Dortmund – Hamburger 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Mainz 4:2 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnom 4:2 (kon.)
Leverkusen – Hertha 0:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Bayern – Schalke 2:1 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
0:2 (0:1)
Hertha BSC
Sobota 10.02.2018, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayer Leverkusen nepotvrdil úlohu favorita v domácom súboji s Herthou Berlín. Farmaceuti boli od začiatku aktívnejší aj kreatívnejší, ale v koncovke sa trápili a vypracovali si minimum príležitostí. Naopak, hostia sa držali v obrannom bloku a čakali na chyby. Táto taktika sa im vyplatila, pretože zaváhania v domácej defenzíve prišli. Najskôr potrestal zlú rozohrávku Bayeru Valentino Lazaro a po zmene strán využil zlú pozičnú hru Jonathana Taha Salomon Kalou. (17:27:36)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Plynú záverečné sekundy. Hertha Berlín sa ziskom troch bodov dotiahla bližšie k tímom bojujúcim o pohárové priečky. Bundesligová tabuľka je veľmi vyrovnaná.
     
    90+3
    Lucas Alario sa pokúsil nakopnúť loptu až do šestnástky Herthy, ale nemal tam žiadneho spoluhráča. Rune Almenning Jarstein situáciu bez problémov vyriešil.
     
    90+2
    Pál Dárdai sa usmieva na striedačke, pretože jeho zverenci získali rohový kop a držia loptu ďaleko od vlastnej brány.
     
    90+1
    V druhom polčase sme videli viacero prerušení, a tak sa nadstavujú až štyri minúty. Domáci však pôsobia odovzdane.
     
    90
    Hlavný rozhodca zase vytiahol žltú kartu. Tentoraz ju dostal Valentino Lazaro, ktorý potiahol súpera za dres a zastavil rýchly protiútok.
     
    88
    Evidujeme poslednú zmenu v tomto zápase. Vladimír Darida zamieril na lavičku a v záverečných minútach si zahrá Maximilian Mittelstädt.
     
    88
    Panagiotis Retsos sa dostal na zoznam hriešnikov, pretože sa previnil faulom pri obrannej činnosti. Grécky bek navyše diskutoval s hlavným arbitrom a dostal žltú kartu.
     
    87
    Hostia mohli definitívne spečatiť svoje víťazstvo. Valentino Lazaro kvalitne vystrelil z hranice šestnástky, jeho pokus bol však zrazený na brvno.
     
    86
    Peter Pekarík podcenil prudký center, ktorý mu preletel ponad hlavu. Loptu získal Leon Bailey, no opäť nepresne prihrával spoluhráčom.
     
    84
    Leon Bailey ukázal svoju výbornú techniku aj rýchlosť. Jamajčan sa uvoľnil na ľavej strane, no odcentroval priamo do rukavíc Jarsteina.
     
    83
    Ďalší nedovolený zákrok na strane domáceho tímu. Panagiotis Retsos telom zastavil Vladimíra Daridu a český záložník sa ťažko zdvíhal na nohy.
     
    82
    Joel Pohjanpalo v hlavičkovom súboji nedovolene atakoval Niklasa Starka, ktorý spadol na trávnik. Hlavný rozhodca ihneď odpískal útočný faul.
     
    80
    Maďarský kouč Pál Dardai si pošetril dve striedania do záveru stretnutia. Teraz využil jedno z nich, keď Salomona Kaloua vymenil Mathew Leckie.
     
    79
    Domácich teraz môže mrzieť zahodený rohový kop. Po zbytočnom nedorozumení sa vystavili hráči Leverkusenu do ofsajdu.
    78.
     
    78
    Joel Pohjanpalo mohol skórovať ihneď po príchode na trávnik. Našiel si miesto v pokutovom území, rybičkou sa vrhol po lopte a jeho hlavičku na poslednú chvíľu vytlačil nad brvno Rune Almenning Jarstein.
     
    77
    Prichádza posledné striedanie Bayeru Leverkusen. V dnešnom zápase dohral Dominik Kohr, ktorého vymenil Joel Pohjanpalo.
     
    76
    Hertha Berlín hrá pozorne v defenzíve. Všetci hráči v modro-bielom stoja na vlastnej polovici a vykrývajú priestor.
     
    74
    Frustrácia domácich futbalistov musí byť po tomto momente ešte väčšia. Dnes napriek hernej prevahe nedokážu skórovať a stále prehrávajú o dva góly.
    73.
     
    73
    Hostia s obrovským šťastím odolali tejto príležitosti. Baileyho delovku vykopol z bránkovej čiary Fabian Lustenberger, nasledovala prudká strela Vollanda do brvna a potom zachytil Rune Almenning Jarstein loptu tesne pred svojou bránou.
     
    72
    Hlavný rozhodca dáva Leverkusenu veľkú šancu na skórovanie. Rune Almenning Jarstein totiž porušil pravidlá o malej domov a daroval súperovi nepriamy kop z približne siedmich metrov.
     
    71
    Per Ciljan Skjelbred zostal ležať po jednom zo súbojov v pokutovom území a držal sa za kľúčnu kosť. Mal by však pokračovať.
     
    70
    Po rohovom kope zakončoval Jonathan Tah, no jeho hlavička nebola dostatočne prudká a skončila v náručí Jarsteina.
     
    69
    Dominik Kohr takisto skúšal šťastie z diaľky, ale trafil iba pred sebou stojaceho Fabiana Lustenbergera, ktorý loptu zrazil na roh.
     
    68
    Karim Bellarabi dobre vystrelil spoza šestnástky a preveril pozornosť Jarsteina. Pre nórskeho brankára to bol však skôr tréningový zákrok.
     
    67
    Domáci kouč preto vykonal druhú zmenu v základnej zostave. Z ihriska odišiel Julian Brandt, na jeho miesto vybehol Kai Havertz.
     
    66
    Leon Bailey mal oživiť útočnú fázu, ale od svojho príchodu na trávnik nedostal ani jednu prihrávku a je odrezaný od spoluhráčov.
     
    65
    Naopak, v domácom celku je to trápenie. Futbalistom Bayeru nevychádzajú ani jednoduché kombinácie nakrátko.
     
    64
    Futbalisti Herthy Berlín momentálne pôsobia uvoľneným dojmom a dokážu kontrolovať loptu aj v náročných pozíciách pod tlakom.
     
    62
    Bernd Leno vybehol ďaleko mimo brány a nechal úplne odkrytú svätyňu domácich. Hráči Herhty neboli dostatočne pohotoví na to, aby to využili.
     
    61
    Podľa oficiálneho zápisu prihrával na druhý gól Herthy slovenský obranca Peter Pekarík. Práve jeho nenápadný nákop podcenil Jonathan Tah, ktorý dovolil skórovať Salomonovi Kalouovi.
     
    60
    V domácom tábore je badateľná nervozita. Leverkusen by pri súčasnom vývoji ďalších zápasov klesol z druhého až na piate miesto.
    58. Salomon Kalou (HER) - 0:2
     
    58
    Hertha dala gól! Hostia sú dnes maximálne efektívni, keď skórovali aj z druhej vážnejšej šance. SALOMON KALOU využil chybu Jonathana Taha, ktorý si nevypočítal let lopty, a zoči-voči Lenovi dokázal napnúť sieť.
     
    57
    Domáca ofenzíva potrebovala oživenie, a tak prišlo úvodné striedanie na strane Bayeru. Z hry odišiel Benjamin Henrichs, ktorého vymenil Leon Bailey.
     
    56
    Niklas Stark a Rune Almenning Jarstein si nerozumeli pri bránení, ale hosťujúci bek loptu odhlavičkoval do bezpečia, takže sa nič nedeje.
     
    54
    Pál Dárdai musel nútene využiť prvé striedanie v tomto zápase. Z trávnika nedobrovoľne odkráčal Jordan Torunarigha, ktorého vymenil Per Ciljan Skjelbred.
     
    53
    Jordan Torunarigha sa drží za ľavý bok a pýta si ošetrenie. Vyzerá to tak, že po súboji s Benjaminom Henrichsom utrpel zranenie a bude musieť striedať.
     
    52
    Nasledoval rohový kop domáceho tímu. Leverkusen zahráva všetky tieto štandardky rovnako a nevie vymyslieť nič prekvapujúce.
     
    51
    Jordan Torunarigha a Benjamin Henrichs do seba nepríjemne narazili a spoločne spadli na trávnik. Vstávali síce ťažšie, ale pokračujú v zápase.
     
    50
    Zatiaľ je to rovnaký futbal ako v prvom polčase. Domáci chcú niečo vymyslieť a neustále držia loptu. Hertha sa pozorne bráni.
     
    49
    Kevin Volland chcel využiť svoju mohutnú postavu v pokutovom území, no jeho zakončenie z otočky nebolo dostatočne presné.
     
    48
    Julian Brandt tradične rozohrával rohový kop. Jeho center smeroval na prednú žrď, odkiaľ sa nedokázal presadiť Panagiotis Retsos.
     
    47
    Salomon Kalou nevyužil voľný priestor na ľavej strane. V situácii štyroch proti trom hostia zaváhali.
     
    46
    Po prestávke zápas pokračuje svojou druhou polovicou. Zdá sa, že obaja tréneri ponechali na trávniku základné jedenástky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Futbalisti Bayeru Leverkusen boli v úvodnom dejstve aktívnejší a v deviatej minúte mohli ísť do vedenia. Panagiotis Retsos však hlavičkoval po rohovom kope iba do pripraveného Runeho Almenninga Jarsteina. Od tohto momentu domáci márne hľadali cestu ku gólovej šanci a napokon inkasovali. Chybnú rozohrávku Leverkusenu využili hostia na rýchly brejk, ktorý úspešne zakončil Valentino Lazaro.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nad rámec riadneho hracieho času sa pridáva jedna minúta. Dôvodom bola pravdepodobne práve diskusia s videom.
     
    44
    Hlavný rozhodca využil možnosť porady s videoasistentom, ale ten potvrdil presný zásah Valentina Lazara. Hosťujúci futbalista nestál v ofsajde.
    43. Valentino Lazaro (HER) - 0:1
     
    43
    Hertha dala gól! Nevýrazní hostia využili chybnú rozohrávku Bayeru Leverkusen a skórovali. Za obranou sa ocitol voľný VALENTINO LAZARO, ktorý loptu umiestnil k žrdi a nedal šancu Lenovi.
     
    42
    Nádejná príležitosť hostí. Salomon Kalou zostal voľný pred šestnástkou, potiahol si loptu bližšie k bráne, no jeho technický pokus smeroval nad brvno.
     
    42
    Bernd Leno pomohol svojmu tímu v defenzíve. Po hlavičke Benjamina Henrichsa vyštartoval po lopte a teraz sa podieľa na rozohrávke.
     
    40
    Futbalistom Leverkusenu chýba pokoj na kopačkách v okolí súperovej šestnástky. Často sa tam dostávajú s loptou, no nedokážu ohroziť Jarsteina.
     
    39
    Piaty rohový kop domáceho tímu bol rozohraný veľmi zle. Julian Brandt našiel osamoteného hráča Herthy na prednej žrdi.
     
    38
    Štatistici tohto zápasu zatiaľ zaznamenali iba tri strely do priestoru brány. Domáci sa prezentovali dvoma pokusmi, hostia jediným.
     
    37
    Vladimír Darida druhýkrát v dnešnom zápase vypálil spoza šestnástky. Jeho pokus mal potrebnú razanciu, ale mieril iba do stredu brány, kde bol Bernd Leno.
     
    36
    Tentoraz Marvin Plattenhardt centroval ľavačkou pred bránu, kde sa tlačil do koncovky Salomon Kalou. K úspechu mu chýbalo pár centimetrov.
     
    34
    Marvin Plattenhardt hodil loptu dvakrát po sebe z autu až do pokutového územia, ale vždy našiel len pripravených futbalistov v červenom.
     
    33
    Benjamin Henrichs a Dominik Kohr skúšali vystreliť spoza šestnástky. V oboch prípadoch loptu zastavila obrana Herthy Berlín.
     
    32
    Hlavný rozhodca najprv ponechal domácim výhodu, ale potom ich postup vpred zastavil. Hráčom Leverkusenu sa to nepáčilo, no po krátkej diskusii sa pokračuje ďalej.
     
    30
    Polhodina hry nepriniesla žiaden gól. Najbližšie k nemu bol domáci bek Panagiotis Retsos, ktorý dobre hlavičkoval po jednom z rohových kopov.
     
    29
    Berlínčania v doterajšom priebehu zápasu prakticky nič nevymysleli. Z ich strany bola najnebezpečnejšia strela Daridu, ktorý minul bránu po rohovom kope.
     
    27
    Leverkusen nevyužil rohový kop. Lopta tradične hľadala obrancu Panagiotisa Retsosa, ale grécky mladík nebol v hlavičkovom súboji úspešný.
     
    26
    Julian Brandt nebezpečne centroval do šestnástky, kde si robil priestor Kevin Volland. Loptu v poslednej chvíli odpratal Jordan Torunarigha.
     
    25
    Panagiotis Retsos chcel prekvapiť hosťujúcu obranu prenesením hry z ľavej strany na pravú. Jeho pokus ale nemal potrebnú presnosť.
     
    24
    Momentálne sledujeme taktický futbal bez šancí. Oba tímy sa pozorne strážia, a tak nemajú útočníci priestor na streľbu.
     
    23
    Sven Bender poslal Berndovi Lenovi mimoriadne prudkú malú domov. Nemecký brankár zacúval takmer na čiaru a s problémami odkopol loptu preč.
    21.
     
    21
    Tentoraz zaváhal v defenzívnej činnosti Benjamin Henrichs, ktorý poslal loptu priamo k voľnému Vladimírovi Daridovi. Strela českého záložníka smerovala mimo brány.
     
    20
    Jonathan Tah nezvládol odkop zo šestnástky a nechtiac doprial hosťom rohový kop. Ten bude rozohrávať Valentino Lazaro.
     
    19
    Hertha sa postupne sťahuje hlbšie na obrannú polovicu. Hostia sledujú loptu len na kopačkách svojich súperov.
     
    18
    Domáci zbytočne prekombinovali nádejnú situáciu. Karim Bellarabi mohol namiesto prihrávky zvoliť zakončenie. Sľubná akcia Leverkusenu nepriniesla strelu.
     
    17
    Dominik Kohr hľadal prudkou kolmicou na hranici šestnástky jedného zo spoluhráčov, ale loptu napokon získal brankár Rune Almenning Jarstein.
     
    15
    Hlavný rozhodca nekompromisne dobehol k Fabianovi Lustenbergerovi a ukázal mu žltú kartu. Záložník hostí zozadu nepríjemne atakoval Bellarabiho.
     
    14
    Valentino Lazaro prečítal úmysel domácich futbalistov a získal loptu. Potom ju poslal k brankárovi Jarsteinovi, ktorý bude odkopávať.
     
    13
    Leverkusen pomaly preberá kontrolu nad loptou a diktuje tempo hry. Od domácich to nie je zatiaľ žiaden evidentný tlak, no sú aktívnejší.
     
    12
    Domáci futbalisti zopakovali nacvičený signál po rohovom kope. Julian Brandt našiel v šestnástke voľného Panagiotisa Retsosa, ktorý hlavičkoval nad bránu.
     
    10
    Tentoraz mal Rune Almenning Jarstein jednoduchšiu prácu. Po druhom rohu stiahol loptu zo vzduchu priamo do rukavíc. Hlavný rozhodca navyše videl aj útočný faul a Dominika Kohra potrestal žltou kartou.
    9.
     
    9
    Veľká šanca Leverkusenu. Panagiotis Retsos si našiel priestor v pokutovom území po rohovom kope a prudkou hlavičkou donútil Jarsteina k dôležitému zákroku.
     
    8
    Berlínčania nevyužili štandardnú situáciu. Marvin Plattenhardt zakončoval z diaľky priamo na bránu, ale mieril príliš vysoko.
     
    7
    Hertha sympaticky vysoko napáda, ale už dvakrát si nedala pozor na hráča stojaceho za obranou. V prvom prípade unikol Retsos a v druhom Bellarabi.
     
    6
    Karim Bellarabi unikol hosťujúcej obrane, no dostal sa mimo ideálnej streleckej pozície a jeho prihrávka pred bránu nebola dostatočne presná.
     
    5
    Valentino Lazaro sa správne dožadoval druhého rohového kopu pre Herthu, pretože lopta smerovala mimo ihriska od Retsosa. Rozhodcovia videli situáciu opačne.
     
    4
    Panagiotis Retsos zostal úplne voľný na ľavom krídle, kvalitne odcentroval pred bránu Jarsteina, ale nenašiel voľných spoluhráčov.
     
    3
    V základnej zostave hostí dnes nechýba obranca Peter Pekarík, ktorý si navliekol kapitánsku pásku. Na súpiske naopak absentuje druhý Slovák Ondrej Duda.
     
    2
    Berlínčania mali výhodu prvého rohového kopu. Valentino Lazaro zakrútil loptu do pokutového územia, kde boli pripravení domáci.
     
    1
    Hostia sa postarali o úvodný výkop. Hertha nastúpila v tradičnej bielo-modrej kombinácii, Leverkusen si obliekol červené dresy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, S. Bender, P. Retsos – Kohr, Baumgartlinger – Bellarabi, Volland, Brandt – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – Bailey, Jedvaj, Pohjanpalo, Wendell, Aránguiz, Havertz.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Maier, Lustenberger – Lazaro, Darida, Kalou – Selke.
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Esswein, Leckie, Mittelstädt, Ibišević, Weiser.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 22. kola nemeckej Bundesligy. Druhý Bayer Leverkusen privíta na domácom trávniku berlínsku Herthu.

    Bayer Leverkusen momentálne figuruje na druhej pozícii bundesligovej tabuľky so ziskom 35 bodov a pozitívnym skóre 41:27. Farmaceuti však majú na prvý Bayern Mníchov priepastnú stratu a skôr za musia pozerať za seba, pretože v mužstvá od druhého po ôsme miesto delia iba štyri body. Futbalisti Leverkusenu sa vyšvihli na druhú priečku vďaka trom duelom bez prehry. Hoffenheim zdolali jasne 4:1, Mainz 2:0 a naposledy remizovali vo Freiburgu 0:0. Ak sa však chcú udržať za Bayernom, budú musieť dnes zvíťaziť. Inak je veľmi pravdepodobné, že Bayer preskočia niektorí z konkurentov.

    Hertha Berlín v závere minulého kalendárneho roka takisto bojovala o pozície zaručujúce postup do pohárovej Európy, ale teraz klesla až na jedenáste miesto. Hráči z hlavného mesta Nemecka nazbierali v doterajšom priebehu sezóny 27 bodov s vyrovnaným skóre 28:28, no nebyť slabšej formy v úvode roka 2018, mohli byť aj vyššie. Po vianočnej prestávke však zaznamenali v štyroch vystúpeniach len tri body. Najskôr prehrali v Stuttgarte a potom postupne remizovali s Dortmundom, Brémami a Hoffenheimom.

    Bayer Leverkusen nastrieľal v minulej sezóne Berlínčanom až deväť gólov a pripísal si dve pohodlné víťazstvá. V aktuálnom ročníku však nezvládol úvodný vzájomný duel v nemeckej metropole. Ešte v septembri prehral na Olympijskom štadióne 1:2. Doma ale Herthe nepodľahol už takmer desať rokov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 43. Lazaro, 58. Kalou

    Karty:   10. Kohr (LEV), 88. P. Retsos (LEV) – 15. Lustenberger (HER), 90. Lazaro (HER)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:16.
    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs (57. Bailey), Tah, S. Bender, P. Retsos – Kohr (77. Pohjanpalo), Baumgartlinger – Bellarabi, Volland, Brandt (67. Havertz) – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – Bailey, Jedvaj, Pohjanpalo, Wendell, Aránguiz, Havertz.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Torunarigha (54. Skjelbred), Plattenhardt – Maier, Lustenberger – Lazaro, Darida (88. Mittelstädt), Kalou (80. Leckie) – Selke.
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Esswein, Leckie, Mittelstädt, Ibišević, Weiser.