Dortmund – Hamburger 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Mainz 4:2 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnom 4:2 (kon.)
Leverkusen – Hertha 0:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Bayern – Schalke 2:1 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
0:2 (0:1)
Hertha BSC
Sobota 10.02.2018, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Hlavný rozhodca zase vytiahol žltú kartu. Tentoraz ju dostal Valentino Lazaro, ktorý potiahol súpera za dres a zastavil rýchly protiútok.
     
    88
    Evidujeme poslednú zmenu v tomto zápase. Vladimír Darida zamieril na lavičku a v záverečných minútach si zahrá Maximilian Mittelstädt.
     
    88
    Panagiotis Retsos sa dostal na zoznam hriešnikov, pretože sa previnil faulom pri obrannej činnosti. Grécky bek navyše diskutoval s hlavným arbitrom a dostal žltú kartu.
     
    87
    Hostia mohli definitívne spečatiť svoje víťazstvo. Valentino Lazaro kvalitne vystrelil z hranice šestnástky, jeho pokus bol však zrazený na brvno.
     
    80
    Maďarský kouč Pál Dardai si pošetril dve striedania do záveru stretnutia. Teraz využil jedno z nich, keď Salomona Kaloua vymenil Mathew Leckie.
    78.
     
    78
    Joel Pohjanpalo mohol skórovať ihneď po príchode na trávnik. Našiel si miesto v pokutovom území, rybičkou sa vrhol po lopte a jeho hlavičku na poslednú chvíľu vytlačil nad brvno Rune Almenning Jarstein.
     
    77
    Prichádza posledné striedanie Bayeru Leverkusen. V dnešnom zápase dohral Dominik Kohr, ktorého vymenil Joel Pohjanpalo.
    73.
     
    73
    Hostia s obrovským šťastím odolali tejto príležitosti. Baileyho delovku vykopol z bránkovej čiary Fabian Lustenberger, nasledovala prudká strela Vollanda do brvna a potom zachytil Rune Almenning Jarstein loptu tesne pred svojou bránou.
     
    72
    Hlavný rozhodca dáva Leverkusenu veľkú šancu na skórovanie. Rune Almenning Jarstein totiž porušil pravidlá o malej domov a daroval súperovi nepriamy kop z približne siedmich metrov.
     
    67
    Domáci kouč preto vykonal druhú zmenu v základnej zostave. Z ihriska odišiel Julian Brandt, na jeho miesto vybehol Kai Havertz.
    58. Salomon Kalou (HER) - 0:2
     
    58
    Hertha dala gól! Hostia sú dnes maximálne efektívni, keď skórovali aj z druhej vážnejšej šance. SALOMON KALOU využil chybu Jonathana Taha, ktorý si nevypočítal let lopty, a zoči-voči Lenovi dokázal napnúť sieť.
     
    57
    Domáca ofenzíva potrebovala oživenie, a tak prišlo úvodné striedanie na strane Bayeru. Z hry odišiel Benjamin Henrichs, ktorého vymenil Leon Bailey.
     
    54
    Pál Dárdai musel nútene využiť prvé striedanie v tomto zápase. Z trávnika nedobrovoľne odkráčal Jordan Torunarigha, ktorého vymenil Per Ciljan Skjelbred.
    43. Valentino Lazaro (HER) - 0:1
     
    43
    Hertha dala gól! Nevýrazní hostia využili chybnú rozohrávku Bayeru Leverkusen a skórovali. Za obranou sa ocitol voľný VALENTINO LAZARO, ktorý loptu umiestnil k žrdi a nedal šancu Lenovi.
     
    42
    Nádejná príležitosť hostí. Salomon Kalou zostal voľný pred šestnástkou, potiahol si loptu bližšie k bráne, no jeho technický pokus smeroval nad brvno.
     
    15
    Hlavný rozhodca nekompromisne dobehol k Fabianovi Lustenbergerovi a ukázal mu žltú kartu. Záložník hostí zozadu nepríjemne atakoval Bellarabiho.
     
    10
    Tentoraz mal Rune Almenning Jarstein jednoduchšiu prácu. Po druhom rohu stiahol loptu zo vzduchu priamo do rukavíc. Hlavný rozhodca navyše videl aj útočný faul a Dominika Kohra potrestal žltou kartou.
    9.
     
    9
    Veľká šanca Leverkusenu. Panagiotis Retsos si našiel priestor v pokutovom území po rohovom kope a prudkou hlavičkou donútil Jarsteina k dôležitému zákroku.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 43. Lazaro, 58. Kalou

    Karty:   10. Kohr (LEV), 88. P. Retsos (LEV) – 15. Lustenberger (HER), 90. Lazaro (HER)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:16.
    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs (57. Bailey), Tah, S. Bender, P. Retsos – Kohr (77. Pohjanpalo), Baumgartlinger – Bellarabi, Volland, Brandt (67. Havertz) – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – Bailey, Jedvaj, Pohjanpalo, Wendell, Aránguiz, Havertz.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Torunarigha (54. Skjelbred), Plattenhardt – Maier, Lustenberger – Lazaro, Darida (88. Mittelstädt), Kalou (80. Leckie) – Selke.
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Esswein, Leckie, Mittelstädt, Ibišević, Weiser.