Bayern – Hoffenheim 5:2 (kon.) | Dortmund – Freiburg 2:2 (kon.) | Lipsko – Hamburger 1:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Augsburg 1:1 (kon.) | Stuttgart – Schalke 0:2 (kon.) | Brémy – Hertha 0:0 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:2 (0:2)
FC Schalke 04
Sobota 27.01.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Amine Harit krásnou prihrávkou našiel v dobrej pozícii v pokutovom území Guida Burgstallera, jeho strelu ľavačkou však na rohový kop zblokoval Timo Baumgartl.
     
    80
    Vo veľkej príležitosti sa teraz pred brankárom Ronom-Robertom Zielerom ocitol Guido Burgstaller, domáci gólman však nadvakrát proti kanonierovi Schalke dokázal zasiahnuť!
     
    80
    Jevhen Konopljanka dnes nebol na ihrisku taký viditeľný. Pre dnešok však už má hotovo a môže si ísť oddýchnuť na striedačku. Na jeho miesto totiž vybieha na posledných desať minút Alessandro Schöpf.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Ron-Robert Zieler (VfB Stuttgart).
     
    67
    Je tomu tak. Na ihrisku už v posledných niečo viac ako 20 minútach neuvidíme Chadraca Akola, na ktorého pozíciu naskakuje v tejto chvíli Santiago Ascacibar.
     
    65
    Domenico Tedesco robí druú zmenu vo svojej základnej zostave. Franco Di Santo má pre dnešok odpracované a o navýšenie náskoku hosťujúceho tímu sa pokúsi najlepší strelec Schalke v tejto sezóne Guido Burgstaller.
     
    56
    Pre trénera Schalke Domenica Tedesca nemá za aktuálneho vývoja zápasu zmysel nechávať na ihrisku Leona Goretzku, a tak svoju najväčšiu hviezdu sťahuje z ihriska a na jeho miesto posiela Benjamina Stambouliho.
     
    46
    Tak ako sa dalo očakávať, domáci kouč Hannes Wolf reaguje na nepriaznivý výovj zápasu dvojnásobným striedaním počas prestávky. Z ihriska odišla dvojica Berkay Özcan a Jacob Bruun Larsen, na ich miesto prišli Daniel Ginczek a Anastasios Donis.
     
    40
    Matija Nastasić tak trochu zbytočne poslal k zemi jedného zo súperových hráčov, a tak sa nemôže čudovať, že aj jemu ukazuje Felix Zwayer žltú kartu.
     
    32
    Po štandardnej situáciiá z pravej strany sa do zakončenia napokon pretlačil Jevhen Konopljanka, ktorý však trafil len jedného z pred sebou stojacich súperov a domáci si tak poriadne vydýchli.
     
    24
    Felix Zwayer zatiaľ zvláda pomerne náročný úvod stretnutia plný tvrdých súbojov v strede poľa s veľkým prehľadom, keď krátko po uplynutí prvej polovice prvého polčasu vyťahuje aj prvú žltú kartu, ktorú vidí domáci Chadrac Akolo.
    19. Amine Harit (SCH) - 0:2
     
    19
    Schalke 04 dalo gól! Loptu si na biely bod postavil AMINE HARIT, poslal brankára Zielerea do opačnej strany a už po úvodných necelých dvadsiatich minútach tak navyšuje vedenie hostí na 2:0!
    18. Dzenis Burnic (STU)
     
    18
    Pokutový kop pre Schalke! Jacob Bruun Larsen išiel do súboja s Francom Di Santom v šestnástke nie príliš šetrne, až napokon útočníka Schalke stiahol na hranici pokutového územia k zemi. Felix Zwayer neváhal a ukázal na biely bod!
    Naldo (SCH) - 0:1
     
    14
    Schalke 04 dalo gól! Nič lepšie sa po pomalšom rozbehu tohto zápasu pre jeho Ďalší priebeh nemohol stať. Hostia zvládli túto štandardnú situáciu fantasticky, keď center Daniela Caligiuriho pristál presne na hlave obrancu NALDA, a ten otvára skóre stretnutia!

    Jakub Kocourek

    Góly: 14. Naldo, 19. Harit (pen.)

    Karty:   24. Akolo (STU), 70. Zieler (STU) – 40. Nastasić (SCH)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:11.
    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Baumgartl, Kamiński, Emiliano Insúa – Burnic, Gentner – Bruun Larsen (46. Donis), Akolo (67. Ascacibar), Özcan (46. Ginczek) – Mario Gómez.
    Náhradníci: Meyer – Aogo, Ascacibar, Donis, Thommy, Beck, Ginczek.

    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Goretzka (56. Stambouli), Meyer, Harit, Oczipka – Di Santo (65. Burgstaller), Konopljanka (80. Schöpf).
    Náhradníci: Nübel – Bentaleb, Stambouli, Burgstaller, Pjaca, Schöpf, Embolo.

    Rozhodca: Felix Zwayer