Burnley – Manchester City 1:1 (kon.) | Bournemouth – Stoke City 2:1 (kon.) | Brighton – West Ham 3:1 (kon.)
Leicester – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester United – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | West Bromwich – Southampton 2:3 (kon.)
Arsenal – Everton 5:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
5:1 (4:0)
Everton FC
Sobota 03.02.2018, 18:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal dnes najmä v prvom polčase predviedol absolútne dominantný výkon, vypracoval si štvorgólový náskok a v druhom polčase už len v pohodovom tempe kráčal za troma bodmi. Evertonu sa podarilo zaznamenať aspoň čestný úspech, keď sa po pár minútach na ihrisku presadil Dominic Calvert-Lewin. Skóre zápasu však uzavrel Aaron Ramsey, ktorý tak zavŕšil svoj premiérový hetrik v drese Kanonierov. Vo skvelom svetle sa predviedla aj nová posila Arsenalu Henrich Mchitarjan, ktorá si pripísala tri gólové prihrávky. To je na dnes odo mňa už úplne všetko, prajem vám pekný zvyšok večera! (20:25:12)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Idrissa Gueye videl vo vzdialenosti asi 35 metrov od brány Davida Ospinu priestor, a tak sa rozhodol napriahnuť. Gólman Kanonierov však s týmto zákrokom nemal absolútne žiadny problém, keďže lopta pristála priamo v jeho náruči.
     
    90
    Neil Swarbrick dnes síce uznal Arsenalu jeden neregulérny gól do siete Evertonu, okrem toho však tento zápas zvláda s veľkým prehľadom. V druhom polčase sa totiž rozhodol viac netrápiť hráčov oboch mužstiev, ktorí tak na vytrvalom daždi absolvujú už len dve minúty v nadstavenom čase.
     
    90
    Dominic Calvert-Lewin si chcel vypýtať od Shkodrana Mustafiho pokutový kop. Na prvý pohľad to vyzeralo na nedovolený zákrok nemeckého obrancu, no opakované zábery preukázali správnosť rozhodnutia Neila Swarbricka, ktorý pri pohľade na Calverta-Lewina rezolútne rozpažil.
     
    89
    Dnes absolútne nevýrazný Yannick Bolasie prestrkával loptu na Jonjoea Kennyho, tam však bol dnes "všadebol" Laurent Koscielny a Bolasieho úmysel tak prečítal.
     
    88
    Eliaquim Mangala predskočil na polovici ihriska Henricha Mchitarjana a vybojoval si od arménskeho stredopoliara nedovolený zákrok. Everton tak bude mať možnosť založiť postupnú komibnáciu.
     
    87
    Cenk Tosun tentokrát dostal Laurenta Koscielneho do miernych problémov pri rozohrávke od vlastného pokutového územia, skúsený francúzsky stopér to však napokon zvládol.
     
    86
    Laurent Koscielny chcel vyzvať do príležitosti dlhou loptou Pierrea-Emericka Aubameyanga, ale túto spoluprácu si so svojim novým kolegom budú musieť ešte natrénovať precíznejšie.
     
    84
    S pribúdajúcim časom už aj hráčom Arsenalu dochádzajú fyzické sily, čo sa ukázali aj pri tejto absolútne zbabranej štandardnej situácie Morgana Schneiderlina.
     
    83
    Henrich Mchitarjan tentokrát len tak-tak, že nepestrčil loptu do jasnej príležitosti na Pierrea-Emericka Aubameyanga. The Toffees to využili na prechod do protiútoku a Dominic Calvert-Lewin vybojoval rohový kop pre svoj tím.
     
    82
    Domáci znova len kontrolujú zvyšné minúty tohto stretnutia. S loptou manévrujú v blízkosti polovice ihriska a dá sa očakávať, že sa pokúsia vymyslieť ešte niečo, čím by prekvapili defenzívu Evertonu.
     
    81
    Tom Davies potiahol loptu po ľavej strane, odovzdal ju Dominicovi Calvertovi-Lewinovi. Ten sa rozhodol vystreliť, no bránu Davida Ospinu vôbec netrafil. Navyše, si čo-to vypočul aj od Cenka Tosuna, ktorý si od svojho spoluhráča pýtal prihrávku do voľného priestoru.
     
    80
    Na ihrisku Emirates Stadium sa v týchto momentoch absolútne nič zaujímavé nedeje. V druhom polčase sú takmer neviditeľné ofenzívne tykadlá Mesut Özil s Pierreom-Emerickom Aubameyangom.
     
    78
    Ďalšie prerušenie hry využíva Sam Allardyce na svoje posledné striedanie, keď z ihriska sťahuje najmä v druhom polčase aktívneho Oumara Niasseho. Šancu predviesť sa dostáva januárová posila z Besiktasu Cenk Tosun.
     
    76
    No tak toto je už naozaj kruté pre hráčov Evertonu. Potom, čo predvádzali veľmi sympatický výkon od úvodu druhého polčasu a podarilo sa im aj skórovať, prišlo nepochopiteľné zaváhanie v defenzíve, a toto sa už bude The Toffees asi ťažko doháňať.
     
    75
    Aaron Ramsey si nemohol priať štýlovejší odchod z trávnika. Okamžite po oslave svojho hetrikového zásahu ho totiž Arsene Wenger sťahuje z ihriska a na jeho miesto prichádza Jack Wilshere.
    74. Aaron Ramsey (ARS) - 5:1
     
    74
    Arsenal FC dal gól! Zbytočný defenzívny zákrok Dominica Calverta-Lewina, ktorý priniesol darované autové vhadzovanie pre Arsenal spustil obrovské zmätky v defenzíve Toffees. Viac nepotrebovala dnes fantasitcky fungujúca dvojica Henrich Mchitarjan-AARON RAMSEY. Arménsky stredopoliar prihrával svojmu waleskému kolegovi, ktorý tak zavŕšil hetrik!

    Jakub Kocourek

    Góly: 7. Ramsey, 14. Koscielny, 19. Ramsey, 37. Aubameyang, 74. Ramsey – 64. Calvert-Lewin

    Karty:   24. Koscielny (ARS), 50. Mustafi (ARS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:8.
    Arsenal FC: Čech (70. Ospina) – Bellerín, Koscielny, Mustafi, Monreal (46. Kolašinac) – Ramsey (75. Wilshere), Xhaka – Mchitarjan, Özil, Iwobi – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – A. Lacazette, Wilshere, Chambers, Maitland-Niles, Kolašinac, Elneny.

    Everton FC: Pickford – M. Keane (46. Davies), A. Williams, Mangala – Kenny, Schneiderlin, Gueye, Cuco Martina – Walcott (61. Calvert-Lewin), Niasse (78. Tosun), Bolasie.
    Náhradníci: Robles – Rooney, Tosun, G. Sigurdsson, Calvert-Lewin, Davies, Holgate.

    Rozhodca: Neil Swarbrick