Tottenham – Arsenal 1:0 (kon.) | Everton – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Stoke City – Brighton 1:1 (kon.)
Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Watford 2:0 (kon.) | Manchester City – Leicester 5:1 (kon.)
koniec
Everton FC
3:1 (0:0)
Crystal Palace FC
Sobota 10.02.2018, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Everton FC po minulotýždňovom výprasku od Arsenalu zvládol dnešný domáci duel proti Crystal Palace, keď po bezgólovom prvom polčase rozhodol zdrvujúcim nástupom do toho druhého. Karamelky po príchode z kabín skórovali v priebehu prvých šiestich minút hneď dvakrát, keď sa presadili Gylfi Sigurdsson a Oumar Niasse. Na rozdiel troch gólov zvýšil 15 minút pred koncom Tom Davies, no a čestný úspech Crystal Palace dosiahol z pokutového kopu kapitán a najlepší strelec tímu Luka Milivojević. To je nateraz odo mňa všetko, večer sa však na vás ešte teším pri online prenose zo španielskej La Ligy. Dovtedy sa majte pekne! (17:55:00)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    No tak štanadrdné situácie, tie dnes hosťom absolútne nevychádzali. Po ďalšom previnení voči pravidlám zo strany The Walcotta prišiel navyše mimoriadne nepresný center do pokutového územia Jordana Pickforda.
     
    90+1
    Crystal Palace získalo štandardnú situáciu takmer na polovici ihriska, loptu "do ohňa" pošle podľa očakávania Wayne Hennessey.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90
    Alexander Sörloth chcel pomôcť svojim spoluhráčom získať loptu, no v súboji s Gylfim Sigurdssonom na hranici poliacej čiary sa previnil nedovoleným zákrokom, a tak domáci zbierajú cenné sekundy.
     
    89
    Jonathan Moss teraz poriadne dôrazne dohovára Jamesovi Tomkinsovi, ktorý po osobnom súboji s Cucom Martinom neudržal nervy na uzde. Pre tentokrát sa to však zaobišlo bez kartového napomínania.
     
    88
    Wayne Rooney dnes predvádza skutočne príkladný výkon. Teraz dokonca prišiel až do vlastného pokutového územia, aby do zakončenia nepustil tak silného súpera, akým je Alexander Sörloth.
     
    87
    Crystal Palace to znova skúšalo po svojej ľavej strane postupnou kombiáciou, no najskôr stroskotal Andros Townsend a následne rovnaký osud postihol aj Luku Milivojevića.
     
    86
    Pozorné oko Jonathana Mossa si pri štandardnej situácii z pravej strany všimlo útočný faul Ashleyho Williamsa, a tak sa pre túto chvíľu aktivita The Toffees končí.
     
    85
    James Tomkins mal teraz plné ruky aj nohy práce na pravej strane defenzívy s Gylfim Sigurdssonom, napokon je z toho rohový kop pre domáci tím.
    84. Luka Milivojević (CRP) - 3:1
     
    84
    Crystal Palace dal gól! Loptu si na biely bod nemohol postaviť nikto iný ako LUKA MILIVOJEVIĆ, ktorý strelou do stredu brány potvrdzuje pozíciu najlepšieho strelca svojho tímu!
     
    83
    Pokutový kop pre Crystal Palace! Tlak pred bránou domácich bol v tejto chvíli už taký veľký, že to inak ani skončiť nemohlo! Po sérii hlavičkových súbojov sa k akrobatickému zakončeniu z hranice "malého vápna" odhodlal Christian Benteke, ktorý trafil ruku Jonjoea Kennyho a hostia tak majú príležitosť znižiť!
     
    82
    Pri štandardnej situácii sa netradične na pravej strane ocitol Patrick van Aanholt, ktorý napriahol z voleja a Jordan Pickford skvelým reflexívnym zákrokom vyráža na rohový kop!
     
    81
    Patrick van Aanholt kombinoval na ľavej strane s Androsom Townsendom, ktorého center poslal späť do hry Michael Keane. Následne nedovolený zákrok vybojoval asi 30 metrov od brány Evertonu James McArthur.
     
    80
    Sam Allardyce prichádza desať minút pred koncom riadneho hracieho času s tretím striedaním, keď z ihriska sťahuje Idrissu Gueyeho a na jeho miesto posiela Morgana Schneiderlina.
     
    79
    Christian Benteke si teraz pýtal nedovolený zákrok po súboji s Michaelom Keanom, no Jonathanom Moss pískal až o niekoľko sekúnd neskôr a pár metrov ďalej, keď sa na poliacom kruhu ocitol na zemi Idrissa Gueye.

    Jakub Kocourek

    Góly: 47. G. Sigurdsson, 51. Niasse, 76. Davies – 84. Milivojević (pen.)

    Karty:   68. Walcott (EVE) – 55. van Aanholt (CRP)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:15.
    Everton FC: Pickford – Coleman (46. Kenny), M. Keane, Mangala (44. A. Williams), Cuco Martina – Davies, Gueye (80. Schneiderlin), Rooney (C) – Walcott, Niasse, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Robles – Schneiderlin, A. Williams, Bolasie, Tosun, Calvert-Lewin, Kenny.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, J. Ward, van Aanholt – Townsend, Cabaye, Milivojević (C), McArthur – Sörloth, Ch. Benteke.
    Náhradníci: Henry – Čung-Jong, Souaré, Delaney, Wan-Bissaka, Rakip, Riedewald.

    Rozhodca: Jonathan Moss