Leverkusen – Schalke 0:2 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 1:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:2 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
Nedeľa 25.02.2018, 18:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Kolínski fanúšikovia majú ohromnú radosť, pretože ich miláčikom sa podarilo otočiť duel na pôde silného Lipska. V 70. minúte vyrovnal peknou strelou spoza šestnástky Vincent Koziello a o sedem minút neskôr rozhodol o výhre Capkov uzdravený Leonardo Bittencourt. Lipsko už nedokázalo nájsť odpoveď a v tomto týždni prehráva aj tretí zápas. Timo Werner a Yussuf Poulsen sa síce dostali v druhom polčase na ihrisko, ale prekonať Tima Horna sa im nepodarilo. Kolín nad Rýnom si tak bodovo polepšil a vykresal iskierku nádeje v prípade jeho záchrany v Bundeslige. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:56:50)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Sledujeme zúfalú snahu Lipska ešte spraviť niečo s výsledkom dnešného stretnutia. Po chybe v rozohrávke sa snažili zaútočiť aj hostia, ale Simon Terodde stál v ofsajde.
     
    90+1
    V prvej nadstavenej minúte to Simon Terodde spravil výborne. Nechal sa faulovať, a tak môže zbierať cenné sekundy pre svoj tím. Voči pravidlám sa previl domáci stopér Dayot Upamecano.
     
    90
    Simon Terodde sa prezentoval útočným faulom, a tak hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácemu tímu. Okrem toho si môžeme povedať, že pridávať sa bude ešte 180 sekúnd.
     
    89
    Timo Werner dostal peknú prihrávku od Brumu. Mohol strieľať, no ešte si chcel vylepšiť palebnú pozíciu. To sa ukázalo byť zlým riešením, pretože Nemca následne odzbrojil Dominique Heintz.
     
    88
    Posledné striedanie na strane hostí. Z ihriska odchádza Vincent Koziello, ktorý strelil vyrovnávajúci gól. Na záverečné minúty ho nahradí Matthias Lehmann.
     
    87
    Frustrovaný Kevin Kampl teraz trošku zbytočne ostro išiel do súboja s Marcom Högerom. U hlavného rozhodcu sa pochopenia nedočkal a dostáva žltú kartu.
     
    86
    Bruma posunul loptu na Yussufa Poulsena. Ten spadol v pokutovom území po kontakte s Jorgem Merém, ale hlavný rozhodca napriek protestom domácich futbalistov penaltu nepíska.
     
    85
    Kevin Kampl dostal peknú kolmú prihrávku do šestnástky. Pohotovo vystrelil cez Dominiqua Heintza, ale jeho zakončenie smerovalo len do bočnej siete. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    84
    Timo Werner sa snažil predrať k lopte, ale skôr pri nej bol brankár Timo Horn. Ten v prvom polčase niekoľkokrát podržal svoj tím, ale v druhom dejstve nemusel vážnejšie zasahovať.
     
    82
    Japonský futbalista končí v dnešnom zápase zrejme pre svalové problémy. Namiesto neho prichádza podporiť defenzívne rady svojho tímu turecký hráč Salih Özcan.
     
    81
    Opäť sa hrá. Juja Osako je na ihrisku, no vyzerá to tak, že čoskoro bude vystriedaný. Medzitým hráči v bielych dresoch kombinujú na súperovej polovici, no ďaleko od Tima Horna.
     
    80
    Juja Osako zostáva po predošlom súboji ležať na hracej ploche. Vyzerá to tak, že bude potrebovať aj ošetrovanie, čo trošku preruší aktivitu domáceho Lipska. Tomu body unikajú pomedzi prsty.
     
    79
    Juja Osako sa snažil preniknúť po ľavej strane, ale vynikajúco zapracoval Dayot Upamecano. Ten precíznym sklzom obral japonského futbalistu o loptu.
     
    78
    Striedajúci Timo Werner sa zatiaľ prakticky nedostal k lopte. Teraz síce naňho smeroval pas od Emila Forsberga, no Nemec bol dobre bránený, a tak bude nasledovať len dokop od brány hostí.
    77. Leonardo Bittencourt (KLN) - 1:2
     
    77
    Kolín nad Rýnom dal gól! Tak toto je obrovský šok pre domácich fanúšikov. Lipsko druhýkrát inkasuje. Marcel Risse potiahol akciu po pravej strane, v nebezpečnom priestore našiel LEONARDA BITTENCOURTA, ktorý cez Lukasa Klostermanna posiela loptu do siete.
     
    76
    Kolín nad Rýnom predvádza veľmi dobrý výkon. Neustále napáda rozohrávku súpera a favorit má zrazu veľké ťažkosti. Stále však zostáva do konca dostatok času.
     
    75
    Štvrťhodina zostáva do konca stretnutia a Lipsko sa začína trápiť v rozohrávke. Teraz dvakrát po sebe nepresne rozohralo, a tak sa nedostalo ani za úroveň stredového kruhu.
     
    74
    Domáci futbalisti teraz trošku prepadli v strede ihriska. Marcel Risse mal veľa priestoru, zakončoval z vnútra pokutového územia, ale bránu maďarského gólmana netrafil.
     
    73
    Lipsko okamžite zvyšuje aktivitu, pretože prípadná remíza by preňho znamenala stratu dvoch bodov a zmarenie plánu vrátiť sa na druhé miesto bundesligovej tabuľky.
     
    72
    Domáci futbalisti budú mať čo robiť, aby si prinavrátili svoj tesný náskok. Teraz mali výhodu priameho kopu, po ňom hlavičkoval Dayot Upamecano, ale jeho pokusu chýbala razancia.
    70. Vincent Koziello (KLN) - 1:1
     
    70
    Kolín nad Rýnom dal gól! Hostia dokázali vyrovnať skóre zápasu. Marcel Risse centroval z pravej strany, odrazená lopta sa odrazila na nohu VINCENTA KOZIELLA, no a ten presnou strelou z hranice šestnástky prekonal Pétra Gulácsiho.
     
    69
    Na ihrisko sa dostane aj najlepší domáci strelec Timo Werner. Nemecký kanonier sa bude snažil načnúť druhú desiatku svojich gólov po tom, čo nahradil doposiaľ jediného strelca Jeana-Kévina Augustina.
     
    68
    Na druhej strane sa dostal do brejku Jean-Kévin Augustin. Tiesnený obrancom súpera vystrelil ľavačkou, ale Timo Horn si s drobnými problémami s jeho zakončením poradil.
     
    67
    Leonardo Bittencourt sa trošku so šťastím dostal k lopte v šestnástke súpera. Následne pravačkou vystrelil cez brániaceho Wlliho Orbana, ale tesne minul domácu bránu, v ktorej stojí Péter Gulácsi.
     
    66
    Kolínčania teraz kombinovali dlho v strede ihriska. Napokon akciu potiahol dopredu Marcel Risse, odcentroval ale loptu vyrazil mimo pokutového územia Péter Gulácsi.
     
    65
    Pekná akcia na domácej strane. Marcel Sabitzer presným pasom poslal do šance Brumu, Portugalčan si zasekol obrancu súpera, potiahol loptu na stred, ale následne mieril nad bránu Tima Horna.
     
    63
    Frederik Sörensen poslal prostredníctvom vhadzovania loptu do šestnástky súpera. Dayot Upamecano ale vyskočil najvyššie a následne loptu upratal do bezpečia Bruma.
     
    62
    Bernardo teraz podporil ofenzívu domáceho mužstva, ale napokon svoje ťaženie zakončil útočným faulom. Medzičasom sa na trávnik vrátil aj maďarský kapitán v službách Lipska.
     
    61
    Prvýkrát v zápase strieda aj tréner hostí. Jannes-Kilian Horn dnes nebol aktívny, a tak je jeho stiahnutie z hry logickým ťahom. Namiesto neho prichádza uzdravený Leonardo Bittencourt.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončil nedovolený zákrok na Williho Orbana. Toho zozadu atakoval Juja Osako a vyzerá to tak, že domáci stopér bude potrebovať aj krátke ošetrenie.
     
    59
    Ešte pred zahraním rohového kopu uvidíme prvé striedanie. Ademola Lookman odchádza na lavičku náhradníkov a podporiť ofenzívu domáceho tímu prichádza Yussuf Poulsen.
     
    58
    Po dlhšom čase sa pripomenuli aj domáci futbalisti. Ademola Lookman mohol zakončovať, no po dobrom zákroku Jorgeho Merého bude nasledovať len ďalší rohový kop.
     
    57
    Momentum je teraz rozhodne na strane hostí. Aktívny Marcel Risse zahrával ďalší rohový kop z pravej strany, no tentokrát Péter Gulácsi dokázal loptu vytesniť mimo vlastnej šestnástky.
     
    56
    Kolín nad Rýnom lepšie vstúpil do druhého polčasu. Marcel Risse dostal veľmi veľa priestoru na pravej strane. Simon Terodde už číhal na zakončenie, ale center odvrátil opäť Willi Orban.
     
    55
    Už to vyzeralo, že Juja Osako sa dostane do samostatného úniku. V poslednej chvíli ho čisto zastavil Willi Orban, no pokiaľ by ho sklzom trafil, mohla z toho rezultovať pokojne aj červená karta.
     
    54
    Dayot Upamecano prehral súboj so Simonom Teroddeom. Útočník hostí ale zakončoval chrbtom k bráne, a tak s jeho hlavičkou nemohol mať domáci brankár Péter Gulácsi žiadne problémy.
     
    53
    Juja Osako chcel rozvinúť akciu prihrávkou do pravého krídla, kam si tradične nabehol Marcel Risse. Ten sa však už k lopte nedostal, pretože pomalú prihrávku Japonca dokázal zachytiť Bernardo.
     
    52
    Hostia mali výhodu priameho kopu z pomerne veľkej diaľky. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Marcel Risse, ale jeho pokus z možno 30 metrov smeroval nad domácu bránu.
     
    51
    Ademola Lookman teraz trošku zaváhal. Po akcii Emila Forsberga sa k nemu odrazila lopta v súperovej šestnástke, no zrejme bol natoľko prekvapený, že nedokázal poriadne zakončiť.
     
    50
    Marcel Risse poslal dobrú loptu do šestnástky súpera. Frederik Sörensen sa dostal k hlavičke, no tej chýbala razancia. Ešte tam bol Jorge Meré, no ten by už zakončoval z postavenia mimo hru.
     
    49
    Juja Osako sa snažil zaútočiť po ľavej strane. Jeho akcia síce gólom neskončila, no Japonec po obrannom zákroku Lukasa Klostermanna vybojoval pre svoj tím aspoň rohový kop.
     
    48
    Simon Terodde ustal súboj s Dayotom Upamecanom. Dokonca sa dá povedať, že ho vyhral, následne sa pustil za loptou, no v ďalšom súboji už fauloval Williho Orbana.
     
    47
    Vincent Koziello si chcel naraziť loptu pred pokutovým územím so Simonom Teroddeom. Táto spolupráca ale naviedla k úspechu, keďže svoje obranné povinnosti si splnil Willi Orban.
     
    46
    Ani jeden z trénerov počas prestávky nezasahoval do svojej zostavy. O prvú akciu druhého polčasu sa postarali hostia. Z pravej strany centroval Marcel Risse, ale našiel len Bernarda.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo posledného zápasu 24. kola nemeckej Bundesligy máme za sebou. Lipsko vedie nad Kolínom nad Rýnom najtesnejším rozdielom, keď už v piatej minúte poľahky skóroval Jean-Kévin Augustin. Okrem toho sme videli aj ďalšie šance na oboch stranách. Péter Gulácsi sa vytiahol najmä pri hlavičke Simona Terodda. Na druhej strane mohli zvýšiť náskok Lipska Marcel Sabitzer či Emil Forsberg, ale obaja z dobrých pozícii minuli bránu. Skvelý zápas hrá Bruma, ktorý je motorom útočných akcii domáceho celku. Druhý polčas sa začne krátko po 19:00 hod.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca nadstavil obligátnych 60 sekúnd. Kolínčania využili svoju aktivitu ešte na jednu strelu. Spoza šestnástky pálil Jonas Hector, ale našiel len pripraveného Pétra Gulácsiho.
    45. Jorge Meré (KLN)
     
    45
    Hostia sa už tešili zo strelenia vyrovnávajúceho gólu, no ten platiť nemohol. Japonec Juja Osako zakončoval hlavičkou po rohovom kope, následne jeho pokus usmernil do siete Jorge Meré, no ten stál v jasnom ofsajde.
     
    44
    Lipsko trošku zbytočne stratilo loptu pred svojim pokutovým územím. Center z ľavej strany smolne nadvihol Dayot Upamecano, ale mal šťastie, že následná strela Marcela Risseho bola zrazená.
     
    42
    Domáci futbalisti držia loptu na svojich kopačkách. Teraz si veľa dovolil aj obranca Willi Orban, ktorý si pomohol jasličkami pomedzi nohy Jannesa-Kiliana Horna.
     
    41
    Prvý polčas sa dostáva do svojej záverečnej päťminútovky. Lipsko si kontroluje svoje vedenie a pokiaľ nejako výrazne nezlyhá, bude do šatní odchádzať s náskokom.
    40. Emil Forsberg (RBL)
     
    40
    Lipsko premárnilo ďalšiu šancu na zvýšenie svojho náskoku. Ademola Lookman potiahol akciu po pravej strane a následne našiel Jeana-Kévina Augustina. Ten priťukol loptu Emilovi Forsbergovi, no jeho zakončenie z hranice šestnástky išlo vedľa.
     
    39
    Jannes-Kilian Horn sa dnes prakticky ešte k ničomu nedostal. Teraz nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude nasledovať len autové vhadzovanie domácich hráčov.
     
    38
    Bruma získal loptu na vlastnej polovici a okamžite s ňou išiel dopredu. Frederik Sörensen by mu zrejme nestíhal, no Dán mal šťastie, že mu prišiel vypomôcť stopér Jorge Meré.
     
    37
    Jonas Hector sa snažil presadiť po pravej strane. Bernardo si ho ale postrážil a dokonca ho tak výrazne napádal, že hráč hostí musel adresovať pas až k polovici ihriska.
     
    35
    Po dlhej dobe predviedli niečo smerom dopredu aj hostia. Po prihrávke Jonasa Hectora centroval Marco Höger, ale v súperovej šestnástke našiel len pripraveného Williho Orbana.
     
    34
    Domáci zostanú naďalej pri lopte. Bernardo sa ju snažil vyviesť, no zozadu ho fauloval jeden z hráčov v čiernom drese. Tento zákrok sa zaobišiel bez kartového napomenutia.
     
    33
    Lipsko začína mať herne opäť navrch. Kolín už nie je taký aktívny pri napádaní, ako tomu bolo tesne po inkasovanom góle. Už si ani nepamätám, keby boli s loptou na súperovej polovici.
     
    32
    Hrdinovia z predošlého príspevku si teraz role vymenili. Marcel Sabitzer centroval z pravej strany, Bruma sa dostal do zakončenia z náročnej pozície, no loptu do priestoru brány nenasmeroval.
    31. Marcel Sabitzer (RBL)
     
    31
    Ďalšia pekná akcia na strane domáceho celku. Nezastaviteľný Portugalčan Bruma odviedol skvelú prácu. Poľahky obišiel Frederika Sörensena, na hranici šestnástky našiel Marcela Sabitzera, no ten tesne minul bránu.
     
    30
    Predošlá akcia ešte pokračovala strelou Ademolu Lookmana, no tá bola zblokovaná na rohový kop. Po ňom sa domáci do koncovky nedostali, pretože sa previnili útočným faulom.
    29. Ademola Lookman (RBL)
     
    29
    Hostia úplne zbytočne stratili loptu v strede ihriska. Marcel Sabitzer potiahol rýchly brejk, kolmicou poslal do šance Jeana-Kévina Augustina, ale jeho zakončenie z hranice šestnástky vynikajúco zneškodnil Timo Horn.
     
    28
    Emil Forsberg poslal loptu do pokutového územia hostí. Timo Horn si ďaleko vybehol, ale vo vzduchu kraľoval. Loptu vyboxoval ďaleko svojho územia, a tak zažehnal črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    27
    Jean-Kévin Augustin bol faulovaný, a tak bude nasledovať priamy kop. Voči futbalovým pravidlám sa previnil Marco Höger. Ten už dnes jednu žltú kartu dostal, a tak by si mal dávať pozor.
     
    26
    Domáci futbalisti opäť získavajú územnú prevahu. Teraz však nesledujeme úplne atraktívne dianie na ihrisku, pretože sa väčšinou hrá len v okolí stredového kruhu.
     
    25
    Lipsko sa snažilo presadiť stredom pokutového územia. Tam to ale bolo prehustené, a tak sa útočná aktivita nemeckého vicemajstra neskončila úspešne.
     
    24
    Bruma hrá zatiaľ vynikajúce stretnutie. Pravá strana obrany Kolína nad Rýnom ho musí mať plné zuby. Tentokrát ho dokonca strojila, a tak sa portugalský futbalista ďaleko nedostal.
     
    23
    Emil Forsberg od rohovej zástavky posielal loptu na prednú žrď. Tam ale našiel len jedného z hráčov Kolína nad Rýnom, ktorý poslal loptu ďaleko od vlastného pokutového územia.
     
    22
    Domáci futbalisti budú mať výhodu rohového kopu. Po ľavej strane prenikol do šestnástky Bruma, ale jeho strieľanú prihrávku dokázal zblokovať dánsky obranca Frederik Sörensen.
     
    20
    Lipsko malo veľkú šancu pridať druhý gól. Jean-Kévin Augustin sa presadil v súboji s Jorgem Merém, napriek kontaktu s obrancom súpera sympaticky dohral akciu, ale jeho strela z vnútra šestnástky mierila do bočnej siete.
     
    19
    Marcel Sabitzer si zbiehal za obrannú líniu súpera, ale nedostal dobrú prihrávku. Pochválime Jorgeho Merého, ktorý veľmi dobre prečítal úmysel domáceho špilmachera Emila Forsberga.
     
    18
    Tempo hry nám opäť trochu opadlo. Lipsko sa na dlhší časový úsek dostalo na loptu, no nikam sa s ňou nehrnie. Jednogólové vedenie mu umožňuje kombinovať v okolí stredového kruhu.
     
    17
    Väčšina akcii hostí smeruje na Simona Teroddea. Aj teraz sa snažil dostať za obrannú líniu domáceho tímu, ale dlhý pas zachytil len maďarský brankár v službách nemeckého vicemajstra.
     
    16
    Emil Forsberg teraz pokazil útočnú akciu svojho tímu. Bruma mu adresoval prihrávku, no Švéd ju úmyselne púšťal v domnení, že má za sebou spoluhráča. Mýlil sa, a tak domáci prišli o loptu.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu zápasu nám ukončila akcia hostí z pravej strany. Center do pokutového územia mal smerovať na Simona Teroddea, no pred ním veľmi dobre zasiahol brankár Péter Gulácsi.
     
    14
    Lipsko teraz veľmi lacno stratilo loptu v rozohrávke, ale hostia to na rýchly prechod do útoku nevyužili. Simon Terodde zvolil spätný pohyb a medzitým sa stihli domáci vrátiť.
     
    13
    Hlavný rozhodca Harm Osmers vyťahuje prvýkrát v zápase žltú kartu. Jej adresátom je Marco Höger, ktorý nevyberaným spôsobom zasiahol Emila Forsberga pri preberaní lopty.
     
    12
    Vincent Koziello bol faulovaný v strede poľa. Pozornosti hlavného rozhodcu to neuniklo, a tak budú môcť rozohrať novú útočnú akciu hostia.
     
    10
    Kolínčania sa po následnom rohovom kope do zakončenia nedostali. Každopádne, zápas sa nám veľmi slušne rozbehol a zrejme dnes budeme svedkami zaujímavého súboja.
     
    9
    Péter Gulácsi musel ukázať svoje brankárske kvality. Juja Osako centroval z ľavej strany, k hlavičke sa dostal Simon Terodde, ale jeho zakončenie do stredu brány vytesnil maďarský brankár na rohový kop.
     
    8
    Marcel Sabitzer centroval z pravej strany. Jeho pas smeroval do nebezpečného územia, no Ademola Lookman bol dobre bránený, a tak loptu mohol s prehľadom zachytiť Timo Horn.
     
    7
    Kolín sa snaží trošku napádať rozohrávku súpera. Domáci sa akoby uspokojili s úvodným gólom a svoju prvotnú aktivitu teraz nechávajú na svojho súpera z dna tabuľky.
     
    6
    Capkovia si rozhodne nepredstavovali takýto úvod zápasu. V posledných štyroch zápasoch nezvíťazili a dobre to s nimi nevyzerá ani na pôde favorita z Lipska. Do konca ale zostáva ešte veľa času.
    5. Jean-Kévin Augustin (RBL) - 1:0
     
    5
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Bruma potiahol akciu po ľavej strane. V nebezpečnom našiel Ademolu Lookmana, ktorý zakončoval do ľavej žrde. Následne sa lopta odrazila na kopačku JEANA-KÉVINA AUGUSTINA a ten ju už nemal problém upratať do siete.
     
    4
    Bruma predviedol podobnú akciu ako v predošlej minúte. Tentokrát ale v strede ihriska výborne zapracoval Kevin Kampl, ktorý odvážnym sklzom zastavil domáceho futbalistu v rozlete.
     
    3
    Bruma ukázal svoje technické zručnosti. Dokázal prejsť cez dvoch hráčov Kolína, následne sa v šestnástke snažil nájsť Jeana-Kévina Augustina, ale prihrávka na tohto francúzskeho útočníka nebola presná.
     
    2
    Jonas Hector sa teraz poriadne vysunul a vydal sa napádať rozohrávku domácich. Dayot Upamecano si ale s aktivitou nemeckého reprezentanta poradil a spätnou prihrávkou našiel Pétra Gulácsiho.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného súboja mali domáci futbalisti, ktorí odohrajú tretí zápas v priebehu siedmich dní. V prvej minúte kombinujú hráči v bielych dresoch iba na vlastnej polovici ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Forsberg, Lookman – Augustin, Bruma.
    Náhradníci: Mvogo – Demme, Ilsanker, Konaté, Y. Poulsen, Schmitz, Werner.

    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector – Risse, Höger, Koziello, J.-K. Horn – Terodde, Osako.
    Náhradníci: Kessler – Bittencourt, Jojić, Lehmann, Maroh, S. Özcan, C. Pizarro.

    Rozhodca: Harm Osmers.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Program 24. kola dnes ukončí súboj futbalistov Lipska, ktorí na domácom trávniku privítajú zostupom ohrozený Kolín nad Rýnom. Zápas sa začína o 18:00 hod.

    RB LIPSKO

    Najvyššia nemecká súťaž je v tejto sezóne veľmi vyrovnaná a každé zaváhanie sa okamžite prejaví pádom v tabuľke. Svoje by o tom vedelo aj Lipsko, ktoré v pondelok prehralo vo Frankfurte 1:2 a pri zhode ostatných výsledkov spadlo z druhého na piate miesto. Na konte má 38 bodov, z toho ich väčšinu získalo v domácom prostredí. Z jedenástich duelov vyhralo sedem a nebodovalo len pri tesnej prehre s Herthou Berlín 2:3. Tento týždeň majú zverenci Ralpha Hasenhüttla mimoriadne nabitý, pretože okrem spomínaného ligového duelu sa predstavili aj na pohárovej scéne. Komfortný náskok z prvého zápasu proti talianskemu Neapolu udržali. Prehrali síce 0:2, no napriek tomu postúpili do osemfinále Európskej ligy, kde ich čaká Zenit Petrohrad. Najlepším strelcom tímu je Timo Werner, ktorý zaznamenal desať presných zásahov. Proti Kolínu doposiaľ nastúpil šesťkrát a strelil mu dva góly. Zranený je obranca Marcel Halstenberg a dlhodobo nie je k dispozícii Ademola Lookman.

    KOLÍN NAD RÝNOM

    Kolín nad Rýnom zažíva najhoršiu sezónu za posledné roky a je hlavným kandidátom na zostup. Doposiaľ nazbieral štrnásť bodov, a tak ich na priečku zaisťujúcu aspoň baráž stráca už desať. Na víťazstvo Capkovia čakali dlhočizných sedemnásť kôl. V polovici decembra zdolali Wolfsburg 1:0, následne vstúpili do jarnej časti dvoma výhrami, no úspešná séria rýchlo pominula. Zverenci Stefana Ruthenbecka v posledných štyroch zápasoch bodovali len dvakrát, keď remizovali s Augsburgom a Hannoverom. Na ihrisku súperov sa im vôbec nedarí. Prehrali osem z jedenástich stretnutí a v priemere vonku strieľajú 0,7 gólu na zápas. Kolín nad Rýnom trápi aj rozsiahla maródka. Dnes budú chýbať Leonardo Bittencourt, Tim Handwerker a otáznik visí aj nad štartom najlepšieho strelca Simona Terodda. V prvom vzájomnom dueli Capkovia proti Lipsku neuspeli. Podľahli mu 1:2, keď sa na ich strane do listiny strelcov zapísal len Yuya Osako.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. Augustin – 70. Koziello, 77. Bittencourt

    Karty:   87. Kampl (RBL) – 13. Höger (KLN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 15:14. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:10.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Forsberg, Lookman (59. Y. Poulsen) – Augustin (69. Werner), Bruma.
    Náhradníci: Mvogo – Demme, Ilsanker, Konaté, Y. Poulsen, Schmitz, Werner.

    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector – Risse, Höger, Koziello (88. Lehmann), J.-K. Horn (61. Bittencourt) – Terodde, Osako (82. S. Özcan).
    Náhradníci: Kessler – Bittencourt, Jojić, Lehmann, Maroh, S. Özcan, C. Pizarro.

    Rozhodca: Harm Osmers