Leverkusen – Schalke 0:2 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 1:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:2 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
Nedeľa 25.02.2018, 18:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Kolínski fanúšikovia majú ohromnú radosť, pretože ich miláčikom sa podarilo otočiť duel na pôde silného Lipska. V 70. minúte vyrovnal peknou strelou spoza šestnástky Vincent Koziello a o sedem minút neskôr rozhodol o výhre Capkov uzdravený Leonardo Bittencourt. Lipsko už nedokázalo nájsť odpoveď a v tomto týždni prehráva aj tretí zápas. Timo Werner a Yussuf Poulsen sa síce dostali v druhom polčase na ihrisko, ale prekonať Tima Horna sa im nepodarilo. Kolín nad Rýnom si tak bodovo polepšil a vykresal iskierku nádeje v prípade jeho záchrany v Bundeslige. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:56:50)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Sledujeme zúfalú snahu Lipska ešte spraviť niečo s výsledkom dnešného stretnutia. Po chybe v rozohrávke sa snažili zaútočiť aj hostia, ale Simon Terodde stál v ofsajde.
     
    90+1
    V prvej nadstavenej minúte to Simon Terodde spravil výborne. Nechal sa faulovať, a tak môže zbierať cenné sekundy pre svoj tím. Voči pravidlám sa previl domáci stopér Dayot Upamecano.
     
    90
    Simon Terodde sa prezentoval útočným faulom, a tak hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácemu tímu. Okrem toho si môžeme povedať, že pridávať sa bude ešte 180 sekúnd.
     
    89
    Timo Werner dostal peknú prihrávku od Brumu. Mohol strieľať, no ešte si chcel vylepšiť palebnú pozíciu. To sa ukázalo byť zlým riešením, pretože Nemca následne odzbrojil Dominique Heintz.
     
    88
    Posledné striedanie na strane hostí. Z ihriska odchádza Vincent Koziello, ktorý strelil vyrovnávajúci gól. Na záverečné minúty ho nahradí Matthias Lehmann.
     
    87
    Frustrovaný Kevin Kampl teraz trošku zbytočne ostro išiel do súboja s Marcom Högerom. U hlavného rozhodcu sa pochopenia nedočkal a dostáva žltú kartu.
     
    86
    Bruma posunul loptu na Yussufa Poulsena. Ten spadol v pokutovom území po kontakte s Jorgem Merém, ale hlavný rozhodca napriek protestom domácich futbalistov penaltu nepíska.
     
    85
    Kevin Kampl dostal peknú kolmú prihrávku do šestnástky. Pohotovo vystrelil cez Dominiqua Heintza, ale jeho zakončenie smerovalo len do bočnej siete. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    84
    Timo Werner sa snažil predrať k lopte, ale skôr pri nej bol brankár Timo Horn. Ten v prvom polčase niekoľkokrát podržal svoj tím, ale v druhom dejstve nemusel vážnejšie zasahovať.
     
    82
    Japonský futbalista končí v dnešnom zápase zrejme pre svalové problémy. Namiesto neho prichádza podporiť defenzívne rady svojho tímu turecký hráč Salih Özcan.
     
    81
    Opäť sa hrá. Juja Osako je na ihrisku, no vyzerá to tak, že čoskoro bude vystriedaný. Medzitým hráči v bielych dresoch kombinujú na súperovej polovici, no ďaleko od Tima Horna.
     
    80
    Juja Osako zostáva po predošlom súboji ležať na hracej ploche. Vyzerá to tak, že bude potrebovať aj ošetrovanie, čo trošku preruší aktivitu domáceho Lipska. Tomu body unikajú pomedzi prsty.
     
    79
    Juja Osako sa snažil preniknúť po ľavej strane, ale vynikajúco zapracoval Dayot Upamecano. Ten precíznym sklzom obral japonského futbalistu o loptu.
     
    78
    Striedajúci Timo Werner sa zatiaľ prakticky nedostal k lopte. Teraz síce naňho smeroval pas od Emila Forsberga, no Nemec bol dobre bránený, a tak bude nasledovať len dokop od brány hostí.
    77. Leonardo Bittencourt (KLN) - 1:2
     
    77
    Kolín nad Rýnom dal gól! Tak toto je obrovský šok pre domácich fanúšikov. Lipsko druhýkrát inkasuje. Marcel Risse potiahol akciu po pravej strane, v nebezpečnom priestore našiel LEONARDA BITTENCOURTA, ktorý cez Lukasa Klostermanna posiela loptu do siete.
     
    76
    Kolín nad Rýnom predvádza veľmi dobrý výkon. Neustále napáda rozohrávku súpera a favorit má zrazu veľké ťažkosti. Stále však zostáva do konca dostatok času.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. Augustin – 70. Koziello, 77. Bittencourt

    Karty:   87. Kampl (RBL) – 13. Höger (KLN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 15:14. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:10.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Forsberg, Lookman (59. Y. Poulsen) – Augustin (69. Werner), Bruma.
    Náhradníci: Mvogo – Demme, Ilsanker, Konaté, Y. Poulsen, Schmitz, Werner.

    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector – Risse, Höger, Koziello (88. Lehmann), J.-K. Horn (61. Bittencourt) – Terodde, Osako (82. S. Özcan).
    Náhradníci: Kessler – Bittencourt, Jojić, Lehmann, Maroh, S. Özcan, C. Pizarro.

    Rozhodca: Harm Osmers