Fiorentina – Spal 0:0 (kon.) | Sassuolo – Benevento 2:2 (kon.) | Bologna – Hellas Verona 2:0 (kon.)
AC Miláno – Neapol 0:0 (kon.) | Juventus – Sampdoria 3:0 (kon.) | Lazio – AS Rím 0:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:0 (0:0)
AS Rím
cz Nedeľa 15.04.2018, 20:45 • Stadio Olimpico (Řím) • Talianska Seria A • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 14:13. (22:37:20)
     
    Je konec! Dnešní římské derby mezi Laziem a AS končí bezbrankovou remízou. Ve druhém poločase jsme sledovali o poznání zajímavější podívanou. Více ze hry měli domácí hráči, jenž si vytvořili hned několik vyložených šancí. AS ještě dohrávalo utkání v početní výhodě, neboť byl vyloučen po druhé žluté kartě Radu. V nastaveném čase mohl vedení strhnout na stranu AS Edin Džeko, bývalý forvard Teplic neuspěl ani v jedné ze tří vyložených šancí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    To jsou věci, Džeko byl hned třikrát blízko brance! Po dalším centru zamířil tentokráte do břevna. O pár vteřinek později pálil kousek vedle tyče.
     
    90+1
    Fantastický Strakoša! Už v nastaveném čase si na centrovaný balón naskočil Džeko, proti jehož hlavičce se domácí brankář musel činit.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    87
    Florenzi měl na centr hodně prostoru, což bylo znát. Jeho parádní nabídka mířila do velmi nebezpečného prostoru, Nainggolan nakonec fauloval.
     
    86
    Lazio ještě mohlo zahrozit z rohového kopu, tentokráte mohl být Alisson klidný. Hosté okamžitě spěchají s míčem na druhou stranu.
    85. Velká šance domácích.
     
    85
    Ou, v ochozech to pouze zahučelo! Vše začalo dalekonosným pasem od Lukakua, načež Milinkovič-Savič pronikl do vápna. Tam se do obrovské šance dostal Marušič, jenž v pádu minul bránu.
     
    84
    Fazio nechal zkušeně proskákat míč za postranní čáru a poté se jeho spoluhráč Florenzi ujal autového vhazování.
     
    83
    Závěrečné minuty by ještě mohli být zajímavé. AS totiž posílilo útočnou vazbu, naopak domácí lodivod raději stáhl jediného útočníka.
     
    82
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Bruno Peres, přichází Stephan El Shaarawy.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Bastos.
     
    82
    AS ještě mělo k dispozici volný kop zhruba z pětadvaceti metrů. U balónu stál pouze Kolarov, jehož kroucená rána skončila nad břevnem.
     
    81
    Zároveň se nám utkání dostalo do závěrečné desetiminutovky. S velkou pravděpodobností se v dnešním utkání žádné branky nedočkáme.
    80. Červená karta po 2. žluté
     
    80
    Tak pozor! Radu zatáhl za dres jednoho z protihráčů a jelikož už jednu žlutou měl, následně uviděl v ruce hlavního arbitra druhou.
     
    80
    Hra se nám dostala do velmi nezáživné pasáže, která je doprovázena velkou řadou nepřesností. V tuto chvíli má menší převahu hostující mužstvo.
     
    79
    Alberto si nyní absolutně neporozuměl s Immobilem, který jeho úmysl nedokázal pochopit. Míč se tak zcela volně dostal k Alissonovi.

    David Suchý

    Góly:

    Karty:   11. Lucas Leiva (LAZ), 36. Luiz Felipe (LAZ), 39. Radu (LAZ) – 31. Juan Jesus (ASR), 63. Strootman (ASR)   80. Radu (LAZ)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 14:13.
    Lazio Rím: Strakoša – Luiz Felipe, de Vrij, Radu – Marušić, Parolo, Lucas Leiva, S. Milinković-Savić, Lulić (C) (60. J. Lukaku) – Anderson (59. Alberto) – Immobile (82. Bastos).
    Náhradníci: Guerrieri, Vargić – J. Lukaku, Nani, Basta, Wallace, Alberto, F. Caicedo, Bastos, Cáceres, Di Gennaro, Murgia.

    AS Rím: Alisson – Manolas (74. Florenzi), Fazio, Juan Jesus – Peres (82. El Shaarawy), Strootman, De Rossi (C), Kolarov – Schick (55. Ünder), Džeko, Nainggolan.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Pellegrini, Capradossi, Ünder, Gonalons, Florenzi, J. Silva, Gerson, Antonucci, El Shaarawy, Pellegrini.

    Rozhodca: Mazzoleni – Preti, Paganessi