Levante – Girona 1:2 (kon.) | Vigo – Bilbao 3:1 (kon.) | Sociedad – Eibar 3:1 (kon.)
Villarreal – Malaga 2:0 (kon.) | Real Madrid – Las Palmas 3:0 (kon.)
koniec
Celta Vigo
3:1 (3:1)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 05.11.2017, 16:15Španielska LaLiga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V závere mohol ešte znížiť na rozdiel jedného gólu predsa len znížiť Aritz Aduriz, no po prihrávke z pravej strany napokon trafil len ľavú žrď brány Rubéna Blanca.
     
    90+1
    Iago Aspas dnes napokon hetrik nezaknihuje, keď do nadstaveného času púšťa svojho spoluhráča z lavičky Jozabeda Sáncheza.
     
    87
    Po zaujímavej kombinácii hráčov Celty sa lopta dostala k Iagovi Aspasovi, ktorému však dnes nie je súdené streliť hetrik, keďžedomáci kanonier znova trafil len Unaia Núñeza.
     
    84
    No a práve táto akcia bola poslednou, do ktorej sa v dnešnom zápase zapojil Stanislav Lobotka, ktorý na posledné momenty zápasu prepúšťa svoje miesto Nemanjovi Radojovi.
     
    84
    Cez Lobotku sa lopta dostala na Johna Guidettiho, ktorý vyslal do rozhodenej defenzívy Bilbaa Iaga Aspasa. Proti nemu vyštartoval Kepa Arrizabalaga, Aspas sa ho pokúsil obhodiť. Pokus to nebol zlý, no lopta dopadla len na hornú sieť brány hostí.
     
    82
    Tak teraz to Bilbau takmer vyšlo! Peknú akciu po ľavej strane napokon zakončoval Mikel San José, no jeho strela mierila len vysoko nad bránu Rubéna Blanca.
     
    77
    Až v tejto chvíli prichádza k prvému striedaniu na strane domácej Celty. Z ihriska odchádza Maximiliano Gómez, ktorého nahrádza na posledné minúty zápasu John Guidetti.
     
    73
    Eneko Bóveda dnes z pozície pravého obrancu podporoval ofenzívu Bilbaa len veľmi minimálne, napraviť sa to bude snažiť Iñigo Lekue, ktorý ho nahradí do záverečných minút zápasu.
     
    69
    Center Markela Susaetu mal vynikajúce parametre, naskočil si naň Unai Núñez, no jeho hlavička tesne minula pravú žrď brány Rubéna Blanca!
     
    63
    Maximiliano Goméz sa mohol dostať do samostatného úniku na brankára Kepu Arrizabalagu, asistent hlavného rozhodcu však videl jeho tesný ofsajd. Goméz proti tomuto verdiktu natoľko protestoval, až za to videl žltú kartu.
     
    58
    Raúl García celkom nepríjemne zasiahol do tváre Iaga Aspasa, čo neušlo ani pozornosti hlavného rozhodcu, a tak stredopoliar Bilbaa je ďalším potrestaným hráčom tohto stretnutia.
    56. Aymeric Laporte (ATB)
     
    56
    NNo a už to mohlo byť len o gól! Aymeric Laporte hlavičkoval síce len z o záklonu, no Rubén Blanco mal čo robiť, aby loptu vyškrabal ešte spred bránkovej čiary!
     
    52
    Celta to napokon rozohrala nakrátko, Daniel Wass ponúkol peknú loptu Iagovi Aspasovi, ktorý ju len "pohladil", Kepa Arrizabalaga však bol tentokrát pozorný.
     
    46
    V úvode druhého polčasu prichádza zo stramy trénera Bilbaa Josého Zigandu očakávaná reakcia. Do hry totiž posiela dvojicu Aritz Aduriz, Ander Iturraspe, na ihrisku už nevidíme duo Iñigo Córdoba, Mikel Vesga.
     
    41
    Sergi Gómez teraz až príliš dlho váhal s rozohrávkou štandardnej situácie od vlastnej brány a hlavný rozhodca Jesus Gil mu už v prvom polčase udeľuje žltú kartu za zdržiavanie hry.
    38. Raúl García (ATB) - 3:1
     
    38
    Bilbao dalo gól! Tak toto bol doslova blesk z čistého neba, no treba povedať, že tento gól sa Bilbau naozaj podaril. Pred pokutové územie centroval Eneko Bóveda, defenzíva Celty akoby trochu zabudla na RAÚLA GARCÍU, ktorý skákavú loptu trafil naozaj parádne a namieril presne do pravého horného rohu brány Rubéna Blanca! Krásny gól hostí.
     
    32
    Napokon z toho vznikol ďalší center do pokutového územia, po ktorom zakončoval Maximiliano Gómez, jeho peknú no nepresnú strelu nedokázal do brány nasmerovať ani Iago Aspas!
    26. Iago Aspas (CVG) - 3:0
     
    26
    Celta Vigo dalo gól! Tak toto je rozprávkový polčas pre Celtu! Z pravej strany centroval do pokutového územia Daniel Wass, v šestnástke znova zaváhal Unai Núñez, ktorý neustrážil ani tentokrát IAGA ASPASA, a ten sa fantasticky zavesil do vzduchu a nasmeroval loptu presne k pravej žrdi!
    22. Iago Aspas (CVG) - 2:0
     
    22
    Celta Vigo dalo gól! Celta vedie už v polovici prvého polčasu o dva góly! Defenzíva Bilbaa sa teraz dopustila veľkej chyby, keď dlhú loptu na IAGA ASPASA poriadne podcenil najmä Unai Núñez, kanonier Viga sa následne rútil sám na Kepu Arrizabalagu, čo dokázal rutinérsky využiť.
     
    18
    Celta je naopak pri chuti, Stanislav Lobotka pekne našiel na ľavej strane Pioneho Sista, ktorý strelou na vzdialenejšiu žrď poriadne preveril gólmana Kepu Arrizabalagu, ten vyráža loptu na ďalší rohový kop!
    16. Sergi Gómez (CVG) - 1:0
     
    16
    Celta Vigo dalo gól! Domáci otvárajú skóre zápasu a strieľajú dôležitý prvý gól. Po rozohratí rohového kopu nakrátko sa do následného centra zavesil SERGI GÓMEZ, ktorý svojou hlavičkou nedal šancu brankárovi Bilbaa!
     
    12
    Mikel Vesga veľmi nepríjemne zasiahol Pabla Hernándeza v súboji o loptu a hlavný arbiter tak už v úvode zápasu vyťahuje Vesgovi žltú kartu. To je pre hostí komplikácia do ďalšieho priebehu zápasu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 16. Sergi Gómez, 22. Aspas, 26. Aspas – 38. Raúl García

    Karty:   41. Sergi Gómez (CVG), 63. Gómez (CVG) – 12. Vesga (ATB), 58. Raúl García (ATB)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:17.
    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Sergi Gómez, Fontàs, J. Castro – Wass, P. Hernández, Lobotka (84. Radoja) – Aspas (90+1. Jozabed), Gómez (77. Guidetti), Sisto.
    Náhradníci: S. Álvarez – Radoja, Guidetti, Jozabed, Hjulsager, Cabral, Portela.

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda (73. Lekue), Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Vesga (46. Iturraspe) – Susaeta (C), Raúl García, I. Córdoba (46. Aduriz) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Iturraspe, Lekue, Etxeita, M. Rico, Merino, Aduriz.

    Rozhodca: Jesus Gil Manzano