Lipt. Mikuláš – Skalica 4:2 (kon.) | Detva – Michalovce 4:2 (kon.)
koniec
HK Detva
4:2 (3:0, 1:0, 0:2)
HK DUKLA Ingema Michalovce
Piatok 16.03.2018, 18:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • O udržanie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Detvy úspešne vstupujú do skupiny o udržanie. V domácom prostredí zdolali Michalovce 4:2, keď o svojom víťazstve rozhodli prakticky už na konci štvrtej minúty, keď strelili tretí gól. Zemplínčania v záverečnej časti ešte dvoma gólmi vykresali iskričku nádeje, ale v samotnom závere duelu sa ani len nedostali k hre bez brankára. Autorom rozhodujúceho gólu je David Videlka, ktorý zaznamenal bilanciu 1+1. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:28:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Detva si dnešné víťazstvo už postráži. Jej hráči majú puk na hokejkách a na hokejistoch Michaloviec je už badať rezignáciu. Už sa ani nesnažia napádať rozohrávku domáceho celku.
     
    59:12
    Adam Trenčan je naďalej vo svojej bráne. Michalovce teraz zbytočne držia puk za svojou bránou a čas na zdramatizovanie zápasu sa im veľmi rýchlo kráti.
     
    58:30
    Už len deväťdesiat sekúnd zostáva hosťom na strelenie dvoch gólov. Detva ale zatiaľ s prehľadom drží svoj náskok a súpera nepúšťa ani do záverečnej hry bez brankára.
     
    57:44
    Domáci obranca Mikhail Kuklev strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie. Adam Trenčan bol ale pozorný a reflexívnym zákrokom vytesnil puk na ochrannú sieť.
     
    57:08
    Hokejisti Detvy nehrajú túto presilovú hru dobre. Michalovce sa bez väčších problémov bránia. Dokonca v oslabení zaútočil Ivan Brezniak, ale bekhendom minul bránu.
     
    56:23
    Miroslav Macejko bol v dobrej pozícii, ale nedokázal kvalitnejšie zakončiť. Každopádne, domáci hokejisti pokračujú vo svojej aktivite v útočnej tretine.
     
    56:07
    Detva bude hrať ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu po faule na Vitalijho Sitnikova putuje Ľuboš Fajčák. Ten dostáva menší trest za podrazenie.
     
    55:38
    Peknou individuálnou akciou sa prezentoval Martin Belluš. Namieril si to medzi dvoch obrancov súpera, no z náročnej pozície nedokázal bekhendom dôraznejšie zakončiť.
     
    54:24
    Od modrej čiary vystrelil Miroslav Macejko. Jeho pokus ale mieril nad bránu Adama Trenčana. Následne hokejisti spod Poľany prichádzajú o výhodu útočného pásma.
     
    53:55
    Adam Trenčan teraz výrazne podržal svoj tím. Po nahodení Frederika Fekiača zakončoval z tesnej blízkosti Rastislav Gašpar, ale trafil len pripravenú lapačku michalovského brankára.
     
    53:22
    Hra je prerušená, pretože puk opustil ľadovú plochu. Nasleduje posledná reklamná prestávka, počas ktorej môže Miroslav Chudý či Josef Turek rozdať pokyny svojim zverencom.
     
    52:36
    Domáci hokejisti sa dostali do dobrého zakončenia. Po nahodení Martina Belluša zakončoval z tesnej blízkosti Filip Surovka, no trafil len bočnú sieť brány Adama Trenčana.
     
    52:02
    Dukla Michalovce dala gól!
    Hostia sa dostávajú na kontakt. Brankár Mathew Hackett neudržal strelu Tomáša Banovského od modrej čiary, čo dokázal zužitkovať RADOVAN CÚTT. Jeho presná dorážka znamená skorigovanie stavu na 2:4 z pohľadu hostí. Asistencia: Tomáš Banovský.
     
    51:28
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Ani jedno z mužstiev nedokáže založiť súvislú útočnú akciu. Väčšina z nich sa končí už v strednom pásme, čo určite viac vyhovuje zverencom Josefa Tureka.
     
    50:00
    Do konca stretnutia zostáva ešte presne desať minút. Michalovce síce dokázali znížiť náskok súpera, ale môžu zároveň ľutovať nevyužitú päťminútovú presilovú hru. Šance mali, ale Mathew Hackett predviedol niekoľko dobrých zákrokov.
     
    49:36
    Mathew Hackett opäť podržal domáci celok. Po nepresnej strele Tomáša Valečka sa dostal k dorážke Radovan Cútt, ale z tesnej blízkosti nezdvihol puk ponad betón kanadského brankára v službách Detvy.
     
    48:53
    Ofsajd na strane hosťujúceho tímu. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme a unavená domáca štvorica môže ísť pokojne vystriedať.
     
    48:29
    Ľubor Balko vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie, ale domáci obrancovia dokázali jeho strelecký pokus zblokovať a následne vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    47:42
    Domáci hokejisti hrali len v trojici, pretože Ladislav Ščurko prišiel o hokejku. Michalovčania poriadne zatlačili svojho súpera, ale Mathew Hackett dramatický úsek hry ukončuje istým zákrokom pri strele Daniela Hančáka.
     
    46:38
    Hostia sa dostali do niekoľkých dobrých zakončí. Po strele Tomáša Valečka dorážal z tesnej blízkosti Jakub Linet, následne pálil aj Daniel Hančák, ale brankár Mathew Hackett podržal svoj tím.
     
    45:16
    Michalovce zatiaľ nehrajú presilovú hru dobre. Previnili sa zakázaným uvoľnením, a tak sa hra presťahuje pred Adama Trenčana. Navyše, zbytočne dohrával súboj pri mantineli Erik Piatak.
     
    44:44
    Michalovce nielenže strelil gól, ale k dispozícii budú mať aj päťminútovú početnú výhodu. Trest do konca zápasu dostáva domáci obranca Dominik Jendroľ, ktorý tvrdo atakoval jedného z hráčov súpera.
     
    44:44
    Dukla Michalovce dala gól!
    Hostia sa prvýkrát v zápase dokázali presadiť. ĽUBOR BALKO dostal prihrávku do jazdy, od stredného pásma postupoval sám na brankára Mathewa Hacketta a strelou švihom ho dokázal prekonať. Asistencia: Lukáš Toma.
     
    43:28
    Adam Trenčan si pripisuje na svoje konto úspešný zákrok po strele od modrej čiary. Puk mu síce vypadol, ale následne ho dokázal skryť pod svoju lapačku.
     
    43:00
    Domáci hokejisti pokračujú vo svojej presilovke piatich proti štyrom. Zatiaľ sa im však nedarí usadiť sa v útočnom pásme a puk je momentálne až za bránou Mathewa Hacketta.
     
    42:33
    Tak teraz sme svedkami kurióznej situácie. David Videlka prenikal do útočného pásma, no pri svojej snahe sa navzájom trafil hokejkou do tváre s Jakubom Meliškom. Obaja dostávajú menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    41:59
    Radovan Cútt pôjde v priebehu niekoľkých sekúnd po druhý raz na trestnú lavicu. Tentokrát si pomohol voči pravidlám seknutím, čo neuniklo pozornosti hlavných rozhodcov.
     
    41:05
    Hostia už hrali v piatich hráčoch, a tak sa po ich nepresnej rozohrávke píska zakázané uvoľnenie. Michalovčania tak nemôžu po pomerne dlhom striedaní poslať na ľad čerstvé sily.
     
    40:37
    Mužstvá si len vymenili strany a bez prestávky pokračujeme v zápase treťou tretinou. Detva dohráva presilovú hru, no strela Martina Chovana od modrej čiary nebezpečenstvo neznamenala.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina sa nám poriadne natiahla, pretože v 39. minúte zrejme jeden z fanúšikov tesne za mantinelom skolaboval. Okamžite mu bola privolaná lekárska pomoc. Približne o desať minút neskôr bolo z tribúny počuť potlesk, čo by mohlo byť dobrým znamením. Okrem toho sme videli jeden gól, keď prečíslenie troch proti dvom chladnokrvne zakončil strelou švihom Ladislav Ščurko. Tretia tretina sa začína už o chvíľu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:42
    Hra musela byť prerušená, pretože po strele Martina Šimona padol ako podťatý michalovský útočník Radoslav Mesaroš. Na hráčsku lavicu ale odskackal po svojich.
     
    39:22
    Adam Trenčan sa v presilovej hre zaskvel už dvoma dobrými zákrokmi. Najskôr zlikvidoval strelu Matúša Chovana z pravého kruhu na vhadzovanie a následne aj nádejný pokus obrancu Martina Šimona.
     
    38:48
    V závere druhej časti hry si zahrajú domáci hokejisti presilovú hru. Za nedovolené bránenie si na 120 sekúnd pôjde sadnúť na trestnú lavicu Radovan Cútt.
     
    38:25
    Hokejisti oboch tímov sa už vrátili na ľadovú plochu, a tak sa môžu dohrať záverečné sekundy druhej tretiny. Hra sa teraz odvíja v strednom pásme.
     
    Vyzerá to tak, že hlavní rozhodcovia poslali hráčov oboch tímov do šatní a zvyšok druhej tretiny sa dohrá po prestávke, ktorá by nasledovala po skončí tejto časti hry. Lekári sú stále tesne pri mantineli, kde poskytujú prvú pomoc. Zápas je tak prerušený.
     
    38:09
    Domáci hokejisti sa previnili zakázaným uvoľnením, no oveľa podstatnejšie veci sa dejú tesne za mantinelom, kde jeden z fanúšikov potrebuje lekársku pomoc. Nevidíme presne čo sa stalo, no snáď bude všetko v poriadku.
     
    37:42
    Domáci hokejisti presilovku nevyužili, no napriek tomu pokračovali v útočnej aktivite. Od modrej čiary vystrelil Jozef Sládok, ale jeho strela nemala veľa šancí na úspech.
     
    37:02
    Po prihrávke Vitalijho Sitnikova sa dostal k strele obranca Mikhail Kuklev. Ten mal dostatok času pripraviť si zakončenie, ale napokon mieril len do betónov Adama Trenčana.
     
    36:24
    Michalovce so šťastím dostali puk aspoň do stredného pásma. Zatiaľ sa tak bránia dobre, čo sa im darilo aj počas pôsobenia v druhej najvyššej slovenskej súťaži.
     
    35:57
    Hneď v úvode presilovky pálil Martin Šimon, no našiel len lapačku Adama Trenčana. Následne sa Detva usadila v útočnom pásme, no kombinovala mimo palebných pozícii.
     
    35:24
    Filip Surovka predviedol výbornú prácu pri napádaní. Získal puk, predieral sa do bekhendového zakončenia a napokon vybojoval presilovku. Dve minúty za sekanie dostáva Jakub Meliško.
     
    34:25
    Michalovčania trošku prepadli v strednom pásme. Michal Murček mal dostatok času na zakončenie z pravej strany, ale namieril len do vyrážačky Adama Trenčana.
     
    33:52
    Detva teraz lacno prišla o útočné pásmo. Jakub Linet to okamžite využil presnou prihrávkou do jazdy vysunul Radoslava Mesaroša, no jeho prudká strela smerovala len do stredu brány.
     
    33:13
    Matthew Hackett mal teraz ľahučkú prácu, pretože Daniel Hančák nahadzoval puk ešte zo stredného pásma. Každopádne, obranca hostí vybojoval aspoň buly v útočnej tretine.
     
    32:27
    Štvrtý útok domáceho tímu pekne kombinoval v útočnej tretine. Už sa pripravoval na strelu z pravého kruhu Edmund Piačka, no prihrávka Mária Rótha bola v poslednej chvíli tečovaná.
     
    31:43
    Marek Kolba sa vydal na útočný výlet. Po pravej strane si nakorčuľoval do útočného pásma, z takmer nulového uhlu zakončil bekhendom, ale našiel len betóny Matthewa Hacketta.
     
    30:52
    Matthew Hackett teraz musel zasahovať. Jeden z hráčov Michaloviec zakončoval z tesnej blízkosti, no jeho pokus smeroval len do stredu brány. Následne sa domáci previnili zakázaným uvoľnením.
     
    30:16
    Dnešný zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Domáci hokejisti Detvy pred pár sekundami zvýšili svoj náskok a majú veľmi dobre nakročené k prvým trom bodom v baráži.
     
    29:27
    Hostia sa snažili okamžite reagovať na presný zásah súpera. Na prihrávku z ľavej strany si nabehol pred bránu Erik Piatak, ale namiesto toho aby skóroval sa iba zrazil s Matthewom Hackettom.
     
    28:58
    Detva dala gól!
    Domáci hokejisti zvyšujú svoje vedenie. Po peknej prihrávke Miroslava Macejka sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. David Videlka spätnou prihrávkou našiel LADISLAVA ŠČURKA a ten zoči-voči Adamovi Trenčanovi uspel. Asistencie: David Videlka a Miroslav Macejko.
     
    28:25
    Hra sa presťahuje pred bránu Adama Trenčania. Michalovce si nerozumeli v rozohrávke, a tak rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie.
     
    27:37
    Ivan Brezniak to skúšal šikovne strelou spoza obrancu. Matthew Hackett bol však pripravený a puk zastavil svojimi betónmi. Naďalej si tak drží čisté konto.
     
    26:50
    Puk skončil na hráčskej lavici domáceho tímu, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Ešte predtým ale budeme v Detve svedkami reklamnej prestávky.
     
    26:16
    Vitalij Sitnikov teraz zbytočne špekuloval. Mal dobrú pozíciu na strelu príklepom, ale namiesto toho zvolil prihrávku na obsadeného spoluhráča. Adam Trenčan tak zasahovať nemusel.
     
    25:38
    Za veľmi dobrú prácu pri blokovaní striel pochválime aj Radoslava Mesaroša. Michalovský mladík tečoval puk po strele Dominika Jendroľa na ochrannú sieť.
     
    24:16
    Opäť sledujeme dlhší časový úsek bez prerušenia. Tempo sa nám poriadne rozbehlo a útočné akcie sa striedajú z jednej strany na druhú. Nezainteresovaný divák by určite privítal kontaktný gól hostí.
     
    23:49
    Pekná akcia michalovského prvého útoku. Lukáš Hamráček spätnou prihrávkou poslal do šance Radovana Cútta, ale ten z tesnej blízkosti neprekonal domáceho brankára.
     
    23:22
    Erik Piatak sa dostal do zakončenia po dobrej spätnej prihrávke, zrejme Olivera Jokeľa. Najproduktívnejší hráč play off druhej najvyššej súťaže vystreli švihom, ale našiel len vyrážačku Matthewa Hacketta.
     
    22:54
    Matthew Hackett aj tentokrát môže pochváliť svojich spoluhráčov za výborne blokovanie striel. Puk skončil opäť na ochrannej sieti, a tak sa bude vhadzovať v domácom obrannom pásme.
     
    22:18
    Ivan Brezniak sa dostal do zakončenia z pravého kruhu na vhadzovanie. Veľmi dobrú prácu ale odviedol Martin Šimon, vložil mu hokejku do strely, a tak puk skončil na ochrannej sieti.
     
    21:36
    V druhej tretine hráme stále bez prerušenia. Michalovskí hokejisti držia puk za svojou bránou. Oba tímy toho využívajú na to, aby poslali na ľad čerstvé sily.
     
    21:03
    Detva teraz zatlačila súpera do obranného pásma. Od modrej čiary nahadzoval puk Jozef Sládok. Brankár Adam Trenčan toho veľa nevidel, no mal šťastie, že mu nesmeroval na bránu.
     
    20:31
    Daniel Hančák sa snažil založiť novú útočnú akciu hostí. Pri prechode do útočného pásma si však hráči v bielych dresoch nerozumeli, a tak nemohli pokračovať ďalej.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu máme za sebou. Domáci do nej vstúpili vo veľkom štýle a už po necelých štyroch minútach viedli 3:0. V priebehu 69 sekúnd sa postupne presadili Vitalij Sitnikov, Juraj Milý a po nádherne zahranom prečíslení aj David Videlka. Hosťom nepomohol ani oddychový čas, ktorý si Miroslav Chudý zobral po druhom inkasovanom góle. Jedinú šancu Michalovčanom ponúkol po svojej chybe brankár Matthew Hackett, ale Vladislavovi Solomončakovi napokon skórovať nedovolil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:34
    Prvá tretina sa prakticky už len dohráva. Domáci hokejisti sa dopredu bezhlavo nehrnú a vyzerá to tak, že ani zverenci Miroslava Chudého už nemajú veľký záujem napádať rozohrávku súpera.
     
    18:36
    Zakázané uvoľnenie na strane domáceho tímu. Hra sa tak presťahuje pred brankára Matthewa Hacketta. Na buly sa už skláňajú centri druhých formácii, teda Matúš Chovan a Erik Piatak.
     
    18:12
    Pomaly nám začínajú plynúť posledné dve minúty prvého dejstva. V ňom si Detva vypracovala komfortný náskok, ktorý by jej mal stačiť na to, aby vstúpila do bojov o záchranu víťazne.
     
    17:28
    Od modrej čiary nahadzoval puk na domáceho brankára obranca Daniel Hančák. Jeho strelu sa ešte snažil tečovať Lukáš Hamráček, ale Matthew Hackett ani teraz zasahovať nemusel.
     
    16:42
    Táto presilová hra domácemu tmu príliš nevychádza. Adam Trenčan nemal veľa práce a Ľuboš Fajčák je už pripravený skočiť späť na ľadovú plochu.
     
    15:58
    Od modrej čiary vystrelil Martin Chovan. Brankár Adam Trenčan bol ale pozorný a ľavým betónom vytesnil puk do bezpečného priestoru. Následne sa Michalovce oslobodili.
     
    15:34
    Detva sa teraz sama vyhadzuje z útočného pásma. Na modrej čiare chyboval Miroslav Macejko, ktorý nedokázal spracovať prihrávku svojho spoluhráča z ľavej strany.
     
    14:53
    Hostia zle striedali a budú hrať opäť v početnom oslabení. Trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si odpyká útočník tretej formácie Ľuboš Fajčák.
     
    14:38
    Hostia z Michaloviec síce presilovku nevyužili, no napriek tomu mohli znížiť náskok súpera. Vladislav Solomončak rukavicou zachytil rozohrávku Matthewa Hacketta, no ten sa stihol vrátiť do brány a vyrazil strelu ruského útočníka.
     
    13:54
    Po pravej strane prenikol do útočného pásma práve Oliver Jokeľ. Snažil sa zakončiť svoju akciu, ale z náročnej pozície mieril len do bočnej siete brány Matthewa Hacketta.
     
    13:28
    Na ľadovej ploche je síce viac priestoru, ale ani jedno z mužstiev sa dopredu príliš nehrnie. Michalovce čakajú na návrat Olivera Jokeľa, keďže potom budú mať výhodu skrátenej presilovej hry.
     
    12:42
    Presilová hra domáceho tímu sa končí. Na trestnú lavicu si pôjde sadnúť strelec tretieho gólu David Videlka, pretože si pomohol nedovoleným bránením v hre.
     
    12:19
    Michalovce v úvode oslabenia dokázali vyhodiť puk z obranného pásma. O pár sekúnd neskôr sa doň Detva opäť dostala, no strela Martina Chovana od modrej čiary nebola presná.
     
    11:28
    Edmund Piačka zakončoval z tesnej blízkosti, no Adam Trenčan dobre zasiahol svojimi betónmi. Domáci hráč bol však faulovaný, a tak dve minúty za hákovanie dostáva Oliver Jokeľ.
     
    10:46
    Štvrtá formácia Michaloviec si neporadila s prechodom do útočného pásma. Ľubor Balko bol s pukom pomalší než jeho spoluhráči, a tak sa píska ofsajd aj na druhej strane.
     
    10:29
    Druhý útok domácej Detvy sa na dlhší časový úsek usadil v útočnom pásme, no Michalovčania ho vytláčali mimo palebných pozícii. Napokon je hra prerušená po tom, čo puk skončil na hráčskej lavici hostí.
     
    09:16
    Strelec úvodného gólu stretnutia Vitalij Sitnikov sa ocitol v postavení mimo hru. Pozornému oku čiarového rozhodcu to neuniklo, a tak bude nasledovať vhadzovanie v strednom pásme.
     
    08:53
    Po dlhšom čase zasahoval aj brankár Matthew Hackett. Od modrej čiary vystrelil skúsený obranca Marek Kolba, ale jeho pokus nemal veľa šancí na úspech.
     
    08:22
    Adam Trenčan mal opäť plné ruky práce. Michal Murček dostal veľmi dobrú prihrávku spoza brány, pohotovo vystrelil švihom, ale na jeho smolu mieril len do miest, kde stál brankár súpera.
     
    07:36
    Po ofsajde domáceho tímu je hra prerušená. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, no až po reklamnej prestávke, ktorá nasleduje na detvianskom zimnom štadióne.
     
    07:13
    Matúš Chovan vystrelil spoza obrancu, no mieril len do betónov Adama Trenčana. Zdá sa, že michalovský brankár sa po katastrofálnom úvode dostáva do hernej pohody.
     
    06:25
    Adam Trenčan sa teraz musel mať na pozore. Spoza obrancu švihom vystrelil Michal Murček, ale mieril len do vyrážačky michalovského brankára, ktorý dnes už trikrát inkasoval.
     
    05:11
    Teraz sme boli svedkami viacerých nepresností. Pre Michalovce sa črtala šanca na prečíslenie troch proti dvom, ale hokejisti tretej formácie to nevyriešili práve najlepšie.
     
    04:33
    Domáci hokejisti majú skutočne raketový štart do zápasu. Adam Trenčan si až teraz pripisuje na konto prvý úspešný zákrok, keď dokázal zlikvidovať strelu od modrej čiary.
     
    03:54
    Detva dala gól!
    Nemáme za sebou ani štyri odohrané minúty a Detva už vedie o tri góly. Hokejisti spod Poľany sa dostali do brejku dvoch proti jednému. DAVID VIDELKA si vymenil puk s Ladislavom Ščurkom a poľahky usmernil puk do prázdnej brány. Asistencie: Ladislav Ščurko a Miroslav Macejko.
     
    03:15
    Detva dala gól!
    Hostia sa nestihli spamätať z úvodného úderu a Adam Trenčan opäť musí vyťahovať puk zo svojej brány. Ten najskôr vyrazil strelu Matúša Chovana, následne Rastislav Gašpar prikopol puk JURAJOVI MILÉMU a ten pohotovou strelou z medzikružia trafil presne. Asistencie: Rastislav Gašpar a Matúš Chovan.
     
    02:45
    Detva dala gól!
    Domáci hokejisti sa v úvode zápasu dostávajú do vedenia. Krídelník prvej útočnej formácie VITALIJ SITNIKOV využil nedôrazné bránenie hráčov Michaloviec, natlačil sa pred bránu a poslal puk za chrbát Adama Trenčana. Asistencia: Martin Belluš.
     
    01:30
    Juraj Milý prenikol do útočného pásma po pravej strane. Z náročného uhla sa pokúsil zakončiť strelou švihom, no trafil len bočnú sieť brány Adama Trenčana.
     
    00:45
    Michalovce vstúpili do zápasu aktívnejšie. Tlačia sa do zakončení, ale Matthew Hackett zatiaľ nemá nejakú náročnú pozíciu. Hráme stále bez prerušenia, a tak oba tímy striedajú.
     
    00:22
    O prvý strelecký pokus dnešného zápasu sa postaral Oliver Jokeľ. Ten strieľal príklepom od ľavého mantinelu, ale domáci brankár Matthew Hackett zasahovať nemusel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Hackett (A. Nagy) – Kuklev, Mar. Chovan, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Jendroľ, Gachulinec – Sitnikov, Surovka, Belluš – Gašpar, Mat. Chovan, Milý – Ščurko, Murček, Videlka – Róth, M. Surový, Piačka.

    HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Valečko, Hančák, Kolba, Korenko, Meliško, Rusina, Cvengroš, Banovský – Solomončak, Cútt, Hamráček – Jokeľ, Piatak, Mesaroš – Brezniak, Linet, Fajčák – Mašlonka, Toma, Balko.

    Rozhodcovia: Peter Stano, Juraj Konc st. – Peter Šefčík, Tomáš Gegáň.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Okrem súbojov v play off sa dnes rozbehne aj dianie v skupine o udržanie. My sa pozrieme do Detvy, kde domáci hokejisti privítajú prvoligového majstra z Michaloviec.

    HC 07 DETVA

    Detva ako nováčik Tipsport ligy veľa vody v základnej časti nenamútila. Nazbierala len 40 bodov, čo jej na postup do play off stačiť nemohlo. Prvého bodu sa dočkala už v druhom kole, ale na premiérové víťazstvo medzi elitou čakala dlhočizných šestnásť zápasov. Poslednú štvrtinu sezóny zverenci Josefa Tureka začali sériou piatich víťazstiev, čím prekvapili nejedného hokejového fanúšika. Celkovo inkasovali až 207 gólov. Zaujímavosťou je, že odkedy má najvyššia súťaž opäť desať tímov, žiadne mužstvo takúto deravú obranu nemalo. Najproduktívnejším hráčom tímu bol 36-bodový český útočník Dávid Videlka. Detva si play out zahrá tretíkrát za ostatné štyri sezóny. Paradoxom je, že ani raz v ňom neuspela a do Tipsport ligy sa dostala vďaka finančným problémom MHC Martin. V predošlom ročníku odohrala proti Michalovciam jedenásť zápasov. Počas základnej časti štyrikrát vyhrala a v semifinálovej sérii pretlačila svojho súpera pomerom 3:2 na zápasy.

    HK DUKLA MICHALOVCE

    Hokejisti Michaloviec pred šiestimi dňami oslavovali víťazstvo v I. hokejovej lige, keď vo finálovej sérii zdolali Skalicu 3:1 na zápasy. Radosť bola o to väčšia, keďže titulu sa dočkali po dlhých 32 rokoch. Majstrovské nadšenie však muselo veľmi rýchlo opadnúť, pretože spomínaný titul ešte nie je garanciou pre účasť v Tipsport lige. Michalovce čaká náročná baráž, ktorú absolvujú prvýkrát od ročníka 1995/96. Počas sezóny boli silné najmä v domácom prostredí, kde vyhrali vrátane play off 29 z 32 stretnutí. V porovnaní s dlhodobou časťou bodovo zaostával za očakávaniami Rus Vladislav Solomončák, no výborne ho nahradil Erik Piatak. Ten sa podieľal na trinástich góloch tímu zo Zemplína. Zverenci Miroslava Chudého veľmi dobre zvládali situácie pri nerovnovážnom počte hráčov na ľade. Presiloviek využili viac než 21% a ubránili takmer 88% hier v oslabení. Veľkým tromfom v baráži môže byť pre Michalovce 27-ročný brankár Adam Trenčan, ktorý si počas celej sezóny držal vysoký štandard a v najvyššej súťaži odchytal 43 zápasov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Sitnikov (Belluš), 4. Milý (Gašpar, Chovan), 4. Videlka (Ščurko, Macejko), 29. Ščurko (Videlka, Macejko) – 45. Balko (Toma), 53. Cútt (Banovský)


    HK Detva: Hackett (A. Nagy) – Kuklev, Mar. Chovan, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Jendroľ, Gachulinec – Sitnikov, Surovka, Belluš – Gašpar, Mat. Chovan, Milý – Ščurko, Murček, Videlka – Róth, M. Surový, Piačka.
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Valečko, Hančák, Kolba, Korenko, Meliško, Rusina, Cvengroš, Banovský – Solomončak, Cútt, Hamráček – Jokeľ, Piatak, Mesaroš – Brezniak, Linet, Fajčák – Mašlonka, Toma, Balko.

    Rozhodca: Peter Stano, Juraj Konc st. – Peter Šefčík, Tomáš Gegáň.