Bayern – Hoffenheim 5:2 (kon.) | Dortmund – Freiburg 2:2 (kon.) | Lipsko – Hamburger 1:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Augsburg 1:1 (kon.) | Stuttgart – Schalke 0:2 (kon.) | Brémy – Hertha 0:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:2 (1:1)
SC Freiburg
Sobota 27.01.2018, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Na tvárach hráčov Freiburgu je vidno veľké sklamanie. Pred zápasom by zrejme bod zo Signal Iduna Parku brali, no takto ich mrzí, že o víťazstvo prišli v nadstavenom čase. Nils Petersen parádnym gólom z dobrých 35 metrov otočil skóre na stranu hostí, ale v 93. minúte zariadil deľbu bodov presným volejom Jeremy Toljan. Každopádne, pre domácich je to ďalšia bodová strata a tretia remíza v jarnej časti za sebou. Dortmund sa posunul na piate miesto a Freiburg predĺžil svoju sériu bez prehry už na osem zápasov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (17:29:10)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Jeremy Toljan (DOR) - 2:2
     
    90+3
    Dortmund dal gól! Domácim futbalistom sa predsa len podarilo aspoň vyrovnať skóre zápasu. Andrij Jarmolenko centroval z pravej strany, Manuel Gulde odvrátil loptu na nohu JEREMYHO TOLJANA, ktorý pekným volejom upratal loptu do siete.
     
    90+2
    Do šestnástky hostí teraz smeruje jeden center za druhým. Červení sa ale zatiaľ bránia veľmi dobre a sú blízko k zisku mimoriadne cenných troch bodov.
     
    90+1
    Çağlar Söyüncü si splnil defenzívne úlohy na výbornú. Odtlačil Jadona Sancha, nechal loptu prejsť za čiaru, a tak bude nasledovať ďalší odkop od brány Rafała Gikiewicza.
     
    90
    Riadny hrací čas v Signal Iduna Parku práve vypršal. Hlavný rozhodca nadstavuje ešte tri minúty. Freiburg má k dispozícii ešte jedno striedanie, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou využije.
     
    89
    Taká strela zo zúfalstva. Šindži Kagawa obišiel dvoch hráčov vystrelil z možno 25 metrov, ale jeho strela mierila veľmi nepresne. Rafał Gikiewicz sa s rozohrávkou ponáhľať nebude.
     
    88
    Trápenie žlto-čiernych sa prehlbuje. Freiburg skutočne vynikajúco bráni a gólman Rafał Gikiewicz v druhom polčase musel zasahovať len pri hlavičke Łukasza Piszczeka.
     
    86
    Domácim sa kráti čas na strelenie aspoň vyrovnávajúceho gólu. Freiburg veľmi dobre prehusťuje územie pred vlastnou šestnástkou a partiu okolo Pierra-Emericka Aubameyanga k ničomu nepúšťa.
     
    85
    Ďalší útočný faul na strane domácich. Tento raz si proti pravidlám pomohol Alexander Isak, ktorý sa snažil reagovať na center takisto striedajúceho Andrija Jarmolenka.
     
    84
    Na trávnik sa dostane aj Mohamed Dräger. Ten vystrieda Janika Haberera, ktorý sa najmä v druhom polčase trošku vytratil z diania na ihrisku.
     
    83
    Na strane Dortmundu pribúdajú štandardné situácie. Domáci sa však nedokázali presadiť ani po rohovom kope, keďže Andrij Jarmolenko si podľa hlavného rozhodcu pomohol faulom.
     
    82
    Domáci futbalisti mali po faule Janika Habereru výhodu priameho kopu. Šindži Kagawa poslal center do súperovej šestnástky, ale našiel len pripraveného Manuela Guldeho.
     
    81
    Prvýkrát do diania na trávniku zasahuje aj tréner hostí. Namiesto Lucasa Hölera prichádza vystužiť defenzívne rady Freiburgu striedajúci Tim Kleindienst.
     
    80
    Sokratis Papastathopoulos z pravej strany centroval do pokutového územia. Alexander Isak bol ale dobre bránený, a tak bude nasledovať len odkop od brány Rafała Gikiewicza.
     
    79
    Jeremy Toljan dnes veľmi často podporuje útok domáceho tímu. Aj tentokrát sa dostal k centru z ľavej strany, no ten bol na Andrija Jarmolenka privysoký.
     
    78
    Posledné striedanie na strane Dortmundu. Posilniť ofenzívu prichádza Alexander Isak. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje defenzívnejšie ladený Nuri Şahin.
     
    77
    Lucas Höler vybojoval rohový kop pre svoj tím. Následne Lukas Kübler poslal dobrý center na prvú žrď, no tam si situáciu postrážil Roman Bürki.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Kagawa, 90+3. Toljan – 21. Petersen, 68. Petersen

    Karty:   26. G. Castro (DOR)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Toljan – Şahin (78. Isak) – Pulisic (67. Jarmolenko), G. Castro (46. M. Götze), Kagawa, Sancho – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Akanji, M. Götze, Isak, Schürrle, Weigl, Jarmolenko.

    SC Freiburg: Gikiewicz – Gulde, Kempf, Kübler – Söyüncü, Koch, Abraši, Günter – Petersen (C), Höler (81. Kleindienst), Haberer (84. Dräger).
    Náhradníci: Klandt – Dräger, Kleindienst, Schuster, Stanko Stanko, Terrazzino.

    Rozhodca: Daniel Siebert – Lasse Koslowski a Jan Seidel