Peterborough – Leicester 1:5 (kon.) | Huddersfield Town – Birmingham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Brighton 0:1 (kon.)
Southampton – Watford 1:0 (kon.) | Wigan – West Ham 2:0 (kon.) | Newport County AFC – Tottenham 1:1 (kon.)
Liverpool – West Bromwich 2:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:3 (1:3)
West Bromwich Albion
Sobota 27.01.2018, 20:45 • Anfield Road, Liverpool • FA Cup • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase sme boli svedkami veľmi zaujímavého stretnutia, po ktorého konci je tu veľké prekvapenie! V tomto dejstve jasne dominovali domáci futbalisti, ale z veľkého tlaku dokázal Liverpool vyťažiť už iba gól Salaha zo 78. minúty a tak po výsledku 2:3 postupuje ďalej West Bromwich Albion, čo je veľké prekvapenie. O všetkom teda rozhodol prvý polčas, ktorý z hľadiska efektivity zvládli lepšie hostia a tešia sa tak z postupu v FA Cupe.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:46:03)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    K hlavičke sa dostal van Dijk, ale jeho pokus úspešne kryje brankár Foster. To už zrejme bolo všetko z toho zápasu a budeme svedkami veľkého prekvapenia.
     
    90+3
    Tlak domácich je už enormní, ale hostia sa úspešne bránia a smerujú sa senzačným postupom do ďalšieho kola FA Cupu.
     
    90+2
    Niektorí diváci už pomaličky opúšťajú tribúny, času je už naozaj málo, ale hrá sa až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    90+1
    Ani tento útok domácim futbalistom vyrovnanie nepriniesol, hostia sa opäť úspešne ubránili a Foster sa so svojim výkopom nikam neponáhľa.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú ešte 4 minúty, podobne ako tomu bolo aj v prvom polčase!
     
    89
    Riadny hrací čas sa už pomaly naplní. Uvidíme, koľko ešte nadstaví hlavný rozhodca tohto zápasu Pawson. Liverpool je aj naďalej nasťahovaní na útočnej polovičke.
     
    88
    Domáci sa držia na útočnej polovičke a snažia sa niečo nebezpečné vymyslieť. Hostia však dobre prehusťujú priestor pred svojím pokutovým územím a Liverpool do ničoho vážneho nepúšťajú.
     
    87
    Aj túto situáciu však obrana WBA zvládla a loptu dostáva do bezpečia. Domácim sa už čas rýchlo kráti, zatiaľ sa tak rodí veľmi prekvapivý výsledok.
     
    86
    Tlak domáceho celku pokračuje aj naďalej, Liverpool získava ďalší rohový kop. Hostia síce protestujú, ale nič im to platné nieje a znova sa tak budú musieť brániť.
     
    85
    Liverpool po zaujímavej situácii zahrával rohový kop, po úspešnom centri pred bránu hostí sa do zakončenia dostal van Dijk, ale skórovať sa mu nepodarilo. Podobne ešte pochodili aj jeho spoluhráči a loptu má vo svojej moci brankár Foster.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Hegazy (West Bromwich Albion).
     
    84
    Domáci futbalisti zahrávali priamy kop v tesnej blízkosti brány hostí, ale táto situácia nič zaujímavého neponúkla a hostia sa úspešne ubránili. Tlak domácich však stále narastá.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Dawson (West Bromwich Albion).
     
    81
    Aj naďalej sú tak vo výhodnejšej pozícii hostia. Keby to už dotiahli do úspešného konca, stanú sa postupujúcim do ďalšieho kola. Ak by sa domácim podarilo vyrovnať, budeme svedkami odvety na pôde West Bromwich Albion.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva ešte približne 10 minút, obraz hry sa nemení. Hostia sa však úspešne bránia a ďalšie zaváhanie už nechcú pripustiť.
     
    79
    Tlak domácich futbalistov pokračuje naďalej, hostia sa však bránia so všetkým čo majú. Domácim sa však dostáva aj výrazná podpora z hľadiska, určite nás tak čaká zaujímavý zvyšok zápasu.
    78. Mohamed Salah (LIV) - 2:3
     
    78
    Liverpool dal gól!
    Teraz to však už domácim futbalistom vyšlo a ešte budeme zrejme svedkami poriadnej drámy! Do pokutového územia prišla úspešná prihrávku na Firmina, ten aj za pomoci hosťujúcej obrany sklepol loptu pred MOHAMEDA SALAHA a ten peknou strelou znižuje na 2:3!
     
    76
    Liverpool sa teraz postupnou kombináciou dostal do pokutového územia, Salah následne padol na zem pred bránou hostí, ale o faul sa jednoznačne nejednalo a tak ostáva pri lopte WBA.
     
    75
    Obliehanie brány WBA pokračuje naďalej, ale defenzíva hostí je aj naďalej nezlomná a keď už príde aj strela na bránu, tak pohotovo zasiahne brankár Foster.
     
    74
    Veľká šanca pre domáci tím! Teraz sa už Liverpoolu podarilo dostať sa až do pokutového územia, následne sa k nebezpečnej strele dostal Milner, ale brankár hostí Foster zachránil svoje mužstvo od inkasovaného gólu výborným zákrokom.
     
    73
    Sledovali sme ďalšie nepresné zakončenie od Salaha, znova to bude len odkop od brány hostí. Čas sa domácim už začína pomaličky krátiť, stále prehrávajú o dva góly.
     
    72
    Všetky svoje striedania tak už využili aj hostia, takéto prerušenie hry nás už teda nečaká. Hostia sú momentálne nasťahovaní na svojej polovičke a odolávajú veľkému tlaku domácich.
     
    71
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Barry, prichádza Yacob.
     
    70
    Onedlho sa však domáci futbalisti opäť dostávajú do útoku, opäť tak sledujeme dobíjanie pokutového územia hostí. Liverpoolu sa však stále v útočnej fáze nedarí.
     
    69
    Ani tento center pred bránu hostí na tom nič nezmenil, Foster si prebral loptu úspešne do svojich rukavíc a následne ju rozohráva na svojich spoluhráčov v zadných radoch.
     
    68
    Aj naďalej si zápas drží slušné tempo, momentálne však zaujímavé momenty nevidíme. V prvom polčase toto však bolo naozaj dosť a v tomto dejstve zatiaľ hostia pohodlne kráčajú za senzačným víťazstvom.
     
    67
    V pokutovom území hostí sa do zakončenia dostával Salah, ale jeho aktivita domácim nič neprináša a bude to len odkop od hosťujúcej brány. Foster sa pochopiteľne nikam neponáhľa.
     
    66
    Nový hráči na ihrisku ihneď zapadli do deja a teraz poriadne prevetrali obranu hostí. WBA však túto situáciu v pokutovom území napokon zvládlo úspešne a loptu hostia upratali do bezpečia.
     
    65
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Can, prichádza Millner.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mané, prichádza Henderson.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Oxlade-Chamberlain, prichádza Ings.
     
    64
    Do rýchleho protiútoku smerovali hostia, Phillips sa však v rozhodujúcej chvíli do zakončenia nedostal, pretože o loptu ho odzbrojila pozorná obrana domáceho celku.
     
    63
    Liverpool kombinuje na útočnej polovičke, ale stále sa domácim nedarí prekonať pevnú defenzívu hosťujúceho mužstva. Na strane domácich sa schyľuje hneď k trojsobnej výmene.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Can (Liverpool FC).
     
    61
    Ani ten však následne nič zaujímavého neponúkol a k lopte sa už dostávajú hostia. Aj naďalej tak ostáva v platnosti prekvapivé skóre, ktoré sa domáci snažia zvrátiť.
     
    60
    Aj sa tak stalo, Alexander-Arnold to skúsil tvrdou strelou na bránu WBA, ale jeho zakončenie skončilo len na dobre postavenom múre. Liverpool má však k dispozícii ešte rohový kop.
     
    59
    Domáci Mané bol faulovaní v tesnej blízkosti pokutového územia hostí a Liverpool tak získava priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Zrejme tak budeme svedkami priamej strely na bránu hostí.
     
    58
    Krychowiak potiahol rýchlu akciu hosťúceho mužstva, ale napokon sa WBA do zakončenia nedostal a dopredu to už ihneď skúša domáci celok, ktorý stále prehráva o dva presné zásahy.
     
    57
    Navyše sa domácim nedarí v ich kombinácii a teraz pomerne často zbytočne strácajú loptu. Defenzíva hostí je však aj naďalej pozorná a tak sme dlhšiu dobu nič zaujímavého nevideli.
     
    56
    Liverpool sa momentálne musí brániť, hostia sa nachádzajú na útočnej polovičke, ale skôr sa tam snažia čo najdlhšie podržať loptu na vlastných kopačkách a zbierať tak cenné sekundy.
     
    55
    Do akcie domácich sa opäť zapojil Alexander-Arnold, ale tomu zatiaľ tento zápas nevychádza podľa predstáv a tento jeho center bol veľmi nepresný. Lopta tak pripadne hosťujúcemu mužstvu.
     
    53
    Tréner domáceho mužstva Jürgen Klopp má k dispozícii ešte všetky tri striedania a práve nejaký žolík z lavičky by mohol domácim pomôcť. Naopak tréner hostí Alan Pardew musel už dvakrát v prvom polčase vynútene striedať.
     
    52
    Po rýchlom útoku domácich futbalistov sa do zakončenia dostal Alexander-Arnold, ale jeho pokus bol len veľmi nepresný a tak hosťujúcu bránu neohrozil. Uvidíme, čo teraz vymyslia futbalisti WBA.
     
    51
    Postupne sledujeme útočné výpady na oboch stranách, hostia sa však snažia čo najdlhšie pobudnúť na súperovej polovičke, predsa len sa nemajú kam ponáhľať.
     
    50
    Hostia hrajú v úvode tohto dejstva veľmi aktívne a opäť sú nasťahovaní na útočnej polovičke. Domáci sa tak teraz musia brániť a to pri predbežnom výsledku 1:3 nieje vôbec dobré.
     
    49
    Štvrtýkrát musel hlavný rozhodca Pawson konzultovať situáciu s videom. V tomto prípade to však bolo veľmi rýchle, hostia dosiahli gól z jednoznačného ofsajdu. Pre domácich je to však ďalšie varovanie.
     
    48
    Následne sa domáci dostali do rýchleho protiútoku a vybojovali rohový kop. Hostia však túto situáciu ustáli, ale Liverpool ostáva aj naďalej pri lopte.
     
    47
    Hostia sa ihneď v úvode zápasu dostali do veľkej šance! Z pravej strany prišlo nebezpečné zakončenie na bránu domácich od Phillips, Mignolet loptu vyrazil a k dorážke sa hnal Krychowiak, ale obrana domácich dostala loptu do bezpečia.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Do druhého dejstva sme nezaznamenali žiadnu zmenu v zostave na jednej či druhej strane.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvý polčas tohto zápasu sa skončil a na svetelnej tabuli svieti šokujúci výsledok 1:3! Hostia využili všetky svoje príležitosti na skórovanie a tak domácich čaká náročná úloha do druhého polčasu. Liverpool išiel rýchlo do vedenia o jeden gól, ale hostia sa oklepali a troma gólmi otočili vývoj prvého polčasu. Mali sme teda možnosť vidieť 4 góly, trikrát muselo zasahovať video, bol tu neuznaný gól hostí a aj nepremenená penalta domácich či dva striedania na strane hostí v dôsledku zranenia. Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, určite sa ho oplatí sledovať.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
    45+2. Joël Matip (WBA) - 1:3
     
    45+2
    West Bromwich Albion dal gól!
    Druhá minúta nadstaveného času prináša tretí gól hosťujúceho celku! Domáca obrana opäť pohorela pri bránení tejto situácia, z ľavej strany prišiel strieľaný prízemný center pred bránu domácich a loptu si nešťastne do svojej brány zrazil JOËL MATIP – 1:3!
     
    45
    Napokon sa teda nadstavujú 4 minúty! Podľa môjho názoru je to dosť málo, ale pánom na ihrisku je rozhodca.
     
    44
    Teraz sa už lopta k Salahovi dostala a domáci útočník dokázal aj zakončiť v pokutovom území, ale jeho pokus končí len na bočnej sieti. Riadny hrací čas sa už čo chvíľa naplní, očakávať sa však dá bohatší nadstavený čas.
     
    43
    Pred bránu hostí smeroval ďalší center, domáci sa opäť snažili nájsť Salaha. Aj s touto loptou si hostia bez problémov poradili, ale ešte budú musieť čeliť tlaku domácich.
     
    42
    Za krátku dobu sa však domáci dostávajú k lopte a postupne sa presúvajú na útočnú polovičku. Uvidíme, čo ešte zvyšné minúty prvého polčasu prinesú nejaké tie zaujímavé momenty.
     
    42
    Domáci sa dostali do rýchleho brejku a v pokutovom území hostí sa snažil dlhú prihrávku spracovať Salah, ale nebol úspešný a tak sa lopta vracia na kopačky hosťujúceho mužstva.
     
    41
    K lopte sa teraz dostali práve futbalisti WBA a už sa dostávajú na dostrel domácej brány. Liverpool sa tak teraz musí brániť a vyvarovať sa podobným chybám, z akých už inkasoval dva góly.
     
    40
    Dopredu sa postupne dostáva domáci celok, ktorý sa ešte snaží do konca prvého dejstva vyrovnať. Má to však veľmi náročné, lebo hostia pracujú v defenzíve výborne a navyše stále hrozia rýchlymi protiútokmi.
     
    39
    Opäť tak teda hostia museli striedať pre zranenie. Hra sa teraz často kúskuje a môžme sa tak tešiť zrejme na poriadnu dávku pridaného času. Dianie na ihrisku sa v prvom polčase prerušovalo veľmi často.
     
    38
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Robson-Kanu, prichádza Phillips.
     
    37
    Ale pozor! Ďalší z hráčov hostí má zdravotné problémy a lavička hostí je tak opäť v pohotovosti. To by bola veľká smola pre WBA, keby už v prvom polčase museli minúť dve striedania.
     
    36
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Gibbs, prichádza Hegazy.
     
    35
    Moje predpoklady sa zrejme naplnia, Gibbs už nie je prítomný na striedačke a tak tréner hostí bude musieť ešte v prvom dejstve striedať.
     
    34
    Hra sa teraz na chvíľu musela prerušiť, na trávniku ostal ležať hosťujúci Gibbs a ten za pomoci lekárov opúšťa hraciu plochu. Uvidíme, čo budeme svedkami vynúteného striedania na strane hostí.
     
    33
    Domáci získali priamy kop, Oxlade-Chamberlain centroval pred pokutové územie hostí, ale lopta sa napokon nedostala k jeho spoluhráčom a hostia sa následne oslobodili.
     
    32
    Rohový kop napokon žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, hostia sa však ocitajú pod menším tlakom. Liverpool sa nachádza na útočnej polovičke a snaží si vypracovať ďalšiu šancu na skórovanie.
     
    31
    Mohlo byť vyrovnané! Domáci sa po rýchlom prechode do útoku dostali až do pokutového územia, Salah obišiel brankára hostí a následne prihral pod seba na Firmina, ale jeho zakončenie zblokovala obrana hostí na rohový kop!
     
    29
    Hostia teraz úspešne zakombinovali na útočnej polovičke, ale po menšom obliehaní domácej brány sa napokon do zakončenia už nedostali a tak dopredu môže ísť domáci celok.
     
    28
    Aj naďalej máme možnosť sledovať, ako sa útočné výpady striedajú na oboch stranách. Uvidíme, čo všetko nám ešte prvý polčas ponúkne, zatiaľ sledujeme veľmi hektické momenty.
    27. Roberto Firmino (LIV)
     
    27
    Nestrannému divákovi sa toto stretnutie musí páčiť. Už sme videli tri góly, nepremenenú penaltu, neuznaný gól, dve konzultácie s videom. Navyše, favorit tohto zápasu prehráva o jeden gól.
     
    26
    Firmino penaltu nepremieňa! Jeho pokus skončil len na hornej konštrukcii brány a tak hostia aj naďalej vyhrávajú o jeden presný zásah!
     
    25
    Žltú kartu dostáva Barry (West Bromwich Albion).
     
    24
    Bola nariadená penalta pre Liverpool! Napokon hlavný rozhodca po porade s videom ukazuje na biely bod a hostia ho okamžite bombardujú slovami veľkej nespokojnosti. Domáci tak môžu teraz vyrovnať.
     
    23
    A opäť prichádza zasiahnuť do deja zápasu video! Salah padol na zem v pokutovom území hostí a domáci celok sa dožaduje penalty. Uvidíme, či si Livermore počínal nedovolene.
     
    21
    Liverpool sa teraz usadil na útočnej polovičke a snaží sa niečo nebezpečné vymyslieť. Hostia sa však pozorne bránia a držia si tak svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    20
    Prvý polčas zatiaľ prináša veľmi veľa zaujímavých momentov, oba celky sa snažia hrať aktívne a pridať ešte nejaký ten presný zásah. Postupne sa tak striedajú útočné výpady na oboch stranách.
    19. Chris Brunt (WBA)
     
    19
    West Bromwich Albion sa už radoval z gólu na 1:3! Do pokutového územia hostí prišiel úspešný center a hlavičkou sa dokázal gólovo presadiť Brunt. Hlavný rozhodca sa napokon poradil s videom a napokon pre útočný faul Brunta gól neuznal!
     
    18
    Hra sa postupne začína ukľudňovať, domáci tlačili na svojho súpera, ale napokon to jeho súper zvládol a získava loptu na svoje kopačky. Po dlhšej dobe tak môžu zaútočiť aj hostia.
     
    16
    Domáci však stále márne hľadajú recept na hosťujúcu defenzívu. Liverpool pokračuje v dobíjaní brány svojho súpera, ale zatiaľ sa okrem gólovej situáciu do ničoho vážneho nedostali.
     
    15
    Hostia si dlho loptu neužili a dopredu tak už znova vyráža domáci celok. Zrejme podobné momenty budeme vidieť častejšie, ale skóre zatiaľ hovorí v prospech WBA.
     
    14
    Následne domáci celok zahrával ešte rohový kop, ale centrovaná lopta dopadla len k obrancom hostí a WBA tak získava loptu na svoje kopačky. Liverpool však okamžite vysoko napáda rozohrávku svojho súpera.
     
    13
    Pred pokutovým územím sa k strele dostal Salah, ale jeho pokus dokázala obrana hostí zblokovať do bezpečia. Momentálne tak sledujeme menší nápor domáceho celku.
     
    12
    Liverpool na čele so svojim trénerom je vo veľkom šoku. Zápas sa však prakticky len rozbehol a času na úpravu skóre je ešte dostatok. Hostia sa však dostávajú na koňa.
    11. Jay Rodriguez (WBA) - 1:2
     
    11
    West Bromwich Albion dal gól!
    Anfield Road je v ďalšom šoku! Hostia založili rýchly útočný výpad po pravej strane, domáca obrana si opäť zle postrážila JAYA RODIGUEZA, ktorý po úspešnej prihrávke opäť skóroval z vnútra pokutového územia a WBA sa tak dostáva do vedenia o jeden gól – 1:2!
     
    9
    Domáci kombinovali na útočnej polovičke, ale ich dnešný súper ich napokon do žiadnej zaujímavej situácie nepustil a tak sa Liverpool musí vrátiť späť na svoje územie.
     
    8
    Tento zápas teda začal vo veľkom štýle, videli sme už dva góly a oba celky prejavujú veľkú aktivitou smerom dopredu. Snáď ešte uvidíme viacero zaujímavých momentov.
    7. Jay Rodriguez (WBA) - 1:1
     
    7
    West Bromwich Albion dal gól!
    Radosť domácich fanúšikov však bola predčasná! Hostia sa ihneď po rozohrávke zo stredového kruhu presunuli na útočnú polovičku a aj domáca obrana si napokon poradila veľmi zle pri bránení tejto situácie, čo dokázal najlepšie využiť JAY RODIGUEZ a presnou strelou prekonáva Mignoleta – 1:1!
    5. Roberto Firmino (LIV) - 1:0
     
    5
    Liverpool dal gól!
    Je tu prvý gól tohto zápasu! Obrovská chyba hosťujúcej obrany, keď Evans si nerozumel s brankárom Fosterom a nechal Salaha preniknúť až pred bránu, zakončenie domáceho útočníka ešte brankár hostí zneškodnil, ale k odrazenej lopte sa dostal ROBERTO FIRMINO a ten krásnym oblúčikom poslal loptu do siete – 1:0!
     
    4
    Aj naďalej sú častejšie pri lopte domáci futbalisti, ale postupne sa do rýchlych brejkov dostáva aj WBA a tak sa futbalisti v červených dresoch musia mať takisto na pozore.
     
    3
    Hostia po prvý krát získali loptu na svoje kopačky a pokúšali sa o rýchly prechod na útočnú polovičku, ale dlhá prihrávka napokon končí len u brankára Mignoleta.
     
    2
    Liverpool si aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách, postupne sa presúva pred pokutové územie hostí a tak sa West Bromwich Albion v úvode zápasu musí brániť.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí nastupujú v červených dresoch, hostia zvolili bielo-modrú kombináciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Príjemný sobotný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi mužstvami Liverpool FC a West Bromwich Albion v rámci 1/16 finále anglického FA Cupu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Pawson – Betts, Nunn. Anfield Road je už teda na všetko pripravený, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Favoritom zápasu je domáci celok, avšak v pohároch sa rodia aj veľké prekvapenia. Pri sledovaní tohto prenosu vám prajem príjemný športový zážitok, z pozície komentátora vám prenos sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Moreno (C) – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – Mané, Firmino, Salah

    Náhradníci: Ward – Gomez, Lovren, Milner, Henderson, Solanke, Ings

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, Evans (C), Gibbs – Nyom, Livermore, Krychowiak, Barry, Brunt – Robson-Kanu, Rodriguez

    Náhradníci: Myhill – Hegazy, Phillips, Yacob, McClean, Rondón, Burke

    Rozhodca: Pawson – Betts, Nunn
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Liverpool FC a West Bromwich Albion. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45!

    V sobotu je v Anglicku na programe prestížny FA Cup. Žreb napokon určil, že v tomto zápase, ktoré je 1/16 finále, sa proti sebe stretnú na Anfield Roud mužstvá Liverpoolu a West Bromwich Albionu. Víťaz zápasu automaticky postupuje do ďalšieho kola, v prípade remízy sa odohrá aj odvetné stretnutie.

    Liverpool FC:
    Domáci futbalisti vstúpili do FA Cupu až od 1/32 finále a v ňom sa im podarilo vyradiť Everton po výsledku 2:1 a o postupe rozhodli až v závere stretnutia. V lige sa zatiaľ domácim celkom darí, momentálne sa nachádzajú na 4. mieste, avšak v poslednom zápase nestačil na Swansea a toto stretnutie Liverpool prehral 1:0.

    West Bromwich Albion:
    Aj hostia vstúpili do FA Cupu v 1/32 finále, kde však mali papierovo slabšieho súpera a to Exeter, ktorý porazili výsledkom 2:0. V lige sa WBA vôbec nedarí, hostia sa nachádzaj na predposlednom mieste a čaká ich tak tuhý boj o záchranu. V tomto pohárovom dueli už budú hostia nastupovať v pozície papierovo slabšieho.

    Favorit:
    Ako som už spomínal, favoritom tohto zápasu bude domáci celok. Jasne tomu naznačuje aj ligové postavenie, posledná forma či domáce prostredie. Pohárové zápasy však vo veľa prípadoch prinášajú aj veľké prekvapenia a tak sa Liverpool musí mať na pozore. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Firmino, 78. Salah – 7. Rodriguez, 11. Rodriguez, 45+2. Matip (vla.)

    Karty:   62. Can (LIV) – 25. Barry (WBA), 83. Dawson (WBA), 84. Hegazy (WBA)

    Nepremenená penalta: 26. Firmino (LIV), mimo


    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Moreno (C) – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – Mané, Firmino, Salah
    Náhradníci: Ward – Gomez, Lovren, Milner, Henderson, Solanke, Ings

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, Evans (C), Gibbs – Nyom, Livermore, Krychowiak, Barry, Brunt – Robson-Kanu, Rodriguez
    Náhradníci: Myhill – Hegazy, Phillips, Yacob, McClean, Rondón, Burke

    Rozhodca: Pawson – Betts, Nunn