Tottenham – Arsenal 1:0 (kon.) | Everton – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Stoke City – Brighton 1:1 (kon.)
Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Watford 2:0 (kon.) | Manchester City – Leicester 5:1 (kon.)
koniec
Everton FC
3:1 (0:0)
Crystal Palace FC
Sobota 10.02.2018, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Anglická Premier League pokračuje počas tohto víkendu zápasmi už 27. kola. Spoločne sa pozrieme do liverpoolskeho Goodisonovho Parku, kde domáci Everton FC privíta hostí z Londýna, a to Crystal Palace. Stretnutie sa začína o 16:00.

    EVERTON FC

    Everton si rozhodne túto sezónu predstavoval inak. Aktuálne mu totiž patrí až 10. pozícia, keď doposiaľ nazbieral len 31 bodov. Sam Allardyce prebral mužstvo slabučkom štarte do ligy, ktorý mal na svedomí ešte Ronald Koeman. No a keď už to vyzeralo, že skúsený anglický kormidelník dokázal rozbehnúť zaseknutý stroj, tak prišiel nevydarený vstup do kalendárneho roka 2018. The Toffees totiž v priebehu celého januára získali v domácej súťaži len štyri body, keď na remízu s West Hamom nadviazali triumfom nad Leicestrom City. V poslednom kole však Karamelky vrátil tvrdo na zem Arsenal, ktorý ich rozstrieľal 5:1, pričom už po polčase to bolo hrozivých 4:0 v propsech Kanonierov. Obrovským problémom Evertonu je v tejto sezóne najmä defenzíva. Tá je po spomínanom debakli od Arsenalu momentálne už druhou najhoršou v celej súťaži, keď inkasovala už 45 gólov. Horšie je na tom už len nováčik z Huddersfieldu, ktorý inkasoval ešte o jeden gól viac. Ani v ofenzíve to nie je zo strany Toffees žiadna sláva, o čom hovorí aj 29 strelených gólov. Najlepším strelcom je 10-gólový Wayne Rooney, ktorý však na presný zásah čaká od 18. decembra.

    CRYSTAL PALACE

    Crystal Palace prežíva mimoriadne zvláštnu sezónu. Po hrôzostrašnom úvode, keď v úvodných siedmich kolách nielenže nezískalo ani bod, ale nedokázalo ani raz skórovať, sa The Eagles pomerne slušne rozbehli. Aktuálne už majú na svojom konte 27 bodov. Z posledných 10 zápasov pritom prehrali len dvakrát, pričom v obidvoch prípadoch ich dokázal zdolať londýnsky Arsenal. Pod vedením skúseného Roya Hodgsona zapracovalo Crystal Palace aj na ofenzíve, veď streliť dokázalo už 24 gólov. Najlepším strelcom tímu je šesťgólový srbský stredopoliar Luka Milivojević, ktorý sa premenenou penaltou postaral aj o remízu svojho tímu v poslednom kole v súboji s Newcastlom United. Na druhej strane však Orlom začala veľmi slušne fungovať aj defenzíva, ktorá od októbra minulého roku len dvakrát inkasovala v jednom dueli viac ako dva góly. Vinou spomínaného zlého úvodu ročníka však stále patrí k horšiemu priemeru súťaže.
    Tieto dva tímy sa v aktuálnej sezóne už raz stretli. V novembri sa v Selhrust Parku po bláznivom prvom polčase zrodila remíze 2:2. Tak sa nechajme prekvapiť, čo nám oba celky predvedú v dnešnom dueli.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, Mangala, Cuco Martina – Davies, Gueye, Rooney (C) – Walcott, Niasse, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Robles – Schneiderlin, A. Williams, Bolasie, Tosun, Calvert-Lewin, Kenny.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, J. Ward, van Aanholt – Townsend, Cabaye, Milivojević (C), McArthur – Sörloth, Ch. Benteke.
    Náhradníci: Henry – Čung-Jong, Souaré, Delaney, Wan-Bissaka, Rakip, Riedewald.

    Rozhodca: Jonathan Moss.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou domáceho tímu, prvý nákop na ľavú stranu na Waynea Rooneyho od Idrissu Gueyeho však bol mimoriadne nepresný a pokračovať tak môže autovým vhaadzovaním Timothy Fosu-Mensah.
     
    2
    Napokon sa autového vhadzovania ujal James Tomkins, no ten ani na tri pokusy nedokázal dostať loptu ani na polovicu Evertonu. Hrať tak mohli opäť The Toffees. K lopte sa predieral Oumar Niassé, výborne v defenzíve však zasiahol Joel Ward. Everton bude zahrávať prvý rohový kop zápasu.
     
    3
    Od ľavej rohovej zástavky centroval Wayne Rooney, kapitán domáceho celku však našiel len jedného z obrancov súpera, a tak z toho nebezpečenstvo pre brankára Waynea Hennesseyho nevzniklo.
     
    4
    Everton zatiaľ vytvára na defenzívu súpera veľký tlak, zatiaľ to však obrancovia Crystal Palace zvládajú veľmi dobre. Odvrátiť dokázali aj kolmicu do pokutového územia, ktorá mala nájsť Thea Walcotta.
     
    5
    Keď to nešlo po zemi, skúsili to Karamelky po vzduchu. Theo Walcott však bol v momente nákopu od Toma Daviesa v ofsajdovom postavení, čo neušlo pozornosti asistenta hlavného rozhodcu.
     
    6
    Zatiaľ sledujeme veľmi nezáživný úvod zápasu. Jasnú prevahu majú futbalisti domáceho celku, no tým chýba väčšia presnosť v kombinácii pred pokutovým územím súpera.
     
    7
    Tom Davis tentokrát už na ľavej strane bojoval o loptu proti Jamesovi McArthurovi, domáci stredopoliar si počínal nedovolene, a tak Jonathan Moss prerušuje hru a loptu prisudzuje futbalistom z Londýna.
     
    8
    Jordan Pickford nemal do týchto chvíľ absolútne žiadnu prácu, no teraz mu poriadne zavaril jeho spoluhráč Eliaquim Mangala. Ten mu posielal mimoriadne nevydarenú "malú domov", proti ktorej musel domáci gólman vyštartovať až mimo pokutového územia. Loptu však dostal len na nohu Yohana Cabayeho, ktorý ale nepotvrdil povesť dobrého strelca z veľkých vzdiaeností, keď opsutenú bránu domácich minul.
    8. Yohan Cabaye (CRP)
     
    9
    Wayne Rooney odovzdal loptu Gylfimu Sigurdssonovi, Islanďan videl pred sebou priestor, a tak napriahol, no lopta skončila tesne vedľa pravej žrde Pickfordovej brány.
     
    10
    Tom Davies sa rozbiehal po ľavej strane na hranici polovice ihriska, dobrú prácu pre svoj tím však odviedol James Tomkins, ktorý domáceho stredopoliara zastavil taktickým nedovoleným zákrokom.
     
    11
    Seamus Coleman sa po mimoriadne škaredom zranení spred pár mesiacov ešte stále len dostáva späť do zápasového tempa. Dnes už snáď dva či trikrát ukázal, že mu chýba herná prax, keď pomerne lacno prišiel o loptu na pravej strane ofenzívy Evertonu.
     
    12
    Theo Walcott zabojoval na pravom krídle, jeho center však bol až príliš prudký na to, aby našiel niektorého z jeho spoluhráčov. Hrať tak opäť môžu futbalisti Crystal Palace.
     
    13
    No a hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Eliaquim Mangala prehral osobný súboj s Alexanderom Sörlothom, jeho zrazená strela sa dostala k Christianovi Bentekemu, ktorého projektil Michael Keane zraziť na rohový kop.
     
    14
    Orli z Londýna však túto štandardnú situáciu absolútne nezvládli a o pár sekúnd sa tak hralo už na opačnej strane. Defenzíva Crystal Palace dnes zatiaľ predvádza mimoriadne pozorný výkon, keď teraz nedovolila domácim dostať na vlastného brankára ani jeden z trojice streleckých pokusov.
     
    15
    No tak konečne sa nám začína na ihrisku niečo diať. Najskôr Christian Benteke nedokázal spracovať v pokutovom území center z pravej strany a do zakončenia sa tak nedostal a následne opäť už pred Wayneom Hennesseym nedovolene atakoval James McArthur Oumara Niasseho. Everton tak bude mať k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    16
    Takéto situácie sú ako stvorené pre Gylfiho Sigurdssona, čo však tento šikovný Islanďan nepotvrdil, keď trafil len pred sebou stojacu hradbu tiel súperov.
     
    17
    Domáce Karamelky síce ani následný rohový kop z pravej strany nedoviedli až k priamemu zakončeniu na bránu súpera, napriek tomu zostávajú v tlaku.
     
    18
    Wayne Rooney dnes zatiaľ rozdáva svojim spoluhráčom v ofenzíve veľmi kvalitné prihrávky do pokutového územia. Oumar Niasse teraz bol snáď pol kroka od toho, aby po pase od svojho kapitána dokázal prelobovať Waynea Hennesseyho.
     
    19
    No tak po rušných snáď troch či štyroch minútach sa dianie na ihrisku opäť upokojilo a po výkope Waynea Hennesseyho sa lopta dostala až k jeho náprotivkovi, kde teraz hráči Evertonu kombinujú.
     
    20
    Síce to bolo mimoriadne kostrbaté, ale predsa len sa obrancom domáceho tímu podarilo dostať loptu na polovicu súpera, ofenzívni hráči Crystal Palace totiž vytiahli vysoký pressing.
     
    21
    Seamus Coleman hľadal na pravej strane v posledných minútach tak trochu nevýrazného Thea Walcotta, ktorý sa však dnes už po druhýkrát ocitol v postavení mimo hry.
     
    22
    Hra sa presunula na opačnú stranu, kde Andros Townsend najskôr vybojoval v súboji s Cucom Martinom pre svoj tím autové vhadzovanie a následne dokonca mali hostia výhodu rohového kopu, no Yohanovi Cabayemu center absolútne nevyšiel.
     
    23
    Seamus Coleman videl na ľavej strane Gylfiho Sigurdssona, ktorý si vypýtal dlhú loptu, James Tomkins musel odvracať na autové vhadzovanie. Následne sa ku kolmici od Sigurdssona nedostal Oumar Niasse, ale Wayne Hennessey.
     
    24
    No tak v týchto chvíľach je vidieť veľké nasadenie z obidvoch strán, defenzívy však dnes zatiaľ pracujú skutočne skvele a ani jednému z tímov sa nedarí založiť nejakú nebezpečnejšiu akciu.
     
    25
    Tom Davies to skúsil prenesením hry na Thea Walcotta, ten však loptu len tak-tak zachytil na hracej ploche a poslal ju len do náručia Waynea Hennesseyho.
     
    26
    The Walcott zakombinoval na pravej strane s Gylfim Sigurdssonom, ktorý hľadal centrom na vzdialenejšiu žrď Waynea Rooneyho, no pred ním odvrátil na rohový kop dnes zatiaľ vynikajúco hrajúci James Tomkins.
     
    27
    Fantastický Wayne Hennessey! K odrazenej lopte sa na hranici asi 25 metrov od brány dostal Idrissa Gueye, nešpekuloval a napriahol, brankár Crystal Palace vytiahol skvelý zákrok pravou rukou!
     
    28
    Po rohovom kope z ľavej strany tlak domáceho tímu pokračoval, Theo Walcott sa vydal na individuálny prienik, ktorý musel asi 20 metrov od vlastného brankára zastaviť nedovoleným zákrokom Timothy Fosu-Mensah.
    28. Idrissa Gueye (EVE)
     
    29
    Tentokrát sa do lopty oprel Wayne Rooney, no svojho menovca v bráne súpera neohrozil, keď hradba tiel v múre pred nám loptu zrazil na ďalší zo série rohových kopov v prospech domáceho tímu.
     
    30
    Máme za sebou 30 minút prvého polčasu a treba povedať, že tempo zápasu postupne stúpa. O niečo viac z hry majú domáci futbalisti, ktorí sa však zatiaľ len veľmi ťažko presadzujú cez pozornú defenzívu The Eagles.
     
    31
    Alexander Sörloth prišiel do hĺbky poľa pomôcť stredovej formácii a napokon vybojoval od Gylfiho Sigurdssona nedovolený zákrok. A tak sa to všetko sťahuje pred Jordana Pickforda.
     
    32
    Center takmer z polovice ihriska mal nájsť Christiana Bentekeho, no toho veľmi dobre postrážil Michael Keane, ktorý loptu poslal do dostatočnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    33
    Tom Davies sa snažil kolmicou vyslať do pokutového územia Waynea Rooneyho, jeho úmysel však veľmi dobre prečítal Timothy Fosu-Mensah. Jamesa McArthura však v rozbehu protiútoku zastavil Cuco Martina.
     
    34
    Zaujímavá kombinácia Evertonu na pravej strane ofenzívy. Vynikajúco zapracoval Seamus Coleman, ktorý vymyslel prekvapivú prihrávku na Thea Walcotta. Jeho zrazenú loptu sa pokúsil na bránu nasmerovať Tom Davies, no trafil len obetavého Timothyho Fosu-Mensaha.
     
    35
    No tak v posledných minútach je to doslova futbal na jednu bránu. Futbalisti Crystal Palace sa stiahli do hlbokej defenzívy, kde sa im zatiaľ darí nepúšťať domácich do nejakých vyložených príležitostí.
     
    36
    Jedna taká sa však predsa len mohla zrodiť teraz, keď prízemná prihrávka od Gylfiho Sigurdssona už takmer našla na hranici "malého vápna" Thea Walcotta, no toho v poslednej chvíli do zakončenia nepustil Joel Ward.
     
    37
    Yohan Cabaye je kvalitným strelcom zo stredných vzdialeností a snaží sa páliť vždy, keď na to vidí príležitosť. Tentokrát si vypýtal loptu od Luku Milivojevića, napriahol a Jordan Pickford mal čo robiť, aby jeho "štipľavý" projektil vyrazil na rohový kop!
     
    38
    Jordan Pickford prekonaný, gól však neplatí. Po odrazenej lopte centroval späť "do ohňa" Luka Milivojević, hlavičkoval Christian Benteke. Lopta sa síce zatrepotala v sieti, no belgický kanonier hlavičkoval z ofsajdovej pozície.
     
    39
    Hra sa nám znova poriadne rozbehla a po aktivite Seamusa Colemana zahrával Everton ďalší rohový kop. Do náznaku príležitosti sa po ňom dostával Eliaquim Mangala, ktorý však neprehlavičkoval Waynea Henneseyho a navyše si privodil nejaké zranenie.
     
    40
    Eliaquim Mangala zostáva ležať v blízkosti bránkovej čiary Waynea Hennesseyho a zatiaľ je otázne, či tento francúzsky stopér bude schopný pokračovať v dnešnom zápase.
     
    42
    No tak v tomto momente to rozhodne nevyzerá, že by Mangala dohral dnešný duel. Stretnutie však pokračuje ďalej, pomaly sa blížime do záveru prvého polčasu.
     
    43
    Tom Davies sa dostal k lopte pred vlastným pokutovým územím a jeho rýchly výpad musel už na poliacej čiare zastaviť kapitán Crystal Palace Luka Milivojević. O pár sekúnd si už časť domácich fanúšikov pýtala pokutový kop potom, čo sa cez Patricka van Aanholta prebíjal na pravej strane Seamus Coleman.
     
    44
    Eliaquim Mangala to ešte skúsil, no po návrate na ihrisko zistil, že jeho zranenie mu nedovolý pokračovať v hre, a tak bude musieť byť vystriedaný ešte v prvom polčase. Na jeho miesto naskakuje dnes prekvapujúco len z lavičky Ashley Williams.
     
    45
    Alexander Sörloth znova ukázal obrovskú silu v osobnom súboji, odtlačil si Seamusa Colemana a "posadil" center na hlavu Christiana Bentekeho. Lopta končí tesne vedľa pravej žrde domácej brány!
     
    45
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    45+1
    Oumar Niasse napádal kombináciu Crystal Palace, až napokon donútil Waynea Hennesseyho odkopnúť loptu len do autu, pokračujú tak domáci.
     
    45+2
    Tentokrát to už vo vzdušnom súboji o loptu Alexander Sörloth proti Idrissovi Gueyemu s dôrazom prehnal, a tak je hra opäť prerušená a vyzerá to tak, že v prvom polčase sa už nič viac nestane.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zápas medzi Evertonom FC a Crystal Palace FC priniesol pomerne zaujímavý futbal. Územnú prevahu mali domáce Karamelky, ktoré sa dostali aj do niekoľkých náznakov príležitostí, no ani jednu z nich využiť neodkázali. Hostia z Londýna to skúšali najmä strelami z diaľky, no domáce tribúny si vydýchli krátko pred koncom prvého polčasu, keď Jonathan Moss správne neuznal gólovú hlavičku Christiana Bentekeho. Zápas rozhodne nemá zlé tempo, len mu chýba gól na jednej či druhej strane. Tak uvidíme, či sa ho dočkáme v druhom polčase.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas začal druhým, rovnako tak trochu vynúteným striedaním na strane Evertonu. Po zranenom Mangalovi ihrisko opustil aj Seamus Coleman, ktorý sa stále postupne vracia po mimoriadne škaredom zranení. Na druhý polčas namiesto neho nastúpil Jonjoe Kenny.
     
    47
    Everton FC dal gól! Tak toto je pre Everton vstup do druhého polčasu ako z ríše snov. Do týchto chvíľ mimoriadne pozornú defenzívu Crystal Palace zaskočila dlhá lopta z hĺbky poľa na hranicu pokutového územia, kde ju Oumar Niasse sklepol GYLFIMU SIGURDSSONOVI, ktorý nešpekuloval a trafil to parádne k pravej žrdi Hennesseyho brány!
    47. Gylfi Sigurdsson (EVE) - 1:0
     
    48
    Crystal Palace skúša zareagovať na nečakaný direkt zo strany domácich, no zatiaľ sú to od hosťujúcich futbalistov len také nemastné-neslané pokusy o kombináciu pred pokutovým územím.
     
    49
    Michael Keane musel teraz odvracať center z pravej strany do pokutového územia, kde už bol pripravený nasmerovať loptu hlavičkou na bránu Alexander Sörloth.
     
    50
    No tak v týchto chvíľach Orli z Londýna poriadne vystupňovali svoj tlak a defenzíva Evertonu má rozhodne čo robiť. Teraz mali domáci šťastie, keď center od Patricka van Aanholta mieril na Alexandra Sörlotha len do ofsajdu.
     
    51
    Everton FC dal gól! Roy Hodgson si musí teraz na lavičke lámať hlavu, kde zostala počas polčasovej prestávky jeho defenzíva. Tá totiž po takmer bezchybnom prvom polčase spravila v prvých šiestich minútach dve ohromné chyby, ktoré dokázali futbalisti Evertonu potrestať dvoma gólmi. Cuco Martina sa uvoľnil už v pokutovom území cez Androsa Townsenda a krásnym centrom našiel OUMARA NIASSEHO, ktorý usmernil svoj volej presne k pravej žrdi!
    51. Baye Oumar Niasse (EVE) - 2:0
     
    52
    Crystal Palace predvádzalo v prvom polčase mimoriadne koncentrovaný výkon, no hostia akoby všetko dobré z úvodnej polovice zápasu zabudli v kabíne počas prestávky.
     
    53
    Tak toto už domáci poriadne prekombinovali. Oumar Niasse už mohol bez problémov strieľať tretí gól svojho tímu, z hranice pokutového kopu však nikým nekrytý ešte trochu zbytočne prihrával Theovi Walcottovi.
     
    54
    Hostia z Londýna sa snažia čo najrýchlejšie dosiahnuť aspoň kontaktný presný zásah, už aj ich ofenzíva však padá do šedého priemeru výkonu obrany The Eagles.
     
    55
    Frustrácia hostí sa stupňuje. Patrick van Aanholt najskôr prišiel o loptu na ľavom krídle po súboji s vracajúcim sa Theom Walcottom a následne ho zatiahol za dres. Jonathan Moss nemôže inak, ako vytiahnuť obrancovi Crystal Palace žltú kartu.
     
    56
    Tak pozor! Yohan Cabaye vymyslel nádherný center za obranu na Christiana Bentekeho, ktorý sa poriadne položil do svojho hlavičkového zakončenia a lopta len lízala ľavú žrď Pickfordovej brány!
     
    57
    Theo Walcott prenášal hru sprava doľava, lopta sa však po zásahu Jamesa Tomkinsa dostala až do autu, a tak môžu hráči evertonu pokračovať autovým vhadzovaním.
     
    58
    Michael Keane hľadal vysokou loptou až z vlastnej polovice Gylfiho Sigurdssona, tentokrát však kombinácia Evertonu nevyšla, a tak sa snaha domácich opäť končí len autovým vhadzovaním.
     
    59
    Alexander Sörloth môže byť pre The Eagles do budúcnosti veľkou posilou, keď dnes zatiaľ ukazuje mimoriadnu odolnosť v osobných súbojoch a v práci s loptou chrbtom k bráne. Tentokrát nórsky dlháň sklepol loptu pre Androsa Townsenda, ktorý však bránu Pickforda netrafil.
     
    60
    Theo Walcott zaviezol loptu k poktuovému územiu hostí, kde ju skúsil odovzdať Tomovi Daviesovi, ten bol však spoločne s Wayneom Rooneym dotlačený až k autovej čiare.
     
    61
    Ashley Williams videl na hrote útoku Oumara Niasseho, pokúsil sa ho nájsť dlhou loptou ešte z vlastnej polovice, no snaha hráčov Evertonu sa končí len odkopom od brány Waynea Hennesseyho.
     
    62
    Crystal Palace založilo postupnú akciu, ktorá sa skončila až v pokutovom území domácich. Orli si tam pýtali pokutový kop potom, čo center Androsa Townsenda zasiahol do ruky Jonjoe Kennyho, Jonathan Moss však na biely bod neukázal.
     
    63
    Po rohovom kope rozohratom nakrátko centroval do pokutového územia James McCarthy, skôr ako Christian Benteke sa však k lopte dokázal pretlačiť Jordan Pickford.
     
    64
    Vynikajúca práca Ashleyho Williamsa, ktroý dobrým vystúpením z obrannej línie prerušil kombináciu súpera a zároveň založil protiútok pre Thea Walcotta. Domáceho rýchlika musel taktickým faulom zastaviť Luka MIlojević. Jonathan Moss mohol v tomto prípade pokojne ťahať žltú kartu.
     
    65
    Jonjoe Kenny centroval z pravej strany po prihrávke práve od Thea Walcotta, no loptu pred Oumarom Niassem, ktorý sa už chystal na akrobatické zakončenie, odvrátil späť do hry Joel Ward.
     
    66
    Patricka van Aanholta výraznejšie nenapádal ani jeden z jeho protihráčov, a tak sa ofenzívny bek Crystal Palace rozhodol poslať center do pokutového územia. Tam sa skvelým spôsobom do vzduhchu zavesil Alexander Sörloth, no Jordan Pickford vytiahol fantastický reflexívny zákrok!
     
    67
    Crystal Palace síce z tejto štandardnej situácie Jordana Pickforda priamo neohrozilo, no zostalo pred pokutovým územím súpera a po nedorozumení medzi domácim gólmanom a jeho defenzívou budú mať The Eagles k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu z ľavej strany.
     
    68
    Ani tentokrát z toho priame ohrozenie brány Evertonu nebolo, naopak. Do rýchleho protiútoku vyrážal Theo Walcott, ktorý to však na hranici poliaceho kruhu prehnal s aktivitou proti Timothymu Fosu-Mensahovi, a tak vidí z rúk Jonathana Mossa žltú kartu.
     
    69
    Ashley Williams si teraz dovolil veľa, keď sa dostal pod tlak dvojice útočníkov Crystal Palace, no dokázal rozohrať doprava na Jonjoea Kennyho, ktorý následnou nakopávanou loptou vybojoval po zásahu Timothyho Fosu-Mensaha rohový kop.
     
    70
    Po dlhých súbojoch v pokutovom území hostí prišiel center z pravej strany, ktorý však nepriniesol žiadne vzrušenie pred Wayneom Hennesseym.
     
    71
    Wayne Rooney sa v týchto momentoch dokonca stiahol až na hranicu poliaceho kruhu, odkiaľ založil ďalšiu kombináciu svojho tímu. Center Cuca Martinu však späť do hry odvrátil James Tomkins.
     
    72
    Tho Walcott chcel prehodiť loptu do pokutového územia na Toma Daviesa, ktorého však do zakončenia nepustil veľmi dobre pracujúci Joel Ward.
     
    73
    Ďalší súboj Alexandra Sörlotha s domácou defenzívou tesne za poliacou čiarou sa končí nedovoleným zákrokom útočníka Crystal Palace. Loptu do pokutového územia Orlov posielal Jordan Pickford, no ten len pozdravil svojho náprotivka v bráne súpera.
     
    74
    Opäť veľmi prospešná práca Alexandra Sörlotha. Ten sa presadil v ďalšom osobnom súboji, jeho zrazený center sa dostal k Joelovi Wardovi, ktorého strelecký pokus bol zrazený na ďalší rohový kop.
     
    75
    Štandardné situácie dnes ale hráčom Crystal Palace absolútne nevychádzajú. Znova bol z toho takmer protiútok Evertonu, ktorý len ďalším taktickým faulom zastavoval James McArthur.
     
    76
    Everton FC dal gól! Domáci založili postupnú kombináciu, Jonjoe Kenny skvelým spôsobom našiel v pokutovom území Oumara Niasseho, ktorého strelecký pokus sa neujal, s dorážkou neuspel ani Gylfi Sigurdsson, no prispatú defenzívu Crystal Palce tretíkrát v druhom polčase prekonal TOM DAVIES.
    76. Tom Davies (EVE) - 3:0
     
    77
    Je až neuveriteľné, akí nedôrazní sú obrancovia Crystal Palace v druhom polčase v porovnaní s prvou polovicou stretnutia vo vlastnom pokutovom území. Hostia tak dnes nemajú nárok na tri body najmä kvôli "výbuchu" v zadných radoch z druhého polčasu.
     
    78
    Patrick van Aanholt sa už z veľkou dávkou bezradnosti oprel svojou ľavačkou do odrazeného centra z ľavej strany, no lopta končí len na tribúne za bránou Jordana Pickforda.
     
    79
    Christian Benteke si teraz pýtal nedovolený zákrok po súboji s Michaelom Keanom, no Jonathanom Moss pískal až o niekoľko sekúnd neskôr a pár metrov ďalej, keď sa na poliacom kruhu ocitol na zemi Idrissa Gueye.
     
    80
    Sam Allardyce prichádza desať minút pred koncom riadneho hracieho času s tretím striedaním, keď z ihriska sťahuje Idrissu Gueyeho a na jeho miesto posiela Morgana Schneiderlina.
     
    81
    Patrick van Aanholt kombinoval na ľavej strane s Androsom Townsendom, ktorého center poslal späť do hry Michael Keane. Následne nedovolený zákrok vybojoval asi 30 metrov od brány Evertonu James McArthur.
     
    82
    Pri štandardnej situácii sa netradične na pravej strane ocitol Patrick van Aanholt, ktorý napriahol z voleja a Jordan Pickford skvelým reflexívnym zákrokom vyráža na rohový kop!
     
    83
    Pokutový kop pre Crystal Palace! Tlak pred bránou domácich bol v tejto chvíli už taký veľký, že to inak ani skončiť nemohlo! Po sérii hlavičkových súbojov sa k akrobatickému zakončeniu z hranice "malého vápna" odhodlal Christian Benteke, ktorý trafil ruku Jonjoea Kennyho a hostia tak majú príležitosť znižiť!
     
    84
    Crystal Palace dal gól! Loptu si na biely bod nemohol postaviť nikto iný ako LUKA MILIVOJEVIĆ, ktorý strelou do stredu brány potvrdzuje pozíciu najlepšieho strelca svojho tímu!
    84. Luka Milivojević (CRP) - 3:1
     
    85
    James Tomkins mal teraz plné ruky aj nohy práce na pravej strane defenzívy s Gylfim Sigurdssonom, napokon je z toho rohový kop pre domáci tím.
     
    86
    Pozorné oko Jonathana Mossa si pri štandardnej situácii z pravej strany všimlo útočný faul Ashleyho Williamsa, a tak sa pre túto chvíľu aktivita The Toffees končí.
     
    87
    Crystal Palace to znova skúšalo po svojej ľavej strane postupnou kombiáciou, no najskôr stroskotal Andros Townsend a následne rovnaký osud postihol aj Luku Milivojevića.
     
    88
    Wayne Rooney dnes predvádza skutočne príkladný výkon. Teraz dokonca prišiel až do vlastného pokutového územia, aby do zakončenia nepustil tak silného súpera, akým je Alexander Sörloth.
     
    89
    Jonathan Moss teraz poriadne dôrazne dohovára Jamesovi Tomkinsovi, ktorý po osobnom súboji s Cucom Martinom neudržal nervy na uzde. Pre tentokrát sa to však zaobišlo bez kartového napomínania.
     
    90
    Alexander Sörloth chcel pomôcť svojim spoluhráčom získať loptu, no v súboji s Gylfim Sigurdssonom na hranici poliacej čiary sa previnil nedovoleným zákrokom, a tak domáci zbierajú cenné sekundy.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90+1
    Crystal Palace získalo štandardnú situáciu takmer na polovici ihriska, loptu "do ohňa" pošle podľa očakávania Wayne Hennessey.
     
    90+2
    No tak štanadrdné situácie, tie dnes hosťom absolútne nevychádzali. Po ďalšom previnení voči pravidlám zo strany The Walcotta prišiel navyše mimoriadne nepresný center do pokutového územia Jordana Pickforda.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Everton FC po minulotýždňovom výprasku od Arsenalu zvládol dnešný domáci duel proti Crystal Palace, keď po bezgólovom prvom polčase rozhodol zdrvujúcim nástupom do toho druhého. Karamelky po príchode z kabín skórovali v priebehu prvých šiestich minút hneď dvakrát, keď sa presadili Gylfi Sigurdsson a Oumar Niasse. Na rozdiel troch gólov zvýšil 15 minút pred koncom Tom Davies, no a čestný úspech Crystal Palace dosiahol z pokutového kopu kapitán a najlepší strelec tímu Luka Milivojević. To je nateraz odo mňa všetko, večer sa však na vás ešte teším pri online prenose zo španielskej La Ligy. Dovtedy sa majte pekne! (17:55:00)

    Jakub Kocourek

    Góly: 47. G. Sigurdsson, 51. Niasse, 76. Davies – 84. Milivojević (pen.)

    Karty:   68. Walcott (EVE) – 55. van Aanholt (CRP)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:15.
    Everton FC: Pickford – Coleman (46. Kenny), M. Keane, Mangala (44. A. Williams), Cuco Martina – Davies, Gueye (80. Schneiderlin), Rooney (C) – Walcott, Niasse, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Robles – Schneiderlin, A. Williams, Bolasie, Tosun, Calvert-Lewin, Kenny.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, J. Ward, van Aanholt – Townsend, Cabaye, Milivojević (C), McArthur – Sörloth, Ch. Benteke.
    Náhradníci: Henry – Čung-Jong, Souaré, Delaney, Wan-Bissaka, Rakip, Riedewald.

    Rozhodca: Jonathan Moss