Peterborough – Leicester 1:5 (kon.) | Huddersfield Town – Birmingham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Brighton 0:1 (kon.)
Southampton – Watford 1:0 (kon.) | Wigan – West Ham 2:0 (kon.) | Newport County AFC – Tottenham 1:1 (kon.)
Liverpool – West Bromwich 2:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:3 (1:3)
West Bromwich Albion
Sobota 27.01.2018, 20:45 • Anfield Road, Liverpool • FA Cup • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase sme boli svedkami veľmi zaujímavého stretnutia, po ktorého konci je tu veľké prekvapenie! V tomto dejstve jasne dominovali domáci futbalisti, ale z veľkého tlaku dokázal Liverpool vyťažiť už iba gól Salaha zo 78. minúty a tak po výsledku 2:3 postupuje ďalej West Bromwich Albion, čo je veľké prekvapenie. O všetkom teda rozhodol prvý polčas, ktorý z hľadiska efektivity zvládli lepšie hostia a tešia sa tak z postupu v FA Cupe.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:46:03)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    K hlavičke sa dostal van Dijk, ale jeho pokus úspešne kryje brankár Foster. To už zrejme bolo všetko z toho zápasu a budeme svedkami veľkého prekvapenia.
     
    90+3
    Tlak domácich je už enormní, ale hostia sa úspešne bránia a smerujú sa senzačným postupom do ďalšieho kola FA Cupu.
     
    90+2
    Niektorí diváci už pomaličky opúšťajú tribúny, času je už naozaj málo, ale hrá sa až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    90+1
    Ani tento útok domácim futbalistom vyrovnanie nepriniesol, hostia sa opäť úspešne ubránili a Foster sa so svojim výkopom nikam neponáhľa.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú ešte 4 minúty, podobne ako tomu bolo aj v prvom polčase!
     
    89
    Riadny hrací čas sa už pomaly naplní. Uvidíme, koľko ešte nadstaví hlavný rozhodca tohto zápasu Pawson. Liverpool je aj naďalej nasťahovaní na útočnej polovičke.
     
    88
    Domáci sa držia na útočnej polovičke a snažia sa niečo nebezpečné vymyslieť. Hostia však dobre prehusťujú priestor pred svojím pokutovým územím a Liverpool do ničoho vážneho nepúšťajú.
     
    87
    Aj túto situáciu však obrana WBA zvládla a loptu dostáva do bezpečia. Domácim sa už čas rýchlo kráti, zatiaľ sa tak rodí veľmi prekvapivý výsledok.
     
    86
    Tlak domáceho celku pokračuje aj naďalej, Liverpool získava ďalší rohový kop. Hostia síce protestujú, ale nič im to platné nieje a znova sa tak budú musieť brániť.
     
    85
    Liverpool po zaujímavej situácii zahrával rohový kop, po úspešnom centri pred bránu hostí sa do zakončenia dostal van Dijk, ale skórovať sa mu nepodarilo. Podobne ešte pochodili aj jeho spoluhráči a loptu má vo svojej moci brankár Foster.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Hegazy (West Bromwich Albion).
     
    84
    Domáci futbalisti zahrávali priamy kop v tesnej blízkosti brány hostí, ale táto situácia nič zaujímavého neponúkla a hostia sa úspešne ubránili. Tlak domácich však stále narastá.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Dawson (West Bromwich Albion).
     
    81
    Aj naďalej sú tak vo výhodnejšej pozícii hostia. Keby to už dotiahli do úspešného konca, stanú sa postupujúcim do ďalšieho kola. Ak by sa domácim podarilo vyrovnať, budeme svedkami odvety na pôde West Bromwich Albion.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva ešte približne 10 minút, obraz hry sa nemení. Hostia sa však úspešne bránia a ďalšie zaváhanie už nechcú pripustiť.
     
    79
    Tlak domácich futbalistov pokračuje naďalej, hostia sa však bránia so všetkým čo majú. Domácim sa však dostáva aj výrazná podpora z hľadiska, určite nás tak čaká zaujímavý zvyšok zápasu.
    78. Mohamed Salah (LIV) - 2:3

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Firmino, 78. Salah – 7. Rodriguez, 11. Rodriguez, 45+2. Matip (vla.)

    Karty:   62. Can (LIV) – 25. Barry (WBA), 83. Dawson (WBA), 84. Hegazy (WBA)

    Nepremenená penalta: 26. Firmino (LIV), mimo


    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Moreno (C) – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – Mané, Firmino, Salah
    Náhradníci: Ward – Gomez, Lovren, Milner, Henderson, Solanke, Ings

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, Evans (C), Gibbs – Nyom, Livermore, Krychowiak, Barry, Brunt – Robson-Kanu, Rodriguez
    Náhradníci: Myhill – Hegazy, Phillips, Yacob, McClean, Rondón, Burke

    Rozhodca: Pawson – Betts, Nunn