Brugge – Sint-Truiden 4:1 (kon.) | Liége – Waasland-Beveren 3:1 (kon.) | Mouscron – Antverpy 2:2 (kon.)
koniec
Standard Liége
3:1 (3:0)
Waasland-Beveren
cz Nedeľa 29.10.2017, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická Jupiler Pro League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:56:28)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4.
     
    Je konec! Standard Lutych dnes potvrdil roli favorita a porazil Waasland-Beveren 3:1! Úvodní pětačtyřicetiminutovka se mnohem lépe vydařila domácímu Standardu. Orlando Sá sice nejprve neproměnil pokutový kop. ale ve 28. minutě otevřel skóre! O dvě minuty později bylo v Lutychu ještě veseleji, když se trefil Paul-José Mpoku ! Standard ani poté nepolevil v aktivní hře a ve 42. minutě si po Carlinhosově ráně srazil míč do vlastní branky Ibrahima Seck. Po přestávce tempo hry značně opadlo a hrál se spíše bojovný fotbal. Domácí Standard úspěšně hájil své vedení a až v závěru utkání dovolil soupeři snížit. Za Waasland se hlavou prosadil Kiese Thelin.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Utkání už se opravdu chýlí ke svému konci. Hosté podnikli další rychlý výpad po levém křídle, jenže důrazný stoper Laifis balón odkopl do zámezí.
     
    89
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Răzvan Marin, přichází Alexander Scholz.
    88. Isaac Kiese Thelin - 3:1
     
    88
    Waasland právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Hosté se přeci jen dočkali alespoň čestného zásahu! Na centr z pravé strany si na malém vápně naskočil ISAAC KIESE THELIN, jehož hlavička skončila za brankovou čárou!
     
    87
    Răzvan Marin si na hranici pokutového území naběhl na přihrávku patičkou a prosmýkl se do šestnáctky. Z ostrého úhlu už ale nestačil zamířit mezi tři tyče.
     
    86
    Domácí fanoušci už na tribunách začali zpívat oslavné chorály. Standard je opravdu velmi blízko od zisku důležitých bodů.
     
    85
    Rychlý protiútok domácího celku zakončoval z hranice pokutového území Marin, jehož rána nártem prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    84
    Edmilson Junior na pravé straně hrací plochy zatahal za dres Dierckxe, který se poroučel k zemi. Hosté mohou pokračovat v kombinaci na polovině Standardu.
     
    83
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Paul-José Mpoku, přichází Valerij Lučkevič.
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Rjōta Morioka, přichází Ryan Mmaee.
     
    82
    Jeho exekuce se ujal Jonathan Buatu Mananga, jehož vysoký centr směřoval na zadní tyč, kde před nažhaveným Camachem hasil nebezpečí Agbo.
     
    81
    Victorien Angban si na polovině Standardu posunul míč kolem obránce domácího celku a stoper Laifis jej taktickým faulem poslal k zemi. Waasland rozehraje přímý kop.
     
    80
    Na druhé straně se z hranice pokutového území pokusil o zakončení Isaac Kiese Thelin. Jeho ránu srazil jeden z obránců a Ochoa už měl snadnou práci.
     
    79
    Standard mohl přidat čtvrtou branku! Fai v pokutovém území udržel míč před obráncem a zpětnou přihrávkou našel Marina. Druhý jmenovaný střelou po zemi trefil stojícího brankáře!
     
    78
    Až nyní se střídající Fai prodral s balónem u nohy do pokutového území. Domácí fotbalista si obhodil ležícího brankáře, ale na dlouhou nohu už nestačil vypálit.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 28. Sá, 30. Mpoku, 42. Seck (vla.) – 88. Kiese Thelin

    Karty:   16. Pocognoli (STA) – 13. Boljević (WAS), 17. Schryvers (WAS), 40. Camacho (WAS)

    Nepremenená penalta: 18. Sá (STA), brankár Roef zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4.
    Standard Liége: Ochoa – Cavanda, Luyindama Nekadio, Carlinhos, Pocognoli (C) (64. Fai) – Agbo, Marin (89. Scholz) – Edmilson Junior, Laifis, Mpoku (83. Lučkevič) – Sá.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Čop, Emond, Scholz, Miya, Fai, Lučkevič.

    Waasland-Beveren: Roef – Schryvers (75. Caufriez), Buatu Mananga, Camacho, Demir – Seck, Angban – Opoku Ampomah, Morioka (83. Mmaee), Boljević (57. Dierckx) – Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – De Schutter, Marquet, Mmaee, Caufriez, J. Cools, Myny, Dierckx.

    Rozhodca: N. Laforge – L. Conotte, F. Lemaire