Burnley – Manchester City 1:1 (kon.) | Bournemouth – Stoke City 2:1 (kon.) | Brighton – West Ham 3:1 (kon.)
Leicester – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester United – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | West Bromwich – Southampton 2:3 (kon.)
Arsenal – Everton 5:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
5:1 (4:0)
Everton FC
Sobota 03.02.2018, 18:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    81
    Tom Davies potiahol loptu po ľavej strane, odovzdal ju Dominicovi Calvertovi-Lewinovi. Ten sa rozhodol vystreliť, no bránu Davida Ospinu vôbec netrafil. Navyše, si čo-to vypočul aj od Cenka Tosuna, ktorý si od svojho spoluhráča pýtal prihrávku do voľného priestoru.
     
    78
    Ďalšie prerušenie hry využíva Sam Allardyce na svoje posledné striedanie, keď z ihriska sťahuje najmä v druhom polčase aktívneho Oumara Niasseho. Šancu predviesť sa dostáva januárová posila z Besiktasu Cenk Tosun.
     
    75
    Aaron Ramsey si nemohol priať štýlovejší odchod z trávnika. Okamžite po oslave svojho hetrikového zásahu ho totiž Arsene Wenger sťahuje z ihriska a na jeho miesto prichádza Jack Wilshere.
    74. Aaron Ramsey (ARS) - 5:1
     
    74
    Arsenal FC dal gól! Zbytočný defenzívny zákrok Dominica Calverta-Lewina, ktorý priniesol darované autové vhadzovanie pre Arsenal spustil obrovské zmätky v defenzíve Toffees. Viac nepotrebovala dnes fantasitcky fungujúca dvojica Henrich Mchitarjan-AARON RAMSEY. Arménsky stredopoliar prihrával svojmu waleskému kolegovi, ktorý tak zavŕšil hetrik!
     
    73
    Hra sa presunula na opačnú stranu, Everton zahrával rohový kop a po nedorozumení v defenzíve Arsenalu musel pred Oumarom Niassem boxovať do bezpečia David Ospina.
     
    70
    Tak až v tejto chvíli sa dokázal David Ospina pripraviť tak, aby ho štvrtý rozhodca mohol pustiť na ihrisko. Ospina si tak pripisuje vôbec prvý ligový štart v tejto sezóne.
     
    65
    Tak pozor! Teraz si domáci poriadne vydýchli, keď sa Oumar Niasse vyrútil do ďalšej gólovej príležitosti po priťuknutí od Dominica Calverta-Lewina, Niasse sa však nechal nachytať do ofsajdovej pasce defenzívy Arsenalu.
    64. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 4:1
     
    64
    Everton FC dal gól! Tak predsa sa hostia dočkali aspoň čestného presného zásahu, a tak ani dnes z toho jubilejné 200. čisté konto pre Petra Čecha nebude. Po centri z ľavej strany si Sead Kolašinac nepostrážil DOMINICA CALVERTA-LEWINA, a ten po pár minútach na ihrisku znižuje na rozdiel troch gólov.
     
    61
    Pre Thea Walcotta to bola posledná akcia v dnešnom stretnutí, keď v tejto chvíli už svoje miesto prepúšťa Dominicovi Calvertovi-Lewinovi. Sympatickým gestom sa prezentovali domáci priaznivci, ktorí svojho bývalého miláčika vyprevadili skandovaným potleskom.
     
    52
    Domáci futbalisti sú v úvode druhého polčasu až príliš pasívni, za čo teraz mohli pykať. Theo Walcott poslal ideálny center do pokutového územia, kde loptu ako prvý zasiahol Oumar Niasse, tá však len opečiatkovala pravú žrď Čechovej brány! Navyše, Petr Čech sa pri pokuse o zákrok zrazil nielen s Niassem, ale aj s Koscielnym, a tak teraz bude potrebovať krátke ošetrenie.
     
    50
    Nešťastné desiatky sekúnd pre Shkodrana Mustafiho završuje žltá karta z rúk hlavného arbitra, ktorú vidí za spomínaný zákrok na Oumara Niasseho.
     
    46
    Po príchode z kabín registrujeme po jednej zmene na oboch stranách. V prípade domáceho Arsenalu je to pravdepodobne vynútená zmena, keďže Nacho Monreal si v závere prvého polčasu držal zadný stehenný sval na svojej ľavej nohe, a tak radšej prepustil svoje miesto Seadovi Kolašinacovi. Sam Allardyce zasa z taktického hľadiska stiahol z ihriska Michaela Keanea, na ktorého miesto poslal v rozohrávke istejšieho Toma Daviesa.
     
    45+1
    Arsenal mohol zdecimovaného súpera doraziť piatym gólom, avšak v rozhodujúcej chvíli si po akcii Mesuta Özila v zakončení zavadzali Granit Xhaka s Pierreom-Emerickom Aubameyangom.
     
    40
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Nacho Monreal. Ani španielsky obranca Arsenalu nemôže uveriť tomu, že neskóroval z dvojnásobnej stopercentnej príležitosti po rohovom kope z pravej strany. Najskôr opečiatkoval pravú žrď Pickfordovej brány svojim hlavičkovým zakončením a následne o pár sekúnd neskôr jeho strelecký pokus zblokoval Jonjoe Kenny!
    37. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 4:0
     
    37
    Arsenal FC dal gól! Proti Evertonu dnes hrá skutočne úplne všetko a absolútne subjektívne priznám, že mi hráčov Toffees začína už byť aj ľúto. Aby toho nebolo málo, tak štvrtý gól v sieti Jordana Pickforda dosiahol PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG po prihrávke Henricha Mchitarjana z evidentnej ofsajdovej pozície...
     
    32
    Evertonu dnes zatiaľ absolútne, ale absolútne nič nevychádza. Z nevydarenej štandardnej situácie The Toffees vznikol protiútok Arsenalu a Pierre-Emerick Aubameyang ukázal svojim novým fanúšikom, v čom sú jeho prednosti. Ako víchor unikol obrane súpera, no z ťažkého uhla trafil len do brankára Jordana Pickforda.
     
    27
    Theo Walcott hrá dnes rozhodne s obrovskou motiváciou a teraz sa dostal do svojej prvej veľkej príležitosti. Vypýtal si prihrávku od Yannicka Bolasieho, obhodil si Laurenta Koscielnyho, no keď už sa chystal vystreliť, tak v poslednej chvíli mu loptu z nohy odkopol Shkodran Mustafi na rohový kop.
     
    24
    Laurent Koscielny chcel v súboji s Oumarom Niassem zasiahnuť loptu, avšak prišiel do kontaktu len so súperom, a tak sa nemôže čudovať, že mu Neil Swarbrick ukazuje žltú kartu.
    19. Aaron Ramsey (ARS) - 3:0
     
    19
    Arsenal FC dal gól! Kanonieri uspali súpera zdĺhavou kombináciou, lopta sa cez Henricha Mchitarjana dostala na os ihriska k AARONOVI RAMSEYMU, a ten len potvrdil, že sa mu proti The Toffees darí. Jeho ďalekonosnej strele ešte pomohol aj teč Eliaquima Mangalu.
     
    14
    Arsenal FC dal gól! Tak toto je pre zverencov Arsenea Wengera úvod ako z rozprávky. Po štandardnej situácii z ľavej strany sa lopta dostala až ku LAURENTOVI KOSCIELNEMU, a ten peknou hlavičkou navyšuje náskok domáceho celku!
    Laurent Koscielny (ARS) - 2:0
     
    13
    Alex Iwobi dnes robí zatiaľ svojou rýchlosťou obrovské problémy defenzíve Evertonu. Teraz mladý Nigérijčan vyzval na zakončenie z asi 10 metrov Pierrea-Emericka Aubameyanga, no jeho pokus zblokoval dobrým obranným zákrokom Michael Keane. Arsenal bude mať k dispozícii rohový kop.
     
    10
    Henrich Mchitarjan napriahol z hranice asi 25 metrov a veľa nechýbalo, aby sme videli kandidáta na gól kola. Lopta totiž išla len veľmi tesne vedľa pravého horného rohu brány Jordana Pickforda!
     
    7
    Arsenal FC dal gól! Na toto sa muselo fanúšikom The Gunners pozerať veľmi dobre. Pierre-Emerick Aubameyang posunul loptu doprava na Henricha Mchitarjana, ktorý poslal prízemný center do "malého vápna" na AARONA RAMSEYHO, a ten už nemal problém zasunúť loptu do siete.
    Aaron Ramsey (ARS) - 1:0

    Jakub Kocourek

    Góly: 7. Ramsey, 14. Koscielny, 19. Ramsey, 37. Aubameyang, 74. Ramsey – 64. Calvert-Lewin

    Karty:   24. Koscielny (ARS), 50. Mustafi (ARS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:8.
    Arsenal FC: Čech (70. Ospina) – Bellerín, Koscielny, Mustafi, Monreal (46. Kolašinac) – Ramsey (75. Wilshere), Xhaka – Mchitarjan, Özil, Iwobi – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – A. Lacazette, Wilshere, Chambers, Maitland-Niles, Kolašinac, Elneny.

    Everton FC: Pickford – M. Keane (46. Davies), A. Williams, Mangala – Kenny, Schneiderlin, Gueye, Cuco Martina – Walcott (61. Calvert-Lewin), Niasse (78. Tosun), Bolasie.
    Náhradníci: Robles – Rooney, Tosun, G. Sigurdsson, Calvert-Lewin, Davies, Holgate.

    Rozhodca: Neil Swarbrick