Arsenal – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:3 (0:1)
Manchester City
Nedeľa 25.02.2018, 17:30 • Emirates Stadium, London • Anglický Ligový pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City dominantným spôsobom zvíťazil vo finále anglického Ligového pohára zvaného Carabao Cup nad Arsenalom rozdielom triedy 3:0. Prvopolčasové jednogólové vedenie ešte v druhej štyridsaťpäťminútovke navýšili Vincent Kompany a David Silva. Arsenal dnes predviedol mimoriadne nevýrazný výkon a Arsene Wenger má pred štvrtkovým ligovým duelom s rovnakým súperom nad čím premýšľať. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! (19:26:49)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Danilo sa rozbehol po ľavom krídle, kde si však prihrávku zo stredu poľa preberal v postavení mimo hry. To však Manchester City vôbec trápiť nemusí, keďže zápas sa už o pár momentov skončí.
     
    90+2
    David Silva sa prebíjal po ľavej strane, kde však o loptu prišiel, tá skončila mimo ihriska. Podľa názoru hlavného rozhodcu Craiga Pawsona sa tak stalo po dotyku španielskeho krídelníka Citizens, a tak je z toho vhadzovanie pre Arsenal.
     
    90+1
    Prvá nadstavená šesťdesiatsekundovka uplynula bez nejakého väčšieho vzruchu potom, čo si Héctor Bellerín neprebral dlhý pas od Seada Kolašinaca a Claudio Bravo poslal loptu po odkope len k svojmu náprotivkovi.
     
    90
    Pravdepodobne aj vinou dlhého oštetrovania Kylea Walkera sa v druhom polčase budú nadstavovať až tri minúty.
     
    89
    Sergio Agüero naštartoval ešte v prvom polčase svoj tím na ceste za víťazstvom, dnešný zápas ale ani on nedohrá. Posledné minúty si pozrie len z lavičky, keď na jeho miesto vybieha mladík Phil Foden.
     
    88
    Kanonierom ale ani táto štandardná situácia absolútne nevyšla, a tak sa líder Premier League opäť bez problémov ubránil.
     
    87
    Sead Kolašinac dostal trochu priestoru na ľavom krídle, jeho center do pokutového územia však zastavil Nicolás Otamendi, ktorý ho odvrátil na rohový kop.
     
    86
    Hráči Manchestru City majú nahraté a už len čakajú na záverečný hvizd Craiga Pawsona. V týchto momentoch tak nechávajú kombinovať svojho súpera.
     
    85
    Keď to nejde, tak to nejde. Kým v prvom polčase sme na strane Arsenalu videli aspoň nejaké náznaky príležitosti, tak v druhej polovici stretnutia to vyzerá, že si futbalisti londýnskeho celku majú problém aj presnejšie prihrať.
     
    84
    Kyle Walker už je v opatere svojho lekárskeho tímu, zápas pokračuje ďalej. Danny Welbeck neprešiel cez Kylea Walkera len vinou nedovoleného zákroku obrancu Manchestru City. Jack Wilshere chcel rýchlo rozohrať štandardnú situáciu, to mu ale neumožnil Sergio Agüero, ktorého konanie následne vyvolalo konflikt medzi Wilshereom a Gabrielom Jesusom. Napokon je z toho žltá karta pre Jacka Wilsherea.
     
    83
    Kyle Walker naďalej sedí na hracej ploche a je dokonca otázne jeho ďakšie pokračovanie v dnešnom zápase, keďže mu bude musieť z ihriska pomôcť jeho tímový lekár.
     
    82
    Už aj tak poriadne nevýraznú fázu zápasu naruší v týchto momentoch aj prerušenie hry, keď na trávniku po osobnom súboji s Granitom Xhakom zostáva sedieť Kyle Walker, ktorý bude pravdepodobne potrebovať ošetrenie.
     
    81
    Alex Iwobi po svojom výkone predsa len rozhýbal ofenzívu Kanonierov, teraz však bol po spolupráci s Pierreom-Emerickom Aubameyangom pri lopte neskôr ako gólman Claudio Bravo.
     
    80
    Vincent Kompany si po strelenom góle pripisuje do štatistík dnešného zápasu aj žltú kartu, keď prišiel neskoro do súboja s Alexom Iwobim.
     
    79
    Pomaly sa blížime do poslednej desaťminútovky tohto stretnutia a nespokojní fanúšikovia The Gunners už postupne opúšťajú svoje miesta na tribúnach futbalového stánnku vo Wembley.
     
    78
    Aktuálne tempo zápasu absolútne nezodpovedá súboju o prestížnu pohárovú trofej. Všetko však závisí od výkonu hráčov Arsenalu, ktorí sa ale absolútne nevedia v druhom polčase dostať do tempa.

    Jakub Kocourek

    Góly: 19. AGÜERO, 58. Kompany, 65. Silva

    Karty:   24. Bellerín (ARS), 32. Ramsey (ARS), 47. Chambers (ARS), 80. Kompany (ARS), 84. Wilshere (ARS) – 37. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:10.
    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Mustafi, Koscielny (C), Bellerín – Ramsey, Xhaka, Monreal – Özil, Wilshere, Aubameyang
    Náhradníci: Čech, Mertesacker, Maitland-Niles, Elneny, Iwobi, Welbeck

    Manchester City: Bravo – Walker, Kompany (C), Otamendi – Danilo, de Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – David Silva, Agüero – Sané
    Náhradníci: Ederson, Laporte, Stones, Foden, Bernardo Silva, Zinčenko, Jesus

    Rozhodca: Craig Pawson