Fiorentina – Spal 0:0 (kon.) | Sassuolo – Benevento 2:2 (kon.) | Bologna – Hellas Verona 2:0 (kon.)
AC Miláno – Neapol 0:0 (kon.) | Juventus – Sampdoria 3:0 (kon.) | Lazio – AS Rím 0:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:0 (1:0)
Sampdoria Janov
cz Nedeľa 15.04.2018, 18:00 • Allianz Stadium • Talianska Seria A • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešní fotbalový večer vše. Díky za pozornost a zase někdy u Serie A na počtěnou! (20:00:02)
     
    Je za námi utkání dvaatřicátého kola Serie A, které končí výhrou Juventusu 3:0, který se opět o něco více přiblížil dalšímu titulu. Koncentrovaný, ale ne dominantní výkon domácích zařídil tři body a výhru 3:0. Mužem utkání se stal Brazilec Douglas Costa, který přihrál na všechny tři branky, ačkoliv do zápasu naskočil ve 44. minutě. Asistoval u branek Maria Mandžukiće, Benedikta Höwedese a Samiho Khediry.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. V poslední akci utkání se zaskvěl luxusním zákrokem Gigi Buffon
     
    90+2
    Gigi Buffon mohl přijít o své čisté konto, ale skvělým zákrokem si jej uhlídal! Benedikt Höwedes podcenil centr a Zapata se dostal zblízka ke střeleckému pokusu, italskou legendu ale neprostřelil!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se nastaví další tři minuty, které jsou možná zbytečné, ale po vývoji utkání logické. U míče jsou fotbalisté Sampdorie, kteří kombinují na útočné polovině.
     
    89
    Douglas Costa je mužem utkání a nyní vše chtěl vyšperkovat vstřelenou brankou. Zkoušel to k levé tyčce, ale prostor tří tyčí nakonec jen těsně minul.
     
    88
    Utkání se dohrává a Juventus kombinuje spíše ve středu hřiště. Hosté už moc aktivně nenapadají a spíše také čekají na hvizd hlavního rozhodčího.
    86. Cuadrado se pokoušel navýšit vedení svého celku, přišel ale pohotový zákrok
     
    86
    Nakonec ano, branky se mohl dočkat také Juan Cuadrado. Přes obránce zakončoval tvrdou střelu, kterou Viviano dokázal vyrazit jen před sebe. K jeho štěstí tam ale nikdo v černobílém nestál.
     
    85
    Juventus se nikam nežene a závěr utkání si spíše jen užívá. Uvidíme, zda se mu povede ještě projít do útoku a vymyslet nějakou gólovku. Fanoušci by si to jistě přáli.
     
    83
    Jacopo Sala nyní dostal míč do šestnáctky a silou obešel dvojici borců. Nakonec vybojoval další standardní situaci, ale z těch hosté nebezpeční nejsou...
     
    82
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Édgar Barreto, přichází Valerio Verre.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Stefano Sturaro.
     
    80
    Další akce Juventusu byla ukončena odpískaným milimetrovým ofsajdem. Matuidi si nepohlídal své postavení a na levé straně nemohl pokračovat směrem do šestnáctky.
     
    79
    Juan Cuadrado byl po dlouhé době přistižen u míče. Kolumbijský rychlík prošel do vápna a pokoušel se najít spoluhráče. Bránící borci ale míč srazili na další roh.
     
    78
    Nyní už hosté ztratili veškeré naděje a už se moc do útoku neženou. Domácí celek v dobré atmosféře kombinuje a moc se nikam nežene. Je rozhodnuto.
     
    77
    Caprari se dostal k míči na útočné polovině a pokoušel se přihrávkou na pravé křídlo najít spoluhráče. Juventus má ovšem v obraně Chielliniho, jenž přes své záda nikoho nepouští. Aut pro Sampdorii.

    David Panuška

    Góly: 45. Mandžukić (Costa), 60. Höwedes (Costa), 75. S. Khedira (Costa)

    Karty:   33. Asamoah (JUV), 53. Höwedes (JUV)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:6.
    Juventus Turín: Buffon – Höwedes, Rugani, Chiellini, Asamoah – S. Khedira (81. Sturaro), Pjanić (44. Costa), Matuidi – Cuadrado, Mandžukić, Dybala (67. Bentancur).
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Benatia, Barzagli, Sandro, Lichtsteiner, Marchisio, Sturaro, Bentancur, Costa, Higuaín.

    Sampdoria Janov: Viviano – Sala, G. M. Ferrari, Silvestre, Regini – É. Barreto (82. Verre), Torreira, Praet – G. Ramírez (61. Caprari) – Quagliarella (46. Kownacki), D. Zapata.
    Náhradníci: Belec, Tozzo – J. Andersen, Caprari, R. Álvarez, Linetty, Strinić, Verre, Capezzi, Kownacki.

    Rozhodca: Mariani – Carbone, Marrazzo