Lipt. Mikuláš – Skalica 4:2 (kon.) | Detva – Michalovce 4:2 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
4:2 (0:0, 0:2, 4:0)
HK Skalica
Piatok 16.03.2018, 17:00 • Zimný štadión Liptovský Mikuláš • Tipos Extraliga (SR) • O udržanie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého kola play-out Tipsport Ligy. V skupine o udržanie sa v najvyššej súťaži proti sebe nastúpia Liptovský Mikuláš a Skalica.

    Liptovský Mikuláš bojoval do posledného kola základnej časti Tipsport Ligy o postup do play-off. Napokon obsadil deviate miesto tesne za Novými Zámkami a podobne ako v minulej sezóne bude musieť absolvovať play-out. Vlani Liptáci nemali problémy s dôležitými zápasmi v závere ročníka a skončili na prvom mieste s desiatimi víťazstvami z dvanástich vystúpení. Hokejisti Liptovského Mikuláša vstúpia do play-out pod vedením nového trénera Antona Tomka, ktorý bude na lavičke pôsobiť po boku dvojice Uram – Halaj. Jeho úlohou bude udržanie tradičného slovenského klubu medzi elitou.

    Skalica vyhrala základnú časť St. Nicolaus 1. ligy, keď v jej závere predviedla sedemnásťzápasovú šnúru víťazstiev a predbehla druhé Michalovce, ktoré mali najlepšiu ofenzívu aj defenzívu v súťaži. Záhoráci však stroskotali na Zemplínčanoch vo finále play-off, kde prehrali 1:3 na zápasy a nezískali majstrovský titul. Oveľa dôležitejšie bude ich účinkovanie v play-out, kde sa objavili aj vlani. Vtedy boli jednoznačne najslabším účastníkom bojov o Tipsport Ligu. V dvanástich stretnutiach získali len chudobných päť bodov a na svoje konto si pripísali jediné víťazstvo v riadnom čase. Vzhľadom na výborné výkony v druhej najvyššej súťaži sú teraz ich ciele vyššie.

    Liptovský Mikuláš a Skalica na seba narazili naposledy práve pred rokom v play-out. Všetky štyri zápasy vtedy ovládol tipsportligový tím. Hokejisti z Liptova triumfovali doma 3:1 a 2:0 a vonku 4:2 a 7:6. Favoritmi budú aj v dnešnom meraní síl.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Moravčík, Tabaček, Pacalaj, Kurali, Nádašdi, Bača, Nemec, Gründling – Nechaj, Langhammer, Huna – Žiak, Oško, Vybiral – Kriška, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Lištiak, Uhrík, Laco.

    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Straka, Čederle, Kukliš – Kučera, Vereš, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Hluch, Dufek, Dmitrijev.

    Rozhodcovia: Snášel, Orolín – Jobbágy, Bogdaň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:01
    Úvodné buly tohtoročného play-out vyhrali domáci hokejisti. Liptáci nastúpili v červených dresoch, Skaličania v bielych.
     
    00:41
    Hostia mali problém s rozohrávkou spoza vlastnej brány. Nepresný pas našiel pri mantineli iba jedného z hráčov Liptovského Mikuláša, no ten zvolil prihrávku dozadu.
     
    01:35
    Martin Kriška posielal prudkú prihrávku medzi kruhy, ale tam nebol nikto v červenom drese. Petrík preto čaká na prvý zákrok.
     
    02:16
    Na opačnom konci klziska zasahoval Andrej Košarišťan, ktorý zlikvidoval prudkú strelu Petra Horvátha zo stredného pásma.
     
    03:10
    Kňazev sa ocitol vo výbornej pozícii na pravom krídle a prihrával pred bránu voľnému Kučerovi. Skalický útočník z tesnej blízkosti nezasiahol puk.
     
    03:48
    Alexander Kotzman nepríjemne zakončoval bekhendom. Andrej Košarišťan zostal stáť a puk vytlačil do bezpečia reflexívnym zákrokom.
     
    04:31
    Dávid Okoličány sa natlačil pred bránu, ale bol tiesnený a nevyskúšal strelu. Radšej prihrával za seba naslepo a našiel len domáceho obrancu.
     
    05:14
    Martin Kriška pohotovo strieľal hneď po buly. Jeho pokus príklepom však nemal potrebnú presnosť a skončil na zadnom mantineli.
     
    05:50
    Veľká šanca domácich. Matúš Sukeľ pred bránou získal puk, priťukol ho bratovi Jakubovi a jeho strelu zastavila pravá žŕdka skalickej svätyne.
     
    07:12
    Zatiaľ sledujeme plynulý hokej bez zbytočných prerušení. Na druhej strane, vidíme množstvo nepresností najmä v strednom pásme.
     
    08:00
    Rozhodcovia prerušili hru, pretože došlo k posunutiu skalickej brány. Bude sa vhadzovať v neutrálnej zóne.
     
    08:23
    Matúš Sukeľ nabral rýchlosť na pravom krídle a strieľal švihom spoza hráča. Skalická defenzíva jeho pokus zblokovala.
     
    09:15
    Alexander Kotzman zostal zabudnutý na modrej čiare, ale nemal potrebnú rýchlosť a Michal Uhrík ho v osobnom súboji odtlačil od puku.
     
    09:55
    Skalický kapitán René Jarolín dostal prihrávku medzi kruhy a ihneď strieľal. Košarišťan úspešne zasiahol aj vďaka tomu, že Adam Nechaj zahákoval súpera pri zakončení. Odsedí si dve trestné minúty.
     
    11:01
    Skaličania sa počas úvodnej presilovkovej minúty nedokázali usadiť v útočnom pásme a naopak mohli inkasovať. Martin Kriška však v prečíslení dvoch proti jednému len slabo vystrelil.
     
    11:55
    Prvá presilovka dnešného zápasu sa skončila. Skalica v nej neohrozila domácu bránu a Adam Nechaj je späť na ľade.
     
    13:36
    Hluchú fázu zápasu prerušil faul Romana Juráka. Skalický útočník sekol po hokejke Adama Nechaja a hlavný rozhodca stál blízko, takže ihneď vylučoval.
     
    14:28
    Jakub Sukeľ dlho čakal s prihrávkou, napokon našiel na ľavom kruhu voľného Mária Kuraliho, ktorý preveril Petríka strelou príklepom.
     
    15:36
    V závere presilovky zakončoval spred brány Jakub Langhammer a potom sa tlačil k dorážke Rudolf Huna. Skalický gólman Petrík dobre vykryl priestor.
     
    16:25
    Zbytočný faul na skalickej strane. Róbert Mikéska dohrával súboj pri mantineli a jedným úderom zložil na ľad Michala Uhríka.
     
    17:00
    Jakub Sukeľ miešal pukom za skalickou bránou, prihral bratovi Matúšovi, ale jeho strela z ostrého uhla nesmerovala na Petríka.
     
    17:20
    Petrík tentoraz musel zasahovať. Kriška našiel pred bránou nepokrytého Jakuba Sukeľa, ktorý strieľal pohotovo švihom.
     
    17:45
    Kristián Kučera sa pohral s domácou defenzívou, prešiel až pred brankára Košarišťana, ale tam už nemal dostatok priestoru na kreatívnejšiu koncovku.
     
    18:25
    Skalica prežila aj druhé oslabenie za sebou. Róbert Mikéska naskočil späť do hry a pomáha svojmu tímu v obrannom pásme.
     
    19:20
    Záhoráci v závere úvodného dejstva kontrolujú puk a chcú udržať bezgólový stav pred odchodom do šatní.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka bola nemastná-neslaná. Oba tímy mali problém s rozohrávkou, dopúšťali sa častých chýb a ťažko si vytvárali šance. Najväčšiu mal v šiestej minúte Jakub Sukeľ, ktorý namieril do bránkovej konštrukcie. Na opačnej strane nebezpečne zakončoval René Jarolín, ale ten bol faulovaný.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Liptovský Mikuláš bude hrať tretiu presilovku v zápase. Na trestnú lavicu odišiel Rastislav Vereš za podrazenie.
     
    21:00
    Jakub Langhammer chcel strieľať od modrej čiary, ale trafil iba pred sebou stojaceho Valerija Kňazeva a domáci stratili výhodu útočného pásma.
     
    21:47
    Skaličania sa oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary. Domáci hokejisti musia zakladať útočnú akciu od Košarišťana.
     
    22:15
    Obrovská šanca domáceho tímu. Na konci presilovky zostal pred bránou voľný Andrej Lištiak, ktorý najskôr trafil ležiaceho Petríka a potom žŕdku.
     
    23:38
    Liptovský Mikuláš je v doterajšom priebehu stretnutia jasne strelecky aktívnejší, ale zlyháva v koncovke. Už dvakrát domácim pokazila radosť konštrukcia brány.
     
    24:35
    Skaličania prvýkrát v druhej časti hry prešli do útočného pásma. Usadili sa tu na dlhšie, no nebezpečná bola akurát strela Jarolína z pravého kruhu.
     
    25:50
    Rudolf Huna sa natlačil za bránu a spoza nej chcel zakončovať naslepo. Roman Petrík jeho pokus dokázal zneškodniť.
     
    26:30
    Huna zase skúšal podobnú taktiku, keď naberal rýchlosť na pravej strane. Hostia však jeho úmysel prečítali a nedovolili mu prísť bližšie k bráne.
     
    27:14
    Roman Petrík si pripísal úspešný zákrok, keď schoval vo svojom náručí nahodenie Tomáša Nádašdiho od modrej čiary.
     
    28:30
    Mikéska veľmi zle rozohral a tesne pred skalickou bránou daroval puk súperovi. Rýchlo mu však pomohli kolegovia v bielych dresoch a Petrík nemal prácu.
     
    29:15
    Ondrej Janík strieľal od modrej čiary po vyhranom buly. Jeho nahodenie z diaľky skončilo na pripravenom Andrejovi Košarišťanovi.
     
    30:00
    Skalica dala gól! Presne v polovici zápasu prišla prvá zmena skóre. ĽUBOMÍR ŠKÁPIK dostal prihrávku spoza brány, jeho prvý pokus o strelu bol zblokovaný, no dorážka už smerovala do odkrytej siete. Asistencia: Valerij Kňazev.
     
    30:55
    Aktívny Michal Uhrík napriek veľkej snahe nedokázal ohroziť Petríka. Jeho strelecké pokusy zneškodnila defenzíva Skalice.
     
    31:51
    Ján Tabaček našiel bekhendovou prihrávkou na ľavom krídle voľného Adama Nechaja, ale ten prešiel do útočného pásma skôr ako puk.
     
    32:31
    Veľká šanca Liptákov. Lukáš Žiak zostal nepokrytý na pravom krídle, rútil sa sám na Petríka, ale jeho strelu zneškodnil skalický brankár
     
    33:40
    Martin Kriška získal vhadzovanie v útočnom pásme. Domáci útočník nahodil puk z neutrálnej zóny a Petrík ho schoval v lapačke.
     
    34:23
    Dávid Okoličány sa snažil natlačiť pred bránu a zakončiť z ľavého kruhu. Domáca obrana ho však dobre pokryla, takže Košarišťan nemusel zasahovať.
     
    35:10
    Na opačnej strane klziska nebezpečne strieľal Jakub Langhammer. Brankár Petrík nevedel, kde je puk, ale na jeho šťastie zostal pred čiarou.
     
    36:20
    Veľká chyba domácich v rozohrávke. Jeden z hráčov Liptovského Mikuláša poslal puk priamo na hokejku súpera a Skaličania sa ocitli v brejku troch proti jednému. Situáciu však nevyužili.
     
    37:01
    Ľubomír Škápik schoval svoju strelu od modrej čiary za viacerých hráčov. Andrej Košarišťan nemal dobrý výhľad, ale puk si ho našiel.
     
    37:18
    Skalica dala gól! Efektívni Záhoráci zvyšujú náskok. Dávid Schmidt vyhral čisto buly, poslal puk za seba a ROMAN JURÁK pohotovo vypálil príklepom. Andrej Košarišťan nedokázal zasiahnuť. Asistencia: Dávid Schmidt.
     
    37:42
    Liptáci sú zaskočení a nechávajú tvoriť hostí. Andrej Košarišťan musel riešiť tvrdú strelu príklepom od modrej čiary, ktorú schoval do lapačky.
     
    39:00
    Hokejistom Liptovského Mikuláša nevyšla rozohrávka. Puk smeroval cez všetky čiary do územia nikoho, takže bol z toho icing.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Fanúšikovia Liptovského Mikuláša pískajú, pretože nemôžu byť spokojní s doterajším priebehom zápasu. Domáci hokejisti dnes síce dvakrát trafili žŕdku, no z ich strany to nie je ideálny výkon. Naopak, v tábore Skaličanov vládne radosť. Záhoráci dobre bránia, čakajú na šance a sú efektívni. V polovici zápasu otvoril skóre Škápik a pred druhou sirénou ho napodobnil Jurák.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:47
    Matúš Sukeľ si hodil puk medzi dvojicu skalických obrancov, ale šťastie nestálo na jeho strane. Mladý útočník stroskotal v medzikruží.
     
    41:14
    Andrej Košarišťan radšej prikryl puk, pretože jeho spoluhráči nedokázali odstaviť Okoličányho a dovolili mu prihrávať aj v páde.
     
    41:41
    Skaličania nezvládli rozohrávku spoza vlastnej brány. Vysoko letiaci puk skončil za domácou svätyňou, čo znamenalo zakázané uvoľnenie.
     
    42:06
    Michal Uhrík vytrvalo dobiedzal pred skalickou bránou, ale Roman Petrík mal puk vo svojej moci a snaha domáceho útočníka bola zbytočná.
     
    42:35
    Záhoráci nevyužili veľkú príležitosť na skórovanie. Po chybnej rozohrávke súpera sa dostali do brejku dvoch proti jednému, no situáciu prekombinovali.
     
    43:50
    Hostia hrajú pozorne v defenzíve a poctivo zastupujú jeden druhého. Ak sa vyskytne nejaká chyba, hneď je pripravený pomôcť niekto zo spoluhráčov.
     
    44:36
    Jakub Nemec prenikal popri mantineli a vypýtal si faul od Ľubomíra Škápika. Skalický obranca dostal dve trestné minúty za podrazenie.
     
    45:20
    Iba traja skalickí hráči mali v rukách hokejku, takže sa výhoda domácich ešte znásobila. Roman Petrík však dokázal prerušiť hru a hostia mohli vystriedať.
     
    46:00
    Liptáci sú v presilovke strelecky aktívni, ale dnes im chýba v koncovke aj kúsok šťastia. Skaličania vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    46:26
    Je po presilovke Liptovského Mikuláša. Ján Tabaček musel zastaviť unikajúceho Skaličana za cenu podrazenia a dvojminútového vylúčenia.
     
    47:00
    Ľubomír Škápik naskočil na ľadovú plochu, takže hostia hrajú presilovku. Zatiaľ sa im však nedarí usadiť v útočnom pásme.
     
    48:26
    Liptovský Mikuláš prežil skrátené oslabenie pri vylúčení Jána Tabačka. Domácim sa však kráti čas na vyrovnanie a získanie nejakého bodu.
     
    49:54
    Andrej Lištiak dorážal takmer z bránkoviska, ale nedokázal pretlačiť puk za Romana Petríka. Bolo to spôsobené aj tým, že ho fauloval Kristán Kučera.
     
    50:10
    Liptáci rýchlo prišli o výhodu útočného pásma, pretože jeden z domácich hokejistov stál v bránkovisku. Bude sa vhadzovať v neutrálnej zóne.
     
    50:50
    Hokejisti Liptovského Mikuláša stále márne hľadajú recept na skórovanie. Nedarí sa im v hre piatich proti piatim ani v presilovkách.
     
    51:38
    Liptovský Mikuláš dal gól! Domáci hokejisti napokon dotlačili puk do siete. Zdalo sa, že MATÚŠ SUKEĽ zahodil aj nemožné, no nevzdal sa a vďaka veľkej snahe nakoniec prekonal Romana Petríka. Skalický brankár robil, čo mohol. Asistencia: Jakub Sukeľ.
     
    52:06
    Martin Gründling bude chýbať trénerovi Tomkovi v závere riadneho hracieho času. Domáci obranca dostal desaťminútový osobný trest za napádanie rozhodcov.
     
    53:15
    Skaličania zvolili jednoduché riešenie v defenzíve. Pod tlakom radšej vyhodili puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    53:28
    Liptovský Mikuláš dal gól! Je vyrovnané. Domáci sa trápili viac ako päťdesiat minút, ale teraz dvakrát po sebe skórovali. Strelu Matúša Sukeľa ešte zblokovala defenzíva hostí, no delovka JAKUBA SUKEĽA skončila v sieti. Asistencie: Matúš Sukeľ, Martin Kriška.
     
    54:25
    Roman Petrík si netrúfol na riskantnú rozohrávku. Skalický gólman prikryl puk lapačkou a daroval Liptákom vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    54:46
    René Jarolín sa ocitol v nádejnej príležitosti. Z pravého krídla sa natlačil až pred bránu, jeho strelu však zlikvidoval Andrej Košarišťan.
     
    55:26
    Liptovský Mikuláš dal gól! Bratia Sukeľovci otáčajú vývoj stretnutia. Na konci peknej súrodeneckej kombinácie bol MATÚŠ SUKEĽ, ktorého presná strela švihom prešla popri Petríkovej vyrážačke až do brány. Asistencia: Jakub Sukeľ.
     
    56:15
    Skaličania dlho siahali na tri body, ale v priebehu necelých štyroch minút trikrát inkasovali a teraz musia bojovať aspoň o remízu.
     
    56:42
    Rudolf Huna mohol založiť rýchly protiútok dvoch proti jednému, ale v prieniku mu nechtiac zabránil čiarový rozhodca.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny zostávajú posledné dve minúty. Skaličania nahodili puk do útočného pásma, kde sa budú snažiť ohroziť Košarišťana.
     
    58:21
    Za domácou bránou došlo k menšej výmene názorov medzi Uhríkom a Kučerom. Rozhodcovia rýchlo upokojili oboch hokejistov.
     
    58:21
    Hosťujúci tréner využíva to, že jeho zverenci získali vhadzovanie v útočnom pásme. Zobral si oddychový čas a stiahol z hry brankára Petríka.
     
    58:54
    Liptovský Mikuláš dal gól! Je rozhodnuté. Skaličanom nevyšla hra bez brankára. Nedokázali sa udržať v útočnom pásme a štvrtý raz inkasovali. Do prázdnej brány presne namieril JAKUB SUKEĽ. Asistencia: Martin Kriška.
     
    59:28
    Košarišťan zvolil riešenie na istotu, keď namiesto rozohrávky prikryl puk. Liptákov delia od víťazstva len sekundy.
     
    Koniec zápasu.
     
    V prvom zápase play-out Tipsport Ligy sa Liptovský Mikuláš poriadne natrápil so Skalicou. Domáci boli počas celého duelu aktívnejší, ale zlyhávali v koncovke a po dvoch tretinách prehrávali 0:2, keď sa presadili Škápik a Jurák. V treťom dejstve to dlho nevyzeralo na obrat Liptákov, no ten prišiel v záverečnej desaťminútovke. Režírovali ho bratia Sukeľovci. Matúš a Jakub zhodne dvakrát skórovali a zabezpečili Liptákom dôležité tri body. (19:19:23)

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 52. Sukeľ (Sukeľ), 54. Sukeľ (Sukeľ, Kriška), 56. Sukeľ (Sukeľ), 59. Sukeľ (Kriška) – 30. Škápik (Kňazev), 38. Jurák (Schmidt)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Moravčík, Tabaček, Pacalaj, Kurali, Nádašdi, Bača, Nemec, Gründling – Nechaj, Langhammer, Huna – Žiak, Oško, Vybiral – Kriška, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Lištiak, Uhrík, Laco.
    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Straka, Čederle, Kukliš – Kučera, Vereš, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Hluch, Dufek, Dmitrijev.

    Rozhodca: Snášel, Orolín – Jobbágy, Bogdaň.