Burnley – Manchester City 1:1 (kon.) | Bournemouth – Stoke City 2:1 (kon.) | Brighton – West Ham 3:1 (kon.)
Leicester – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester United – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | West Bromwich – Southampton 2:3 (kon.)
Arsenal – Everton 5:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:1 (0:1)
Manchester City
Sobota 03.02.2018, 13:30 • Turf Moor • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Program 28. kola otvorí súboj na štadióne Turf Moor, kde svoje domáce zápasy hráva Burnley FC. Dnes ho čaká súper z kategórie najťažších – Manchester City.

    BURNLEY FC

    Futbalisti Burnley v 17. kole zdolali Stoke City najtesnejším rozdielom a vyšvihli sa na štvrté miesto tabuľky. V TOP 4 sa ocitli prvýkrát od roku 1975, ale dobrú výkonnosť si nedokázali udržať. Posledných deväť súťažných dueloch nevyhrali a v Premier League získali len štyri body. Spadli tak na siedmu priečku a namiesto boja o pohárovú Európu si musia dávať pozor pred mužstvami za nimi. Zverenci Seana Dychea dnes budú chcieť zastaviť sériu troch domácich prehier. Smolu mali najmä v konfrontácii s Liverpoolom, ktorý rozhodol o svojom triumfe v nadstavenom čase. V zápasoch Burnley veľa gólov nepadá, o čom svedčí skóre 20:22. Pomôcť trošku rozhýbať ofenzívu by mal skúsený Aaron Lennon, ktorý prestúpil z Evertonu. Najlepší strelec tímu Chris Wood je zranený a pre problémy s kolenom budú chýbať aj Jonathan Walters so Stevenom Defourom. Burnley má svojmu dnešnému súperovi čo vracať, keďže nedávno mu v FA Cupe podľahlo 1:4.

    MANCHESTER CITY

    Manchester City si v tejto sezóne hrá svoju vlastnú súťaž a neohrozene smeruje za majstrovským titulom. Jeho náskok sa počas tohto týždňa zvýšil už na 15 bodov, keďže v domácom prostredí si poradil s West Bromwichom jasne 3:0. Skvelý zápas odohral najmä Kevin De Bryune, ktorý na vedúci gól prihral a v 68. minúte zariadil dôležitú gólovú poistku. Vydarený debut má za sebou Aymeric Laporte, ktorý dokonale zastúpil chorého Johna Stonesa. Negatívnym momentom z pohľadu The Citizens bolo nútené striedanie Davida Silvu. Zranenie španielskeho záložníka klub bližšie nešpecifikoval, a tak jeho štart zostáva otázny. Zverenci Pepa Guardiolu donedávna ťahali vonku šnúru desiatich výhier po sebe, no prišli o ňu remízou s Crystal Palace 0:0 a prehrou na liverpoolskom Anflied Road 3:4. Výbornú streleckú formu má Sergio Agüero, ktorý pečatil výhru nad WBA. Navyše, Burnley patrí k jeho obľúbeným súperom, pretože mu v štyroch zápasoch nastrieľal poltucet gólov.
    V októbri minulého roka sa tešili z víťazstva The Citizens.

     
    Úvodné zostavy:

    Burnley FC: Pope – Bardsley, K. Long, Mee (C), Taylor – Lennon, Hendrick, Cork, Gudmundsson – Barnes – Vokes.
    Náhradníci: Lindegaard – Lowton, N'Koudou, A. Westwood, Arfield, Wells, O'Neill.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Laporte, Adarabioyo, Zinčenko, Y. Touré, Díaz.

    Rozhodcovia: Martin Atkinson – Peter Kirkup, Lee Betts – Jonathan Moss .
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia, ktorí dnes nastúpili s troma zmenami v zostave oproti duelu s West Bromwichom. Chýba David Silva, ale po zranení sa vrátil na stopérsky post Vincent Kompany.
     
    2
    V Burnley dnes nie sú úplne ideálne podmienky na futbal. Okrem chladného počasia aj výdatne prší, čo určite nemusí vyhovovať skôr kombinačne vyspelejším hráčom Manchestru City.
     
    3
    V úvodných troch minútach sa prakticky nič zaujímavé neudialo. Na Turf Moor sme videli niekoľko tvrdších súbojov, no obaja brankári stále čakajú na prvý strelecký pokus.
     
    4
    Hostia budú zahrávať prvý rohový kop v dnešnom stretnutí. K centru z pravej strany sa dostal Kyle Walker, no loptu smerujúcu na Sergia Agüera poslal do bezpečia domáci obranca Ben Mee.
     
    5
    Ešte pred rozohrávkou budeme svedkami ošetrovania Ashleyho Barnesa. Ten zrejme utŕžil nejaký úder v hlavičkovom súboji s Vincentom Kompanym. Striedať ale nebude musieť.
     
    6
    Po centri z pravej strany sa dostal k hlavičke Vincent Kompany. Ten vyhral súboj so Samom Vokesom, no jeho pokusu chýbala razancia a tiež smeroval len do miest, kde stál Nick Pope.
     
    7
    Ďalší domáci hráč zostáva ležať na hracej ploche. Ošetrovanie bude potrebovať aj krajný obranca Phil Bardsley. Popri postrannej čiare sa už začínajú rozcvičovať jeho spoluhráči.
     
    8
    Bernardo Silva už nezachytil loptu na hracej ploche. Pokračovať tak budeme domácim vhadzovaním na úrovni polovice ihriska. Zatiaľ nesledujeme žiadnu reklamu na anglickú Premier League.
     
    9
    Hostia majú síce jasnú územnú prevahu, no príliš sa nevedia presadiť cez dobre sformovanú defenzívu domáceho mužstva. Podobne tomu bolo aj v úvode prvého vzájomného zápasu, ktorý napokon Citizens vyhrali 3:0.
     
    10
    Bernardo Silva si vymenil loptu s Kyleom Walkerom. Napokon sa dostal k centru z pravej strany, no pred číhajúcim Sergiom Agüerom včas zasiahol už zdravotne fit Phil Bardsley.
     
    12
    Vincent Kompany poslal dlhý pas dopredu. Jeho adresátom mal byť Sergio Agüero, ale pred argentínskym útočníkom loptu dokázal spracovať a následne poslať brankárovi Ben Mee.
     
    13
    Domáci futbalisti teraz vysoko napádali. Až štyria boli takmer na úrovni pokutového územia Manchestru City. Napokon sa z toho hostia dostali, založili rýchlu akciu, ale Raheem Sterling sa individuálne nepresadil.
     
    14
    K strele spoza pokutového územia sa dostal Kevin De Bruyne. Jeho pokus dokázal zblokovať dnes veľmi dobre brániaci Ben Mee, a tak budeme sledovať ďalší rohový kop.
     
    15
    Hostia zahrali rohový kop nakrátko. Napokon z pravej strany centroval Kyle Walker, loptu nešťastne nadvihol jeden z domácich obrancov, no Vincent Kompany sa namiesto gólovej koncovky len zrazil s Nickom Popeom.
    15. Vincent Kompany (MAC)
     
    16
    Na dostrel pokutového územia hostí sa teraz dostali aj domáci hráči. S loptou na kopačke kúzlil Islanďan Johann Gudmundsson, ale individuálne sa proti zverencom Pepa Guardiolu nepresadil.
     
    17
    Charlie Taylor dlhým pasom dopredu hľadal Ashleyho Barnesa. Pred ním však dobre zasiahol Vincent Kompany a spätnou prihrávkou posunul loptu na brazílskeho brankára Edersona.
     
    18
    Nick Pope si pripisuje na konto veľmi ľahký zákrok. Z hranice možno 25 metrov vystrelil Raheem Sterling, no jeho pokusu chýbala razancia a zrejme by ani nesmeroval do priestoru troch žrdí.
     
    19
    Brankár hostí Ederson teraz dobre čítal hru a pri lopte bol skôr než Sam Vokes. Následne bol však nepríjemné napádaný, a tak radšej poslal loptu za autovú čiaru.
     
    20
    Po spomínanom odkope mali domáci futbalisti vhadzovanie. Sam Vokes šikovne predĺžil loptu na Ashleyho Barnesa, no ten minul bránu a navyše stál aj v postavení mimo hru.
     
    21
    Opäť výborne zapracoval Ben Mee. Po rohovom kope Ilkay Gündoğan posunul loptu na Raheema Sterlinga, no jeho pokus bol zrazený mimo priestoru troch žrdí. Bude z toho ďalší roh hostí.
     
    22
    Manchester City dal gól! Favorit zápasu sa v polovici prvého polčasu dostáva do vedenia. Hostia rohový kop zahrali na krátko. Na hranici možno 20 metrov sa dostal k lopte DANILO, domáci obrancovia ho nedostúpili, a tak Brazílčan krásnou strelou prekonal Nicka Popa.
    22. Danilo (MAC) - 0:1
     
    23
    Manchester City má v prvom polčase viac než 70-percentné držanie lopty. Zápas na Turf Moor má zatiaľ jasne pod kontrolou a smeruje za opätovným začiatkom víťaznej série na ihriskách súperov.
     
    24
    Jack Cork sa previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom v strede ihriska. Raheem Sterling sa s bolestivou grimasou chytá za pravý členok, ale našťastie pre hostí nebude musieť byť ani len ošetrovaný.
     
    25
    Hostia sa teraz dostali do trošku otvorenej obrany domáceho tímu. V situáciu dvoch proti trom to zobral na seba Sergio Agüero, ale strelu argentínskeho futbalistu zblokoval Phil Bardsley.
     
    27
    Danilo sa pred pár minútami zaskvel exportným gólom, no teraz si splnil aj svoje defenzívne povinnosti. Ustál súboj s Johannom Gudmundssonom a dokonca vybojoval aj odkop od brány Edersona.
     
    28
    Jeden z domácich obrancov poslal dlhý pas smerujúci na Sama Vokesa. Ten ale nemal veľa šancí proti dvojici hráčov súpera, a tak bude nasledovať len ďalší odkop od brány.
     
    29
    Domáca defenzívna bola opäť trošku otvorená. Anglický reprezentant Raheem Sterling dokázal vystreliť z hranice pokutového územia, ale loptu nasmeroval len do rukavíc Nicka Popa.
     
    30
    Raheem Sterling to mal opäť na strelu, no radšej si ešte v šestnástke súpera chcel naraziť loptu s Ilkayom Gündoğanom. Táto spolupráca ale príliš nevyšla, pretože k lopte sa ako prvý dostal brankár Nick Pope.
     
    31
    Burnley sa dostalo do prvého zakončenia a takmer sa mu podarilo vyrovnať skóre. Obranná línia hostí zaspala, Ben Mee sa po centri z ľavej strany vyhol ofsajdu, no jeho pohotové zakončenie vyrazil Ederson na rohový kop.
    31. Ben Mee (BLY)
     
    32
    Po rohovom kope sa domáci k hlavičke nedostali. Na prvej žrdi bol myslím dobre postavený Raheem Sterling, ktorý loptu poslal do bezpečného priestoru.
     
    33
    Po Danilovom góle sa predsa len trošku viac rozprúdilo tempo dnešného zápasu. Burnley sa trošku viac tlačí dopredu, keďže dobre vie, že bez gólu dnes proti veľkému favoritovi bodovať nebude.
     
    35
    Hostia to skúšali kombináciou po ľavej strane. Raheemovi Sterlingovi dobre nabehol Danilo, ale včas zastavil ich útočnú aktivitu krajný obranca Phil Bardsley.
     
    36
    Hostia budú mať výhodu rohového kopu. Center smerujúci na osamoteného Ashleyho Barnesa dokázal odhlavičkovať do bezpečného priestoru belgický stopér Vincent Kompany.
     
    37
    Ben Mee mal druhú dobrú šancu na skórovanie. Po centri z pravej strany vyhral hlavičkový súboj s Danilom, no jeho pokus z piatich metrov nesmeroval medzi tri žrde brány Edersona.
     
    38
    Prvýkrát v dnešnom dueli vidíme kartový trest. Jeho autorom je Kevin Long, ktorý nevyberaným spôsobom v priebehu snáď troch sekúnd fauloval Sergia Agüera i Ilkaya Gündoğana.
     
    39
    Hostia predviedli veľmi dobrú a rýchlu útočnú akciu. Na jej konci bol vo výbornej forme hrajúci Kevin De Bruyne, ale strelou z hranice pokutového územie len vyprášil rukavice Nicka Popa.
    39. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    40
    Prvý polčas sa pomaly blíži k svojmu záveru. Hostia teraz dlhší časový úsek kombinovali s loptou na kopačkách, no všetko sa to odohrávalo len na polovici hracej plochy.
     
    41
    Snáď prvýkrát v dnešnom zápase nám ukázal svoje futbalové kvality aj Aaron Lennon. Kľučkou do stredu ihriska položil na zadok Kyla Walkera, no jeho následnú strelu spoza šestnástky zblokoval Ilkay Gündoğan.
     
    42
    Martin Atkinson druhýkrát v dnešnom zápase siaha do svojho vrecka. Kevin De Bruyne sa snažil rozvinúť rýchly brejk hostí, no úplne evidentne ho držal za ruku Jack Cork.
     
    43
    Hostia teraz trošku zazmätkovali v defenzíve, ale Ederson napokon celú situáciu vyriešil istým zákrokom. Zverenci Pepa Guardiolu tak môžu založiť jednu z posledných akcii prvého dejstva.
     
    44
    Kevin De Bruyne dostal veľa priestoru na ľavej strane. Jeho následná prihrávka do pokutového územia smerovala na Sergia Agüera, ale veľmi dobre zasiahol opäť Phil Bardsley.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu nám ukončila nepresnosť v kombinácii domácich hráčov. Nasledovať bude odkop od brány Edersona, ktorý otvorí štvorminútový nadstavený čas.
     
    45+1
    Hostia sa teraz dostali pred pokutové územie súpera, ale nič svetoborné nevymysleli. Burnley sa dokázalo ubrániť a dokonca bude mať výhodu autového vhadzovania.
     
    45+2
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách. Hrá sa však prevažne na ich polovici ihriska. Oba tímy už akoby čakali na polčasovú prestávku.
     
    45+3
    V závere prvého dejstva sme videli ešte peknú akciu manchesterského klubu. Sergio Agüero využil drobné zaváhanie Phila Bardsleyho, no tiesnený Johannom Gudmundssonom trafil ľavačkou len hruď Nicka Popa.
    45+3. Sergio Agüero (MAC)
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Manchester City zatiaľ nepredviedol na Turf Moor nejaký okúzľujúci výkon, no napriek tomu vyhráva najtesnejším rozdielom. O gólový moment sa postaral v 22. minúte Brazílčan Danilo, ktorý sa krásne trafil z hranice pokutového územia. Domáci následne trošku zlepšili ofenzívu, Ben Mee sa dostal do dvoch dobrých možností, ale vyrovnať skóre sa mu nepodarilo. Druhý polčas sa začína približne o 14:35 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci tréner Sean Dyche počas prestávky spravil jednu zmenu vo svojej zostave. Na trávniku vidíme Matthewa Lowtona, ktorý nahradil zraneného Phila Bardsleyho.
     
    47
    Ashley Barnes si prebral loptu chrbtom k bráne a následne ho fauloval Vincent Kompany. Domáci tak mali výhodu priameho kopu, no Ben Mee sa do tretieho zakončenia zatiaľ nedostal.
     
    48
    Hostia mohli pridať druhý gól v dnešnom dueli. Po akcii Raheema Sterlinga z ľavej strany sa dostal do koncovky Sergio Agüero, ale z tesnej blízkosti trafil len Matthewa Lowtona.
     
    49
    Po rohovom kope sa dostal do koncovky Ilkay Gündoğan. Krásne si zasekol obrancu súpera, ale následne jeho strelu ľavačkou odvrátil na ďalší rohový kop opäť pozorný Matthew Lowton.
     
    50
    Hostia mali v priebehu niekoľkých sekúnd k dispozícii až štyri rohové kopy. Po tom poslednom sa dostal po prihrávke Kevina De Bruyna k strele spoza šestnástky Danilo, ale tentokrát prestrelil domácu svätyňu.
     
    52
    Raheem Sterling sa dokázal presadiť v súboji proti dvoma hráčom súpera. Z ľavej strany následne odcentroval, ale pred Sergiom Agüerom loptu odhlavičkoval do bezpečia Ben Mee.
     
    53
    Kyle Walker zachytil loptu na hracej ploche. Sergio Agüero následne parádnym pasom našiel na hranici šestnástky Ilkaya Gündoğana. Nemec však dlho váhal s koncovkou a preto vybojoval len ďalší roh.
     
    54
    Domáci brankár Nick Pope bez najmenších problémov kryje center z pravej strany. Založiť tak môže ďalšiu útočnú akciu domácich, ktorí sa stále prehrávajú najtesnejším rozdielom.
     
    55
    Pep Guardiola sa chytá za hlavu, pretože prečíslenie štyroch proti trom jeho zverenci nezvládli. Sergio Agüero mohol strieľať, no namiesto toho poslal nie najlepšiu prihrávku na Raheema Sterlinga. Ten z náročnej pozície prestrelil bránu.
    55. Raheem Sterling (MAC)
     
    56
    Hostia až príliš šperkujú svoje akcie. Ilkay Gündoğan vnikol do otvorenej obrany súpera, podobne ako pred minútou Sergio Agüero mohol strielať, no po jeho zblokovanom pase bude nasledovať len ďalší roh.
     
    57
    Po rohovom kope sa podobne ako v 22. minúte zápasu dostal k strele obranca Danilo. Brazílčan predviedol podobný typ zakončenia ako pri gólovom momente, ale tentokrát Nick Pope jeho strelu vyráža nad bránu.
    57. Nick Pope (BLY)
     
    58
    Domáci v druhom polčase nehrajú dobre. V útoku sú naďalej nuloví, no veľmi často prepadávajú v defenzíve. To sa im už niekoľkokrát mohlo vypomstiť, no hostia k nim boli benevolentní.
     
    59
    Kevin Long má šťastie, že ho Martin Atkinson neposlal predčasne pod sprchy. Domáci obranca približne 23 metrov od brány fauloval prenikajúceho Danila a pokojne mohol vidieť druhú žltú kartu.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončil priamy kop v podaní Kevina De Bruyna. Zakončenie belgickému futbalistovi príliš nevyšlo, keďže trafil len dobre postavený múr domáceho brankára Nicka Popa.
     
    61
    Ederson bol teraz ďaleko z brány, ale našťastie pre hostí túto situáciu ustál. Manchester City má naďalej jasnú územnú i streleckú prevahu, no potreboval by gólovú poistku.
     
    62
    Raheem Sterling sa pekne dostal cez Matthewa Lowtona, ale zaváhanie striedajúceho hráča napravil dnes vynikajúci Ben Mee. Po jeho obrannom zákroku budeme svedkami ďalšieho rohu.
     
    64
    Prvým potrestaným hráčom na strane hostí je Ilkay Gündoğan. Domáci veľmi dobre napádali rozohrávku súpera, na čo Nemec doplatil nedovoleným zákrokom na Aarona Lennona.
     
    65
    Hostia opäť nebránili štandardnú situáciu najlepšie. Vincent Kompany nezavrel ofsajdovú líniu a ponúkol Burnley šancu na zakončenie. Na pas Johanna Gudmundssona si nabehol Ben Mee, ale lopta bola pre neho privysoká.
     
    66
    Manchester City sa dostal pred pokutové územie súpera, ale Raheem Sterling ani Kevin De Bruyne sa k strele neodhodlali. Následne centrom neuspel ani Bernardo Silva, ktorý sa trošku vytratil z ihriska.
     
    67
    Matthew Lowton si teraz dobre postrážil individuálnu akciu Ilkaya Gündoğana. Striedajúci obranca nechal loptu prejsť von z ihriska, a tak bude nasledovať odkop od brány Nicka Popa.
     
    68
    Teraz sme sledovali trošku rozháraný úsek hry. Na oboch striedačkách je pokoj, no osobne si myslím, že obaja tréneri by mali trošku oživiť svoju zostavu. Najmä v prípade domácich sa to priam žiada.
     
    69
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Vincent Kompany neistým zákrokom ponúkol loptu Samovi Vokesovi. Ten následne prihrávkou do pravej strany uvoľnil Aarona Lennona, no jeho prudkú strelu vyrazil Ederson na brvno.
     
    70
    Raheem Sterling sa snažil opäť zakombinovať s Ilkayom Gündoğanom. Anglicko-nemecká spolupráca ale úspešná nebola, a tak bude nasledovať ďalší odkop od domácej brány.
     
    71
    Raheem Sterling zahodil nemožné! Kevin De Bruyne krásnym pasom uvoľnil Kyle Walkera, ten prízemným centrom z pravej strany našiel spomínaného Angličana, no ten snáď z troch metrov netrafil odkrytú bránu.
    71. Zahodená tutovka Raheema Sterlinga.

     
    73
    Bernardo Silva sa snažil rozvinúť rýchly brejk hostí. Taktickým faulom ho zastavil Ben Mee, no u hlavného arbitra si vykoledoval kartové napomenutie.
     
    74
    Pep Guradiola posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Na lavičku náhradníkov smeruje Raheem Sterling, ktorý pred pár sekundami zahodil absolútnu tutovku. Na jeho miesto prichádza Brahim Díaz.
     
    75
    Johann Gudmundsson pekným kolmým pasom našiel na hranici šestnástky Sama Vokesa. Ten najskôr trafil Nicolása Otamendiho a následne sa previnil faulom v súboji s Fernandinhom.
     
    76
    Nicolás Otamendi si nepotykal so spracovaním lopty, a tak doslova daroval rohový kop domácemu tímu. Ten z pravej strany uteká zahrať Islanďan Johann Gudmundsson.
     
    77
    Kevin Long sa dostal k hlavičke, ale loptu nasmeroval nad Edersonovu bránu. Brazílsky brankár sa s rozohrávkou neponáhľa a snaží sa nazbierať nejaké sekundičky pre svoj tím.
     
    78
    Domáci futbalisti zvyšujú tempo a snažia sa o strelenie vyrovnávajúceho gólu. Charlie Taylor centroval z ľavej strany, ale Sam Vokes ani Jeffrey Hendrick zakončiť nedokázali.
     
    79
    Manchester City drží loptu na vlastnej polovici ihriska. Burnley akoby si teraz potrebovalo trošku vydýchnuť a nejako aktívne nenapáda rozohrávku favorita stretnutia.
     
    80
    Brahim Díaz sa nepresadil cez Matthewa Lowtona, a tak nasleduje len odkop od brány. Mladý španielsky záložník dnes naskočil len do svojho tretieho zápasu v anglickej Premier League.
     
    81
    Posledná desaťminútovka zápasu sa nám práve začala. Po spolupráci s Aaronom Lennom chcel odcentrovať z pravej strany Matthew Lowton, ale včas zasiahol Nicolás Otamendi.
     
    82
    Burnley FC dáva gól! Tak si to predstavte, domáci futbalisti vyrovnávajú skóre! Z pravej strany poslal center do šestnástky Matthew Lowton, jeho spoluhráč JOHANN GUDMUNDSSON sa pretlačil cez Danila a z tesnej blízkosti prekonal bezmocného Edersona.
    82. Johann Gudmundsson (BLY) - 1:1
     
    84
    Hostia okamžite zvyšujú svoju aktivitu, keďže zaváhanie na pôde Burnley nechcú pripustiť. Individuálne to teraz skúsil Bernardo Silva, ale jeho ľavačka smerovala mimo priestoru troch žrdí.
     
    85
    Ashley Barnes sa spoločne so Samom Vokesom stiahli na vlastnú polovicu ihriska a pomáhajú pri bránení. Rakúšan si teraz ale nepočínal v súlade s pravidlami, keďže zahral rukou.
     
    86
    Burnley sa teraz bráni veľmi dobre. Sam Vokes dokonca vybojoval pre svoj tím loptu, keď ustál súboj s Fernandinhom a následne sa nechal faulovať Kyleom Walkerom.
     
    87
    Brahim Díaz sa nedokázal presadiť a zatiaľ príliš nezapadol do dnešného duelu. Na ihrisko sa dostal možno aj trochu z frustrácie Pepa Guardiolu, ktorý po nepremenenej šanci stiahol Raheema Sterlinga.
     
    88
    Hostia sa snažili presadiť po pravej strane. Kyle Walker kombinoval so Sergiom Agüerom, no toho v spolupráci s Benom Mee dokázal odstaviť od lopty krajný obranca Charlie Taylor.
     
    89
    Kyle Walker chcel poslať center do domácej šestnástky, no jeho snahu mu prekazil obetavým spôsobom Charlie Taylor. Manchester City bude len vhadzovať v blízkosti pokutového územia Burnley.
     
    90
    Sergio Agüero videl na ľavej strane osamoteného Brahima Díaza. Adresoval mu prihrávku, no fantasticky sa vrátil Aaron Lennon a nepustil mladého Španiela k lopte.
     
    90+1
    Martin Atkinson pridáva ešte 180 sekúnd. Prvú minútku z tejto porcie Burnley odohralo na súperovej polovici ihriska, keď držalo loptu v blízkosti postrannej čiary.
     
    90+2
    Hosťom sa čas na strelenie rozhodujúceho gólu kráti. Už majú len niečo viac než 60 sekúnd. Kombinujú ale iba na vlastnej polovici, teda ďaleko od brány Nicka Popa.
     
    90+3
    V samotnom závere zápasu si Ashley Barnes počínal nedovolene v súboji s Vincentom Kompanym. Navyše, u hlavného rozhodcu si za tento zákrok do tváre belgického obrancu vyslúžil žltú kartu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Manchester City dnes rolu favorita nepotvrdil. Zverenci Pepa Guardiolu sa môžu hnevať len samí na seba, keďže v druhom polčase mali množstvo možností na zdvojnásobnenie svojho tesného náskoku. Tutovku zahodil najmä Raheem Sterling, ktorý minul prázdnu bránu snáď z troch metrov. Namiesto gólovej poistky prišiel na druhej strane trest, keď sa po centri Matthewa Lowtona dokázal presadiť Islanďan Johann Gudmundsson. V závere sa už hostia do šance nedostali, a tak sa na Turf Moor zápas skončil výsledkom 1:1. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (15:30:37)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 82. Gudmundsson – 22. Danilo

    Karty:   38. K. Long (BLY), 42. Cork (BLY), 73. Mee (BLY), 90+3. Barnes (BLY) – 64. Gündoğan (MAC)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:6.
    Burnley FC: Pope – Bardsley (46. Lowton), K. Long, Mee (C), Taylor – Lennon, Hendrick, Cork, Gudmundsson – Barnes – Vokes.
    Náhradníci: Lindegaard – Lowton, N'Koudou, A. Westwood, Arfield, Wells, O'Neill.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – B. Silva, Agüero, Sterling (74. Díaz).
    Náhradníci: Bravo – Laporte, Adarabioyo, Zinčenko, Y. Touré, Díaz.

    Rozhodca: Martin Atkinson – Peter Kirkup, Lee Betts – Jonathan Moss.