Salzburg – Mattersburg 2:0 (kon.) | St. Pölten – Austria 1:0 (kon.) | Linz – Wolfsberger 2:0 (kon.)
Rapid Viedeň – Rheindorf Altach 1:2 (kon.)
koniec
LASK Linz
2:0 (0:0)
RZ Pellets Wolfsberger AC
cz Streda 29.11.2017, 18:30 • TGW Arena, Linz • Rakúska Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Linz po dvou porážkách v řadě dokázal zvítězit před svými fanoušky nad Wolfsbergerem, proti kterému kopal dvě penalty. První po čtvrthodině hry neproměnil Peter Michorl, kterého vychytal Alexander Kofler. I ve druhém případě hostující brankář vystihl směr střely, penaltu Maximiliana Ullmanna ale zneškodnit nedokázal. Vítězství domácího mužstva pečetil ještě v nastaveném čase João Victor Santos Sa, který skóroval během svého debutu. Konečný výsledek utkání v TWG Areně. Linz 2 Wolfsberger 0. (20:26:25)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. João Victor SANTOS SA - 2:0
     
    90+3
    Tým Linz právě vstřelil branku! Linz odvrátil centr z rohového kopu a po levém křídle vyrazil do rychlého protiútoku, po kterém přišla dlouhá kolmá přihrávka za obranu a JOÃO VICTOR SANTOS SA po zemi táhlou střelou zpoza šestnáctky zamířil do prázdné brány! Alexander Kofler pelášil směrem vzad, co to šlo, vrátit se včas ale nedokázal. Linz vede v závěru 2:0.
     
    90+2
    Linz se dostal v blízkosti šestnáctky k odraženému míči a přízemní střela ze střední vzdálenosti mířila doprostřed brány, což vybíhajícímu Alexanderovi Koflerovi usnadnilo práci a míč vyrazil! Poté přišla dorážka, která minula pravou tyč. V hledišti to jen zahučelo.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Wolfsberger sice v závěr utkání pokutového území Linzu, jenže se marně snaží dostat do příležitosti.
     
    89
    Linz před dnešním zápasem prohrál dva zápasy v řadě, nyní ale míří za důležitým ziskem tří bodů.
     
    88
    Emanuel Pogatetz má obvaz kolem hlavy a za potlesku fanoušků odchází do útrob stadionu.
     
    87
    Emanuel Pogatetz má zdravotní potíže, které mu nedovolí pokračovat v zápase, a místo něj vyběhl na trávník krátce před koncem Felix Luckeneder.
     
    86
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Emanuel Pogatetz, přichází Felix Luckeneder.
     
    85
    Fanoušci Linzu si závěrečné minuty v hledišti užívají a ještě, aby ne, když jejich tým vede 1:0. Zajímavostí utkání je, že se v něm kopaly dvě penalty. Z nichž první proměněna v prvním poločase nebyla, zatímco druhá po přestávce už ano.
     
    84
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Christoph Rabitsch, přichází Mario Leitgeb.
     
    84
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Thomas Goiginger, přichází Rajko Rep.
     
    79
    Florian Flecker se snažil prosadit podél pravé postranní čáry a ostře poté dojel jednoho z protihráčů.
     
    78
    Wolfsberger i Linz se marně snaží během posledních minut dostat do šestnáctky a hra je navíc kouskována.
     
    77
    Linz se vydal v rychlém sledu dvakrát do bleskového protiútoku, v obou případech ale neuspěl.
     
    76
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Mihret Topcagic, přichází Ismael Ouedraogo.
     
    76
    Wolfsberger se patnáct minut před koncem dostal ke střele zpoza šestnáctky, následná rána ale byla nepřesná a zamířila vedle pravé tyče brány.
     
    73
    Měli jsme obrovské technické problémy, kvůli nimž jsme Vám nebyli schopni přinášet zápas minutu po minutě od zhruba 60. minuty, nyní už by ale mělo být vše v pořádku. Za vzniklé potíží se omlouváme.
     
    72
    Linz mohl skórovat hned vzápětí znovu, jenže přízemní centr z pravé strany hřiště nedokázal na vzdálenější levé tyči jeden z domácích hráčů dopravit do sítě! Linz vede stále o jeden gól.
    70. Maximilian ULLMANN - 1:0
     
    70
    Tým Linz právě vstřelil branku! MAXIMILIAN ULLMANN se rozeběhl a ze značky pokutového kopu přízemní střelou zamířil těsně nad zemí k pravé tyči! Alexander Kofler sice vystihl směr střely, na míč ale dosáhnout nedokázal 1:0!
    69. Střídající Boris Hüttenbrenner po skluzu zavinil penaltu!
     
    69
    Reinhold Ranftl vlétl po pravé straně do šestnáctky a Boris Hüttenbrenner ho ostrým skluzem sestřelil! Linz bude zahrávat druhý pokutový kop! První neproměnil Peter Michorl.
     
    64
    Mihret Topcagic šel do souboje v tváří v tvář s jedním z protihráčů hodně ostře a nepříjemně mu došlápl levou nohu. Rozhodčí neváhal a udělil mu žlutou kartu.
     
    63
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Bruno, přichází João Victor Santos Sa.
     
    63
    João Victor Santos Sa dostal žlutou kartu, ještě než vyběhl na trávník. Hodně zvláštní situace.
     
    60
    Rohový kop Wolfsbergeru nic nepřinesl, stejně jako následný centr po neúspěšném útoku Lizu z pravé strany.
    59. Bernd Gschweidl pořádně protáhl brankáře Pavaa Pervana
     
    59
    Daniel Offenbacher vyhrál klíčový hlavičkový souboj a prodloužil míč za sebe. Bernd Gschweidl si míč zpracoval a na pravé straně šestnáctky napřáhl pod tlakem z úhlu k nádherné střele, která mířila do bližšího pravého horního rohu brány, Pavao Pervan ale předvedl skvělý reflexivní zákrok a míč vyrazil na rohový kop!
     
    58
    Každé rozhodnutí rozhodčího nyní nesou domácí fotbalisté a publikum hodně nelibě. Už na něm ale nic nezmění.
    56. Reinhold Ranftl se pokusil nasimulovat penaltu a pykal!
     
    56
    Reinhold Ranftl se mezi dvěma protihráči krásně prodral do šestnáctky na pravém křídle a ocitl se v souboji s Danielem Offenbacherem, který se opřel pravou rukou o jeho levé předloktí. Jakmile domácí hráč ucítil kontakt, spadl na trávník a viděl žlutou kartu za simulování.
     
    54
    Peter Michorl na levé straně rozehrál rohový kop a na přední tyč poslal pěkný centr. Chyběli tam ovšem jeho spoluhráči a míč byl odhlavičkován do bezpečí.
     
    53
    Mërgim Berisha se po přízemním centru z levé strany už chystal na přední tyči zakončovat, jeden z protihráčů ale dokázal míč před ním odkopnout do zámezí.
     
    51
    Před pokutovým územím došlo k několika odrazům míče a Bernd Gschweidl chtěl míč dlouhým nákopem bez přípravy poslat do šestnáctky, jenže se mu to vůbec nepovedlo a fotbalisté Linzu mohli vhazovat.
     
    50
    Potřetí v zápase musel vyběhnout až za hranici vlastního pokutového území a do třetice byl Alexander Kofler úspěšný. Mërgimovi Berishovi chyběl krok k tomu, aby si míč kolem něj píchl do běhu.
     
    49
    A opět Mihret Topcagic, který se mezi dvěma protihráči protáhl do šestnáctky, kde po souboji s Gernotem Traunerem upadl, penalta se ovšem nepískala.
     
    48
    Wolfsberger poprvé po přestávce vyrazil směrem vpřed a hned z toho byla šance. Mihret Topcagic se dostal na pravé straně šestnáctky ke střele, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    46
    Linz rozehrál druhý poločas a ihned se vrhl směrem vpřed, jenže kolmá přihrávka byla příliš prudká a Boris Hüttenbrenner nabádal své spoluhráče, aby se vysunuli.
     
    46
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Michael Sollbauer, přichází Boris Hüttenbrenner.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:30.
     
    Linz od úvodu dominoval a po čtvrthodině se mohl ujmout vedení. Peter Michorl ovšem penaltu neproměnil a Alexander Kofler se stal hrdinou okamžiku. Hned vzápětí měli domácí další šanci, jenže Mërgima Berishu vychytal skvělý Kofler a hned vzápětí, když už byl překonán, ho zachránil Daniel Drescher. Skóre po prvním poločase. Linz 0 Wolfsberger 0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Domácí pokračovali v tlaku a ihned po zisku míče namířili do šestnáctky z levého křídla pěkný centr, jenže jeden z hráčů Linzu hlavičkoval v předkolu mimo.
     
    42
    Linz opět zahrozil po kolmé přihrávce za obranu, jenže jeden z domácích fotbalistů měl k míči příliš daleko a Alexander Kofler ho po vyběhnutí za hranici šestnáctky odkopl.
     
    41
    Linz neustále obléhá pokutové území Wolfsbergeru, ten ovšem brání kolem šestnáctky v deseti hráčích.
     
    40
    Hosté měli k dispozici, pokud se nepletu, první rohový kop, následný centr ovšem šanci nepřinesl.
     
    39
    Daniel Offenbacher krásnou diagonální přihrávkou ze středu hřiště našel na pravé straně šestnáctky za obranou Petera Michorla, jehož tečovaná střela z ostrého úhlu skončila na boční síti.
     
    37
    Linz se s blížícím se koncem prvního poločasu odhodlal k dalekonosné střele z velké vzdálenosti, který nabrala obrovskou výšku a zamířila nad.
     
    36
    Daniel Offenbacher se snažil prosadit po pravém křídle a po souboji s jedním z protihráčů mu byl odpískán útočný faul.
     
    34
    Alexander Kofler měl opět práci, včas ale vyběhl za hranici svého pokutového území a míč odkopl.
     
    33
    Centr do šestnáctky z pravé strany hřiště po rozehrání standardní situace byl dobrý, jenže počínání jednoho hostů v šestnáctce už nikoliv. Pískal se útočný faul.
     
    32
    Thomas Zündel se dobře snažil prosadit na pravém křídle a poté, co ho jeden z protihráčů stáhl za dres k zemi, následovalo nařízení standardní situace.
     
    31
    Linz na pravé straně po půlhodině hry zahrával rohový kop a po přetaženém centru se domácí dostali na levém křídle ke střele, pohotový pokus ale zamířil nad.
     
    30
    Wolfsberger je pod permanentním tlakem a marně se snaží dostat přes polovinu hřiště. Na druhou stranu ovšem dobře brání a domácí čekají na gól.
     
    27
    Mërgim Berisha podstoupil na útočné polovině hřiště tvrdý hlavičkový souboj a Christopher Wernitznig byl zřejmě fotbalistou, který ho ve výsoku fauloval.
     
    25
    Linz už žádné další varování ze strany hostů nepotřebuje a snaží se být směrem vpřed velmi aktivní, jenže místo pěkných akcí jsme nyní svědky osobních soubojů a častého kouskování hry.
     
    23
    Florian Flecker na opačné straně hřiště mohl udeřit po rozehrání volného přímého kopu, jenže míč napálil pouze do zdi, od které se míč odrazil k levé tyči brány. Hosté se vzápětí k dorážce nedostali a Linz se ubránil.
     
    22
    Do šestnáctky Wolfsbergeru hned vzápětí přilétl z pravé strany pěkný centr a domácí se dostali na značce pokutového kopu k hlavičce, která zamířila pouze do náruče brankáře Alexandera Koflera.
    21. Obrovská šance Linzu! Hosty zachránili Kofler a Drescher
     
    21
    Mërgim Berisha měl na kopačce obrovskou šanci, když si na levé straně šestnáctky krásně zpracoval vysoký míč za obranu, přízemní střelou ale vybíhajícího Alexandera Koflera nepřekonal! Domácí se vzápětí dostali k dorážce, která z hranice šestnáctky mířila po zemi do prázdné brány, jenže Daniel Drescher před brankovou čárou míč odkopl do bezpečí! Ani tohle není gól!
     
    20
    Wolfsberger přečkal první kritický moment a na hřišti favorizovaného Linzu stále drží čisté konto.
    18. Michorl neproměnil penaltu! Kofler ho skvěle vychytal
     
    18
    Peter Michorl se postavil k pokutovému kopu a přízemní střelou mířil k pravé tyči, jenže nedostatečně a Alexander Kofler vytáhl skvělý zákrok! Linz mohl jít do vedení, ale jen mohl!
    17. Berisha se krásně otočil s míčem a Rnić ho stáhl k zemi!
     
    17
    Penalta pro Linz! Mërgim Berisha se na levé straně šestnáctky krásně otočil kolem své osy a poté se snažil mezi dvěma protihráči protáhnout k bráně, Nemanja Rnić ho ale stáhl k zemi.
     
    16
    Ze zápasu uběhlo úvodních patnáct minut a Linz zatím hraje s Wolfsbergerem bez branek. 0:0.
     
    15
    Hra se odehrává ve středu hřiště a oba brankáři mohou být zatím v klidu. Snad se to brzo změní.
     
    14
    Oba týmy se snaží útočit, jenže oba skvěle brání a jen ztuha se dostávají k šestnáctce, natož do šance.
     
    13
    Christopher Wernitznig se snažil na levém křídle v blízkosti šestnáctky vybojovat míč a byl mu odpískán útočný faul.
     
    12
    Po jedenácti minutách jsme zaznamenali první střelecký pokus, jeden z hostujících hráčů Wolfsbergeru ovšem pálil zpoza šestnáctky mimo.
     
    11
    Linz vyrážel středem hřiště do rychlého protiútoku, jenže Wolfsberger skvěle zhustil volné místo uprostřed hřiště a útok domácích fotbalistů ztroskotal.
     
    10
    Reinhold Ranftl si autové vhazování zopakoval a Linz zůstal na delší dobu u míče, poté ovšem přišel v podání domácích hráčů oblouček za obranu, který byl krátký.
     
    9
    Wolfsberger se marně snažil prosadit po levém křídle a domácí Reinhold Ranftl mohl v klidu vhazovat.
     
    8
    Zatímco pozice, ze které byl volný přímý kop zahrávat, byla zajímá, následná střela zamířila pouze doprostřed brány a náruče brankáře Alexandera Koflera.
     
    7
    Nemanja Rnić nikým neatakován na pravé straně obranné poloviny hřiště zahrál v blízkosti šestnáctky rukou a Linz měl k dispozici první volný přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    6
    Thomas Goiginger rozehrál na pravé straně hřiště první rohový kop zápasu a jeho centr byl na přední tyči odvrácen.
     
    5
    Nemanja Rnić zůstal ležet na hrací ploše, po chvíli se ovšem zvedl a zápas mohl pokračovat.
     
    4
    Peter Michorl se snažil na levém křídle napadat rozehrávku hostí a udeřil nepříjemně loktem Nemanju Rniće.
     
    3
    Už se zdálo, že hosté vybojují na pravém křídle první rohový kop zápasu, jenže hosté se dopustili nepřesné kolmé přihrávky, po které se odkopávalo od brány.
     
    2
    Oba týmy se zatím navzájem oťukávají a marně hledají cestu do pokutového území soupeře.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Julian Weinberger dal pokyn k výkopu zápasu, který obstarali hostující fotbalisté Wolfsbergeru. Jako první se ovšem snažili prosadit po pravém křídle hráči Linzu, jenže domácím byl odpískán útočný faul.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    LASK Linz: Pervan – Ramsebner, Trauner, Pogatetz – Ranftl, Wiesinger, Michorl, Ullmann – Goiginger, M. Berisha, Bruno.
    Náhradníci: Schlager – Gartler, Rep, Luckeneder, Reiter, Holland, Santos Sa.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Sollbauer, Rnić, Drescher – Zündel, Rabitsch, Offenbacher, Wernitznig – Flecker, Topcagic, Gschweidl.
    Náhradníci: Sallinger – Monsberger, Hüttenbrenner, Leitgeb, Frieser, Schöfl, Ouedraogo.

    Rozhodčí: Julian Weinberger. Asistenti: Sebastian Gruber, Michael Nemetz. Čtvrtý rozhodčí: Markus Hameter.
     
    Wolfsberger čeká osm ligových zápasů na výhru a v úterý večer zavítá do TGW Areny, kde má proti Linzu velkou šanci na vítězství. Domácí hráči se nenacházejí v příliš ideální formě, když prohráli dvě utkání v řadě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Reiner

    Góly: 70. Ullmann, 90+3. Santos Sa

    Karty:   56. Ranftl (LIN), 63. Santos Sa (LIN) – 64. Topcagic (WAC), 79. Flecker (WAC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:19.
    LASK Linz: Pervan – Ramsebner, Trauner, Pogatetz (86. Luckeneder) – Ranftl, Wiesinger, Michorl, Ullmann – Goiginger (84. Rep), M. Berisha, Bruno (63. Santos Sa).
    Náhradníci: Schlager – Gartler, Rep, Luckeneder, Reiter, Holland, Santos Sa.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Sollbauer (46. Hüttenbrenner), Rnić, Drescher – Zündel, Rabitsch (84. Leitgeb), Offenbacher, Wernitznig – Flecker, Topcagic (76. Ouedraogo), Gschweidl.
    Náhradníci: Sallinger – Monsberger, Hüttenbrenner, Leitgeb, Frieser, Schöfl, Ouedraogo.

    Rozhodca: Julian Weinberger. Asistenti: Sebastian Gruber, Michael Nemetz. Čtvrtý rozhodčí: Markus Hameter