Arsenal – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:3 (0:1)
Manchester City
Nedeľa 25.02.2018, 17:30 • Emirates Stadium, London • Anglický Ligový pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    89
    Sergio Agüero naštartoval ešte v prvom polčase svoj tím na ceste za víťazstvom, dnešný zápas ale ani on nedohrá. Posledné minúty si pozrie len z lavičky, keď na jeho miesto vybieha mladík Phil Foden.
     
    84
    Kyle Walker už je v opatere svojho lekárskeho tímu, zápas pokračuje ďalej. Danny Welbeck neprešiel cez Kylea Walkera len vinou nedovoleného zákroku obrancu Manchestru City. Jack Wilshere chcel rýchlo rozohrať štandardnú situáciu, to mu ale neumožnil Sergio Agüero, ktorého konanie následne vyvolalo konflikt medzi Wilshereom a Gabrielom Jesusom. Napokon je z toho žltá karta pre Jacka Wilsherea.
     
    80
    Vincent Kompany si po strelenom góle pripisuje do štatistík dnešného zápasu aj žltú kartu, keď prišiel neskoro do súboja s Alexom Iwobim.
     
    77
    Leroy Sané má pre dnešok odpracované a pred tým, ako sa bude so svojimi spoluhráčmi s najväčšou pravdepodobnosťou tešiť z víťazstva v Ligovom pohári, sa môže ísť ešte zohriať na striedačku, keďže namiesto neho na ihrisko vybieha Gabriel Jesus.
     
    72
    Ďalšia zmena na strane Londýnčanov. Dnešný duel nedohrá ani Aaron Ramsey, na ktorého miesto vybieha ešte o niečo ofenzívnejšie ladený Nigérijčan Alex Iwobi.
     
    66
    Arsene Wenger sa ešte chytá slamky v tomto zápase, keď z ihriska sťahuje dnes mimoriadne nevýrazného Caluma Chambersa a posilňuje ofenzívu nasadením Dannyho Welbecka.
    65. D. Silva (MAC) - 0:3
     
    65
    Manchester City dal gól! Dajte hráčom Manchestru City len trochu priestoru a oni to okamžite potrestajú. Danilo sa ocitol výnimočne na ľavej strane ofenzívy a nikým neatakovaný prestrčil loptu na DAVIDA SILVU, ktorý ju už krásne umiestnil za Davida Ospinu.
     
    58
    Manchester City dal gól! Tak toto bolo skutočne majstrovsky zahraté zo strany futbalistov Manchestru City. Tí dokázali pekným signálom nachytať všetkých hráčov Arsenalu, Kevin de Bruyne prihral prízemným pasom na hranicu pokutového územia Bernardovi Silvovi, ktorého strieľanú prihrávku zrazil za brankára Ospinu VINCENT KOMPANY.
    Kompany (MAC) - 0:2
    54.
     
    54
    Aktivita Citizens však pokračovala a Davidovi Silvovi sa podarilo vybojovať pre svoj tím rohový kop. Pri ňom však futbalisti z Manchestru zbytočne špekulovali, čo využil na dlhú loptu za obranu Héctor Bellerín, Claudio Bravo mal pri svojom výlete za hranicu pokutového územia obrovské šťastie proti Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi, ktorý ho v ich osobnom súboji fauloval. V opačnom prípade by Gabončan postupoval sám na úplne opustenú bránu.
     
    52
    Fernandinho napokon odchádza z ihriska síce po vlastných, ale v sprievode svojho tímového lekára. Na jeho miesto už vybieha portugalský stredopoliar Bernardo Silva.
    48.
     
    48
    Center Sergia Agüera mal nájsť Nicolása Otamendiho, no jeden z hráčov londýnskeho celku dokázal loptu odvrátiť aspoň na rohový kop. Po následnej štandardnej situácii sa lopta dostala k Vincentovi Kompanymu, ktorý spoza pokutového územia namieril tesne vedľa pravej žrde brány Davida Ospinu!
     
    47
    Problémy defenzívy Arsenalu so Sergiom Agüerom pokračujú aj v úvode druhého polčasu, keď si tentokrát žltú kartu zatiahnutím za Argentínčanovu ruku vypýtal Calum Chambers.
     
    37
    Po ďalšom zabrzdenom protiútoku The Gunners sa k lopte dostal Jack Wilshere, ktorého však pred pokutovým územím nedovolene atakoval Fernandinho, ktorý tak vidí žltú kartu.
     
    32
    Futbalistom Arsenalu sa v týchto fázach zápasu absolútne nedarí, čo teraz podčiarkol úplne zbytočným zákrokom proti Davidovi Silvovi aj Aaron Ramsey, ktorý išiel proti hlave svojho súpera vysokou nohou, a tak sa tejto žltej karte nemôže v žiadnom prípade diviť.
     
    26
    Nacho Monreal už niekoľko minút smerom k svojej lavičke avizoval zdravotné problémy so svojím chrbtom, no k striedaniu prichádza až v tejto chvíli, keď španielsky ofenzívny bek prepúšťa svoje miesto Seadovi Kolšinacovi. Ďalšia komplikácia pre Kanonierov.
     
    24
    Prvým potrestaným hráčom zápasu je Héctor Bellerín, ktorý si pri súboji tesne za polovicou ihriska pomáhal nedovolene rukami proti Kevinovi de Bruynemu.
    19. Agüero (MAC) - 0:1
     
    19
    Manchester City dal gól! Neuveriteľná chyba Shkodrana Mustafiho pri návrate do defenzívy prináša Manchestru City prvý gól. Nemecký stopér pocítil po vzdušnom súboji na svojom chrbte lakeť SERGIA AGÜERA, no namiesto toho, aby pokračoval ďalej v bránení nepochopiteľne pustil Argentínčana do samostatného úniku na Davida Ospinu, ktorý kanonier Citizens zakončil efektným oblúčikom.
    8. Özil (ARS), Aubameyang (ARS), Bravo (MAC)
     
    8
    Obrovská príležitosť Arsenalu! Po rýchlom protiútoku sa lopta cez Héctora Bellerína, Jacka Wilsherea a Mesuta Özila dostala až k Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi, ktorý však z tesnej blízkosti triafa len do Claudia Brava!

    Jakub Kocourek

    Góly: 19. AGÜERO, 58. Kompany, 65. Silva

    Karty:   24. Bellerín (ARS), 32. Ramsey (ARS), 47. Chambers (ARS), 80. Kompany (ARS), 84. Wilshere (ARS) – 37. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:10.
    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Mustafi, Koscielny (C), Bellerín – Ramsey, Xhaka, Monreal – Özil, Wilshere, Aubameyang
    Náhradníci: Čech, Mertesacker, Maitland-Niles, Elneny, Iwobi, Welbeck

    Manchester City: Bravo – Walker, Kompany (C), Otamendi – Danilo, de Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – David Silva, Agüero – Sané
    Náhradníci: Ederson, Laporte, Stones, Foden, Bernardo Silva, Zinčenko, Jesus

    Rozhodca: Craig Pawson