Levante – Girona 1:2 (kon.) | Vigo – Bilbao 3:1 (kon.) | Sociedad – Eibar 3:1 (kon.)
Villarreal – Malaga 2:0 (kon.) | Real Madrid – Las Palmas 3:0 (kon.)
koniec
Celta Vigo
3:1 (3:1)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 05.11.2017, 16:15Španielska LaLiga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Celta Vigo si pripisuje do tabuľky La Ligy mimoriadne dôležité víťazstvo, keď si v domácom prostredí poradila s Athleticom Bilbao pomerom 3:1. Všetky góly padli ešte v prvom polčase. V tom druhom sme síce videli zlepšený výkon hostí, tí sa však napokon k vyrovnaniu ani len nepriblížili, a tak pokračujú vo veľmi nevýrazných výkonoch v tejto ligovej sezóne. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (18:09:39)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V závere mohol ešte znížiť na rozdiel jedného gólu predsa len znížiť Aritz Aduriz, no po prihrávke z pravej strany napokon trafil len ľavú žrď brány Rubéna Blanca.
     
    90+2
    Až v tejto chvilu sa nám objavil údaj o nadstavenom čase, ktorý sa bude hrať ešte minútu, to znamená, že sa nadstavovali celkovo tri minúty.
     
    90+1
    Iago Aspas dnes napokon hetrik nezaknihuje, keď do nadstaveného času púšťa svojho spoluhráča z lavičky Jozabeda Sáncheza.
     
    90
    Center do vlastného pokutového územia bol celkom nebezpečný, no defenzíva Celty si s ním dokázala poradiť, následná koncovka od Iñakiho Williamsa bola nepresná.
     
    89
    Ďalší nákop pred Rubéna Blanca obstaral Iñaki Williams, loptu na rohový kop zrazil tentokrát Andreu Fontàs. Tlak Bilbaa sa v týchto momentoch stupňuje.
     
    88
    Následne sa naskytla príležitosť na rýchly protiútok pre Iñakiho Williamsa, ktorý sa ale proti Sergimu Gómezovi nepresadil, napriek tomu zostávajú hostia v ofenzívnej aktivite.
     
    87
    Po zaujímavej kombinácii hráčov Celty sa lopta dostala k Iagovi Aspasovi, ktorému však dnes nie je súdené streliť hetrik, keďžedomáci kanonier znova trafil len Unaia Núñeza.
     
    86
    V strede poľa sa v súboji s Aymericom Laportem previnil nedovoleným zákrokom Pione Sisto, lopta tak teraz bude patriť hosťujúcemu celku.
     
    85
    V týchto momentoch je tempo hry pomerne rozhárané, čo jednoznačne vyhovuje domácej Celte Vigo, ktorá tak kráča za pomerne zaslúženým trojbodovým ziskom.
     
    84
    No a práve táto akcia bola poslednou, do ktorej sa v dnešnom zápase zapojil Stanislav Lobotka, ktorý na posledné momenty zápasu prepúšťa svoje miesto Nemanjovi Radojovi.
     
    84
    Cez Lobotku sa lopta dostala na Johna Guidettiho, ktorý vyslal do rozhodenej defenzívy Bilbaa Iaga Aspasa. Proti nemu vyštartoval Kepa Arrizabalaga, Aspas sa ho pokúsil obhodiť. Pokus to nebol zlý, no lopta dopadla len na hornú sieť brány hostí.
     
    83
    Pochvala teraz pre Stanislava Lobotku, ktorý dobre zapracoval pri návrate do defenzívy, keď zobral jasnú loptu z kopačky Markelovi Susaetovi a následne založil akciu svojho tímu.
     
    82
    Tak teraz to Bilbau takmer vyšlo! Peknú akciu po ľavej strane napokon zakončoval Mikel San José, no jeho strela mierila len vysoko nad bránu Rubéna Blanca.
     
    81
    Hostia síce držia loptu na svojich kopačkách, avšak naozaj majú veľký problém vymyslieť niečo, čím by prekvapili dobre hrajúcu defenzívu domáceho tímu.
     
    80
    Začína sa nám posledná desaťminútovka zápasu. Aritz Aduriz sa rovnako ako jeho spoluhráči od svojho príchodu nevie príliš presadiť proti pozornej defenzíve Viga, tentokrát nevybojoval rohový kop po súboji s Andreuom Fontàsom.
     
    79
    Celta sa dostala k štandardnej situácii na polovici Bilbaa, keď dobre zapracoval Daniel Wass, k priamemu ohrozeniu brány Kepu Arrizabalagu však napokon neprišlo, následne v súboji s Iñigom Lekuem nevybojoval loptu ani Stanislav Lobotka.
     
    78
    Athletic už skutočne začína byť tak trochu bezradný, keď veľmi málo kombinácií domácich sa dostane až do tesnej blízkosti brány Celty Vigo. Navyše, keď už mal Rubén Blanco nejakú prácu v druhom polčase, dokázal ju vyriešiť.
     
    77
    Až v tejto chvíli prichádza k prvému striedaniu na strane domácej Celty. Z ihriska odchádza Maximiliano Gómez, ktorého nahrádza na posledné minúty zápasu John Guidetti.
     
    76
    Ander Iturraspe sa na exekúciu tohto priameho kopu chystal veľmi dlho, no napokon loptu napálil len do múru, ktorý si dobre postavil Rubén Blanco.
     
    75
    Stanislav Lobotka sa dnes po tretíkrát previnil nedovoleným zákrokom v blízkosti vlastného pokutového územia a daruje tak súperovi veľmi zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    74
    Athleticu Bilbao sa už čas poriadne kráti, a navyše, jeho súper ešte ani raz nestriedal, zatiaľčo hostia už si vyčerpali všetky tri možnosti poslať na ihrisko čerstvé sily.
     
    73
    Eneko Bóveda dnes z pozície pravého obrancu podporoval ofenzívu Bilbaa len veľmi minimálne, napraviť sa to bude snažiť Iñigo Lekue, ktorý ho nahradí do záverečných minút zápasu.
     
    73
    Daniel Wass sa ocitol v dobrej pozícii za obranou Athleticu, prihrávku od Iaga Aspasa si však preberal už v postavení mimo hry, a tak ani jeho strela do konštrukcie brány sa do štatistík rátať nebude.
     
    72
    Napriek tomu sa Bilbao dostalo až pred bránu domácich, hlavičke Mikela San Josého však chýbala akákoľvek razancia a Rubén Blanco si tento zákrok mohol vychutnať.
     
    71
    Vyzerá to tak, že Celta staví v posledných 20 minútach všetko na defenzívu, keď sa snaží pomerne aktívnym napádaním kaziť kombináciu hostí, ktorí s tým majú pomerne veľký problém.
     
    70
    Pablo Hernández sa v strede poľa previnil taktickým faulom proti Mikelovi San Josému, čím zbrzdil kombináciu súpera a umožnil svojim spoluhráčom sformovať sa v defenzíve.
     
    69
    Center Markela Susaetu mal vynikajúce parametre, naskočil si naň Unai Núñez, no jeho hlavička tesne minula pravú žrď brány Rubéna Blanca!
     
    68
    Markel Susaeta si chcel obhodiť Jonnyho Castra, ktorý si v blízkosti pokutového územia musel pomôcť rukami, bude z toho zaujímavá štandardná situácia pre Athletic.
     
    67
    Do pokutového územia Celty mierila kolmica na Aritza Aduriza, jeho silné stránky sú však niekde inde ako v rýchlosti, a tak bude Rubén Blanco odkopávať od vlastnej brány.
     
    66
    Tak tempo zápasu sa nám začína zvyšovať. Bilbau nevyšla štandardná situácia, Celta však stroskotala v protiútoku, aj keď to pre Daniela Wassa s Iagom Aspasom vyzeralo celkom zaujímavo.
     
    65
    Pablo Hernández zrazil k zemi Iñakiho Williamsa, následný priamy kop sa končí len ďalšou štandardnou situáciou v prospech hostí, tentokrát to bude rohový kop z ľavej strany.
     
    64
    Athletic sa usadil pred pokutovým územím Celty, kde sa snaží poctivo si pripraviť nejakú nebezpečnú situáciu, zatiaľ hostia nemaú príliš dôvod byť nejak výrazne nervózni.
     
    63
    Maximiliano Goméz sa mohol dostať do samostatného úniku na brankára Kepu Arrizabalagu, asistent hlavného rozhodcu však videl jeho tesný ofsajd. Goméz proti tomuto verdiktu natoľko protestoval, až za to videl žltú kartu.
     
    62
    Center z kopačky Iaga Aspasa mieril priamo "do ohňa", no Aymeric Laporte dokázal loptu odvrátil z pokutového územia a útočia už jeho spoluhráči.
     
    61
    Defenzíva Celty však túto situáciu zvládla a domáci okamžite vyrazili do protiútoku. Pred pokutovým územím sa síce nedohodli v prebratí lopty Pablo Hernández s Iagom Aspasom, Unai Núñez svojim absolútne zbytočným faulom na Hernándeza však len potvrdil, že to dnes nie je jeho zápas.
     
    60
    Stanislav Lobotka zastavil vo vzdialenosti približne 30 metrov od brány nedovolene Andera Iturraspeho, a tak znova uvidíme center pred Rubéna Blanca.
     
    59
    Bilbao začína cítiť svoju prevahu a dnes sa ešte pokúsi zdramatizovať záver tohto stretnutia. Ďalšiu ofenzívnu akciu však začína až od vlastného brankára Kepu Arrizabalagu.
     
    58
    Raúl García celkom nepríjemne zasiahol do tváre Iaga Aspasa, čo neušlo ani pozornosti hlavného rozhodcu, a tak stredopoliar Bilbaa je ďalším potrestaným hráčom tohto stretnutia.
     
    57
    Celta prežila ďalšiu veľkú príležitosť Bilbaa, ktoré sa naopak stále viac dostáva do zápasu a rozhodne nás tak čaká zaujímavá posledná polhodina tohto stretnutia.
    56. Aymeric Laporte (ATB)
     
    56
    NNo a už to mohlo byť len o gól! Aymeric Laporte hlavičkoval síce len z o záklonu, no Rubén Blanco mal čo robiť, aby loptu vyškrabal ešte spred bránkovej čiary!
     
    55
    Hostia sa presťahovali do ofenzívy, po centri Iñakiho Williamsa a zákroku Sergiho Gómeza bude Athletic rozohrávať ďalší rohový kop, tentokrát z ľavej strany.
     
    54
    Celta si teraz pýtala pokutový kop vo svoj prospech, keď sa po súboji s Aymericom Laportem ocitol na zemi Iago Aspas, no treba povedať, že by to bol až príliš prísny verdikt v neprospech obrancu Bilbaa.
     
    53
    Celta sa nasťahovala pred pokutové územie, jej tlak je pomerne veľký no defenzíva Bilbaa sa dokázala veľmi dobre sformovať a teraz to na príležitosť domácich nevyzerá.
     
    52
    Celta to napokon rozohrala nakrátko, Daniel Wass ponúkol peknú loptu Iagovi Aspasovi, ktorý ju len "pohladil", Kepa Arrizabalaga však bol tentokrát pozorný.
     
    51
    Aymeric Laporte sa znova zbytočne v strede poľa oprel do súboja s Pablo Hernándezom a v tejto chvíli sa už všetci hráčo sťahujú do pokutového územia hostí.
    50. Raúl García (ATB)
     
    50
    Tlak Athleticu pokračuje ďalej, tentokrát loptu do pokutového územia nakopával Eneko Bóveda, no lopta len presvišťala krížom cez pokutové územie, Rubén Blanco môže odkopávať.
     
    49
    V druhom polčase sa dá čakať veľký tlak na bránu Celty Vigo. Iñaki Williams sa presunul do svojho tradičného krídelného priestoru, odkiaľ už začína obsluhovať Aritza Aduriza tradičnými prudkými centrami. Jeden z nich teeraz narobil pred Rubénom Blancom poriadny vietor, ktorý napokon skončil nie príliš istým zákrokom brankára Celty.
     
    48
    Tak futbalisti Bilbaa v druhom polčase poriadne pridali na dôraze. Už po pár sekundách sa totiž v bolestiach ocitol na zemi Daniel Wass, teraz sa za svoju nohu dral aj Pablo Hernández po zbytočnom dohratí od Iñakiho Williamsa.
     
    47
    Sledovali sme prvý strelecký pokus v druhom polčase, o ktorý sa postaral Daniel Wass, ktorému však lopta absolútne nesadla a svoj projektil tak poslal vysoko nad bránu Kepu Arrizabalagu.
     
    46
    V úvode druhého polčasu prichádza zo stramy trénera Bilbaa Josého Zigandu očakávaná reakcia. Do hry totiž posiela dvojicu Aritz Aduriz, Ander Iturraspe, na ihrisku už nevidíme duo Iñigo Córdoba, Mikel Vesga.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Celtou Vigo a Athleticom Bilbao priniesol poriadnu gólovú nádielku, aj keď to tak v úvodných minútach rozhodne nevyzeralo. Potom však prišla fantastická desaťminútová pasáž zo strany domácej Celty, ktorá sa dostala do trojgólového "trháku" zásluhou presného zásahu Sergiho Gómeza a dvoch gólov kanoniera Iaga Aspasa. V závere prvého polčasu získal ešte akú-takú nádej pre Bilbao pekným volejom Raúl García. Sledovali sme mimoriadne zaujímavý prvý polčas, tak sa nechajme prekvapiť, čo si mužstvá pre nás pripravili do toho druhého.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Po rohovom kope z ľavej strany zostal ležať ma hracej ploche Raúl García, ktorého zasiahol rukou do tváre jeden z najväčších smoliarov tohto zápasu a jeho vlastný spoluhráč Unai Núñez.
     
    45
    Medzitým sa dozvedáme, že nadstavovať by sa mala jedna minúta.
     
    45
    Iñigo Córdoba útočil po ľavej strane, ktorý zviedol dnes už po niekoľkýkrát súboj s Hugom Mallom a znova z toho bude rohový kop pre hosťujúci celok z Baskicka.
     
    44
    Na polovici ihriska sa zase cez Aymerica Laporteho pokúšal pretlačiť Daniel Wass, hosťujúci bek ho však zastavil, aj keď len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    43
    Iñaki Williams sa teraz snažil predrať do pokutového územia, no nepodarilo sa mu to, keď ho čisto od lopty odstavil Andreu Fontàs.
     
    42
    Bilbao skutočne od streleného gólu Raúla Garcíu pomerne výrazne ožilo a v posledných desiatkach sekúnd naozaj zatlačilo Celtu pred vlastné pokutové územie.
     
    41
    Sergi Gómez teraz až príliš dlho váhal s rozohrávkou štandardnej situácie od vlastnej brány a hlavný rozhodca Jesus Gil mu už v prvom polčase udeľuje žltú kartu za zdržiavanie hry.
     
    40
    Začína sa nám posledná päťminútovka prvého polčasu a Bilbao sa snaží ešte niečo vymyslieť a dosiahnuť tak gól, ktorým by ešte viac skomplikovalo domácemu tímu cestu za tromi bodmi, ktoré sa ešte pred pár minútami zdali pomerne jasné.
     
    39
    Tak takéto gólové hody v tomto stretnutí by sme rozhodne nepredpokladali. Verme však, že gól Raúla Garcíu Bilbau pomôže a aj v nasledujúcom priebehu sa dočkáme zaujímavého futbalu.
    38. Raúl García (ATB) - 3:1
     
    38
    Bilbao dalo gól! Tak toto bol doslova blesk z čistého neba, no treba povedať, že tento gól sa Bilbau naozaj podaril. Pred pokutové územie centroval Eneko Bóveda, defenzíva Celty akoby trochu zabudla na RAÚLA GARCÍU, ktorý skákavú loptu trafil naozaj parádne a namieril presne do pravého horného rohu brány Rubéna Blanca! Krásny gól hostí.
     
    37
    Po akcii z ľavej strany sme videli zatiaľ asi najmenej nebezpečné zakončenie niektorého z hráčov Celty, keď nepresne hlavičkoval Pablo Hernández.
     
    36
    Do tvrdého súboja pri postrannej čiare sa dostali Daniel Wass s Raúlom Garcíom a aj keď to najskôr vyzeralo na faul domáceho futbalistu, tak napokon sa proti pravidlám previnil García.
     
    35
    Stanislav Lobotka v strede poľa síce prehral hlavičkový súboj s Raúlom Garcíom, no Athletic z toho nič nevymyslel a napokon z toho vzniklo len autové vhadzovanie pre Vigo.
     
    34
    Po zblokovanom centri a veľkom boji o loptu napokon pálil na Rubéna Blanca Raúl García, no ani on gólmana domáceho tímu výraznejšie nevystrašil.
     
    33
    Po problémoch v rozohrávke brankára Rubéna Blanca si v pomerne nebezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány v súboji s Iñakim Williamsom nedovolene počínal Stanislav Lobotka, uvidíme prvú nebezpečnú štandardnú situáciu Bilbaa.
     
    32
    Napokon z toho vznikol ďalší center do pokutového územia, po ktorom zakončoval Maximiliano Gómez, jeho peknú no nepresnú strelu nedokázal do brány nasmerovať ani Iago Aspas!
     
    31
    Vigo aj v týchto momentoch drží loptu na svojich kopačkách, no domáci sa už absolútne nemajú kam ponáhľať, a tak pomaly kombinujú okolo poliaceho kruhu.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu riadneho hracieho času a zatiaľ konštatujeme prekvapivo jasný priebeh zápasu v prospech domácej Celty Vigo, ktorá predvádza kvalitný výkon tak v defenzíve, ako aj a najmä v ofenzíve.
     
    29
    Doslova stratený je v doterajšom priebehu zatiaľ Iñaki Williams, ktorý sa na svojej netradičnej pozícii na hrote útoku do hry absolútne nedostáva. Teraz navyše zbytočne stratil loptu na pravom krídle.
     
    28
    Athletic je po trojgólovej sprche v priebehu desiatich minút poriadne zaskočený a naozaj v posledných desiatkach sekúnd hostia nevedia, čo majú hrať. Z ich strany je to veľmi statické a bez prekvapivej myšlienky.
     
    27
    No tak takéto gólové hody čakal v dnešnom zápase naozaj len málokto. Celta Vigo však absolútne vyučuje svojho súpera, keď zo štyroch na bránu strelila až tri góly a pevne kráča za dôležitými troma bodmi.
    26. Iago Aspas (CVG) - 3:0
     
    26
    Celta Vigo dalo gól! Tak toto je rozprávkový polčas pre Celtu! Z pravej strany centroval do pokutového územia Daniel Wass, v šestnástke znova zaváhal Unai Núñez, ktorý neustrážil ani tentokrát IAGA ASPASA, a ten sa fantasticky zavesil do vzduchu a nasmeroval loptu presne k pravej žrdi!
     
    25
    Mikel Vesga teraz fauloval v strede podľa Pabla Hernándeza, Stanislav Lobotka veľmi rýchlo rozohral štandardnú situáciu, Daniel Wass sa však tentokrát po pravej strane nepresadil.
     
    24
    Bilbao naopak pôsobí už od prvého inkasovaného gólu poriadne zakríknuto a vyzerá to tak, že presný zásah Iaga Aspasa kompletne rozobral akú-takú psychickú pohodu hostí.
     
    23
    Celta sa tak môže už pomerne skoro tešiť z dvojgólového vedenia. Pokiaľ by sa dnes podarilo domácim zvíťaziť bolo by to pre nich len druhé víťazstvo na vlastnom trávniku.
    22. Iago Aspas (CVG) - 2:0
     
    22
    Celta Vigo dalo gól! Celta vedie už v polovici prvého polčasu o dva góly! Defenzíva Bilbaa sa teraz dopustila veľkej chyby, keď dlhú loptu na IAGA ASPASA poriadne podcenil najmä Unai Núñez, kanonier Viga sa následne rútil sám na Kepu Arrizabalagu, čo dokázal rutinérsky využiť.
     
    21
    Iñigo Córdoba zapracoval dobre v defenzíve, keď po prihrávke od Stanislava Lobotku zastavil Daniela Wassa, pri lopte však zostávajú domáci futbalisti.
     
    20
    Po dlhšom čase sme videli aj ofenzívnu aktivitu Bilbaa, Sergi Gómez však teraz veľmi dobre zblokoval strelu Mikela San Josého, Rubén San José zostáva bez práce.
    19. Pione Sisto (CVG)
     
    19
    Vigo sa snažilo aj z tohto rohového kopu niečo vymyslieť, odvrátený center do pokutového územia vracal Stanislav Lobotka, odkopáva Mikel San José.
     
    18
    Celta je naopak pri chuti, Stanislav Lobotka pekne našiel na ľavej strane Pioneho Sista, ktorý strelou na vzdialenejšiu žrď poriadne preveril gólmana Kepu Arrizabalagu, ten vyráža loptu na ďalší rohový kop!
     
    17
    Athletic mal do týchto chvíľ možno loptu častejšie na svojich kopačkách, no nič mu to nebolo platné, keďže si nedokázal vypracovať žiadnu väčšiu príležitosť a už od úvodu zápasu musí doťahovať nepriaznivé skóre.
    16. Sergi Gómez (CVG) - 1:0
     
    16
    Celta Vigo dalo gól! Domáci otvárajú skóre zápasu a strieľajú dôležitý prvý gól. Po rozohratí rohového kopu nakrátko sa do následného centra zavesil SERGI GÓMEZ, ktorý svojou hlavičkou nedal šancu brankárovi Bilbaa!
     
    15
    Daniel Wass sa prebíjal po pravej strane, hostia však tentokrát ďakujú Mikelovi Balenziagovi, ktorý znova odvracia loptu na rohový kop pre domáci tím.
     
    14
    Blíži sa nám štvrťhodina zápasu a posledné chvíle patria Celte, ktorá sa snaží rýchlejšou kombináciou prekvapiť defenzívu Athleticu Bilbao, zatiaľ to však k ničomu nebezpečnému neviedlo.
     
    13
    Pablo Hernández je ošetrovaný na hracej ploche, o malú chvíľu by ju však mal opustiť. Vyzerá to ale tak, že sa do zápasu vráti, keďže jeho zranenie by nemalo byť natoľko vážne.
     
    12
    Mikel Vesga veľmi nepríjemne zasiahol Pabla Hernándeza v súboji o loptu a hlavný arbiter tak už v úvode zápasu vyťahuje Vesgovi žltú kartu. To je pre hostí komplikácia do ďalšieho priebehu zápasu.
     
    12
    Aktivita hostí napokon vyuústila až do prihrávky Eneka Bóvedu, ktorý našiel Iñakiho Williamsa, ten však loptu netrafil tak, ako by si predstavoval a Rubén Blanco si tento zákrok vychutnal.
     
    11
    Naďalej sledujeme zápas bez nejakej väčšej príležitosti, Athletic sa snaží útočiť do zatiaľ veľmi dobre sformovanej defenzívy Celty Vigo, ktorá hostí do týchto chvíľ nepustila do ničoho nebezpečného.
     
    10
    Center od pravej rohovej zástavky nebol vôbec márny, Pablo Hernández sa však v snahe o hlavičkové zakončenie previnil voči pravidlám v súboji s Unaiom Núñezom, a tak sa píska proti Celte.
     
    9
    Stanislav Lobotka založil rýchlu akciu svojho tímu, do pokutového územia centroval Daniel Wass, ktrorý hľadal pravdepodobne Pioneho Sista, no trafil len Mikela Balenziagu a Celta bude zahrávať rohový kop.
     
    8
    Bilbao sa napriek tomu usadilo na polovici súpera, Markel Susaeta sa pokúšal presadiť proti dvojici súperov, avšak neuspel a loptu stratil, a tak môžu hrať domáci.
     
    7
    Hugo Mallo sa drží za hlavu potom, čo ho do nej trafil center od Iñiga Córdobu, kapitán Celty by však mal pokračovať ďalej. Bilbao rozohrávalo rohový kop bez väčšieho vzrušenia.
     
    6
    Vigo teraz trochu pridalo na aktivite aj v hre bez lopty a takmer to prinieslo úspech, keď najskôr tesne nevyšla dlhá prihrávka Pabla Hernándeza na Iaga Aspasa a následne tesne nevybojoval loptu Daniel Wass od Mikela Vesgu.
     
    5
    Mikel San José teraz trochu zazmätkoval v snahe od defenzívny zákrok, keď svoju hlavičku poslal len do autu. Athletic napriek tomu veľmi rýchlo vybojoval späť, Daniel Wass s Hugom Mallom nepustili ďaleko Iñiga Córdobu.
     
    4
    Tak zápas má zatiaľ veľmi slabučké tempo. Bilbao to tentokrát skúšalo po pravej strane, keď Mikel San José hľadal vpredu Markela Susaetu, no toho veľmi dobre postrážil Jonny Castro.
     
    3
    Celte Vigo sa zatiaľ príliš nedarí prechod do útoku. Aj tentokrát kobminácia Daniela Wassa s útočnou trojicou zlyhala a loptu si bez problémov prebral Kepa Arrizabalaga.
     
    2
    V nasledujúcej akcii však už Iñigo Córdoba zabojoval proti domácemu kapitánovi Hugovi Mallovi a vybojoval aj prvý rohový kop. Táto štandardná situácia však hosťom nevyšla, keď veľmi nevýrazne zakončil Markel Susaeta.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hosťujúceho Bilbaa, ktoré nastúpilov základnej zostave bez dvojice Aritz Aduriz, Ander Iturraspe. Na druhej strane, na ihrisku v drese domácej Celty nechýba Slovák Stanislav Lobotka. Prvý nákop na ľavú stranu ofenzívy Athleticu Iñigo Córdoba nezachytil.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Sergi Gómez, Fontàs, J. Castro – Wass, P. Hernández, Lobotka – Aspas, Gómez, Sisto.
    Náhradníci: S. Álvarez – Radoja, Guidetti, Jozabed, Hjulsager, Cabral, Portela.

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Vesga – Susaeta (C), Raúl García, I. Córdoba – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Iturraspe, Lekue, Etxeita, M. Rico, Merino, Aduriz.

    Rozhodca: Jesus Gil Manzano.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Španielska La Liga pokračuje počas tohto víkendu 11. kolom a dnes sa v rámci neho odohrá až pätica súbojov. Spoločne zavítame na štadión Estadio de Balaídos do Viga, kde domáca Celta privíta Athletic Bilbao. Stretnutie sa začína o 16:15.

    CELTA VIGO

    Celta Vigo sa po odohratí 10 zápasov nachádza až na 14. mieste. Vo vyrovnanom strede tabuľky však so ziskom 11 bodov stráca napríklad na deviaty Real Sociedad len tri body. Zaujímavosťou je, že v zápasoch mužstva z Galície padá pomerne veľké množstvo gólov, v priemere je to až 2,7 gólu na zápas. Zverenci trénera Juana Carlosa Unzueho prekonali súperových brankárov doposiaľ 19-krát. Zaujímavosťou je, že o 12 z 19 gólov Celty sa postarala trojica futbalistov – päť ich má na svojom konte Maximiliano Gomez, štyri Iago Aspas a tri Pione Sisto. Aktuálna forma Celty Vigo nie je úplne najhoršia. Aj keď dva z posledných troch zápasov prehrali, tak to boli ich prvé dve prehry od polovice septembra. Minulý týždeň však Celta pomerne prekvapujúco zakopla na ihrisku poslednej Malagy, ktorej dopriala vôbec prvé víťazstvo v sezóne po výsledku 2:1. Zaujímavosťou je, že Vigu sa na domácom trávniku absolútne nedarí, keď pred vlastnými priaznivcami zatiaľ zvíťazilo len raz a získalo dohromady len päť bodov. Tréner Juan Carlos Unzue dnes nebude môcť počítať so skúseným argentínskym obrancom Facundom Roncagliom. Okrem neho je otázny aj štart talentovaného tureckého stredopoliara Emreho Mora.

    ATHLETIC BILBAO

    Bilbao je už dlhé roky členom širšej španielskej klubovej špičky a po vydarenej uplynulej sezóne si musí v tej aktuálnej plniť aj pohárové povinnosti v rámci základnej skupiny Európskej ligy UEFA. No a práve na to pravdepodobne Baskovia doplácajú v Primere División, keďže v jej tabuľke sú dokonca ešte o jedno miesto horší ako ich dnešný súper, keď im patrí až 15. priečka. Za Celtou pritom zaostávajú vinou horšieho skóre. V ich doterajších 10 ligových zápasoch tohto ročníka padla 22 gólov. Samotní zverenci trénera Josého Zigandu však strieľajú v priemere len jeden gól na zápas. A to ešte v tíme majú takého kanoniera, akým je Aritz Aduriz, ktorý sa postaral o 40% presných zásahov z celkovej gólovej nádielky Athleticu. Na druhej strane, defenzíva, ktorej v lige šéfuje Kepa Arrizabalaga, inkasovala 12-krát, čo tiež nie je úplne najhoršie číslo. Momentálne sa Bilbau vôbec nedarí, keď z posledných piatich zápasov vyhralo len jediný a získalo v nich len štyri body. V lige naposledy Athletic napriek sympatickému výkonu podľahol Barcelone 0:2. Chuť si zverenci trénera Zigandu napravili aspoň trochu v Európskej lige UEFA, kde zdolali švédsky Östersund najtesnejším rozdielom 1:0. Trénerovi Josému Zigandovi už viac ako mesiac chýba stredopoliar Iker Muniain, z vážnej choroby sa stále lieči Yeray Álvarez, no a zdravotné problémy hlásia aj Beñat Etxebarria, Iker Undabarrena a Oscar De Marcos, nad ktorých štartom visí otáznik.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Jakub Kocourek

    Góly: 16. Sergi Gómez, 22. Aspas, 26. Aspas – 38. Raúl García

    Karty:   41. Sergi Gómez (CVG), 63. Gómez (CVG) – 12. Vesga (ATB), 58. Raúl García (ATB)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:17.
    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Sergi Gómez, Fontàs, J. Castro – Wass, P. Hernández, Lobotka (84. Radoja) – Aspas (90+1. Jozabed), Gómez (77. Guidetti), Sisto.
    Náhradníci: S. Álvarez – Radoja, Guidetti, Jozabed, Hjulsager, Cabral, Portela.

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda (73. Lekue), Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Vesga (46. Iturraspe) – Susaeta (C), Raúl García, I. Córdoba (46. Aduriz) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Iturraspe, Lekue, Etxeita, M. Rico, Merino, Aduriz.

    Rozhodca: Jesus Gil Manzano