Lipt. Mikuláš – Zvolen 5:7 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 7:5 (kon.) | Nitra – Detva 4:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
HK Detva
Piatok 24.11.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 22. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. Nitra dnes na svojom klzisku vyzve Detvu a vám z duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Nitrianski hokejisti sa v tabuľke priebežne nachádzajú na štvrtej priečke. Odohrali zatiaľ 23 zápasov, v ktorých získali 41 bodov a celkové skóre 84:65. Na tretiu Banskú Bystricu, ktorá má však o jeden odohraný zápas viac, strácajú päť bodov. Dnes sa pokúsia nadviazať na trojzápasovú víťaznú šnúru v lige, ktorú naposledy okorenili hladkým triumfom 7:0 na klzisku HK Orange 20.

    Detvianski hráči sú v tabuľke stále beznádejne poslední, majú dokonca menej bodov než HK Orange 20. Nováčik súťaže odohral zatiaľ 23 zápasov, v ktorých získal iba 11 bodov a celkové skóre 41:87. Naposledy sa na duel nenaladil víťazne, keď vo veľkom derby vo Zvolene prehral pomerne vysoko 2:6.

    Oba celky sa už v tejto sezóne stretli dvakrát. V oboch prípadoch boli úspešnejší Nitrania, keď najskôr doma vyhrali 5:2, a potom v Detve ešte presvedčivejšie 7:0. Hokejisti spod Zobora sú veľkým favoritom aj dnes a nič iné ako ich víťazstvo bookmakeri stávkových kancelárií neočakávajú.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lawson – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Korím, Versteeg, Pupák – T. Mikúš, Krištof, Paulovič – Šiška, Blackwater, Kutálek – Csányi, Šille, Macík – Fominich, Ondrušek, König

    HC 07 Detva: Nagy – Kuklev, Chovan, Sládok, Fekiač, Šimon, Gachulinec, Vyskoč, Jendroľ – Utkin, Surovka, Tibenský – Ščurko, Murček, Milý – Žilka, Chovan, Videlka – M. Surový, Huňady, Ondris

    Rozhodca: Fridrich, Siegel – Synek, Soós.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:41
    Detva sa ihneď dostala do útočného pásma. Po boji pri mantineli sa puk dostal na modrú čiaru, odkiaľ prudko vystrelil Kuklev, ale domáca defenzíva situáciu zvládla.
     
    00:46
    Nitra drží puk za svojou bránkou a bude rozohrávať. Oba celky medzičasom striedajú.
     
    01:43
    Nitrania sa dostali do útočného pásma a podarilo sa im aj zakončiť. Z vonkajšej hranice ľavého kruhu to strelecky skúsil Blackwater, no Nagy puk vytesnil mimo priestoru troch žrdí.
     
    01:49
    Detvianski hokejisti puk vyhodili iba cez všetky čiary a píska sa zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po pravici hosťujúceho brankára.
     
    02:11
    Milý získal puk vo svojom pásme, potiahol ho smerom dopredu, ale potom ho iba nahodil na zadný mantinel, aby hostia mohli prestriedať.
     
    03:06
    Nitra sa vrátila do ofenzívy a skúsila to strelecky, ale strela Königa bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    03:12
    Nitra vyhrala buly v útočnom pásme a od modrej čiary prišla okamžite ďalšia strela, ale ani Mezeiova rana detviansku obranu neprekvapila.
     
    04:20
    Nitra zachytila Milého puk pred svojou bránkou a hneď s ním prešla do útoku. Tam sa domáci veľmi nebezpečne rozostavili a pokúšajú sa rozhodiť si hosťujúci celok.
     
    04:46
    Detva napokon tlaku súpera odolala iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    04:53
    Nitra mohla otvoriť skóre zápasu! Macík vynikajúco využil nepozornosť detvianskej defenzívy a nakorčuľoval si pred ľavú žrď, kam aj dostal prihrávku. Puk ihneď podvihoval do horného rohu bránky, ale Nagy vynikajúco zasiahol ramenom.
     
    05:30
    Po prvej päťinútovke môžeme konštatovať, že Nitra je jednoznačne aktívnejšia a má viac z hry. Detva sa musí pomerne často brániť.
     
    06:30
    Nitra dala gól!
    Aktívnejší domáci sa ujímajú vedenia. Krištof teraz výborne našiel skvele postaveného BRANISLAVA MEZEIA, ktorý pálil z medzikružia veľmi presne. Nagy sa puku ani nedotkol. Asistencia: Michal Krištof.
    06:30 Branislav MEZEI - 1:0
     
    07:49
    Domáci chceli opäť preniknúť do útoku, ale Šille bol v ofsajde a pískalo sa. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    07:58
    Domácim sa teraz puk podarilo nahodiť na zadný mantinel za detvianskeho brankára, ale nedokorčuľovali ho, takže útočnú akciu budú zakladať hostia.
     
    08:33
    Detva ďaleko nezašla, pretože rozhodca signalizoval ofsajd a hostia museli svoje útočné pásmo opustiť.
     
    09:08
    Detva prešla do útočnej tretiny, ale prihrávka spoza nitrianskej bránky skončila až v strednom pásme, kde si ju dokorčuľoval Kuklev.
     
    09:59
    Dvojnásobné vylúčenie na strane Detvy! Na trestnú lavicu odchádza Žilka za hákovanie a Sládok za sekanie, hostia preto budú hrať v trojici.
     
    10:35
    Veľká šanca Nitry! Milam bol na vnútornej hranici pravého kruhu a puk nahodil pred bránku, kde sa strhol obrovský súboj o dorážky, ale Krištofova snaha úspech nepriniesla. Nagy hru zázračne prerušil.
     
    10:40
    Ihneď po buly sa hosťom puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary. Domáci musia útočné pásmo opustiť.
     
    11:24
    Nitra sa do pásma vrátila, ale po sérii prihrávok lepšie zakončenie neprišlo a hostia puk opakovane vyhodili cez všetky čiary.
     
    11:50
    Nitra sa naozaj snaží, ale hostia sa obetavo bránia. Macík teraz dobiedzal do Nagya pri pravej žrdi, čo sa nepáčilo hosťom, ktorí išli situáciu ihneď upokojiť.
     
    12:00
    Výborná správa pre detvianskych fanúšikov. Hostia zvládli dlhú a náročnú oslabovku o dvoch hráčov a už pokračujú v plnom počte.
     
    12:40
    Puk je za domácou bránkou, kde si ho po prestriedaní prevezmú nitrianski hokejisti a budú zakladať novú útočnú akciu.
     
    13:01
    Brániť sa bude aj Nitra,Versteeg sa previnil držaním.
     
    13:38
    Detva dala gól!
    Hostia využívajú presilovku a vyrovnávajú na 1:1. V početnej prevahe sa pred modrou čiarou oprel do puku LADISLAV ŠČURKO a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Michal Murček.
    13:38 Ladislav ŠČURKO - 1:1
     
    14:55
    Detva je povzbudená gólom a mohla opäť skórovať! Teraz sa pred domácu bránku individuálne predral Tibenský, ale v momente zakončenia mu puk skĺzol z hokejky.
     
    15:33
    Individuálne to teraz skúsil aj Videlka, ale ten z pravého kruhu pred bránku neprešiel. Hostia ešte ostávajú v útočnom pásme.
     
    16:28
    Hra sa presunula na opačnú polovicu klziska. Z pravej strany tam od mantinelu pálil Mezei, ale jeho rana priestor bránky úplne minula.
     
    16:40
    Detva odrazený puk poslala až za bránku Lawsona a odišla striedať. Útočnú akciu bude opäť rozohrávať domáci celok.
     
    17:00
    Situácia sa vymenila. Puk je teraz na hokejke Sládoka, ktorý bude rozohrávať spoza Nagya.
     
    17:58
    Na ľadovej ploche teraz nevidíme nič zaujímavejšie. Detva nahodila puk do útočnej tretiny, kde sa ho pri mantineli pokúša vybojovať Ščurko.
     
    18:37
    Detva sa nenápadne presunula do útočnej tretiny a mohla sa dostať do vedenia! Z pravej strany prešiel puk medzi kruhy, odkiaľ pálil Surovka, ale neúspešne.
     
    19:40
    Nitra sa ešte v záverečnej minúte snaží skórovať. Od modrej čiary strieľal Krištof, ale jeho pokus gólmana prekvapiť nemohol.
     
    19:45
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Matej Paulovič – 2 min., držanie).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami. Nitrianski hokejisti v nej začali aktívne a ujali sa vedenia, ale potom nevyužili dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, čo hostí psychicky povzbudilo. Detva potom vo svojej početnej výhode vyrovnala a dokonca si vypracovala aj ďalšie šance, ktoré sa jej ale využiť nepodarilo.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Detva vyhrala buly a zo svojej obrannej tretiny začína prvú akciu tretiny. Iba pripomíname, že hostia dohrávajú presilovku.
     
    20:30
    Detva nahodila puk do útoku a udržala sa v pásme. Od modrej čiary to strelecky skúšal Chovan, ale domáci puk získali a následne ho vyhodili cez všetky čiary.
     
    20:57
    Nitra sa vo vlastnom oslabení dostala do prečíslenia! Na jeho konci Blackwater prihrával Milamovi, ale jeho dobrú ranu vyrazil Nagy.
     
    21:44
    Ďalšia skvelá šanca domácich! V záverečných sekundách presilovky sa dopredu pretlačil aj Macík, ktorý bol stíhaný Ščurkom, ale aj tak zakončil. Opäť sa vyznamenal gólman Nagy.
     
    21:45
    Paulovič sa vracia na hraciu plochu, Nitra pokračuje v plnom počte.
     
    22:03
    Skórovať teraz mohla aj Detva! Matúš Chovan sa dostal za obranu a sám sa vyrútil na Lawsona, ale iba veľmi tesne minul pravú žrď jeho bránky.
     
    23:10
    Nitra vyhodila puk na zakázané uvoľnenie, vhadzovať sa bude pred domácou bránkou.
     
    24:05
    Ordzovenský zobral puk na svoju hokejku a dostal ho na opačnú polovicu klziska, kde však nik z domácich nedokázal zakončiť.
     
    24:33
    Ščurko má puk za svojou bránkou a bude spoza nej rozohrávať, ale až keď oba celky dostriedajú.
     
    25:20
    Domáci sa stále snažia. Ondrušek teraz chcel spoza bránky zakončovať k žrdi, ale tam bol pripravený betón Nagya.
     
    25:48
    Nitra dala gól!
    Domáci sa vracajú do vedenia. Postaral sa o to TOMÁŠ MIKÚŠ, ktorý bol nepokrytý a využil to. Ukážkovo si nakorčuľoval medzi kruhy pred bránku, odkiaľ nekompromisne zakončil. Asistencie: Matej Paulovič, Michal Krištof.
    25:48 Tomáš MIKÚŠ - 2:1
     
    26:50
    Nitra sa usadila v útoku. Blackwater dostal priestor v ľavom kruhu, ale nevystrelil. Puk poslal ešte na modrú čiaru, odkiaľ vypálil Ordzovenský, no jeho pokus Nagya prekvapiť nemohol.
     
    27:32
    Zaujímavá súhla domácich. Krištof si prihrával s Paulovičom, ale druhý menovaný ešte puk vracal pred bránku, kde ho však Krištof už netrafil.
     
    28:16
    Puk je pri mantineli v útočnom pásme Nitry. Bojujú oň Šille a Kuklev.
     
    28:50
    Domáci Kutálek sa z ľavej strany pretlačil pred bránku hostí a bol blízko skórovania. Nagy ale uspel, pretože sa nenechal oklamať.
     
    29:01
    Detva s tečom vyhodila puk až za Lawsona a oba celky odchádzajú striedať. Hra sa teraz dlhšie neprerušuje.
     
    29:58
    Domáci si poslali prihrávku pred bránku Detvy, ale gólman Nagy zapracoval hokejkou a puk vyrazil preč spred troch žrdí.
     
    30:00
    Prvá polovica riadnej hracej doby je za nami. Nitra je opäť aktívnejšia a ostáva v útočnej tretine.
     
    30:46
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Dávid König – 2 min., hákovanie).
     
    31:28
    Detva úvod presilovky vôbec nehrá dobre. Z pásma sa raz vyhodila sama a teraz dokonca Martin Chovan vyprodukoval iba zakázané uvoľnenie.
     
    31:38
    Detva sa napokon do zakončenia dostala. Po prieniku to skúsil Surovka, ktorý vystrelil rovno do Lawsona a potom do neho aj bez známok brzdenia narazil. To sa nepáčilo nie len Nitranom, ale ani rozhodcom, ktorí budú vylučovať.
     
    31:38
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Filip Surovka – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
     
    32:16
    Domáci Korím ostal po súboji so Sládokom ležať na zemi pri mantineli a rozhodcovia hru prerušujú, ale vylučovať nebudú.
     
    32:16
    Korím sa držal v oblasti pravého boku a za pomoci spoluhráčov odkorčuľoval rovno do útrob štadióna, kde pravdepodobne absolvuje lekárske ošetrenie.
     
    32:40
    Nitrania sú v hre štyroch proti štyrom zatiaľ v defenzívnej pozícii. Detvu teraz pri pokuse o prechod do pásma zastavil ofsajd.
     
    32:45
    Ďalšie vylúčenie na strane Detvy, na trestnú lavicu odchádza za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Matúš Chovan. Hostia budú hrať takmer minútu v trojici.
     
    32:46
    Domáci König sa vracia späť na ľadovú plochu a Nitra má opäť k dispozícii presilovku o dvoch hráčov. Detva sa musí brániť.
     
    33:30
    Nitra je veľmi aktívna, ale zatiaľ jej to nevychádza. Milam opakovane zakončoval k ľavej žrdi, ale Nagy sa vynikajúco presunul a puk vytesnil.
     
    33:38
    Surovka sa vracia na ľadovú plochu, takže hostia sa bránia vo štvorici. Nitra je stále ofenzívne veľmi aktívna.
     
    34:20
    Detvianskym hokejistom sa teraz puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary a pôjdu aj striedať. Hostia sa aj teraz obetavo a dobre bránia.
     
    34:45
    Aj Matúš Chovan sa už vracia na hraciu plochu, takže domáca presilovka sa končí. Nitra početnú prevahu využiť nedokázala.
     
    35:33
    Po prerušení hry sa strhla menšia strkanica, po ktorej sa bude vylučovať na oboch stranách.
     
    35:33
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Timotej Šille – 2 min., napadnutie).
     
    35:33
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Patrik Huňady – 2 + 10 min. za napadnutie hlavy a krku).
     
    35:50
    Oba celky hrajú vo štvorici. Uvidíme, či sa niekomu podarí využiť viac preistoru na hracej ploche.
     
    36:13
    Detva mohla skórovať! Martin Chovan po Milého prihrávke zakončoval k opustenej pravej žrdi, ale tam sa z ničoho nič zjavil betón Lawsona.
     
    37:32
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    37:33
    Vylúčenia na oboch stranách sa skončili. Od tejto chvíle hrá teda Nitra presilovku o jedného muža.
     
    37:57
    Nitra dala gól!
    Domáci rýchlo využívajú presilovku. Postaral sa o to TOMÁŠ MIKÚŠ, ktorý bol nepokrytý pri ľavej žrdi a odtiaľ nekompromisne prestrelil presúvajúceho sa Nagya. Asistencie: Matej Paulovič, Michal Krištof.
     
    38:23
    Nitra je teraz vo veľkej psychockej výhode a pokračuje v aktívnom výkone. Macík to skúšal krátko po vhadzovaní, ale Nagy si dal pozor.
     
    38:50
    Nitra sa vo dvojici dostala pred bránku hostí! Csányi z pravého kruhu krížne prihrával k žrdi, odkiaľ zakončoval Šille, ale bekhendom trafil iba Nagya.
     
    39:40
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Michal Kuklev – 2 min., krosček).
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla opäť dva presné zásahy, teraz ale iba do detvianskej siete. Domáci Nitrania preto pred záverečnou časťou riadnej hracej doby vyhrávajú na svojom klzisku 3:1 a po prestávke budú navyše dohrávať presilovku. .
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Nitra vyhrala prvé buly a dostala sa do útoku, kde ihneď rozostavuje svoj presilovkový vzorec.
     
    40:48
    Detva dokázala získať puk a vyhodila ho cez všetky čiary. V tejto tretine zatiaľ výraznejšej strele nečelila.
     
    41:16
    Detve sa opäť podarilo pukvytlačiť z pásma a Ščurko ho dokonca zaviezol až do útoku. Hostia sa veľmi dobre bránia.
     
    41:40
    Vylúčený Kuklev sa vracia späť na hraciu plochu, takže početná nevýhoda Detvy sa končí.
     
    41:57
    Nitrania pokračujú vo svojej aktivite aj proti plnému počtu hráčov súpera. Versteeg teraz strieľal spoza kruhov veľmi tvrdo, ale Nagy si poradil.
     
    42:33
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Richard Ondrušek – 2 min., sekanie).
     
    43:20
    Martin Chovan to od modrej čiary skúsil prudkou strelou, ktorú ale domáci zrazili do bezpečia.
     
    43:44
    Nitrianskemu tímu sa puk podarilo vyhodiť z pásma a domáci dokonca nazbierali aj niekoľko cenných sekúnd v útoku.
     
    44:33
    Táto početná nerovnováha veľa vzrušenia nepriniesla a od tejto chvíle pokračujeme v plnom počte na oboch stranách.
     
    44:46
    Ščurko nahodil puk na brankára Lawsona, ktorý nič neriskoval a hru radšej prerušil. Vhadzovať sa preto bude pred nitrianskou svätyňou.
     
    46:03
    Nitra mohla skórovať! V skvelej šanci bol Fominich, ktorý sa sám predral pred bránku, kde sa snažil prekvapiť Nagya, ale ten na zemi uspel.
     
    46:24
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti zvyšujú svoj náskok. Postaral sa o to TOMÁŠ MIKÚŠ strelou k ľavej žrdi, ktorá bola ďaleko od Nagyovej ľavej ruky. Mikúš týmto gólom dosiahol hetrik. Asistencie: Matej Paulovič, Michal Krištof.
     
    46:24
    Oddychový čas hostí.
     
    48:00
    Začína sa posledná dvanásťminútovka riadnej hracej doby. Nitrianske publikum už oslavnými chorálmi začína vítať trojbodový zisk.
     
    48:59
    Nitra teraz neprešla modrou čiarou a puk sa dostal k Sládokovi. Detvianski hokejisti budú rozohrávať z vlastnej obrannej tretiny.
     
    49:14
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jameson Milam – 2 min., držanie).
     
    49:36
    Detvianski hokejisti si v útočnej tretine vôbec nerozumeli. Zlú prihrávku vystihli domáci a puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    50:02
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Martin Rýgl – 2 min., sekanie).
     
    50:02
    Detva bude mať jednu minútu a dvanásť sekúnd k dispozícii presilovku o dvoch hráčov.
     
    50:45
    Nitrania dostali puk do útočnej tretiny a ešte tam aj získali niekoľko cenných sekúnd. Domáci sa zatiaľ úspešne bránia.
     
    51:10
    Hostia sa teraz nevedeli odhodlať k strele. Napokon to Ščurko skúsil švihom z pravého kruhu, ale Lawson to videl a puk pohodlne schoval vo výstroji.
     
    51:14
    Milam sa vracia na ľadovú plochu a od tejto chvíle sa domáci bránia vo štvorici.
     
    52:02
    Nitra zvládla aj krátke oslabenie o jedného muža a už pokračuje v plnom počte. Domáci majú duel plne pod kontrolou a smerujú k víťazstvu.
     
    53:08
    Nitra sa usadila v pásme. Z pravej strany to skúsil König, no jeho pokus Nagy úspešne vyrazil a gól z toho nie je.
     
    53:41
    Detva prešla do útoku, kde sa spoza bránky pokúšala prihrávať medzi kruhy, ale tento priestor pokryl Ordzovenský. Nitra strele už dlhšie nečelila.
     
    55:00
    Začína sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby a všetko nasvedčuje tomu, že aj celého duelu.
     
    55:26
    Detva ma puk za vlastnou bránkou a oba celky striedajú. Útočnú akciu budú zakladať hostia.
     
    56:21
    Puk po súboji v strednom pásme vyletel na striedačku Nitry a hra sa prerušuje. Nasledovať bude aj posledná reklamná prestávka.
     
    56:48
    Zdalo sa, že Detva sa vyrúti v trojici do útoku, ale je z toho iba ofsajd na modrej čiare. Hosťom sa v posledných minútach vôbec nedarí.
     
    57:31
    Nitra dostala puk za bránku Nagya, kde oň obetavo bojoval Csányi a aj napriek presile uspel, no jeho prihrávka už nikoho v modrom drese nenašla.
     
    58:00
    Hlásateľka oznámila, že do konca tretej tretiny ostávajú ešte dve minúty. Detva puk opäť vytlačila spred svojej bránky.
     
    58:44
    Nitrania sa teraz do pásma nedostali, pretože aj ich zastavil ofsajd. Hra je v závere zápasu rozkúskovaná a plná nepresností.
     
    59:40
    Surový sa dostal do potýčky s Milamom, ale žiaden pästný súboj z toho nebol. Ešte sa bude vylučovať.
     
    59:40
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jameson Milam – 2 min., hrubosť).
     
    59:40
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Maroš Surový – 2 min., hrubosť).
     
    Koniec zápasu.
     
    Detva dnes Nitre vzdorovala najmä v prvej tretine. V ostatných častiach hry sa postupne navyšovala jej strata a napokon sa jej už gólovo k súperovi priblížiť nepodarilo, takže spod Zobora odchádza bez bodov. (20:19:44)

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 7. Mezei (Krištof), 26. Mikúš (Paulovič, Krištof), 38. Mikúš (Paulovič, Krištof), 47. Mikúš (Paulovič, Krištof) – 14. Ščurko (Murček)


    HK Nitra: Lawson – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Korím, Versteeg, Pupák – T. Mikúš, Krištof, Paulovič – Šiška, Blackwater, Kutálek – Csányi, Šille, Macík – Fominich, Ondrušek, König
    HK Detva: Nagy – Kuklev, Chovan, Sládok, Fekiač, Šimon, Gachulinec, Vyskoč, Jendroľ – Utkin, Surovka, Tibenský – Ščurko, Murček, Milý – Žilka, Chovan, Videlka – M. Surový, Huňady, Ondris

    Rozhodca: Fridrich, Siegel – Synek, Soós