit:
    Tabuľkové postavenie do tejto úlohy stavajú domáci celok. Rozhodovať sa však bude na ihrisku a sme tak určite zvedaví, ako toto stretnutie dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 4. Guidetti

    Karty:   44. Juncà (EIB) – 50. Martín (DAL), 51. García (DAL)


    SD Eibar: Dmitrović – Peña, Ramis, Arbilla, Juncà – Dani García (C) (70. Jordán), Diop – León, Orellana (85. Alejo), Inuj (78. Capa) – Kike García.
    Náhradníci: Riesgo – P. Oliveira, Lombán, Escalante, Capa, Alejo, Jordán.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia, Ely, R. Duarte – Pina, García (C) – Sobrino (86. Alexis), I. Gómez (81. Munir), Pedraza (73. Wakaso) – Guidetti.
    Náhradníci: Sivera – Alexis, D. Torres, H. Pérez, Wakaso, Burgui, Munir.

    Rozhodca: A. Undiano – R. Alonso, I. Prieto