Burnley – Manchester City 1:1 (kon.) | Bournemouth – Stoke City 2:1 (kon.) | Brighton – West Ham 3:1 (kon.)
Leicester – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester United – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | West Bromwich – Southampton 2:3 (kon.)
Arsenal – Everton 5:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:1 (0:1)
Manchester City
Sobota 03.02.2018, 13:30 • Turf Moor • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City dnes rolu favorita nepotvrdil. Zverenci Pepa Guardiolu sa môžu hnevať len samí na seba, keďže v druhom polčase mali množstvo možností na zdvojnásobnenie svojho tesného náskoku. Tutovku zahodil najmä Raheem Sterling, ktorý minul prázdnu bránu snáď z troch metrov. Namiesto gólovej poistky prišiel na druhej strane trest, keď sa po centri Matthewa Lowtona dokázal presadiť Islanďan Johann Gudmundsson. V závere sa už hostia do šance nedostali, a tak sa na Turf Moor zápas skončil výsledkom 1:1. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (15:30:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V samotnom závere zápasu si Ashley Barnes počínal nedovolene v súboji s Vincentom Kompanym. Navyše, u hlavného rozhodcu si za tento zákrok do tváre belgického obrancu vyslúžil žltú kartu.
     
    90+2
    Hosťom sa čas na strelenie rozhodujúceho gólu kráti. Už majú len niečo viac než 60 sekúnd. Kombinujú ale iba na vlastnej polovici, teda ďaleko od brány Nicka Popa.
     
    90+1
    Martin Atkinson pridáva ešte 180 sekúnd. Prvú minútku z tejto porcie Burnley odohralo na súperovej polovici ihriska, keď držalo loptu v blízkosti postrannej čiary.
     
    90
    Sergio Agüero videl na ľavej strane osamoteného Brahima Díaza. Adresoval mu prihrávku, no fantasticky sa vrátil Aaron Lennon a nepustil mladého Španiela k lopte.
     
    89
    Kyle Walker chcel poslať center do domácej šestnástky, no jeho snahu mu prekazil obetavým spôsobom Charlie Taylor. Manchester City bude len vhadzovať v blízkosti pokutového územia Burnley.
     
    88
    Hostia sa snažili presadiť po pravej strane. Kyle Walker kombinoval so Sergiom Agüerom, no toho v spolupráci s Benom Mee dokázal odstaviť od lopty krajný obranca Charlie Taylor.
     
    87
    Brahim Díaz sa nedokázal presadiť a zatiaľ príliš nezapadol do dnešného duelu. Na ihrisko sa dostal možno aj trochu z frustrácie Pepa Guardiolu, ktorý po nepremenenej šanci stiahol Raheema Sterlinga.
     
    86
    Burnley sa teraz bráni veľmi dobre. Sam Vokes dokonca vybojoval pre svoj tím loptu, keď ustál súboj s Fernandinhom a následne sa nechal faulovať Kyleom Walkerom.
     
    85
    Ashley Barnes sa spoločne so Samom Vokesom stiahli na vlastnú polovicu ihriska a pomáhajú pri bránení. Rakúšan si teraz ale nepočínal v súlade s pravidlami, keďže zahral rukou.
     
    84
    Hostia okamžite zvyšujú svoju aktivitu, keďže zaváhanie na pôde Burnley nechcú pripustiť. Individuálne to teraz skúsil Bernardo Silva, ale jeho ľavačka smerovala mimo priestoru troch žrdí.
    82. Johann Gudmundsson (BLY) - 1:1
     
    82
    Burnley FC dáva gól! Tak si to predstavte, domáci futbalisti vyrovnávajú skóre! Z pravej strany poslal center do šestnástky Matthew Lowton, jeho spoluhráč JOHANN GUDMUNDSSON sa pretlačil cez Danila a z tesnej blízkosti prekonal bezmocného Edersona.
     
    81
    Posledná desaťminútovka zápasu sa nám práve začala. Po spolupráci s Aaronom Lennom chcel odcentrovať z pravej strany Matthew Lowton, ale včas zasiahol Nicolás Otamendi.
     
    80
    Brahim Díaz sa nepresadil cez Matthewa Lowtona, a tak nasleduje len odkop od brány. Mladý španielsky záložník dnes naskočil len do svojho tretieho zápasu v anglickej Premier League.
     
    79
    Manchester City drží loptu na vlastnej polovici ihriska. Burnley akoby si teraz potrebovalo trošku vydýchnuť a nejako aktívne nenapáda rozohrávku favorita stretnutia.
     
    78
    Domáci futbalisti zvyšujú tempo a snažia sa o strelenie vyrovnávajúceho gólu. Charlie Taylor centroval z ľavej strany, ale Sam Vokes ani Jeffrey Hendrick zakončiť nedokázali.
     
    77
    Kevin Long sa dostal k hlavičke, ale loptu nasmeroval nad Edersonovu bránu. Brazílsky brankár sa s rozohrávkou neponáhľa a snaží sa nazbierať nejaké sekundičky pre svoj tím.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 82. Gudmundsson – 22. Danilo

    Karty:   38. K. Long (BLY), 42. Cork (BLY), 73. Mee (BLY), 90+3. Barnes (BLY) – 64. Gündoğan (MAC)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:6.
    Burnley FC: Pope – Bardsley (46. Lowton), K. Long, Mee (C), Taylor – Lennon, Hendrick, Cork, Gudmundsson – Barnes – Vokes.
    Náhradníci: Lindegaard – Lowton, N'Koudou, A. Westwood, Arfield, Wells, O'Neill.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – B. Silva, Agüero, Sterling (74. Díaz).
    Náhradníci: Bravo – Laporte, Adarabioyo, Zinčenko, Y. Touré, Díaz.

    Rozhodca: Martin Atkinson – Peter Kirkup, Lee Betts – Jonathan Moss.