Bayern – Hoffenheim 5:2 (kon.) | Dortmund – Freiburg 2:2 (kon.) | Lipsko – Hamburger 1:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Augsburg 1:1 (kon.) | Stuttgart – Schalke 0:2 (kon.) | Brémy – Hertha 0:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:2 (1:1)
SC Freiburg
Sobota 27.01.2018, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Jeremy Toljan (DOR) - 2:2
     
    90+3
    Dortmund dal gól! Domácim futbalistom sa predsa len podarilo aspoň vyrovnať skóre zápasu. Andrij Jarmolenko centroval z pravej strany, Manuel Gulde odvrátil loptu na nohu JEREMYHO TOLJANA, ktorý pekným volejom upratal loptu do siete.
     
    84
    Na trávnik sa dostane aj Mohamed Dräger. Ten vystrieda Janika Haberera, ktorý sa najmä v druhom polčase trošku vytratil z diania na ihrisku.
     
    81
    Prvýkrát do diania na trávniku zasahuje aj tréner hostí. Namiesto Lucasa Hölera prichádza vystužiť defenzívne rady Freiburgu striedajúci Tim Kleindienst.
     
    78
    Posledné striedanie na strane Dortmundu. Posilniť ofenzívu prichádza Alexander Isak. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje defenzívnejšie ladený Nuri Şahin.
    74. Łukasz Piszczek (DOR)
     
    74
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Na center z ľavej strany si nabehol Łukasz Piszczek, no mal smolu, že hlavičkoval presne do miesta, kde bol pripravený jeho krajan Rafał Gikiewicz.
    68. Nils Petersen (FRE) - 1:2
     
    68
    Freiburg dal gól! Tak toto je obrovský šok pre domácich hráčov a celý Signal Iduna Park. Nuri Şahin zbytočne stratil loptu v strede ihriska, NILS PETERSEN si všimol, že Roman Bürki je vonku z brány a strelou z veľkej diaľky ho dokázal prelobovať.
     
    67
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Christian Pulisic patril k najlepším hráčom na trávniku, no napriek tomu zápas nedohrá. Na jeho miesto prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    46
    Domáci tréner Peter Stöger spravil počas prestávky jedno striedanie. Na trávnik prichádza zlatý chlapec nemeckého futbalu Mario Götze, ktorý nahradzuje kartovo potrestaného Gonzala Castra.
    39. Roman Bürki (DOR)
     
    39
    Obrovské šťastie na strane domácich. Po centri z ľavej strany od Amira Abrašiho a oprel do lopty Lukas Kübler. Jeho volej Roman Bürki neudržal, avšak loptu stihol zachytiť na bránkovej čiare.
    32. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    32
    Pierre-Emerick Aubameyang sa dostal do prvého zakončenia. Pekne si nabehol na center Gonzala Castra z pravej strany, ale jeho hlavička skončila nad bránou Poliaka Rafała Gikiewicza.
     
    26
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po tom čo domáci futbalisti opäť lacno stratili loptu si nedovolene počínal v súboji s Nilsom Petersenom domáci záložník Gonzalo Castro.
    21. Nils Petersen (FRE) - 1:1
     
    21
    Freiburg dal gól! Hostia z ojedinelej útočnej akcie dokázali vyrovnať skóre. Janik Haberer dostal loptu za obrannú líniu súpera, zachytil ju na hracej ploche a spätnou prihrávkou našiel NILSA PETERSENA. Ten sa z tesnej blízkosti presadil v obkľúčení trojice domácich hráčov.
     
    14
    Jadon Sancho využil trošku statické bránenie jedného z hráčov v červenom drese. Posunul si loptu bližšie k bráne, technicky vystrelil a Rafał Gikiewicz mal čo robiť, aby jeho strelu vyrazil.
    9. Šindži Kagawa (DOR) - 1:0
     
    9
    Dortmund dal gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Gonzalo Castro poslal oblúčikom loptu do šestnástky. Strelecký pokus Christiana Pulisica bol síce zblokovaný, no lopta sa následne odrazila na nohu ŠINDŽIHO KAGAWU, ktorý parádnym volejom skóroval.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Kagawa, 90+3. Toljan – 21. Petersen, 68. Petersen

    Karty:   26. G. Castro (DOR)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Toljan – Şahin (78. Isak) – Pulisic (67. Jarmolenko), G. Castro (46. M. Götze), Kagawa, Sancho – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Akanji, M. Götze, Isak, Schürrle, Weigl, Jarmolenko.

    SC Freiburg: Gikiewicz – Gulde, Kempf, Kübler – Söyüncü, Koch, Abraši, Günter – Petersen (C), Höler (81. Kleindienst), Haberer (84. Dräger).
    Náhradníci: Klandt – Dräger, Kleindienst, Schuster, Stanko Stanko, Terrazzino.

    Rozhodca: Daniel Siebert – Lasse Koslowski a Jan Seidel