Burnley – Manchester City 1:1 (kon.) | Bournemouth – Stoke City 2:1 (kon.) | Brighton – West Ham 3:1 (kon.)
Leicester – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester United – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | West Bromwich – Southampton 2:3 (kon.)
Arsenal – Everton 5:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
5:1 (4:0)
Everton FC
Sobota 03.02.2018, 18:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
    74. Aaron Ramsey (ARS) - 5:1
     
    74
    Arsenal FC dal gól! Zbytočný defenzívny zákrok Dominica Calverta-Lewina, ktorý priniesol darované autové vhadzovanie pre Arsenal spustil obrovské zmätky v defenzíve Toffees. Viac nepotrebovala dnes fantasitcky fungujúca dvojica Henrich Mchitarjan-AARON RAMSEY. Arménsky stredopoliar prihrával svojmu waleskému kolegovi, ktorý tak zavŕšil hetrik!
    64. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 4:1
     
    64
    Everton FC dal gól! Tak predsa sa hostia dočkali aspoň čestného presného zásahu, a tak ani dnes z toho jubilejné 200. čisté konto pre Petra Čecha nebude. Po centri z ľavej strany si Sead Kolašinac nepostrážil DOMINICA CALVERTA-LEWINA, a ten po pár minútach na ihrisku znižuje na rozdiel troch gólov.
    37. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 4:0
     
    37
    Arsenal FC dal gól! Proti Evertonu dnes hrá skutočne úplne všetko a absolútne subjektívne priznám, že mi hráčov Toffees začína už byť aj ľúto. Aby toho nebolo málo, tak štvrtý gól v sieti Jordana Pickforda dosiahol PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG po prihrávke Henricha Mchitarjana z evidentnej ofsajdovej pozície...
    19. Aaron Ramsey (ARS) - 3:0
     
    19
    Arsenal FC dal gól! Kanonieri uspali súpera zdĺhavou kombináciou, lopta sa cez Henricha Mchitarjana dostala na os ihriska k AARONOVI RAMSEYMU, a ten len potvrdil, že sa mu proti The Toffees darí. Jeho ďalekonosnej strele ešte pomohol aj teč Eliaquima Mangalu.
     
    14
    Arsenal FC dal gól! Tak toto je pre zverencov Arsenea Wengera úvod ako z rozprávky. Po štandardnej situácii z ľavej strany sa lopta dostala až ku LAURENTOVI KOSCIELNEMU, a ten peknou hlavičkou navyšuje náskok domáceho celku!
    Laurent Koscielny (ARS) - 2:0
     
    7
    Arsenal FC dal gól! Na toto sa muselo fanúšikom The Gunners pozerať veľmi dobre. Pierre-Emerick Aubameyang posunul loptu doprava na Henricha Mchitarjana, ktorý poslal prízemný center do "malého vápna" na AARONA RAMSEYHO, a ten už nemal problém zasunúť loptu do siete.
    Aaron Ramsey (ARS) - 1:0

    Jakub Kocourek

    Góly: 7. Ramsey, 14. Koscielny, 19. Ramsey, 37. Aubameyang, 74. Ramsey – 64. Calvert-Lewin

    Karty:   24. Koscielny (ARS), 50. Mustafi (ARS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:8.
    Arsenal FC: Čech (70. Ospina) – Bellerín, Koscielny, Mustafi, Monreal (46. Kolašinac) – Ramsey (75. Wilshere), Xhaka – Mchitarjan, Özil, Iwobi – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – A. Lacazette, Wilshere, Chambers, Maitland-Niles, Kolašinac, Elneny.

    Everton FC: Pickford – M. Keane (46. Davies), A. Williams, Mangala – Kenny, Schneiderlin, Gueye, Cuco Martina – Walcott (61. Calvert-Lewin), Niasse (78. Tosun), Bolasie.
    Náhradníci: Robles – Rooney, Tosun, G. Sigurdsson, Calvert-Lewin, Davies, Holgate.

    Rozhodca: Neil Swarbrick