Sevilla – Leganés 2:1 (kon.) | Getafe – Sociedad 2:1 (kon.) | Girona – Real Madrid 2:1 (kon.)
Eibar – Levante 2:2 (kon.) | Malaga – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
Girona FC
2:1 (0:1)
Real Madrid
Nedeľa 29.10.2017, 16:15 • Estadio Municipal de Montilivi, Girona • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    V samotnom závere stretnutie ešte vzplanuli vášne na ihrisku. V drobnej roztržke nechýbal Sergio Ramos, ale ani striedajúci Johan Mojica, ktorý napokon dostáva od rozhodcu žltú kartu.
     
    88
    Tak až teraz je spomínané striedanie domáceho tímu realitou. Strelec vyrovnávajúceho gólu Cristhian Stuani odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto prichádza obranca Johan Mojica.
     
    87
    Teraz sme sledovali nejaké zmätky pri striedaní. Hlavný arbiter si jasne všimol zdržovanie domácich hráčov a napokon sa ešte striedať nebude. Naopak, za zdržovanie hry dostáva žltú kartu Aday.
     
    82
    Domáci tréner posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Olarenwaju Kayode, ktorý vymení strelca zatiaľ rozdielového gólu Cristiana Portuguésa.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom je avizované striedanie domácich realitou. Borja García končí v dnešnom zápase na záverečné minúty ho nahradí defenzívnejšie ladený David Timor.
     
    67
    Domáci futbalisti mohli pridať už svoj tretí gól. Cristhian Stuani si počkal na kolmú prihrávku Álexa Granella, dostal sa do zakončenia, no ponad padajúceho brankára Kika Casillu nenasmeroval loptu do siete.
     
    66
    Zinedine Zidane posiela na trávnik hneď dvojicu nových hráčov. Marcelo končí a na jeho prichádza Lucas Vázquez. Okrem toho na ihrisko smeruje aj Marco Asensio, ktorý vymenil krajného obrancu Achrafa Hakimiho.
    58. Cristian Portugués (GIR) - 2:1
     
    58
    Tím Girona práve strelil gól! Viac ako 13-tisíc divákov na štadióne v Girone explodovalo radosťou druhýkrát. Po akcii Cristhiana Stuaniho z ľavej strany sa dostal k strele Pablo Maffeo. Jeho pokus síce nebol dvakrát podarený, no CRISTIAN PORTUGUÉS efektným tečom posiela loptu do siete.
    54. Cristhian Stuani (GIR) - 1:1
     
    54
    Tím Girona práve strelil gól! Domáci futbalisti absolútne zaslúžene vyrovnávajú skóre dnešného duelu. Parádnym individuálnym prienikom sa zaskvel Pere Pons, následne sa lopta odrazila k CRISTHIANOVI STUANIMU a ten prekonal hosťujúceho brankára.
     
    46
    Zinedine Zidane počas prestávky urobil jednu zmenu vo svojej zostave. Zrejme pre zdravotné problémy končí v zápase výborne hrajúci Raphaël Varane a na jeho miesto prichádza Nacho Fernández.
     
    45
    V samotnom závere prvého polčasu rozhodca Alejandro Hernández siaha do svojho vrecka. Po faule v strede ihriska dostáva kartové napomenutie chorvátsky záložník Luka Modrić.
    35. Cristian Portugués (GIR)
     
    35
    Obrovské šťastie teraz stálo na strane bieleho baletu. Krajný obranca Aday centroval z ľavej strany, na jeho pas si nabehol aktívny Cristian Portugués, ale jeho hlavička mierila len do ľavej žrde brány Kika Casillu.
    12. Isco (REA) - 0:1
     
    12
    Real Madrid dal gól! Opäť platilo staré známe nedáš, dostaneš. Po predošlej domácej akcii vyrazili dopredu hráči madridského Realu. Spoza pokutového územia vystrelil Cristiano Ronaldo, jeho strelu brankár Bono len vyrazil, čím ponúkol priestor na gólovú dorážku pre ISCA.
    11. Pablo Maffeo (GIR)
     
    11
    Domáci futbalisti sa mohli dostať do nečakaného vedenia. Po rýchlej kontre sa cez Marcela dostal do zakončenia krajný obranca Pablo Maffeo a jeho strela alebo možno pretiahnutý center skončil na pravej žrdi brány Kika Casillu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. Stuani, 58. Portugués – 12. Isco

    Karty:   87. Aday (GIR), 90+4. Mojica (GIR) – 45. Modrić (REA)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 21:11.
    Girona FC: Bono – Maffeo, Espinosa, Juanpe, Muniesa, Aday – Portugués (82. Kayode), Granell (C), Pons, B. García (75. Timor) – Stuani (88. Mojica).
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Mojica, Aleix Garcia, Douglas Luiz, Timor, Kayode.

    Real Madrid: Casilla – Hakimi (66. Asensio), Varane (46. Nacho Fernández), Ramos (C), Marcelo (66. L. Vázquez) – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco – Ronaldo, Benzema.
    Náhradníci: Ramos – Nacho Fernández, Hernández, D. Ceballos, Asensio, M. Llorente, L. Vázquez.

    Rozhodca: Alejandro Hernández