Dortmund – Hamburger 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Mainz 4:2 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnom 4:2 (kon.)
Leverkusen – Hertha 0:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Bayern – Schalke 2:1 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
0:2 (0:1)
Hertha BSC
Sobota 10.02.2018, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayer Leverkusen nepotvrdil úlohu favorita v domácom súboji s Herthou Berlín. Farmaceuti boli od začiatku aktívnejší aj kreatívnejší, ale v koncovke sa trápili a vypracovali si minimum príležitostí. Naopak, hostia sa držali v obrannom bloku a čakali na chyby. Táto taktika sa im vyplatila, pretože zaváhania v domácej defenzíve prišli. Najskôr potrestal zlú rozohrávku Bayeru Valentino Lazaro a po zmene strán využil zlú pozičnú hru Jonathana Taha Salomon Kalou. (17:27:36)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Plynú záverečné sekundy. Hertha Berlín sa ziskom troch bodov dotiahla bližšie k tímom bojujúcim o pohárové priečky. Bundesligová tabuľka je veľmi vyrovnaná.
     
    90+3
    Lucas Alario sa pokúsil nakopnúť loptu až do šestnástky Herthy, ale nemal tam žiadneho spoluhráča. Rune Almenning Jarstein situáciu bez problémov vyriešil.
     
    90+2
    Pál Dárdai sa usmieva na striedačke, pretože jeho zverenci získali rohový kop a držia loptu ďaleko od vlastnej brány.
     
    90+1
    V druhom polčase sme videli viacero prerušení, a tak sa nadstavujú až štyri minúty. Domáci však pôsobia odovzdane.
     
    90
    Hlavný rozhodca zase vytiahol žltú kartu. Tentoraz ju dostal Valentino Lazaro, ktorý potiahol súpera za dres a zastavil rýchly protiútok.
     
    88
    Evidujeme poslednú zmenu v tomto zápase. Vladimír Darida zamieril na lavičku a v záverečných minútach si zahrá Maximilian Mittelstädt.
     
    88
    Panagiotis Retsos sa dostal na zoznam hriešnikov, pretože sa previnil faulom pri obrannej činnosti. Grécky bek navyše diskutoval s hlavným arbitrom a dostal žltú kartu.
     
    87
    Hostia mohli definitívne spečatiť svoje víťazstvo. Valentino Lazaro kvalitne vystrelil z hranice šestnástky, jeho pokus bol však zrazený na brvno.
     
    86
    Peter Pekarík podcenil prudký center, ktorý mu preletel ponad hlavu. Loptu získal Leon Bailey, no opäť nepresne prihrával spoluhráčom.
     
    84
    Leon Bailey ukázal svoju výbornú techniku aj rýchlosť. Jamajčan sa uvoľnil na ľavej strane, no odcentroval priamo do rukavíc Jarsteina.
     
    83
    Ďalší nedovolený zákrok na strane domáceho tímu. Panagiotis Retsos telom zastavil Vladimíra Daridu a český záložník sa ťažko zdvíhal na nohy.
     
    82
    Joel Pohjanpalo v hlavičkovom súboji nedovolene atakoval Niklasa Starka, ktorý spadol na trávnik. Hlavný rozhodca ihneď odpískal útočný faul.
     
    80
    Maďarský kouč Pál Dardai si pošetril dve striedania do záveru stretnutia. Teraz využil jedno z nich, keď Salomona Kaloua vymenil Mathew Leckie.
     
    79
    Domácich teraz môže mrzieť zahodený rohový kop. Po zbytočnom nedorozumení sa vystavili hráči Leverkusenu do ofsajdu.
    78.
     
    78
    Joel Pohjanpalo mohol skórovať ihneď po príchode na trávnik. Našiel si miesto v pokutovom území, rybičkou sa vrhol po lopte a jeho hlavičku na poslednú chvíľu vytlačil nad brvno Rune Almenning Jarstein.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 43. Lazaro, 58. Kalou

    Karty:   10. Kohr (LEV), 88. P. Retsos (LEV) – 15. Lustenberger (HER), 90. Lazaro (HER)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:16.
    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs (57. Bailey), Tah, S. Bender, P. Retsos – Kohr (77. Pohjanpalo), Baumgartlinger – Bellarabi, Volland, Brandt (67. Havertz) – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – Bailey, Jedvaj, Pohjanpalo, Wendell, Aránguiz, Havertz.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Torunarigha (54. Skjelbred), Plattenhardt – Maier, Lustenberger – Lazaro, Darida (88. Mittelstädt), Kalou (80. Leckie) – Selke.
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Esswein, Leckie, Mittelstädt, Ibišević, Weiser.