Leverkusen – Schalke 0:2 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 1:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:2 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
Nedeľa 25.02.2018, 18:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Posledné striedanie na strane hostí. Z ihriska odchádza Vincent Koziello, ktorý strelil vyrovnávajúci gól. Na záverečné minúty ho nahradí Matthias Lehmann.
     
    87
    Frustrovaný Kevin Kampl teraz trošku zbytočne ostro išiel do súboja s Marcom Högerom. U hlavného rozhodcu sa pochopenia nedočkal a dostáva žltú kartu.
     
    82
    Japonský futbalista končí v dnešnom zápase zrejme pre svalové problémy. Namiesto neho prichádza podporiť defenzívne rady svojho tímu turecký hráč Salih Özcan.
    77. Leonardo Bittencourt (KLN) - 1:2
     
    77
    Kolín nad Rýnom dal gól! Tak toto je obrovský šok pre domácich fanúšikov. Lipsko druhýkrát inkasuje. Marcel Risse potiahol akciu po pravej strane, v nebezpečnom priestore našiel LEONARDA BITTENCOURTA, ktorý cez Lukasa Klostermanna posiela loptu do siete.
    70. Vincent Koziello (KLN) - 1:1
     
    70
    Kolín nad Rýnom dal gól! Hostia dokázali vyrovnať skóre zápasu. Marcel Risse centroval z pravej strany, odrazená lopta sa odrazila na nohu VINCENTA KOZIELLA, no a ten presnou strelou z hranice šestnástky prekonal Pétra Gulácsiho.
     
    69
    Na ihrisko sa dostane aj najlepší domáci strelec Timo Werner. Nemecký kanonier sa bude snažil načnúť druhú desiatku svojich gólov po tom, čo nahradil doposiaľ jediného strelca Jeana-Kévina Augustina.
     
    61
    Prvýkrát v zápase strieda aj tréner hostí. Jannes-Kilian Horn dnes nebol aktívny, a tak je jeho stiahnutie z hry logickým ťahom. Namiesto neho prichádza uzdravený Leonardo Bittencourt.
     
    59
    Ešte pred zahraním rohového kopu uvidíme prvé striedanie. Ademola Lookman odchádza na lavičku náhradníkov a podporiť ofenzívu domáceho tímu prichádza Yussuf Poulsen.
    45. Jorge Meré (KLN)
     
    45
    Hostia sa už tešili zo strelenia vyrovnávajúceho gólu, no ten platiť nemohol. Japonec Juja Osako zakončoval hlavičkou po rohovom kope, následne jeho pokus usmernil do siete Jorge Meré, no ten stál v jasnom ofsajde.
    40. Emil Forsberg (RBL)
     
    40
    Lipsko premárnilo ďalšiu šancu na zvýšenie svojho náskoku. Ademola Lookman potiahol akciu po pravej strane a následne našiel Jeana-Kévina Augustina. Ten priťukol loptu Emilovi Forsbergovi, no jeho zakončenie z hranice šestnástky išlo vedľa.
    31. Marcel Sabitzer (RBL)
     
    31
    Ďalšia pekná akcia na strane domáceho celku. Nezastaviteľný Portugalčan Bruma odviedol skvelú prácu. Poľahky obišiel Frederika Sörensena, na hranici šestnástky našiel Marcela Sabitzera, no ten tesne minul bránu.
    29. Ademola Lookman (RBL)
     
    29
    Hostia úplne zbytočne stratili loptu v strede ihriska. Marcel Sabitzer potiahol rýchly brejk, kolmicou poslal do šance Jeana-Kévina Augustina, ale jeho zakončenie z hranice šestnástky vynikajúco zneškodnil Timo Horn.
     
    20
    Lipsko malo veľkú šancu pridať druhý gól. Jean-Kévin Augustin sa presadil v súboji s Jorgem Merém, napriek kontaktu s obrancom súpera sympaticky dohral akciu, ale jeho strela z vnútra šestnástky mierila do bočnej siete.
     
    13
    Hlavný rozhodca Harm Osmers vyťahuje prvýkrát v zápase žltú kartu. Jej adresátom je Marco Höger, ktorý nevyberaným spôsobom zasiahol Emila Forsberga pri preberaní lopty.
     
    9
    Péter Gulácsi musel ukázať svoje brankárske kvality. Juja Osako centroval z ľavej strany, k hlavičke sa dostal Simon Terodde, ale jeho zakončenie do stredu brány vytesnil maďarský brankár na rohový kop.
    5. Jean-Kévin Augustin (RBL) - 1:0
     
    5
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Bruma potiahol akciu po ľavej strane. V nebezpečnom našiel Ademolu Lookmana, ktorý zakončoval do ľavej žrde. Následne sa lopta odrazila na kopačku JEANA-KÉVINA AUGUSTINA a ten ju už nemal problém upratať do siete.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. Augustin – 70. Koziello, 77. Bittencourt

    Karty:   87. Kampl (RBL) – 13. Höger (KLN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 15:14. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:10.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Forsberg, Lookman (59. Y. Poulsen) – Augustin (69. Werner), Bruma.
    Náhradníci: Mvogo – Demme, Ilsanker, Konaté, Y. Poulsen, Schmitz, Werner.

    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector – Risse, Höger, Koziello (88. Lehmann), J.-K. Horn (61. Bittencourt) – Terodde, Osako (82. S. Özcan).
    Náhradníci: Kessler – Bittencourt, Jojić, Lehmann, Maroh, S. Özcan, C. Pizarro.

    Rozhodca: Harm Osmers