Bayern – Hoffenheim 5:2 (kon.) | Dortmund – Freiburg 2:2 (kon.) | Lipsko – Hamburger 1:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Augsburg 1:1 (kon.) | Stuttgart – Schalke 0:2 (kon.) | Brémy – Hertha 0:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:2 (1:1)
SC Freiburg
Sobota 27.01.2018, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Na tvárach hráčov Freiburgu je vidno veľké sklamanie. Pred zápasom by zrejme bod zo Signal Iduna Parku brali, no takto ich mrzí, že o víťazstvo prišli v nadstavenom čase. Nils Petersen parádnym gólom z dobrých 35 metrov otočil skóre na stranu hostí, ale v 93. minúte zariadil deľbu bodov presným volejom Jeremy Toljan. Každopádne, pre domácich je to ďalšia bodová strata a tretia remíza v jarnej časti za sebou. Dortmund sa posunul na piate miesto a Freiburg predĺžil svoju sériu bez prehry už na osem zápasov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (17:29:10)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Jeremy Toljan (DOR) - 2:2
     
    90+3
    Dortmund dal gól! Domácim futbalistom sa predsa len podarilo aspoň vyrovnať skóre zápasu. Andrij Jarmolenko centroval z pravej strany, Manuel Gulde odvrátil loptu na nohu JEREMYHO TOLJANA, ktorý pekným volejom upratal loptu do siete.
     
    90+2
    Do šestnástky hostí teraz smeruje jeden center za druhým. Červení sa ale zatiaľ bránia veľmi dobre a sú blízko k zisku mimoriadne cenných troch bodov.
     
    90+1
    Çağlar Söyüncü si splnil defenzívne úlohy na výbornú. Odtlačil Jadona Sancha, nechal loptu prejsť za čiaru, a tak bude nasledovať ďalší odkop od brány Rafała Gikiewicza.
     
    90
    Riadny hrací čas v Signal Iduna Parku práve vypršal. Hlavný rozhodca nadstavuje ešte tri minúty. Freiburg má k dispozícii ešte jedno striedanie, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou využije.
     
    89
    Taká strela zo zúfalstva. Šindži Kagawa obišiel dvoch hráčov vystrelil z možno 25 metrov, ale jeho strela mierila veľmi nepresne. Rafał Gikiewicz sa s rozohrávkou ponáhľať nebude.
     
    88
    Trápenie žlto-čiernych sa prehlbuje. Freiburg skutočne vynikajúco bráni a gólman Rafał Gikiewicz v druhom polčase musel zasahovať len pri hlavičke Łukasza Piszczeka.
     
    86
    Domácim sa kráti čas na strelenie aspoň vyrovnávajúceho gólu. Freiburg veľmi dobre prehusťuje územie pred vlastnou šestnástkou a partiu okolo Pierra-Emericka Aubameyanga k ničomu nepúšťa.
     
    85
    Ďalší útočný faul na strane domácich. Tento raz si proti pravidlám pomohol Alexander Isak, ktorý sa snažil reagovať na center takisto striedajúceho Andrija Jarmolenka.
     
    84
    Na trávnik sa dostane aj Mohamed Dräger. Ten vystrieda Janika Haberera, ktorý sa najmä v druhom polčase trošku vytratil z diania na ihrisku.
     
    83
    Na strane Dortmundu pribúdajú štandardné situácie. Domáci sa však nedokázali presadiť ani po rohovom kope, keďže Andrij Jarmolenko si podľa hlavného rozhodcu pomohol faulom.
     
    82
    Domáci futbalisti mali po faule Janika Habereru výhodu priameho kopu. Šindži Kagawa poslal center do súperovej šestnástky, ale našiel len pripraveného Manuela Guldeho.
     
    81
    Prvýkrát do diania na trávniku zasahuje aj tréner hostí. Namiesto Lucasa Hölera prichádza vystužiť defenzívne rady Freiburgu striedajúci Tim Kleindienst.
     
    80
    Sokratis Papastathopoulos z pravej strany centroval do pokutového územia. Alexander Isak bol ale dobre bránený, a tak bude nasledovať len odkop od brány Rafała Gikiewicza.
     
    79
    Jeremy Toljan dnes veľmi často podporuje útok domáceho tímu. Aj tentokrát sa dostal k centru z ľavej strany, no ten bol na Andrija Jarmolenka privysoký.
     
    78
    Posledné striedanie na strane Dortmundu. Posilniť ofenzívu prichádza Alexander Isak. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje defenzívnejšie ladený Nuri Şahin.
     
    77
    Lucas Höler vybojoval rohový kop pre svoj tím. Následne Lukas Kübler poslal dobrý center na prvú žrď, no tam si situáciu postrážil Roman Bürki.
     
    76
    Nuri Şahin hlavičkoval po centri z ľavej strany, ale loptu nenasmeroval do priestoru troch žrdí. Rafał Gikiewicz tak bude môcť odkopávať od svojej brány.
     
    75
    Ešte štvrťhodina zostáva do konca dnešného duelu. Dortmund po parádnom góle Nilsa Petersena prehráva a vyzerá to tak, že ani na tretí pokus sa jarného víťazstva nedočká.
    74. Łukasz Piszczek (DOR)
     
    74
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Na center z ľavej strany si nabehol Łukasz Piszczek, no mal smolu, že hlavičkoval presne do miesta, kde bol pripravený jeho krajan Rafał Gikiewicz.
     
    73
    Po obrannom zákroku Çağlara Söyüncü mali domáci výhodu rohového kopu. Do šestnástky súpera smeroval jeden center za druhým, ale so všetkým si dokázala obrana hostí poradiť.
     
    71
    Jeden zo smoliarov zápasu Nuri Şahin teraz fauloval v strede ihriska. Obrana hostí si tak na chvíľu môže oddýchnuť a skoncentrovať sa na záverečné minúty zápasu.
     
    70
    Ďalšia nepresnosť v rozohrávke favorita zápasu. Freiburg dokázal otočiť vývoj zápasu, podobne ako pred týždňom v domácom zápase proti Lipsku a smeruje za troma bodmi.
     
    69
    Domáci futbalisti sa okamžite snažili o odpoveď. Center do pokutového územia poslal Mario Götze, ale brankár Rafał Gikiewicz dokázal loptu vyraziť mimo svojej šestnástky.
    68. Nils Petersen (FRE) - 1:2
     
    68
    Freiburg dal gól! Tak toto je obrovský šok pre domácich hráčov a celý Signal Iduna Park. Nuri Şahin zbytočne stratil loptu v strede ihriska, NILS PETERSEN si všimol, že Roman Bürki je vonku z brány a strelou z veľkej diaľky ho dokázal prelobovať.
     
    67
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Christian Pulisic patril k najlepším hráčom na trávniku, no napriek tomu zápas nedohrá. Na jeho miesto prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    65
    Jeremy Toljan sa už chystal na ďalšiu strelu spoza šestnástky, ale napokon sa k nej neodhodlal. Na strely na bránu je stav vyrovnaný 2:2, čo je svedčí najmä o slabej útočnej produkcii Dortmundu.
     
    64
    Janik Haberer si počínal proti pravidlám, a tak hlavný rozhodca prisudzuje loptu hráčov v žltých dresoch. Zrejme sa čoskoro dostane na trávnik aj ukrajinský útočník Andrij Jarmolenko.
     
    63
    Na hre domáceho tímu sa už prejavuje aj drobná frustrácia. Dortmund nemá dobrú formu, no v tesnom súboji o popredné priečky potrebuje so súpermi typu Freiburgu bodovať naplno.
     
    62
    Lukas Kübler poslal dlhým vhadzovaním loptu do domácej šestnástky. V nej sa dokázal presadiť Nils Petersen, ale po jeho prihrávke sa už k strele neodhodlal Lucas Höler ani Robin Koch.
     
    61
    Dortmund často chybuje v rozohrávke. Teraz sa pre zmenu so šťastím odrazila lopta na kopačku Nilsa Petersena, no jeho pohotová strela bola zblokovaná.
     
    60
    Po dlhom čase sa domáci dostali aj do zakončenia. Jadon Sancho peknou kolmicou uvoľnil Šindžiho Kagawu, ale strela japonského futbalistu z vnútra šestnástky smerovala len do bočnej siete.
     
    59
    Bol to zrejme opäť Christian Pulisic, kto sa snažil preniknúť do šestnástky po pravej strane. Christian Günter mu to ale nedovolil a dokonca vybojoval odkop od brány Rafała Gikiewicza.
     
    58
    Domáci fanúšikovia vyjadrujú svoju nespokojnosť piskotom. Dortmund si zatiaľ nevypracoval nejakú stopercentnú šancu. Prakticky aj jeho gól padol po šťastnom odraze lopty k Šindžimu Kagawovi.
     
    57
    Druhé dejstvo zatiaľ nie je príliš zaujímavé. Sledujeme zatiaľ bezzubú snahu domáceho tímu pohnúť ukazovateľom skóre. Tentokrát to hráči v žltom skúšali stredom šestnástky, no tam kraľuje Çağlar Söyüncü.
     
    55
    Mario Götze priťukol loptu Jeremymu Toljanovi. Ten je dnes pri streleckej chuti, no podobne ako v prvom polčase technickou strelou spoza šestnástky netrafil priestor hosťujúcej brány.
     
    54
    Christian Pulisic sa snažil na hranici pokutového územia vymeniť si loptu s Pierrom-Emerickom Aubameyangom. Gabončan sa ale dnes veľmi trápi a s výnimkou jednej nepresnej hlavičky sa k ničomu nedostal.
     
    53
    Dortmund sa nepresnou rozohrávkou dostal do problémov. Tie však rýchlo zažehnal Sokratis Papastathopoulos, ktorý čistým spôsobom odzbrojil od lopty Lucasa Hölera.
     
    52
    Prvýkrát sa výraznejšie do akcie domáceho celku zapojil aj Mario Götze. Nemecký reprezentant centroval z ľavej strany, ale našiel len jedného z obrancov Freiburgu.
     
    51
    Christian Pulisic bol faulovaný na útočnej polovici domáceho tímu. Amir Abraši to ale spravil takticky veľmi šikovne, keď prerušil akciu amerického špilmachera bez kartového trestu.
     
    50
    Hostia sa budú spoliehať najmä na rýchle protiútoky. Lukas Kübler centroval z pravej strany, no jeho prízemný pas našiel len gréckeho obrancu Sokratisa Papastathopoulosa.
     
    49
    Domáci stratili v kombinácii loptu, čo sa okamžite snažil využiť Nils Petersen. Dostal veľmi dobrú prihrávku do behu, no v nájazde na brankára Romana Bürkiho ho čistým spôsobom odzbrojil Ömer Toprak.
     
    48
    Hostia sa prakticky v druhom polčase ešte nedostali k lopte. Takmer stále ju majú na kopačkách zverenci Petra Stögera, no nevedia nájsť recept na prekonanie dvoch či troch červených brániacich formácii.
     
    47
    Freiburg opäť veľmi dobre napáda rozohrávku súpera. Domáci futbalisti sú síce na polovici hostí, ale kombinujú veľmi ďaleko od brány Rafała Gikiewicza.
     
    46
    Domáci tréner Peter Stöger spravil počas prestávky jedno striedanie. Na trávnik prichádza zlatý chlapec nemeckého futbalu Mario Götze, ktorý nahradzuje kartovo potrestaného Gonzala Castra.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hlavný rozhodca Daniel Siebert nepridal k prvému polčasu ani o sekundu navyše. Nebolo treba, keďže hra mala spád a neboli sme svedkami žiadnych dlhších prerušení. Po prvom dejstve je stav vyrovnaný 1:1. Pekným volejom sa zaskvel Šindži Kagawa, ale na jeho presný zásah dokázal reagovať Nils Petersen. Ten využil tragické bránenie trojice hráčov súpera v blízkosti vlastnej brány. Dortmund napokon môže byť za remízu rád, pretože Roman Bürki takmer inkasoval po vlastnej chybe z kopačky Lukasa Küblera. Druhý polčas sa začne približne o 16:32 hod.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Domáci hráči mali výhodu priameho kopu, ktorý svojou aktivitou vybojoval Jeremy Toljan. Štandardnú situáciu z ľavej strany zahral Šindži Kagawa, ale jeho center skončil len v rukaviciach Rafała Gikiewicza.
     
    43
    Pomaly sa blížime k záveru prvého dejstva. Dortmund sa ešte snaží prinavrátiť si svoje jednogólové vedenie, no môže byť rád, že po kikse Romana Bürkiho pred pár minútami neinkasoval.
     
    41
    Christian Pulisic predviedol peknú individuálnu akciu. Namiesto strely volil prihrávku na Jeremyho Toljana, no jeho zakončenie spoza šestnástky nemierilo medzi tri žrde brány súpera.
     
    40
    Hostia chybovali v rozohrávke, keď dobre čítal hru Łukasz Piszczek. Poľský obranca následne chcel kolmicou vysunúť Pierra-Emericka Aubameyanga, no ten je dnes veľmi dobre strážený.
    39. Roman Bürki (DOR)
     
    39
    Obrovské šťastie na strane domácich. Po centri z ľavej strany od Amira Abrašiho a oprel do lopty Lukas Kübler. Jeho volej Roman Bürki neudržal, avšak loptu stihol zachytiť na bránkovej čiare.
     
    38
    Rafał Gikiewicz nepresným odkopom ponúkol loptu pre Christiana Pulisica. Ten strieľanou prihrávkou hľadal Pierra-Emericka Aubameyanga, ale Gabončan sa do zakončenia nedostal.
     
    37
    Freiburg neprehral posledných sedem zápasov v Bundeslige a dobre to s ním zatiaľ vyzerá aj v Signal Iduna Parku. Zaujímavosťou je, že naposledy dokázal na pôde Dortmundu vyhrať ešte v roku 2001.
     
    36
    Domáci futbalisti sa trápia v prechodovej fáze. Svedčí o tom aj fakt, že najviac kontaktov s loptou štatisti zatiaľ narátali Nurimu Şahinovi, ktorý hrá na poste typickej šestky.
     
    35
    Po rohovom kope sa hostia presadiť nedokázali. Celú ich akciu zakončil Christian Günter, ale jeho strela bola veľmi, veľmi nepresná. Roman Bürki tak bude môcť rozohrávať.
     
    34
    Dortmundu sa už neraz stalo, že zbytočne stratil loptu na polovici ihriska. Podobne tomu bolo aj teraz, dostal sa k nej Janik Haberer a napokon vybojoval rohový kop pre hostí.
    32. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    32
    Pierre-Emerick Aubameyang sa dostal do prvého zakončenia. Pekne si nabehol na center Gonzala Castra z pravej strany, ale jeho hlavička skončila nad bránou Poliaka Rafała Gikiewicza.
     
    31
    Jadon Sancho sa presadil na ľavej strane. Do šestnástky poslal nepríjemný center, no keďže loptu nikto nezachytil, nasledovať bude len kop od brány.
     
    30
    Máme za sebou tridsať minút hry. Freiburg bráni veľmi kompaktne a nedovoľuje domácim dostať sa až pred pokutové územie. Fanúšikom v Signal Iduna Parku sa to samozrejme nepáči.
     
    29
    Pierre-Emerick Aubameyang vyhral súboj s obrancom súpera, ale následne cez neho nedokázal odcentrovať. Gabončan sa v poslednom období dostal do nepriazne fanúšikov Dortmundu, ktorí naňho pískajú.
     
    28
    Prvý ofsajd registrujeme aj na domácej strane. V postavení mimo hru sa ocitol Šindži Kagawa, čomu sa z tribúny prizeral aj zranený Marco Reus.
     
    27
    Hra teraz musela byť prerušená, pretože po súboji s Gonzalom Castrom tentokrát zostal sedieť na trávniku Marc-Oliver Kempf. Vyzerá to ale tak, že nebude potrebovať ošetrenie.
     
    26
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po tom čo domáci futbalisti opäť lacno stratili loptu si nedovolene počínal v súboji s Nilsom Petersenom domáci záložník Gonzalo Castro.
     
    24
    Domáci futbalisti zbytočne stratili loptu na polovici ihriska. Rýchly brejk sa snažil založiť Lucas Höler, ale jeho prihrávku dokázal v poslednej chvíli zastaviť vracajúci sa Gonzalo Castro.
     
    23
    Lopta sa teraz poodrážala na hranici pokutového územia hostí. Na strelu si to už chystal strelec prvého gólu Šindži Kagawa, ale šikovne ho o loptu pripravil Çağlar Söyüncü.
     
    22
    Dortmund sa dlho zo svojho vedenia netešil. V ostatných dvanástich zápasoch inkasoval v priemere 1,9 gólu a vyzerá to tak, že túto hranicu možno "pokorí" aj v dnešnom dueli.
    21. Nils Petersen (FRE) - 1:1
     
    21
    Freiburg dal gól! Hostia z ojedinelej útočnej akcie dokázali vyrovnať skóre. Janik Haberer dostal loptu za obrannú líniu súpera, zachytil ju na hracej ploche a spätnou prihrávkou našiel NILSA PETERSENA. Ten sa z tesnej blízkosti presadil v obkľúčení trojice domácich hráčov.
     
    20
    Christian Pulisic to teraz prehnal so svojim dôrazom. Amir Abraši sa ocitol na hracej ploche, a tak hlavný rozhodca prideľuje loptu hráčom v červených dresoch.
     
    19
    Hostia teraz vysoko napádali rozohrávku súpera. Do kombinácie sa musel zapojiť aj švajčiarsky brankár Roman Bürki, ktorému adresoval prihrávku domáci obranca Jeremy Toljan.
    18. Christian Günter (FRE)
     
    18
    Veľmi dobrá práca v podaní obrannej línie Dortmundu. Hráči v žltých dresoch parádne vystúpili, čím vystavili do ofsajdového postavenia Lucasa Hölera. Ten tak nemohol pokračovať v akcii.
     
    17
    Až po sedemnástich minútach hry vidíme snáď prvý nedovolený zákrok na strane domácich. Stalo sa tak ešte na polovici ihriska, keď Nuri Şahin poslal k zemi Lucasa Hölera.
     
    16
    Łukasz Piszczek poslal ďalší center do pokutového územia hostí. Çağlar Söyüncü to ale spravil výborne a hruďou posunul loptu svojmu brankárovi. Rafał Gikiewicz tak bezpečne mohol chytať rukami.
     
    15
    Łukasz Piszczek centroval z pravej strany, no Pierre-Emerick Aubameyang sa k lopte nedostal. Tá sa následne odrazila ku Christianovi Pulisicovi, ktorý získava pre domácich ďalší rohový kop.
    14. Jadon Sancho (DOR)
     
    14
    Jadon Sancho využil trošku statické bránenie jedného z hráčov v červenom drese. Posunul si loptu bližšie k bráne, technicky vystrelil a Rafał Gikiewicz mal čo robiť, aby jeho strelu vyrazil.
     
    13
    Teraz sme videli nepresností na oboch stranách. Okrem toho, pred vlastným pokutovým územím si Çağlar Söyüncü trošku nerozumel s Rafałom Gikiewiczom, ale napokon poslal loptu do bezpečia.
     
    11
    Zrejme takto si domáci futbalisti predstavovali úvod dnešného duelu. Súpera prakticky zatiaľ nepustili k lopte, jasne dominujú a od deviatej minúty zásluhou Šindžiho Kagawu vedú najtesnejším rozdielom.
     
    10
    Po inkasovanom góle sa snažili hostia o odpoveď. V šestnástke súpera sa dostal k lopte Nils Petersen, ale jeho zakončenie, respektívne pokus o center bol zblokovaný. Napokon z toho nie je ani roh.
    9. Šindži Kagawa (DOR) - 1:0
     
    9
    Dortmund dal gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Gonzalo Castro poslal oblúčikom loptu do šestnástky. Strelecký pokus Christiana Pulisica bol síce zblokovaný, no lopta sa následne odrazila na nohu ŠINDŽIHO KAGAWU, ktorý parádnym volejom skóroval.
     
    8
    Gonzalo Castro poslal z pravej strany center do šestnástky súpera, ale nenašiel nikoho v žltom drese. Stále tak platí, že poľský brankár Rafał Gikiewicz ešte zasahovať nemusel.
     
    7
    Dortmund bude mať výhodu priameho kopu. Christian Pulisic si hodil loptu okolo Amira Abrašiho, ktorý ho následne evidentne podržal. Protesty hráča Freiburgu rozhodne nie sú na mieste, bol to jasný faul.
     
    6
    Ömer Toprak sa teraz snažil podporiť ofenzívu svojho mužstva. Dlhý pas smeroval na Pierra-Emericka Aubameyanga, ale ani tentokrát sa gabonský zakončovateľ k strele nedostal.
     
    5
    O prvý nedovolený zákrok dnešného duelu sa postaral Christian Günter. Ten nebezpečne zozadu atakoval Gonzala Castra a rozhodne by si mal dávať na podobné zákroky pozor.
     
    4
    Dortmund má od začiatku zápasu jasnú územnú prevahu. V uplynulej minúte ale kombinoval len v okolí stredového kruhu, teda ďaleko od brány, v ktorej stoji Rafał Gikiewicz.
     
    3
    Domáci sa po rohovom kope presadiť nedokázali. Následne sa snažil rozvinúť rýchly brejk hostí Janik Haberer, ale bol zastavený ešte na vlastnej polovici ihriska.
     
    2
    Christian Pulisic vyhral súboj na pravej strane a dokázal poslať center do nebezpečného priestoru. Napokon sa najlepšie zorientoval Marc-Oliver Kempf, ktorý poslal loptu na rohový kop.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali domáci futbalisti, ktorí sa dnes budú usilovať o svoje prvé víťazstvo v jarnej časti súťaže. Šindži Kagawa chcel šikovným oblúčikom vysunúť Pierra-Emericka Aubameyanga, no lopta končí len v moci brankára hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Toljan – Şahin – Pulisic, G. Castro, Kagawa, Sancho – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Akanji, M. Götze, Isak, Schürrle, Weigl, Jarmolenko.

    SC Freiburg: Gikiewicz – Gulde, Kempf, Kübler – Söyüncü, Koch, Abraši, Günter – Petersen (C), Höler, Haberer.
    Náhradníci: Klandt – Dräger, Kleindienst, Schuster, Stanko Stanko, Terrazzino.

    Rozhodcovia: Daniel Siebert – Lasse Koslowski a Jan Seidel.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Bundesligy. Najvyššia nemecká súťaž dnes pokračuje zápasmi 20. kola. My sa pozrieme do Signal Iduna Parku, kde domáca Borussia Dortmund privíta v dobrej forme hrajúci Freiburg.

    BORUSSIA DORTMUND

    Dortmund s doterajším priebehom sezóny nemôže byť spokojný. V Lige majstrov neprešiel skupinovou fázou a v domácej súťaži mu so ziskom 30 bodov patrí až šiesta priečka. Na jar ešte nevyhral, keď doma remizoval s Wolfsburgom 0:0 a následne uhral nerozhodný výsledok aj na Olympijskom štadióne v Berlíne. Na druhý Leverkusen stráca len bod, no v porovnaní s desiatym Hannoverom ich získal len o tri viac. Situácia v klube nie je ideálna. V súvislosti s Pierrom-Emerickom Aubameyangom sa hovorí o možnom prestupe do Arsenalu, pričom v ostatných dvoch dueloch nebol ani len na lavičke náhradníkov. Nemecký klub to zdôvodnil nedostatočnou koncentráciou na výkony, no dnes by už Gabončan nemal chýbať na hrote útoku. Po desiatich rokoch opúšťa Dortmund Neven Subotić, ktorý vo štvrtok oficiálne prestúpil do francúzskeho Saint-Étienne. Z predošlého tuctu zápasov vyhrali zverenci Petra Stögera len dva a v priemere inkasovali 1,9 gólu na zápas. Proti Freiburgu budú pre zranenia chýbať Erik Durm, Marcel Schmelzer a tiež Maximilian Philipp.

    SC FREIBURG

    Po dvanástich odohraných kolách boli futbalisti Freiburgu na predposlednom mieste so ziskom chudobných ôsmich bodov. Vedenie klubu napriek tomu naďalej dôverovalo práci trénera Christiana Streicha a opäť sa potvrdilo, že trpezlivosť ruže prináša. Freiburg ostatných sedem zápasov neprehral a minulotýždňovou cennou výhrou nad Lipskom sa vyšvihol už na 12. priečku. Na ihriskách súperov sa bielo-čiernym darí podstatne menej ako doma. Ich bilancia je 1-3-5, pričom dokázali vyhrať len na pôde posledného Kolína nad Rýnom. V štyroch stretnutiach ani len neskórovali a v priemere vonku inkasujú takmer tri góly na zápas. Najlepším strelcom tímu je Nils Petersen, ktorý rozvlnil sieť osemkrát. Hostia takisto bojujú s veľkým počtom zranení. Absentovať budú Florian Niederlechner, Florian Kath, Nicolas Hofler či Philipp Lienhart. Zaujímavosťou je, že Freiburg naposledy vyhral v metropole Vestfálska ešte v roku 2001. Odvtedy hral v Dortmunde deväť duelov, pričom ani raz nebodoval.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Kagawa, 90+3. Toljan – 21. Petersen, 68. Petersen

    Karty:   26. G. Castro (DOR)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Toljan – Şahin (78. Isak) – Pulisic (67. Jarmolenko), G. Castro (46. M. Götze), Kagawa, Sancho – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Akanji, M. Götze, Isak, Schürrle, Weigl, Jarmolenko.

    SC Freiburg: Gikiewicz – Gulde, Kempf, Kübler – Söyüncü, Koch, Abraši, Günter – Petersen (C), Höler (81. Kleindienst), Haberer (84. Dräger).
    Náhradníci: Klandt – Dräger, Kleindienst, Schuster, Stanko Stanko, Terrazzino.

    Rozhodca: Daniel Siebert – Lasse Koslowski a Jan Seidel