Bayern – Hoffenheim 5:2 (kon.) | Dortmund – Freiburg 2:2 (kon.) | Lipsko – Hamburger 1:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Augsburg 1:1 (kon.) | Stuttgart – Schalke 0:2 (kon.) | Brémy – Hertha 0:0 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:2 (0:2)
FC Schalke 04
Sobota 27.01.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas medzi VfB Stuttgart a Schalke 04 bol veľkým sklamaním nielen pre domáci celok, ale aj pre nezaujatého fanúšika, keď ponúkol len mimoriadne nezáživný futbal. O výsledku sa rozhodlo v závere prvej dvadsaťminútovky, keď sa v priebehu piatich minút presadil najskôr presnou hlavičkou Naldo a následne z pokutového kopu aj Amine Harit. Schalke sa tak aj vďaka týmto trom bodom vracia na druhé miesto tabuľky o bod pred tretí Eintracht Frankfurt. To je na dnes už odo mňa všetko, prajem vám pekný zvyšok víkendu! (17:26:58)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Daniel Caligiuri v spolupráci s Aminem Haritom mimoriadne skúsene držia loptu na pravej strane polovice domáceho tímu a vyzerá to tak, že práve tu sa dnešný zápas dohrá.
     
    90+2
    Schalke drží loptu a postupnou kombináciou sa napriek snahe napádajúcich hráčov Stuttgartu posúva stále ďalej od vlastnej brány.
     
    90+1
    Hostia sa už absolútne nikam neponáhľajú, Ralf Fährmann odkopáva bez nejakej väčšej snahy od vlastnej brány a šetrísekundy v prospech svojho tímu.
     
    90
    Felix Zwayer sa rozhodol, že k 90 minútam v tomto zápase pridá ešte ďalšie tri.
     
    89
    Dženis Burnić centroval z ľavej strany, v pokutovom území sa k hlavičke dostal Anastasios Donis, no ani tentokrát nedonútil Ralfa Fährmanna k zákroku, keďže loptu poslal mimo jeho brány.
     
    88
    Hostia ale z tejto štandardnej situácie nič nebezpečné nevymysleli. Mrzieť ich to však rozhodne nemusí, keďže skóre aj čas hrajú s nimi.
     
    87
    Amine Harit krásnou prihrávkou našiel v dobrej pozícii v pokutovom území Guida Burgstallera, jeho strelu ľavačkou však na rohový kop zblokoval Timo Baumgartl.
     
    86
    Minúty ale pre Stuttgart plynú veľmi rýchlo a domáci tím stále nie a nie nájsť nejaký recept na prekonanie pozornej defenzívy Schalke.
     
    84
    Tak žeby sme sa predsa dočkali záverečného náporu domácich? Ron-Robert Zieler sa totiž presunul až ku stredovému kruhu, odkiaľ chce svojim spoluhráčom pomôcť s rozohrávkou.
     
    82
    No tak v závere zápasu by sme skôr čakali ešte zvýšenú aktivitu zo strany hráčov Stuttgartu, tí však, zdá sa, už rezignovali na zisk akéhokoľvek bodu z tohto zápasu. Naopak, hostia mali k dispozícii ďalší rohový kop. Ten im však nevyšiel úplne podľa predstáv.
     
    81
    Po rohovom kope zakončoval aj Naldo, ten však tentokrát bránu domáceho celku netrafil, a tak bude Ron-Robert Zieler odkopávať od vlastnej brány.
     
    80
    Vo veľkej príležitosti sa teraz pred brankárom Ronom-Robertom Zielerom ocitol Guido Burgstaller, domáci gólman však nadvakrát proti kanonierovi Schalke dokázal zasiahnuť!
     
    80
    Jevhen Konopljanka dnes nebol na ihrisku taký viditeľný. Pre dnešok však už má hotovo a môže si ísť oddýchnuť na striedačku. Na jeho miesto totiž vybieha na posledných desať minút Alessandro Schöpf.
     
    79
    Christian Gentner sa pokúsil nájsť centrom z ľavej strany niektorého zo svojich spoluhráčov, lopta však napokon pristála len u brankára Ralfa Fährmanna.
     
    78
    Dženis Burnić je ďalším futbalistom domáceho celku, ktorý si svojich individuálnych štatistík pripíše absolútne nepresný strelecký pokus z veľkej vzdialenosti. Toto už v prípade hráčov Stuttgartu začína pripomínať zúfalstvo.
     
    76
    Tak predsa sa to domácim takmer podarilo. Do týchto chvíľ absolútne neviditeľný Mario Gomez dostal konečne presný center do pokutového územia, pokúsil sa obtočiť okolo Nalda, no jeho strelecký pokus kryje Ralf Fährmann.
     
    75
    Tradičný obrázok z priebehu druhého polčasu už začína byť naozaj nudný. Stuttgart drží loptu, jeho hráčom bez lopty však chýba akýkoľvek pohyb, ktorým by prekvapili sformovanú defenzívu hostí.

    Jakub Kocourek

    Góly: 14. Naldo, 19. Harit (pen.)

    Karty:   24. Akolo (STU), 70. Zieler (STU) – 40. Nastasić (SCH)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:11.
    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Baumgartl, Kamiński, Emiliano Insúa – Burnic, Gentner – Bruun Larsen (46. Donis), Akolo (67. Ascacibar), Özcan (46. Ginczek) – Mario Gómez.
    Náhradníci: Meyer – Aogo, Ascacibar, Donis, Thommy, Beck, Ginczek.

    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Goretzka (56. Stambouli), Meyer, Harit, Oczipka – Di Santo (65. Burgstaller), Konopljanka (80. Schöpf).
    Náhradníci: Nübel – Bentaleb, Stambouli, Burgstaller, Pjaca, Schöpf, Embolo.

    Rozhodca: Felix Zwayer