Arsenal – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:3 (0:1)
Manchester City
Nedeľa 25.02.2018, 17:30 • Emirates Stadium, London • Anglický Ligový pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City dominantným spôsobom zvíťazil vo finále anglického Ligového pohára zvaného Carabao Cup nad Arsenalom rozdielom triedy 3:0. Prvopolčasové jednogólové vedenie ešte v druhej štyridsaťpäťminútovke navýšili Vincent Kompany a David Silva. Arsenal dnes predviedol mimoriadne nevýrazný výkon a Arsene Wenger má pred štvrtkovým ligovým duelom s rovnakým súperom nad čím premýšľať. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! (19:26:49)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Danilo sa rozbehol po ľavom krídle, kde si však prihrávku zo stredu poľa preberal v postavení mimo hry. To však Manchester City vôbec trápiť nemusí, keďže zápas sa už o pár momentov skončí.
     
    90+2
    David Silva sa prebíjal po ľavej strane, kde však o loptu prišiel, tá skončila mimo ihriska. Podľa názoru hlavného rozhodcu Craiga Pawsona sa tak stalo po dotyku španielskeho krídelníka Citizens, a tak je z toho vhadzovanie pre Arsenal.
     
    90+1
    Prvá nadstavená šesťdesiatsekundovka uplynula bez nejakého väčšieho vzruchu potom, čo si Héctor Bellerín neprebral dlhý pas od Seada Kolašinaca a Claudio Bravo poslal loptu po odkope len k svojmu náprotivkovi.
     
    90
    Pravdepodobne aj vinou dlhého oštetrovania Kylea Walkera sa v druhom polčase budú nadstavovať až tri minúty.
     
    89
    Sergio Agüero naštartoval ešte v prvom polčase svoj tím na ceste za víťazstvom, dnešný zápas ale ani on nedohrá. Posledné minúty si pozrie len z lavičky, keď na jeho miesto vybieha mladík Phil Foden.
     
    88
    Kanonierom ale ani táto štandardná situácia absolútne nevyšla, a tak sa líder Premier League opäť bez problémov ubránil.
     
    87
    Sead Kolašinac dostal trochu priestoru na ľavom krídle, jeho center do pokutového územia však zastavil Nicolás Otamendi, ktorý ho odvrátil na rohový kop.
     
    86
    Hráči Manchestru City majú nahraté a už len čakajú na záverečný hvizd Craiga Pawsona. V týchto momentoch tak nechávajú kombinovať svojho súpera.
     
    85
    Keď to nejde, tak to nejde. Kým v prvom polčase sme na strane Arsenalu videli aspoň nejaké náznaky príležitosti, tak v druhej polovici stretnutia to vyzerá, že si futbalisti londýnskeho celku majú problém aj presnejšie prihrať.
     
    84
    Kyle Walker už je v opatere svojho lekárskeho tímu, zápas pokračuje ďalej. Danny Welbeck neprešiel cez Kylea Walkera len vinou nedovoleného zákroku obrancu Manchestru City. Jack Wilshere chcel rýchlo rozohrať štandardnú situáciu, to mu ale neumožnil Sergio Agüero, ktorého konanie následne vyvolalo konflikt medzi Wilshereom a Gabrielom Jesusom. Napokon je z toho žltá karta pre Jacka Wilsherea.
     
    83
    Kyle Walker naďalej sedí na hracej ploche a je dokonca otázne jeho ďakšie pokračovanie v dnešnom zápase, keďže mu bude musieť z ihriska pomôcť jeho tímový lekár.
     
    82
    Už aj tak poriadne nevýraznú fázu zápasu naruší v týchto momentoch aj prerušenie hry, keď na trávniku po osobnom súboji s Granitom Xhakom zostáva sedieť Kyle Walker, ktorý bude pravdepodobne potrebovať ošetrenie.
     
    81
    Alex Iwobi po svojom výkone predsa len rozhýbal ofenzívu Kanonierov, teraz však bol po spolupráci s Pierreom-Emerickom Aubameyangom pri lopte neskôr ako gólman Claudio Bravo.
     
    80
    Vincent Kompany si po strelenom góle pripisuje do štatistík dnešného zápasu aj žltú kartu, keď prišiel neskoro do súboja s Alexom Iwobim.
     
    79
    Pomaly sa blížime do poslednej desaťminútovky tohto stretnutia a nespokojní fanúšikovia The Gunners už postupne opúšťajú svoje miesta na tribúnach futbalového stánnku vo Wembley.
     
    78
    Aktuálne tempo zápasu absolútne nezodpovedá súboju o prestížnu pohárovú trofej. Všetko však závisí od výkonu hráčov Arsenalu, ktorí sa ale absolútne nevedia v druhom polčase dostať do tempa.
     
    77
    Leroy Sané má pre dnešok odpracované a pred tým, ako sa bude so svojimi spoluhráčmi s najväčšou pravdepodobnosťou tešiť z víťazstva v Ligovom pohári, sa môže ísť ešte zohriať na striedačku, keďže namiesto neho na ihrisko vybieha Gabriel Jesus.
     
    75
    Granit Xhaka je známy svojou kvalitnou kopacou technikou, keď obľubuje najmä strely z úctyhodnej vzdialenosti. Tentokrát švajčiarsky stredopoliar napriahol z približne 25 či 30 metrov a trochu vystrašil Claudia Brava v bráne Manchestru City.
     
    74
    Pokračujeme v nevýraznej fáze zápasu, hoci v týchto momentoch sa už snaží niečo vymyslieť aj mužstvo z Londýna, ktoré má na trávniku snáď šesť či sedem špecialistov na ofenzívu.
     
    73
    Dnes je zatiaľ absolútne nevýrazný aj Mesut Özil, ktorého Arsene Wenger doslova skryl na pravú stranu ofenzívy svojho tímu. Nemecký tvorca hry sa však k lopte takmer vôbec nedostáva.
     
    72
    Ďalšia zmena na strane Londýnčanov. Dnešný duel nedohrá ani Aaron Ramsey, na ktorého miesto vybieha ešte o niečo ofenzívnejšie ladený Nigérijčan Alex Iwobi.
     
    71
    V týchto momentoch sa na ihrisku absolútne nič zaujímavé nedeje a pokiaľ futbalisti Arsenalu nezlepšia svoj výkon o niekoľko tried, tak sa žiadna zmena v posledných približne 20 minútach ani nedá očakávať. Citizens sa totiž absolútne nemajú kam ponáhľať.
     
    70
    Danny Welbeck sa zatiaľ k lopte vôbec nedostal, teraz navyše v strede poľa zastavil nedovolene Bernarda Silvu, a tak Craig Pawson prisudzuje loptu Manchestru City.
     
    69
    Blížime sa do poslednej dvadsaťminútovky dnešného finále. Predĺženie sa za aktuálneho priebehu a výsledku očakávať nedá, hoci vo futbale sme už videli aj väčšie zázraky. Granit Xhaka to znova skúšal po vzduchu cez Nicolása Otamendiho, no Pierre-Emerick Aubameyang nemá pri svojich fyzických parametroch proti argentínskemu obrancovi City žiadnu šancu v takýchto typoch súbojov.
     
    68
    Manchester City má tento duel absolútne pod kontrolou. Keď potrebujú zverenci trénera Pepa Guardiolu zapnúť na vyššie obrátky, tak tak aj spravia a okamžite je z toho veľký problém pre nevýraznú defenzívu Arsenalu.
     
    67
    Odovzdaný výkon hráčov Arsenalu dokonca vyvoláva slzy v tvárach tých najmladších fanúšikov. Kanonieri v druhom polčase naozaj nepôsobia ako veľkoklub bojujúci o tie najvyššie priečky v jednej z najkvalitnejších líg sveta.
     
    66
    Arsene Wenger sa ešte chytá slamky v tomto zápase, keď z ihriska sťahuje dnes mimoriadne nevýrazného Caluma Chambersa a posilňuje ofenzívu nasadením Dannyho Welbecka.
    65. D. Silva (MAC) - 0:3
     
    65
    Manchester City dal gól! Dajte hráčom Manchestru City len trochu priestoru a oni to okamžite potrestajú. Danilo sa ocitol výnimočne na ľavej strane ofenzívy a nikým neatakovaný prestrčil loptu na DAVIDA SILVU, ktorý ju už krásne umiestnil za Davida Ospinu.
     
    64
    Futbalisti Arsenalu akoby v posledných minútach absolútne rezignovali na tento zápas, keď v týchto momentoch ani len nenapádajú rozohrávku súpera.
     
    63
    Na opačnej strane ihriska sa pokúsil Granit Xhaka vysokou loptou prekvapiť defenzívu Citizens, no Nicolás Otamendi si situáciu proti Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi postrážil bez väčších problémov.
     
    62
    Po pravej strane sa rozbehol Danilo, ktorý sa aj dostal k lopte od Kevina de Bruyneho, jeho center sa však podarilo späť do ihriska zraziť Shkodranovi Mustafimu.
     
    61
    Futbalistom Arsenalu dnes totiž absolútne, ale absolútne nič nevychádza. Teraz si dokonca pri postupnom prechode do útoku svoje postavenie na hranici ofsajdu nepostrážil Aaron Ramsey.
     
    60
    Máme za sebou presne 60 minút dnešného stretnutia a zatiaľ absolútne nič nenasvedčuje tomu, že by sa jeho priebeh mal nejakým spôsobom zmeniť. Manchester City vyhráva 2:0 a celkom objektívne treba povedať, že je to zaslúžené vedenie.
     
    59
    Druhý polčas je zatiaľ absolútne v réžii hráčov Manchestru City, ktorí sa krátko pred uplynutím hodiny riadneho hracieho času dočkali aj druhého presného zásahu. Ten ich tak ešte viac priblížil k zisku anglického Ligového pohára.
     
    58
    Manchester City dal gól! Tak toto bolo skutočne majstrovsky zahraté zo strany futbalistov Manchestru City. Tí dokázali pekným signálom nachytať všetkých hráčov Arsenalu, Kevin de Bruyne prihral prízemným pasom na hranicu pokutového územia Bernardovi Silvovi, ktorého strieľanú prihrávku zrazil za brankára Ospinu VINCENT KOMPANY.
    Kompany (MAC) - 0:2
     
    57
    Center Sergia Agüera do pokutového územia mal nájsť Vincenta Kompanyho, čo sa sáce Citizens nepodarilo, napriek tomu budú rozohrávať rohový kop.
     
    56
    Shkodran Mustafi sa v tejto chvíli veľmi čuduje verdikt Craiga Pawsona po jeho súboji s Davidom Silvom, po ktorom budú hráči z Manchestru rozohrávať štandardnú situáciu.
     
    55
    Nie veľkú psychickú pohodu teraz preukázala celá defenzíva Arsenalu, na čele s Davidom Ospinom, ktorý po zmätkoch v rozohrávke svojich spoluhráčov takmer "zľuftoval" malú domov" od Shkodrana Mustafiho.
    54.
     
    54
    Aktivita Citizens však pokračovala a Davidovi Silvovi sa podarilo vybojovať pre svoj tím rohový kop. Pri ňom však futbalisti z Manchestru zbytočne špekulovali, čo využil na dlhú loptu za obranu Héctor Bellerín, Claudio Bravo mal pri svojom výlete za hranicu pokutového územia obrovské šťastie proti Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi, ktorý ho v ich osobnom súboji fauloval. V opačnom prípade by Gabončan postupoval sám na úplne opustenú bránu.
     
    53
    Bernardo Silva sa okamžite zapojil do akcie svojho tímu, keď sa peknou kľučkou zbavil Seada Kolašinaca a preniesol hru na Danila, ktorý ju odovzdal Davidovi Silvovi, no ten sa už nedokázal presadiť proti presile súperov.
     
    52
    Fernandinho napokon odchádza z ihriska síce po vlastných, ale v sprievode svojho tímového lekára. Na jeho miesto už vybieha portugalský stredopoliar Bernardo Silva.
     
    51
    Brazílčan Fernandinho si však pri tom defenzívnom zákroku proti rozbehnutému Wilshereovi privodil pravdepodobne svalové zranenie na svojej pravej nohe, a tak bude musieť byť vystriedaný.
     
    50
    K najaktívnejším hráčom Londýnčanov patrí už od úvodu Jack Wilshere, no ten sa v tejto chvíli nedokázal presadiť cez dobre brániaceho Fernandinha.
     
    49
    Manchester City vstúpil do druhého polčasu tohto finálového zápasu mimoriadne aktívne a svojho súpera zatiaľ vôbec nepúšťa k lopte, a tak ani z vlastnej polovice.
    48.
     
    48
    Center Sergia Agüera mal nájsť Nicolása Otamendiho, no jeden z hráčov londýnskeho celku dokázal loptu odvrátiť aspoň na rohový kop. Po následnej štandardnej situácii sa lopta dostala k Vincentovi Kompanymu, ktorý spoza pokutového územia namieril tesne vedľa pravej žrde brány Davida Ospinu!
     
    47
    Problémy defenzívy Arsenalu so Sergiom Agüerom pokračujú aj v úvode druhého polčasu, keď si tentokrát žltú kartu zatiahnutím za Argentínčanovu ruku vypýtal Calum Chambers.
     
    46
    Druhý polčas sa začal rozohrávkou futbalistov Manchestru City. Vyzerá to tak, že ani jeden z hlavných koučov sa neodhodlal počas prestávky k zmene vo svojej základnej zostave, a tak jediným novým mužom na trávniku v porovnaní s úvodom stretnutia zostáva Sead Kolašinac, ktorý ešte v úvode stretnutia nahradil zraneného Nacha Monreala.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas finálového duelu anglického Ligového pohára medzi Arsenalom FC a Manchestrom City neponúkol žiadne strhujúce futbalové predstavenie. Napriek tomu si oba tímy dokázali vypracovať nejaké náznaky príležitosti. Po góle volala najmä tá hneď z úvodu stretnutia, keď z tesnej blízkosti pred Claudiom Bravom zakončoval Pierre-Emerick Aubameyang, no skórovať sa mu nepodarilo. Naopak, v defenzíve Kanonierov sa objavilo tri či štyrikrát malé okno, ktoré na zatiaľ jediný gól zápasu po taktickej chybe Shkodrana Mustafiho a následnom šikovnom zakončení dokázal na strelenie zatiaľ jediného gólu zápasu využiť Sergio Agüero. Pred nami je však ešte minimálne 45 minút futbalu, tak si ich poďme spoločne užiť!
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Už v závere nadstaveného polčasu to hráči Manchestru City skúšali po svojej ľavej strane, lopta však končí opäť len v náruči Davida Ospinu.
     
    45+2
    Londýnčania to stále viac skúšajú dlhými loptami za defenzívu súpera, ktorá však má vo viacerých parametroch ako sú výška či váha proti Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi prevahu, a tak sa gabonský kanonier nevie cez Kompanyho s Otamendim vôbec presadiť.
     
    45+1
    No tak kým zakončenie vyšlo Sergiovi Agüerovi proti brankárovi súpera skutočne skvele, jeho centre sú pre gólmana Arsenalu zatiaľ doslova lahôdkou. Ani tento mu žiadne problémy nenarobil.
     
    45
    Nadstavovať sa budú ešte dve minúty.
     
    45
    Kevin de Bruyne si šikovne pokopol loptu okolo Granita Xhaku, na čo Švajčiar reagoval len nedovoleným zákrokom, a tak to znova vyzerá na prácu pre Davida Ospinu.
     
    44
    Dlhá lopta za obranu Kanonierov na Sergia Agüera našla tentokrát argentínskeho kanoniera len v nedovolenom postavení, ktoré neuniklo ani pozornosti asistenta hlavného rozhodcu.
     
    43
    V týchto momentoch sa toho na ihriska veľa zaujímavého nedeje, po nevydarenej kombinácii na ľavej strane ofenzívy Arsenalu môže v blízkosti poliacej čiary vhadzovať aj Kyle Walker.
     
    42
    Ďalší súboj Fernandinha s Jackom Wilsherom, po ktorom sa opäť stredopoliar Arsenalu ocitol na zemi, druhýkrát v krátkom časovom slede však Craig Pawson Fernandinha za nedovolený zákrok nepotrestal.
     
    41
    Blíži sa nám záver prvého polčasu dnešného finálového duelu. Zdá sa však, že s blížiacou sa prestávkou tempo zápasu mierne upadlo a sledujeme viac tvrdých súbojov v strede poľa.
    40.
     
    40
    Sead Kolašinac si vypýtal dlhú loptu do pokutového územia od Aarona Ramseyho, proti Bosniakovi však veľmi dobre vybehol skúsený Claudio Bravo.
     
    39
    Ani tento center však nebezpečenstvo pre Claudia Brava nepriniesol, práve naopak. Na opačnej strane sa v defenzíve Londýnčanov objavilo ďalšie okienko, ktoré ale tentokrát nedokázal využiť Leroy Sané.
     
    38
    Mesut Özil si spracovával ťažkú prihrávku zo stredu poľa, keď k nemu zozadu dobehol İlkay Gündoğan a stiahol ho k zemi. Je tak z toho ďalšia štandardná situácia pre Arsenal.
     
    37
    Po ďalšom zabrzdenom protiútoku The Gunners sa k lopte dostal Jack Wilshere, ktorého však pred pokutovým územím nedovolene atakoval Fernandinho, ktorý tak vidí žltú kartu.
     
    36
    Pred brankárom Londýnčanov sa do zakončenia dostal Sergio Agüero, avšak nenamieril vôbec presne, a tak môže David Ospina odkopávať od vlastnej brány.
     
    35
    Kyle Walker sa šikovne uvoľňoval pri pravej postrannej čiare a Seadovi Kolašinacovi už nezostávalo nič iné, ako ho len nedovolene poslať k zemi. Všetko sa tak sťahuje do pokutového územia Davida Ospinu.
     
    34
    S výnimkou krátkej pasáže v úvode zápasu zatiaľ robí hráčom Arsnealu veľký problém prechod cez pozorne brániaciu defenzívu Citizens, o čom sa teraz presvedčil aj Pierre-Emerick Aubameyang proti Nicolásovi Otamendimu.
     
    33
    David Ospina musel riešiť ďalší center z kopačky šikovného Nemca Leroya Saného, no aj tentokrát si dokázal poradiť bez nejakých väčších problémov.
     
    32
    Futbalistom Arsenalu sa v týchto fázach zápasu absolútne nedarí, čo teraz podčiarkol úplne zbytočným zákrokom proti Davidovi Silvovi aj Aaron Ramsey, ktorý išiel proti hlave svojho súpera vysokou nohou, a tak sa tejto žltej karte nemôže v žiadnom prípade diviť.
     
    31
    Po dlhšom čase náznak príležitosti pre Kanonierov, keď Pierre-Emerick Aubameyang sklepol loptu pre Jacka Wilsherea, no jeho volej veľmi dobre zblokoval Kyle Walker. Napokon z toho nie je ani rohový kop pre Arsenal.
     
    30
    Napokon z tejto štandardnej situácie nebol priamy center do pokutového územia, no keď sa už lopta pred Davida Ospinu dostala, tak Vincent Kompany hlavičkoval nad bránu súpera.
     
    29
    Leroy Sané dnes zatiaľ robí svojím pohybom veľké problémy defenzíve Arsenalu, keď aj tentokrát vybojoval pre Manchester City rohový kop, už tretí z ľavej strany.
     
    28
    Hráči Citizens sa však momentálne nikam neponáhľajú, veď sú to práve oni, kto je krátko pred polhodinou riadneho hracieho času vo vedení o jeden gól.
     
    27
    Sead Kolašinac sa snažil okamžite zapojiť do ofenzívy svojho tímu, jeho center však bez problémov späť do ihriska odvrátil Vincent Kompany a hrať tak môže City.
     
    26
    Nacho Monreal už niekoľko minút smerom k svojej lavičke avizoval zdravotné problémy so svojím chrbtom, no k striedaniu prichádza až v tejto chvíli, keď španielsky ofenzívny bek prepúšťa svoje miesto Seadovi Kolšinacovi. Ďalšia komplikácia pre Kanonierov.
     
    25
    Následný center Sergia Agüera do pokutového územia nepriniesol pre Kanonierov v defenzíve žiadne problémy, naopak Kyle Walker zastavil protiútok Jacka Wilsherea.
     
    24
    Prvým potrestaným hráčom zápasu je Héctor Bellerín, ktorý si pri súboji tesne za polovicou ihriska pomáhal nedovolene rukami proti Kevinovi de Bruynemu.
     
    23
    Štandardná situácia však Aaronovi Ramseymu absolútne nevyšla, keď loptu poslal len do miest, kde stál pripravený gólman Citizens Claudio Bravo.
     
    22
    Zmeniť sa to pokúsil Jack Wilshere, ktorý si už narovnával loptu na strelu pred pokutovým územím, keď tu zrazu k nemu prišiel Sergio Agüero a poslal ho k zemi.
     
    21
    No a hráčom Manchestru City akoby to vlialo novú krv do žíl, keď je na ich pohybe odrazu vidieť obrovskú túbu po ďalšom góle. Naopak, The Gunners pôsobia trochu zaskočene.
     
    20
    Tak sme sa dočkali prvého presného zásahu v tomto stretnutí ešte v prvej polovici jeho prvého polčasu. Stalo sa tak v momente, keď futbalisti Arsenalu začínali postupne preberať územnú prevahu, no po taktickej chybe Shkodrana Mustafiho sú to práve oni, kto musí doháňať náskok súpera.
    19. Agüero (MAC) - 0:1
     
    19
    Manchester City dal gól! Neuveriteľná chyba Shkodrana Mustafiho pri návrate do defenzívy prináša Manchestru City prvý gól. Nemecký stopér pocítil po vzdušnom súboji na svojom chrbte lakeť SERGIA AGÜERA, no namiesto toho, aby pokračoval ďalej v bránení nepochopiteľne pustil Argentínčana do samostatného úniku na Davida Ospinu, ktorý kanonier Citizens zakončil efektným oblúčikom.
     
    18
    Brankár Citizens však zostal bez zákroku, keďže nemecká spolupráca medzi Mesutom Özilom a Shkodranom Mustafim sa skončila len nepresným centrom prvého menovaného.
     
    17
    Aaron Ramsey manévroval s loptou asi 35 metrov od brány súpera, tam ho však nedovoleným zákrokom zastavil Danilo, a tak si bude musieť Claudio Bravo znova dávať pozor na center do jeho pokutového územia.
     
    16
    Futbalisti Arsenalu zatiaľ predvádzajú mimoriadne aktívny výkon, keď aj po strate lopty sa okamžite zapájajú do bránenia a dokážu ju často vybojovať späť na svoje kopačky, čím robia najmä hráčom súpera zo stredovej formácie pomerne veľké problémy.
     
    15
    Nešlo to po zemi, a tak to Londýnčania skúsili vzduchom. Nacho Monreal však nenašiel svojou dlhou loptou Héctora Bellerína, ktorý napriek tomu svojmu spoluhráčovi za jeho prihrávku poďakoval.
     
    14
    O pár desiatok sekúnd sa však už Arsenal štandardnej situácie dočkal. Stalo sa tak potom, čo Mesut Özil spadol vo vzdialenosti asi 40 metrov od brány cez Nicolása Otamendiho. Následný Nemcov center však našiel len Vincenta Kompanyho.
     
    13
    Arsenal sa postupnou kombináciou na ľavej strane svojej ofenzívy dostal až do pokutového územia, kde Nacho Monreal spadol po súboji s Vincentom Kompanym, pokutový kop pre Kanonierov však nevybojoval.
     
    12
    Dobrá práca v strede poľa od Granita Xhaku, ktorý vybojoval loptu po súboji s Fernandinhom, následne mu však vôbec nevyšiel dlhý pas na Mesuta Özila.
     
    11
    Sergio Agüero sa síce neprebil cez Héctora Bellerína, napriek tomu získal pre svoj tím loptu a sú to práve futbalisti aktuálneho lídra Premier League, ktorí sa snažia momentálne niečo vymyslieť v ofenzíve.
     
    10
    Táto štandardná situácia vška tímu, ktorý hrá v podstate v domácom prostredí, vôbec nevyšla, keď Ramseyho center pristál len za postrannou čiarou potom, čo preletel celú šírku ihriska.
     
    9
    Aaron Ramsey potiahol loptu po ľavom krídle, pri snahe odcentrovať ho však zblokoval Kyle Walker, a tak budú mať možnosť zahrávať svoj prvý rohový kop v zápase aj hráči Arsenalu.
    8. Özil (ARS), Aubameyang (ARS), Bravo (MAC)
     
    8
    Obrovská príležitosť Arsenalu! Po rýchlom protiútoku sa lopta cez Héctora Bellerína, Jacka Wilsherea a Mesuta Özila dostala až k Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi, ktorý však z tesnej blízkosti triafa len do Claudia Brava!
     
    7
    Po prvýkrát v zápase ukázal svoju skvelú prácu s loptou aj Kevin de Bruyne, jeho center však nenarobil žiadne problémy brankárovi Kanonierov Davidovi Ospinovi.
     
    6
    Sergio Agüero sa skvelou kontrolou lopty prebil cez Laurenta Koscielneho aj Granita Xhaku, Nacho Monreal ho však už dokázal zastaviť, a dokonca z toho nebol ani len rohový kop pre mužstvo z Manchestru.
     
    5
    Kyle Walker sa rozbehol po pravej strane, po súboji s Nachom Monrealom stratil stabilitu a chcel získať pre svoj tím štandardnú situáciu, Craig Pawson však ukazuje len na autové vhadzovanie pre Citizens.
     
    4
    Štandardné situácie však futbalistom Manchestru City pomohli k tomu, aby si v úvode stretnutia získali na svoju stranu územnú prevahu. V týchto chvíľach manévrujú s loptou na polovici Londýnčanov.
     
    3
    Druhý rohový kop v podaní hráčov Manchestru City už žiadne nebezpečnstvo nepriniesol, keď Danilov center preletel celou šírkou ihriska bez povšimnutia.
     
    2
    Leroy Sané sa po prvýkrát prebíjal po ľavom krídle. Najskôr to vyzeralo, že narazil na Aarona Ramseyho, ten však súboj s nemeckým krídelníkom trochu podcenil a napokon musel loptu nadvakrát odvracať aspoň na rohový kop. Následne sa lopta po nepresnom centre Davida Silvu predsa len vrátila do pokutového územia, kde opäť Leroy Sané trafil len Caluma Chambersa.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hráčov Arsenalu, ktorí sa okamžite pokúsili aj o prvý útok. Vincent Kompany však zastavil Jacka Wilsherea. Kanonierom neprinieslo úspech ani následné autové vhadzovanie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Mustafi, Koscielny (C), Bellerín – Ramsey, Xhaka, Monreal – Özil, Wilshere, Aubameyang
    Náhradníci: Čech, Mertesacker, Maitland-Niles, Elneny, Iwobi, Welbeck

    Manchester City: Bravo – Walker, Kompany (C), Otamendi – Danilo, de Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – David Silva, Agüero – Sané
    Náhradníci: Ederson, Laporte, Stones, Foden, Bernardo Silva, Zinčenko, Jesus

    Rozhodca: Craig Pawson.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Okrem tradične bohatého víkendového programu Premier League sa dnes v Anglicku rozhodne aj o držiteľovi prvej domácej pohárovej trofeje. V súboji o ligový pohár zvaný Carabao cup sa v londýnskom Wembley stretnú Arsenal FC s Manchestrom City FC. Stretnutie sa začína o 17:30.

    ARSENAL FC

    Arsenal už poriadne dlho čaká na zisk ligového titulu a s jeho vyhliadkami to úplne najlepšie nevyzerá ani v tejto sezóne. Na severe Londýna sa tak znova spoliehajú najmä na pohárové súťaže. Do tohtoročného Carabao cupu zasiahli Kanonieri v treťom kole, keď si v zostave bez niekoľkých tradičných opôr poradili s treťoligovým Doncasterom na jeho pôde tesne 1:0. Poriadne napínavé to bolo v prípade Arsenalu aj v osemfinále proti Norwichu, keď The Gunners zachraňoval až gólmi zo záveru druhého polčasu a následne aj v predĺžení mladý Eddie Nketiah. Jednogólovým rozdielom zvíťazili zverenci trénera Arsenea Wengera aj medzi najlepšou osmičkou v súboji s kladivármi z West Hamu. Semifinále sa už hralo na dva zápasy, no a v ňom dokázal Arsenal najskôr uhrať cennú remízu na Stamford Bridge proti Chelsea a následne doma potvrdiť svoj postup do finále ligového pohára víťazstvom 2:1. Kanonieri však nejdú do súboja s Manchestrom City v úplne najlepšom rozpoložení, veď z posledných piatich súťažnách duelov zvíťazili len dvakrát. Počas týždňa dokonca podľahli v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA na domácej pôjde švédskemu Östersundu 1:2 a medzi najlepších šestnásť tímov druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže tak postúpili vďaka triumfu 3:0 z ihriska súpera. Arsene Wenger dnes nebude môcť počítať s januárovou arménskou posilou z Manchestru United Henrichom Mchitarjanom, ktorému nepovoľujú nastúpiť pravidlá súťaže. Okrem tohto stredopoliara bude Kanonierom chýbať aj zranený útočník Alexandre Lacazette a rovnako dlhodobo absentujúci Santi Cazorla.

    MANCHESTER CITY

    Manchester City nenecháva v tejto ligovej sezóne absolútne nič na náhodu a má pevnou nohou nakročené k zisku majstrovského titulu. Tím trénera Pepa Guardiolu mal ambíciu v tejto sezóne získať trofeje pre víťaza zo všetkých súťaží, v ktorých účinkuje, čo sa mu však už nepodarí, keďže tento týždeň šokujúco vypadol v osemfinále FA cupu s momentálne treťoligovým Wiganom. V tomto ročníku Carabao cupu sa Citizens po prvýkrát predstavili rovnako ako Arsenal v treťom kole a takisto odohrali hneď niekoľko mimoriadne tesných súbojov. West Bromwich Albion zdolali 2:1 vďaka dvojgólovému Leroyovi Sanému. Cez Wolverhampton v osemfinále aj Leicester City vo štvrťfinále postupoval Manchester City len vďaka lepšie zvládnutému penaltovému rozstrelu. Vo dvojzápase o postup do finále s druholigovým Bristolom City boli SkyBlues jednoznačným favoritom, no aj v tomto prípade sa poriadne vytrápili. V domácom prostredí zvíťazili „len“ 2:1 a o ich tesnom triumfe 3:2 v domácej odvete rozhodol až v 96. minúte Kevin de Bruyne. Manchester City má v posledných týždňoch skutočne vynikajúcu formu, a tak sa dá predpokladať, že spomínané pohárové zaváhanie s Wiganom na výkone jeho hráčom skôr pridá ako uberie. Pepovi Guardiolovi dnes nepomôže suspendovaný Fabian Delph, zranený Benjamin Mendy, no a otázny je aj štart v prípade krídelníka Raheema Sterlinga.

    Dnes sa vo Wembley môžeme tešiť na skutočne skvelé futbalové divadlo. Zápasy týchto dvoch veľkých rivalov v poslednom čase ponúkajú veľké množstvo gólov, veď len jedenkrát z ostatných desiatich prípadov sa stalo, že padli menej ako tri góly.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Jakub Kocourek

    Góly: 19. AGÜERO, 58. Kompany, 65. Silva

    Karty:   24. Bellerín (ARS), 32. Ramsey (ARS), 47. Chambers (ARS), 80. Kompany (ARS), 84. Wilshere (ARS) – 37. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:10.
    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Mustafi, Koscielny (C), Bellerín – Ramsey, Xhaka, Monreal – Özil, Wilshere, Aubameyang
    Náhradníci: Čech, Mertesacker, Maitland-Niles, Elneny, Iwobi, Welbeck

    Manchester City: Bravo – Walker, Kompany (C), Otamendi – Danilo, de Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – David Silva, Agüero – Sané
    Náhradníci: Ederson, Laporte, Stones, Foden, Bernardo Silva, Zinčenko, Jesus

    Rozhodca: Craig Pawson