Arsenal – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:3 (0:1)
Manchester City
Nedeľa 25.02.2018, 17:30 • Emirates Stadium, London • Anglický Ligový pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    89
    Sergio Agüero naštartoval ešte v prvom polčase svoj tím na ceste za víťazstvom, dnešný zápas ale ani on nedohrá. Posledné minúty si pozrie len z lavičky, keď na jeho miesto vybieha mladík Phil Foden.
     
    77
    Leroy Sané má pre dnešok odpracované a pred tým, ako sa bude so svojimi spoluhráčmi s najväčšou pravdepodobnosťou tešiť z víťazstva v Ligovom pohári, sa môže ísť ešte zohriať na striedačku, keďže namiesto neho na ihrisko vybieha Gabriel Jesus.
     
    72
    Ďalšia zmena na strane Londýnčanov. Dnešný duel nedohrá ani Aaron Ramsey, na ktorého miesto vybieha ešte o niečo ofenzívnejšie ladený Nigérijčan Alex Iwobi.
     
    66
    Arsene Wenger sa ešte chytá slamky v tomto zápase, keď z ihriska sťahuje dnes mimoriadne nevýrazného Caluma Chambersa a posilňuje ofenzívu nasadením Dannyho Welbecka.
     
    52
    Fernandinho napokon odchádza z ihriska síce po vlastných, ale v sprievode svojho tímového lekára. Na jeho miesto už vybieha portugalský stredopoliar Bernardo Silva.
     
    26
    Nacho Monreal už niekoľko minút smerom k svojej lavičke avizoval zdravotné problémy so svojím chrbtom, no k striedaniu prichádza až v tejto chvíli, keď španielsky ofenzívny bek prepúšťa svoje miesto Seadovi Kolšinacovi. Ďalšia komplikácia pre Kanonierov.

    Jakub Kocourek

    Góly: 19. AGÜERO, 58. Kompany, 65. Silva

    Karty:   24. Bellerín (ARS), 32. Ramsey (ARS), 47. Chambers (ARS), 80. Kompany (ARS), 84. Wilshere (ARS) – 37. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:10.
    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Mustafi, Koscielny (C), Bellerín – Ramsey, Xhaka, Monreal – Özil, Wilshere, Aubameyang
    Náhradníci: Čech, Mertesacker, Maitland-Niles, Elneny, Iwobi, Welbeck

    Manchester City: Bravo – Walker, Kompany (C), Otamendi – Danilo, de Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – David Silva, Agüero – Sané
    Náhradníci: Ederson, Laporte, Stones, Foden, Bernardo Silva, Zinčenko, Jesus

    Rozhodca: Craig Pawson