Bayern – Hoffenheim 5:2 (kon.) | Dortmund – Freiburg 2:2 (kon.) | Lipsko – Hamburger 1:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Augsburg 1:1 (kon.) | Stuttgart – Schalke 0:2 (kon.) | Brémy – Hertha 0:0 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:2 (0:2)
FC Schalke 04
Sobota 27.01.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Nemecká Bundesliga pokračuje po včerajšej predohrávke ďalšími zápasmi svojho 20. kola. Spoločne sa zameriame na duel v Stuttgarte, kde domáci VfB privíta Schalke 04. Stretnutie sa začína o 15:30.

    VfB STUTTGART

    Stuttgart nezažíva úplne vydarený návrat medzi nemeckú klubovú elitu. V 19 kolách nazbieral len 20 bodov a na 14. priečke ho od pásma zostupu delia len štyri body. Obrovské problémy majú zverenci mladého trénera Hannesa Wolfa najmä v ofenzíve, veď doteraz nastrieľali len 16 gólov. A to ešte dvojica Chadrac Akolo-Daniel Ginczek ich dala dohromady sedem, čo je takmer polovica. Aj preto prišiel už v prvých dňoch januárového prestupového obdobia do tímu skúsený zakončovateľ Mario Gomez. Na druhej strane, defenzíva VfB patrí k tým lepším spomedzi bundesligových celkov, veď v priemere inkasuje len 1,2 gólu na zápas. V zápasoch Stuttgartu tak v tejto sezóne príliš veľa gólov nepadá. To však neplatilo minulý víkend, keď Švábi podľahli Mainzu po napínavej prestrelke tesne 2:3. Zaujímavosťou je, že až 19 z doteraz získaných 20 bodov nazbieral Stuttgart v domácom prostredí. Okrem toho tu inkasoval zatiaľ len päť gólov. V MercedesBenz Arene sa vytrápili aj veľkí favoriti. Bayern Mníchov tu zvíťazil len najtesnejším rozdielom a Borussia Dortmund odtiaľto dokonca odišla bez bodu. V dnešnom náročnom súboji so Schalke svojmu tímu nepomôže zranená dvojica Carlos Mane a Matthias Zimmermann. No a otázny je štart aj v prípade opory zadných radov Holgera Badstubera.

    SCHALKE 04

    Schalke predvádzalo fantastické výkony v priebehu celej jesennej časti tejto sezóny Bundesligy. Do tej jarnej však nevstúpilo úplne ideálne a po včerajšom víťazstve Eintrachtu Frankfurt nad Borussiou Mönchengladbach sa prepadlo na 4. priečku so ziskom 31 bodov. Na jar zverenci trénera Domenica Tedesca z dvoch zápasov získali len jediný bod, keď po prehre s Lipskom minulý týždeň len remizovali s Hannoverom. Stuttgart by však pre tím z Gelsenkirchenu mal byť papierovo zatiaľ najjednoduchším súperom. Ofenzíva Schalke funguje na veľmi slušnej úrovni, veď v priemere strieľa 1,57 gólu na zápas. Najlepším strelcom je Rakušan Guido Burgstaller so siedmimi presnými zásahmi. Jedným z ťahúňov je aj mladý nemecký reprezentant Leon Goretzka, ktorý pred pár dňami spečatil svoj letný odchod do Bayernu Mníchov. Naopak, 25 inkasovaných gólov brzdí Schalke na ceste za vyšším bodovým ziskom. Veď ktovie, kde by mužstvo trénera Tedesca bolo, nebyť až siedmich nerozhodných výsledkov. Na ihriskách súperov majú Baníci vzácne vyrovnanú bilanciu, keď z deviatich duelov uhrali tri víťazstvá, tri remízy a rovnako tak aj tri prehry. Tréner Domenico Tedesco nebude môcť v dnešnom stretnutí počítať s talentovaným americkým stredopoliarom Westonom McKenniem. Navyše, o štarte dvojice Pablo Insúa Sascha Riether sa rozhodne až tesne pred začiatkom duelu.
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Baumgartl, Kamiński, Emiliano Insúa – Burnic, Gentner – Bruun Larsen, Akolo, Özcan – Mario Gómez.
    Náhradníci: Meyer – Aogo, Ascacibar, Donis, Thommy, Beck, Ginczek.

    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Goretzka, Meyer, Harit, Oczipka – Di Santo, Konopljanka.
    Náhradníci: Nübel – Bentaleb, Stambouli, Burgstaller, Pjaca, Schöpf, Embolo.

    Rozhodca: Felix Zwayer.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo rozohrávkou hosťujúceho tímu, úvodný útok však po pravej strane ťahal domáci Stuttgart. Oba celky však začali pomerne rozhárane. Úvodnú minútu uzavrel ofsajd Franca Di Santa.
     
    2
    Benjamin Pavard zaváhal v jednoduchej rozohrávke z vlastnej šestnstáky, najskôr z toho bolo len autové vhadzovanie, následne však opäť cez Pavarda vybojoval Bastian Oczipka úvodný rohový kop zápasu.
     
    3
    Prvá štandardná situácia z ľavej strany sa napokon pre Schalke končí nepresnou hlavičkou skúseného stopéra Nalda. Odkopávať od vlastnej brány tak bude Ron-Robert Zieler.
     
    4
    Po sérii tvrdých súbojov v strede poľa sa napokon rozhodol hlavný rozhodca Felix Zwayer posúdiť ako nedovolený zákrok Christiana Genetnera na Leona Goretzku.
     
    5
    Schalke kombinovalo postupne zľava doprava, prihrávku do strany na Daniela Caligiuriho vystihol rýchlonohý Emiliano Insúa, jeho center však nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov.
     
    6
    Hráči Stuttgartu zvýšili aktivitu v osobných súbojoch, zatiaľ však u domácich viazne najmä kombinácia, ktorá ich oberá o možnosť dostať sa do tesnej blízkosti brány Ralfa Fährmanna.
     
    7
    O rýchly protiútok sa teraz pokúsili hráči Schalke, ten však stroskotal v pokutovom území potom, čo Leon Goretzka našiel namiesto hlavy Franca Di Santa len Marcina Kamińskiho.
     
    8
    Zatiaľ sledujeme nie príliš záživný futbal z oboch strán. O niečo viac z hry mali hráči Schalke, no do týchto chvíľ sme na ani jednej strane nevideli nejakú nebezpečnejšiu akciu.
     
    9
    Pokračuje nie príliš záživný úvod tohto stretnutia, keď sme v posledných sekunádch videli hneď niekoľko nevydarených pokusov o založenie útoku tak na jednej, ako aj druhej strane.
     
    10
    Daniel Caligiuri posunul loptu na stred ihriska Bastianovi Oczipkovi, jeho center sa točil smerom od brány, napriek tomu pristál až za bránkovou čiarou bez povšimnutia niektorého z hráčov.
     
    11
    Tentokrát sa o postupnú kombináciu pokúšajú domáci futbalisti, Benjamin Pavard však nakopol na hranici poliacej čiary loptu len do Franca Di Santa a pokračovať tak musí autovým vhadzovaním.
     
    12
    Bastian Oczipka síce spravil chybu v rozohrávke, pomohli mu však Matija Nastasić s Maxom Meyerom, ktorí okamžite otočili hru smerom na Jevhena Konopljanku.
     
    13
    Amine Harit predvádzal dobrú kontrolu loptu v blízkosti pokutového územia, snažil sa presadiť proti dvojici súperov, až si napokon vypýtal faul od Dženisa Burnića a získal tak zaujímavú štandardnú situáciu pre Schalke.
     
    14
    Schalke 04 dalo gól! Nič lepšie sa po pomalšom rozbehu tohto zápasu pre jeho Ďalší priebeh nemohol stať. Hostia zvládli túto štandardnú situáciu fantasticky, keď center Daniela Caligiuriho pristál presne na hlave obrancu NALDA, a ten otvára skóre stretnutia!
    Naldo (SCH) - 0:1
     
    15
    Schalke sa tak dočkalo mimoriadne dôležitého otváracieho gólu zápasu hneď z prvej vážnejšej príležitosti a ako favorit tohto stretnutia môže hrať v nasledujúcich minútach vo väčšej psychickej pohode. Rad je na domácich futbalistoch.
     
    16
    Leon Goretzka sa snažil na stredovom kruhu založiť ďalšiu rýchlu akciu Schalke, napokon však z toho nič nebolo, keďže sa taktického faulu dopustil Christian Gentner.
     
    18
    Pokutový kop pre Schalke! Jacob Bruun Larsen išiel do súboja s Francom Di Santom v šestnástke nie príliš šetrne, až napokon útočníka Schalke stiahol na hranici pokutového územia k zemi. Felix Zwayer neváhal a ukázal na biely bod!
    18. Dzenis Burnic (STU)
     
    19
    Schalke 04 dalo gól! Loptu si na biely bod postavil AMINE HARIT, poslal brankára Zielerea do opačnej strany a už po úvodných necelých dvadsiatich minútach tak navyšuje vedenie hostí na 2:0!
    19. Amine Harit (SCH) - 0:2
     
    20
    Tak takto si domáci celok vstup do zápasu rozhodne nepredstavoval. Po pomerne vyrovnaných úvodných minútach prišli dva nedovolené zákroky, ktoré dokázal súper z Gelsenkirchenu potrestať dvoma presnými zásahmi.
     
    22
    Hráči Stuttgartu idú do každého súboja bez rešpektu a často sa tak dopúšťajú nedovolených zákrokov. Aj tentokrát sa obeťou jedného z nich stal v blízkosti poliaceho kruhu Leon Goretzka.
     
    24
    Felix Zwayer zatiaľ zvláda pomerne náročný úvod stretnutia plný tvrdých súbojov v strede poľa s veľkým prehľadom, keď krátko po uplynutí prvej polovice prvého polčasu vyťahuje aj prvú žltú kartu, ktorú vidí domáci Chadrac Akolo.
     
    25
    Mario Gomez sa chcel obtočiť okolo Matiju Nastasića vo vzdialenosti asi 30 metrov od brány, svojmu spoluhráčovi z defenzívy však veľmi dobre pomohol Naldo, ktorý kanoniera Stuttgartu od lopty bez problémov odzbrojil.
     
    26
    Daniel Caligiuri chcel kolmou prihrávkou za obranu vyslať do šance Franca Di Santa, ten sa však rozbehol možno o sekundu skôr, ako by bolo treba a vystavil sa tak do ofsajdovej pozície.
     
    27
    Futbalisti Schalke sa už absolútne nemajú kam ponáhľať, keď krátko pred uplynutím prvej polovice zápasu majú komfortný dvojgólový náskok. V týchto chvíľach sa tak stiahli do defenzívy a vyčkávajú, čo vymyslí súper.
     
    28
    V hre Stuttgartu však zatiaľ absolútne chýba nejaká tímovosť, či ponuka do kombinácie, a tak sa akcie domáceho tímu končia často už v záložnej formácii hostí.
     
    29
    Berkay Özcan zvádzal náročný súboj v strede poľa s Danielom Caligiurim, ktorého dokázal napokon preľstiť a Stuttgart tak pokračuje v akcii smerom na doposiaľ nezamestnaného Ralfa Fährmanna.
     
    30
    Aktivita Švábov sa však skončila pred pokutovým územím, kde najskôr Mario Gomez nedovolene atakoval Maxa Meyera a následne sa k zemi po súboji s Christianom Gentnerom porúčal aj Leon Goretzka.
     
    31
    Leon Goretzka tentokrát zrýchlil po pravej strane smerom do pokutového územia, kde mu v zakončení z pomerne náročného uhla zabránil en obetavý zákrok Marcina Kamińskiho. Schalke však bude zahrávať rohový kop.
     
    32
    Po štandardnej situáciiá z pravej strany sa do zakončenia napokon pretlačil Jevhen Konopljanka, ktorý však trafil len jedného z pred sebou stojacich súperov a domáci si tak poriadne vydýchli.
     
    33
    Daniel Caligiuri sa znova prebíjal po pravej strane, tam však svoju robotu veľmi dobre zvládol Emiliano Insúa, ktorý ho dokázal od lopty odstaviť.
     
    34
    Keď to nejde, tak to nejde. Hráčom Stuttgartu sa dnes zatiaľ absolútne nedarí kombinovať na polovici súpera, záložná formácia Schalke svoju úlohu do týchto chvíľ zvláda bravúrne. Z protiakcie dokázal Daniel Caligiuri vybojovať ďalší rohový kop pre hosťujúci tím.
     
    35
    Opakuje sa situácia spred pár minút, keď Jevhen Konopljanka svoj volej poslal len do jedného zo súperov stojacich pred ním.
     
    37
    Blíži sa nám koniec prvého polčasu, ktorý zatiaľ jednoznačne lepšie vychádza futbalistom z Gelsenkirchenu. Od ich druhého gólu však tempo hry výrazne upadlo. Teda nie, žeby bolo aj dovtedy nejaké príliš vysoké...
     
    38
    Znova vynikajúca robota zo strany stredopoliarov hostí, ktorí donútili svojou aktívnou hrou bez lopty vrátiť loptu až ku brankárovi domácich Ronovi-Robertovi Zielerovi.
     
    39
    Na útočný výlet sa vydal Timo Baumgartl, ktorý však poslal veľmi nepresnú loptu na hlavu Maria Gomeza, a ten sa tak ani tentokrát do zakončenia nedostane.
     
    40
    Matija Nastasić tak trochu zbytočne poslal k zemi jedného zo súperových hráčov, a tak sa nemôže čudovať, že aj jemu ukazuje Felix Zwayer žltú kartu.
     
    41
    Stuttgart sa v závere prvého polčasu ešte nadychuje k nejakému náporu, keď si dokonca vybojoval rohový kop Berkay Özcan však poslal loptu z pravej strany len do náruče Ralfa Fährmanna.
     
    42
    Jevhen Konopljanka sa prebíjal po ľavej strane a pokúsil sa vypýtať si nedovolený zákrok od Jacoba Bruuna Larsena, hlavný rozhodca mu na to však tentokrát neskočil.
     
    43
    Domácim dnes nie a nie vyjsť nejaká súvislejšia kombinácia. Teentokrát to nevyšlo Emilianovi Insúovi s Berkayom Özcanom, vhadzovať tak môžu futbalisti Schalke.
     
    44
    Prvý polčas sa v podstate už len dohráva, čakáme na údaj o nadstavenom čase. Dá sa očakávať, že minimálne jednu minútu Felix Zwayer k pôvodným 45 pridá.
     
    45
    Je to tak, ako som predpokladal, v prvom polčase sa bude hrať ešte jedna minúta naviac.
     
    45+1
    Domáci sa však už po zbabranom prvom polčase evidentne tešia do kabíny, kde snáď nebudú počuť hlasný piskot fanúšikov z pomerne slušne zaplnených tribún Mercedes-Benz Areny.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi VfB Stuttgart a Schalke 04 nepriniesol žiadny strhujúci futbal, napriek tomu sme videli dva góly. Oba padli do brány domáceho gólmana Rona-Roberta Zielera. Najskôr sa po skvelo zvládnutej štandardnej situácii presnou hlavičkou presadil Naldo a následne z pokutového kopu zvýšil náskok Schalke Amine Harit. Domáci celok toho dnes zatiaľ veľ nepredviedol, a tak ak chce dnes získať aspoň jeden bod, v druhom polčase bude musieť výrazne pridať. Zato hostia, ako favorit tohto stretnutia pevným krokom a bez nejakých väčších problémov kráčajú za ziskom troch bodov. Tak sa nechajme prekvapiť, čo nám mužstvá predvedú v druhom polčase.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Tak ako sa dalo očakávať, domáci kouč Hannes Wolf reaguje na nepriaznivý výovj zápasu dvojnásobným striedaním počas prestávky. Z ihriska odišla dvojica Berkay Özcan a Jacob Bruun Larsen, na ich miesto prišli Daniel Ginczek a Anastasios Donis.
     
    47
    Stuttgart začal druhý polčas aktívnejšie a dostal sa aj do prvej zaujímavejšej pozície v druheh polovici stretnutia, keď však nepresne zakončoval stopér Marcin Kamiński.
     
    48
    Schalke pokračuje v nevýraznom výkone z konca prvého polčasu, čo však hosťom zatiaľ stačí, keďže stále narábajú s dvojgólovým náskokom, ktorý si vybojovali už v prvej dvadsaťminútovke.
     
    49
    Domáci síce držia loptu vo svojej moci, zatiaľ však naďalej hľadajú recept, ako sa dostať do nejakej nebezpečnej príležitosti pred Ralfom Fährmannom a prekabátiť tak defenzívu súpera.
     
    50
    Schalke po prvý raz po návrate zo šatní podržalo loptu na polovici domácich, tam si však Leon Goretzka nerozumel s Jevhenom Konopljankom, a tak útočia zase hráči Stuttgartu.
     
    51
    Domáci rýchlo presunuli hru na opačnú stranu, kde to z pomerne úctyhodnej vzdialenosti vyskúšal striedajúci Anastasios Donis, jeho projektil však mieril nad bránu Ralfa Fährmanna.
     
    52
    Bastian Oczipka kombinoval na ľavom krídle s Leonom Goretzkom, ktorého však jeden z asistentov rozhodcu nachytal v nedovolenom postavení za obranou Stuttgartu.
     
    53
    Tak predsa len vidíme v úvode druhého polčasu o niečo svižnejší futbal, ako tomu bolo v prvých 45 minútach. Stutgart znova útočil po ľavej strane, center Chadraca Akola však pristál len za bránou Ralfa Fährmanna.
     
    54
    Hostia z Gelsenkirchenu sa nemajú kam ponáhľať, a tak nechávajú hrať stále viac bezradných hráčov Stuttgartu, ktorí bez nápadu kombinujú na súperovej polovici.
     
    56
    Pre trénera Schalke Domenica Tedesca nemá za aktuálneho vývoja zápasu zmysel nechávať na ihrisku Leona Goretzku, a tak svoju najväčšiu hviezdu sťahuje z ihriska a na jeho miesto posiela Benjamina Stambouliho.
     
    57
    Anastasios Donis sa snaží prebudiť spiacu ofenzívu domáceho tímu a v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd poslal smerom na Ralfa Fährmanna druhý strelecký pokus. Podobne ako ten z 51. minúty však končí aj tento vysoko nad bránou hostí.
     
    58
    Hráči Stuttgartu sa predsa len prebúdzajú k väčšej aktivite, domáci celok je za ňu odmenený rohovým kopom.
     
    59
    V pokutovom území Schalke však pomohol defenzíve Daniel Caligiuri, ktorý odhlavičkoval loptu na ďalší roh v prospech Stuttgartu.
     
    60
    Napriek náznakom zvýšenej aktivity zo strany domácich, ich výkon je naďalej až príliš nevýrazný. Aj túto štandardnú situáciu vyriešila defenzíva Schalke bez najmenších problémov, keď si po center od ľavej rohovej zastávky vyskočil Ralf Fährmann.
     
    61
    Futbalisti Schalke, naopak, zvlúdajú tento duel mimoriadne kvalitne po taktickej stránke. Potom, čo sa niekoľko minút bez väčších komplikácií bránili, teraz vyrazili do útoku a po pomerne pohodlnej kombinácii na polovici súpera sa k centru dostal Jevhen Konopljanka. Lopta končí v náruči Rona-Roberta Zielera.
     
    62
    Druhý polčas má o niečo rýchlejší spád ako ten prvý. Ani sme sa nenazdali a už sme v poslednej polhodine riadnej hracej doby. Stuttgart síce zlepšil svoj výkon, naďalej však čakáme na nejakú väčšiu príležitosť na strane domáceho tímu.
     
    63
    To hostia hrajú vo veľkej pohode a teraz im nechýbalo veľa, aby sa dostali do príležitosti na strelenie tretieho gólu. V poslednej možnej chvíli však prihrávku Benjamina Stambouliho na Amineho Harita do voľného priestoru v pokutovom území zastavil dobrým obranným zákrokom Emiliano Insúa.
     
    65
    Domenico Tedesco robí druú zmenu vo svojej základnej zostave. Franco Di Santo má pre dnešok odpracované a o navýšenie náskoku hosťujúceho tímu sa pokúsi najlepší strelec Schalke v tejto sezóne Guido Burgstaller.
     
    66
    Momentálne sa na ihrisku nič zaujímavé nedeje, naopak, podľa záberov kamier vidíme, že nejaká zmena sa chystá aj v zostave domáceho Stuttgartu.
     
    67
    Je tomu tak. Na ihrisku už v posledných niečo viac ako 20 minútach neuvidíme Chadraca Akola, na ktorého pozíciu naskakuje v tejto chvíli Santiago Ascacibar.
     
    68
    Bastian Oczipka sa prebíjal po ľavej strane, kde bol síce v pomerne náročnej siutácii chrbtom k bráne, no napokon z nej vyšiel veľmi dobre, keď vybojoval pre svoj tím štandardnú situáciu po nedovolenom zákroku Benjamina Pavarda.
     
    69
    Následný Oczipkov center však nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov, keď loptu do bezpečia odvrátil Timo Baumgartl.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Ron-Robert Zieler (VfB Stuttgart).
     
    71
    Tak a sme v posledných dvadsiatich minútach tohto zápasu, ktorý zatiaľ zaostáva za očakávaniami. Jeho priebeh absolútne vyhovuje hosťom z Gelsenkirchenu, pre nezaujatého diváka však príliš veľa futbalovej krásy neponúka.
     
    72
    Stredová formácia hostí pokračuje vo vynikajúcom pohybe bez lopty a hráči Stuttgartu si s touto situáciou napriek dlhému držaniu lopty absolútne nevedia poradiť. Hostia si v súbojoch o loptu dokážu v prípade potreby pomôcť aj zdvojením súpera.
     
    73
    Navyše, teraz zostal na polovici Schalke ležať jeden z hosťujúcich hráčov. Priznám sa, nevidel som, čo sa tam stalo. Pokračujeme ďalej, hrať budú zverenci trénera Tedesca.
     
    74
    Tak tie dva strelené góly Schalke z úvodných 20 minút mali tomuto duelu pomôcť, no treba povedať, že mu skôr uškodili. Favorit zápasu odvtedy hru kontroluje pozornou hrou v defenzíve.
     
    75
    Tradičný obrázok z priebehu druhého polčasu už začína byť naozaj nudný. Stuttgart drží loptu, jeho hráčom bez lopty však chýba akýkoľvek pohyb, ktorým by prekvapili sformovanú defenzívu hostí.
     
    76
    Tak predsa sa to domácim takmer podarilo. Do týchto chvíľ absolútne neviditeľný Mario Gomez dostal konečne presný center do pokutového územia, pokúsil sa obtočiť okolo Nalda, no jeho strelecký pokus kryje Ralf Fährmann.
     
    78
    Dženis Burnić je ďalším futbalistom domáceho celku, ktorý si svojich individuálnych štatistík pripíše absolútne nepresný strelecký pokus z veľkej vzdialenosti. Toto už v prípade hráčov Stuttgartu začína pripomínať zúfalstvo.
     
    79
    Christian Gentner sa pokúsil nájsť centrom z ľavej strany niektorého zo svojich spoluhráčov, lopta však napokon pristála len u brankára Ralfa Fährmanna.
     
    80
    Jevhen Konopljanka dnes nebol na ihrisku taký viditeľný. Pre dnešok však už má hotovo a môže si ísť oddýchnuť na striedačku. Na jeho miesto totiž vybieha na posledných desať minút Alessandro Schöpf.
     
    80
    Vo veľkej príležitosti sa teraz pred brankárom Ronom-Robertom Zielerom ocitol Guido Burgstaller, domáci gólman však nadvakrát proti kanonierovi Schalke dokázal zasiahnuť!
     
    81
    Po rohovom kope zakončoval aj Naldo, ten však tentokrát bránu domáceho celku netrafil, a tak bude Ron-Robert Zieler odkopávať od vlastnej brány.
     
    82
    No tak v závere zápasu by sme skôr čakali ešte zvýšenú aktivitu zo strany hráčov Stuttgartu, tí však, zdá sa, už rezignovali na zisk akéhokoľvek bodu z tohto zápasu. Naopak, hostia mali k dispozícii ďalší rohový kop. Ten im však nevyšiel úplne podľa predstáv.
     
    84
    Tak žeby sme sa predsa dočkali záverečného náporu domácich? Ron-Robert Zieler sa totiž presunul až ku stredovému kruhu, odkiaľ chce svojim spoluhráčom pomôcť s rozohrávkou.
     
    86
    Minúty ale pre Stuttgart plynú veľmi rýchlo a domáci tím stále nie a nie nájsť nejaký recept na prekonanie pozornej defenzívy Schalke.
     
    87
    Amine Harit krásnou prihrávkou našiel v dobrej pozícii v pokutovom území Guida Burgstallera, jeho strelu ľavačkou však na rohový kop zblokoval Timo Baumgartl.
     
    88
    Hostia ale z tejto štandardnej situácie nič nebezpečné nevymysleli. Mrzieť ich to však rozhodne nemusí, keďže skóre aj čas hrajú s nimi.
     
    89
    Dženis Burnić centroval z ľavej strany, v pokutovom území sa k hlavičke dostal Anastasios Donis, no ani tentokrát nedonútil Ralfa Fährmanna k zákroku, keďže loptu poslal mimo jeho brány.
     
    90
    Felix Zwayer sa rozhodol, že k 90 minútam v tomto zápase pridá ešte ďalšie tri.
     
    90+1
    Hostia sa už absolútne nikam neponáhľajú, Ralf Fährmann odkopáva bez nejakej väčšej snahy od vlastnej brány a šetrísekundy v prospech svojho tímu.
     
    90+2
    Schalke drží loptu a postupnou kombináciou sa napriek snahe napádajúcich hráčov Stuttgartu posúva stále ďalej od vlastnej brány.
     
    90+3
    Daniel Caligiuri v spolupráci s Aminem Haritom mimoriadne skúsene držia loptu na pravej strane polovice domáceho tímu a vyzerá to tak, že práve tu sa dnešný zápas dohrá.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi VfB Stuttgart a Schalke 04 bol veľkým sklamaním nielen pre domáci celok, ale aj pre nezaujatého fanúšika, keď ponúkol len mimoriadne nezáživný futbal. O výsledku sa rozhodlo v závere prvej dvadsaťminútovky, keď sa v priebehu piatich minút presadil najskôr presnou hlavičkou Naldo a následne z pokutového kopu aj Amine Harit. Schalke sa tak aj vďaka týmto trom bodom vracia na druhé miesto tabuľky o bod pred tretí Eintracht Frankfurt. To je na dnes už odo mňa všetko, prajem vám pekný zvyšok víkendu! (17:26:58)

    Jakub Kocourek

    Góly: 14. Naldo, 19. Harit (pen.)

    Karty:   24. Akolo (STU), 70. Zieler (STU) – 40. Nastasić (SCH)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:11.
    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Baumgartl, Kamiński, Emiliano Insúa – Burnic, Gentner – Bruun Larsen (46. Donis), Akolo (67. Ascacibar), Özcan (46. Ginczek) – Mario Gómez.
    Náhradníci: Meyer – Aogo, Ascacibar, Donis, Thommy, Beck, Ginczek.

    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Goretzka (56. Stambouli), Meyer, Harit, Oczipka – Di Santo (65. Burgstaller), Konopljanka (80. Schöpf).
    Náhradníci: Nübel – Bentaleb, Stambouli, Burgstaller, Pjaca, Schöpf, Embolo.

    Rozhodca: Felix Zwayer