Brugge – Sint-Truiden 4:1 (kon.) | Liége – Waasland-Beveren 3:1 (kon.) | Mouscron – Antverpy 2:2 (kon.)
koniec
Standard Liége
3:1 (3:0)
Waasland-Beveren
cz Nedeľa 29.10.2017, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická Jupiler Pro League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické ligy mezi Standardem Lutych a Waaslandem-Beverenem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Waasland-Beveren

    Waasland zatím prožívá celkem slušnou sezónu. Ve dvanácti duelech vybojoval osmnáct bodů a patří mu sedm bodů. V posledních dvou kolech navíc získalo maximum šesti bodů a dokonce uštědřil pětigólový příděl Waregemu na jeho hřišti. Venku rovněž patří mezi lepší celky a i dnes si bude dělat zálusk na vítězství.
     
    Standard Lutych

    Standard ve dvanácti duelech vybojoval šestnáct bodů a zatím mu patří desátá pozice. Největší problém má Standard se střílením branek. Dosud jich soupeřům nasázel jen dvanáct. Naposledy pouze bezbrankově remizoval v Antverpách.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Standard bude hrát v červeném, zatímco hosté přijeli ve žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Standard se ihned tlačil do útoku, jenže Uche Henry Agbo neudržel balón u rohového praporku.
     
    2
    Také Waasland se poprvé v utkání vydal do útoku. Vysokou přihrávku na levé křídlo nedostihl nikdo ve žlutém dresu a obránce Luis Pedro Cavanda zakopl míč do zámezí.
     
    3
    Paul-José Mpoku se vydal po levém křídle na individuální průnik. Mpoku se zbavil svého obránce a pokusil se odcentrovat, jenže míč se mu svezl po kopačce a končí v autu.
     
    4
    Aleksandar Boljević kouzlil s míčem na hranici pokutového území. Boljevič se krásnou kličkou zbavil Pocognoliho, který se ale stačil vrátit a vypíchl míč do autu.
     
    5
    Jur Schryvers se s míčem prodíral po pravé straně hrací plochy. Krajní obránce hostujícího výběru chtěl centrovat před branku, ale míč odevzdal pouze obráncům.
     
    6
    Christian Luyindama Nekadio se krásně uvolnil na polovině hrací plochy a navedl si míč na pravačku. Jeho přízemní střela prosvištěla daleko od branky.
     
    7
    Erdin Demir sprintoval na levé křídlo, kam přiletěla zajímavá přihrávka z poloviny hrací plochy. Před Demirem stačil vystoupit Cavanda, který balón odkopl do autu.
     
    8
    Ibrahima Seck si skvěle splnil své obranné povinnosti a nepustil před sebe rozběhnutého Pocognoliho. Hostující fotbalista se navíc nechal faulovat.
     
    9
    Erdin Demir se na levé straně hrací plochy dostal k odcentrování, jenže jeho střílený centr srazil pozorný obránce Laifis na rohový kop. Hosté zatím hrají aktivně.
     
    10
    Hosté však z rohového kopu domácí branku neohrozili. Odražený míč se snesl na hranici velkého vápna, odkud pálil Angban, jehož rána postrádala přesnost.
     
    11
    Nana Opoku Ampomah se na levé straně hrací plochy otočil kolem obránce, jenže jeho následný centr srazil stoper Camacho na rohový kop.
     
    12
    Na centr od rohového praporku si na značce pokutového kopu naskočil Luis Pedro Cavanda, jenže hlavičkoval v tísni a jeho pokus proskákal kolem branky.
     
    13
    Na světě je první žlutá karta dnešního souboje! Za faul na Edmilsona ji vidí Aleksandar Boljević.
     
    14
    Domácí fotbalisté nadále pokračují v tlaku na polovině Waaslandu. Pocognoli hlavou prodloužil míč do pokutového území, ale rozběhnutý Marin na míč nedosáhl.
     
    15
    Standard nyní zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Dlouhý míč přiletěl na hranici pokutového území, odkud jej pozorný obránce Buatu odhlavičkoval do autu.
     
    16
    A další žlutá karta! Za svůj ostrý skluz na polovině hostujícího celku ji vidí Sébastien Pocognoli.
     
    17
    Penalta pro domácí celek! V pokutovém území fauloval Jur Schryvers, který daruje domácím velkou možnost.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Jur Schryvers (Waasland-Beveren).
     
    18
    Jenže domácí celek nabídnutou příležitost zahazuje! Orlando Sá se rozhodl pro přízemní zakončení k levé tyči, jenže hostující brankář jeho ránu zneškodnil!
    18. Penalta
     
    19
    Domácí brankář se zapojil do rozehrávky Lutychu. Jeho vysoký nákop na polovinu hrací plochy přečetl Jonathan Buatu Mananga, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    20
    Waasland zahrával přímý kop. Do zakončení se na zadní tyči tlačil Nana Opoku Ampomah, ale hlavou prodloužil míč jen za sebe, kde nebyl nikdo ve žlutém.
     
    21
    Hosté nyní zahrávali rohový kop. Domácí obrana míč srazila jen na hranici pokutového území, kde číhal Erdin Demir, ale přes Agba nedokázal vypálit.
     
    22
    Sébastien Pocognoli si na polovině soupeře křikl o přihrávku na levou stranu, nicméně obránce Jur Schryvers proti němu včas vystoupil a odkopl míč na aut.
     
    23
    Orlando Sá si v pokutovém území naskočil na nadýchaný centr z levé strany a nakonec přizvedl míč nad vyběhnutého brankáře. Roef ale stačil zacouvat do odkryté branky.
     
    24
    Hostující brankář Roef se zatím rozhodně nenudí. Nyní vyběhl proti centru z levé strany a schoval jej do rukavic. Hosté mohou po delší době zaútočit.
     
    25
    Guillermo Ochoa poslal dlouhý nákop na polovinu hostujícího celku. Jeho nákop však uzmul jen jeden z obránců Waaslandu. Nikdo v červené jejich rozehrávku neatakuje.
     
    26
    Aleksandar Boljević operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Okamžitě k němu přistoupil Sébastien Pocognoli, jež jej vytlačil k postranní čáře a zakopl míč do autu.
     
    27
    Domácí nyní kombinují na vlastní polovině a pokoušejí se uklidnit hru. Nikdo ve žlutém dresu jejich rozehrávku zatím neatakuje.
     
    28
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá vedení! Edmilson Junior dostal přihrávku do pokutového území, odcentroval na malé vápno a ORLANDO SÁ hlavou překonal bezmocného Roefa!
    28. Orlando SÁ - 1:0
     
    30
    Standard právě vstřelil branku!
    A je to 2:0! Domácí celek bleskově navyšuje své vedení další brankou! Na krásnou přihrávku do pokutového území si naběhl PAUL-JOSÉ MPOKU, který si míč zpracoval a přízemní dělovkou jej poslal do sítě.
    30. Paul-José MPOKU - 2:0
     
    32
    Domácímu celku po dvou slepených gólech narostla křídla. Standard se nadále tlačí do útoku a obrana Waaslandu má v posledních minutách plné nohy práce.
     
    33
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci ženou své oblíbence do útoku, ale ani početná skupinka příznivců Waaslandu se nenechává zahanbit.
     
    34
    Ochoa si zpracoval prudkou přihrávku do pokutového území a před dotírajícím soupeřem odkopl balón daleko od vlastní branky.
     
    35
    Edmilson Junior se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče a napálil jej na branku soupeře. Jeden z obránců ránu srazil na rohový kop.
     
    36
    Standard zahrával rohový kop. Domácí fotbalisté se pokusili o nacvičený signál. Mpoku hledal patičkou volného Marina, ale obránce Buatu míč ve skluzu poslal do bezpečí.
     
    37
    Sébastien Pocognoli se na hranici pokutového území neohroženě položil pod nohy rozběhnutého Boljeviče a parádně načasovaným skluzem poslal míč do autu.
     
    38
    Orlando Sá se při průniku do pokutového území soupeře dopustil útočného faulu na Camacha. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před sebou a přerušil hru.
     
    39
    Ampomah dostal pěknou přihrávku na levé křídlo, jenže svou čitelnou kličkou odevzdal balón soupeři. Standard tak může rozjet další útočnou akci.
     
    40
    Rudy Camacho zajel u postranní čáry do jednoho z domácích fotbalistů a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    41
    Jur Schryvers táhl akci hostujícího celku po pravé straně. Krajní obránce Waaslandu se pokusil balón odkopnout do bezpečí, ale obránce jeho odkop srazil do autu.
     
    42
    Standard právě vstřelil branku!
    Standard ještě před přestávkou přidává třetí branku a je velmi blízko důležitému vítězství! Pocognoli poslal zpětnou přihrávku na Carlinhose, který vypálil a po sérii několika odrazů si IBRAHIMA SECK srazil míč do vlastní branky!
    42. Ibrahima SECK - 3:0
     
    44
    Hosté se v závěru prvního poločasu nastěhovali před pokutové území Standardu a snaží se najít cestu před domácí branku. Obránci v červeném však hrají na jedničku.
     
    45
    Ochoa v závěru první půle poslal dlouhý nákop na polovinu Standardu, kde v hlavičkovém souboji uspěl Orlando Sá. Ibrahima Seck může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka se mnohem lépe vydařila domácímu Standardu. Orlando Sá sice nejprve neproměnil pokutový kop. ale ve 28. minutě otevřel skóre! O dvě minuty později bylo v Lutychu ještě veseleji, když se trefil Paul-José Mpoku ! Standard ani poté nepolevil v aktivní hře a ve 42. minutě si po Carlinhosově ráně srazil míč do vlastní branky Ibrahima Seck ! Do šaten se proto odchází za stavu 3:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Dlouhý nákop na polovinu soupeře odvrátil pozorný obránce Sébastien Pocognoli.
     
    47
    Constantinos Laifis zablokoval zakončení Ibrahimy Secka zpoza hranice pokutového území. Jeho přízemní ránu srazil kolenem mimo pokutové území.
     
    48
    Edmilson Junior táhl akci Standardu po levé straně hrací plochy. Domácí záložník nakonec rozehrál do středu hřiště, kde nebyl nikdo v červeném.
     
    49
    Mpoku si při napadání soupeřovy rozehrávky pomohl zcela zbytečným faulem a daroval Waaslandu balón. Hostující celek nyní může rozehrát.
     
    50
    Hosté zahrávali přímý kop. Na vzdálenější tyč přiletěl dlouhý a vysoký centr, na který si brousil zuby Isaac Kiese Thelin, před kterým zasáhl důrazný Laifis.
     
    51
    Hosté se hnali do otevřené obrany domácího celku, ale hlavní rozhodčí nakonec přerušil hru a odpískal přímý kop Waaslandu z třiceti metrů od branky.
     
    52
    Jonathan Buatu Mananga musel spěchat za skákavým míčem na vlastní polovinu. Stoper hostujícího celku se dostal před Carlinhosa a hlavou poslal míč do rukavic vlastního brankáře.
     
    53
    Domácí fanoušci zatím na stadionu vytvářejí elektrizující atmosféru. Příznivci Standardu hlasitě skandují a ženou své oblíbence za vstřelením další branky.
     
    54
    Standard zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na zadní tyč, kde byl Carlinhos, jenže ani ve skluzu už neudržel míč na hrací ploše.
     
    55
    Carlinhos napodruhé ve skluzu uspěl a tentokrát už míč udržel na hřišti. Pozorný obránce ale sebral odražený balón a vyvezl jej na polovinu Standardu.
     
    56
    Christian Luyindama Nekadio poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde číhal Orlando Sá, jenže domácí útočník se nechal předskočit.
     
    57
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Aleksandar Boljević, přichází Tuur Dierckx.
     
    58
    Po přestávce tempo hry dost opadlo. Domácí fotbalisté se už nikam netlačí a Waasland stále nemůže najít recept na pozornou obranu Standardu.
     
    59
    Jonathan Buatu Mananga měl možnost odcentrovat do pokutového území, ale raději se ještě pustil do jedné kličky a o míč přišel. Standard však neútočí.
     
    60
    Răzvan Marin uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy a vybojoval balón pro Standard. Erdin Demir mu ale míč ukradl, jenže jeho centr obrana srazila.
     
    61
    Domácí stopeři si nyní troufli na riskantní rozehrávku na hranici pokutového území. Stopeři Standardu si zahráli bago s dvojicí Kiese Thelin, Ampomah.
     
    62
    Mpoku operoval s míčem na levé straně hrací plochy a předal jej do pokutového území. Do zakončení se tlačil Orlando Sá, kterému míč ukopl obránce Buatu.
     
    63
    Mpoku tentokrát odcentroval na malé vápno. Do zakončení se prodíral Uche Henry Agbo, jenže obránce Buatu byl znovu ve vzdušném souboji úspěšnější.
     
    64
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Sébastien Pocognoli, přichází Collins Fai.
     
    65
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Carlinhos vymyslel centr na přední tyč a obránce Jur Schryvers balón raději zakopl na roh.
     
    66
    Luis Pedro Cavanda dostal moře volného prostoru na pravé straně hrací plochy a odcentroval na značku pokutového kopu. Pozorná obrana míč srazila na roh.
     
    67
    Rohový kop se Waaslandu vůbec nepovedl. Domácí obrana odvrátila balón za hranice pokutového území, odkud zakončil Jonathan Buatu Mananga, jehož rána prolétla vysoko nad břevnem.
     
    68
    Do kombinace domácího celku se zapojil také brankář Ochoa. Mexický brankář poslal dlouhou přihrávku na levé křídlo a statický obránce Cavanda se k němu nedostal.
     
    69
    Ochoa nyní musel ukázat své gólmanské dovednosti. Domácí brankář vyrazil ven z branky a schoval do rukavic prudký centr z levé strany.
     
    70
    Hra je přerušena! Po jednom ze soubojů v pokutovém území zůstává na trávníku ležet Ibrahima Seck, který se drží za levý kotník. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    71
    Camacho nyní zahrál hostujícím příznivcům na nervy. Obránce hostujícího celku přizvedl míč přes vlastního brankáře. Naštěstí pro hosty minul vlastní branku.
     
    72
    Další akci hostujícího celku zastavuje zcela zbytečný útočný faul na obránce Cavandu. Standard může rozjet další kombinaci.
     
    73
    Isaac Kiese Thelin si naběhl na přihrávku za obranu Standardu Lutych, jenže akci hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd.
     
    74
    Střídající Fai si míč posunul podél levé postranní čáry a tlačil se před statického obránce. Schryvers se nakonec dokázal natáhnout a zakopl míč do autu.
     
    75
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Jur Schryvers, přichází Maximiliano Caufriez.
     
    76
    Răzvan Marin poslal prudkou přihrávku do pokutového území. Nikdo z domácích fotbalistů jeho úmysl nepostřehl a míč prosvištěl do zámezí.
     
    77
    Standard operuje s míčem na vlastní polovině a snaží se držet nadějný výsledek. Nikdo ze soupeřů rozehrávku domácích stoperů nikterak neatakuje.
     
    78
    Až nyní se střídající Fai prodral s balónem u nohy do pokutového území. Domácí fotbalista si obhodil ležícího brankáře, ale na dlouhou nohu už nestačil vypálit.
     
    79
    Standard mohl přidat čtvrtou branku! Fai v pokutovém území udržel míč před obráncem a zpětnou přihrávkou našel Marina. Druhý jmenovaný střelou po zemi trefil stojícího brankáře!
     
    80
    Na druhé straně se z hranice pokutového území pokusil o zakončení Isaac Kiese Thelin. Jeho ránu srazil jeden z obránců a Ochoa už měl snadnou práci.
     
    81
    Victorien Angban si na polovině Standardu posunul míč kolem obránce domácího celku a stoper Laifis jej taktickým faulem poslal k zemi. Waasland rozehraje přímý kop.
     
    82
    Jeho exekuce se ujal Jonathan Buatu Mananga, jehož vysoký centr směřoval na zadní tyč, kde před nažhaveným Camachem hasil nebezpečí Agbo.
     
    83
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Paul-José Mpoku, přichází Valerij Lučkevič.
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Rjōta Morioka, přichází Ryan Mmaee.
     
    84
    Edmilson Junior na pravé straně hrací plochy zatahal za dres Dierckxe, který se poroučel k zemi. Hosté mohou pokračovat v kombinaci na polovině Standardu.
     
    85
    Rychlý protiútok domácího celku zakončoval z hranice pokutového území Marin, jehož rána nártem prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    86
    Domácí fanoušci už na tribunách začali zpívat oslavné chorály. Standard je opravdu velmi blízko od zisku důležitých bodů.
     
    87
    Răzvan Marin si na hranici pokutového území naběhl na přihrávku patičkou a prosmýkl se do šestnáctky. Z ostrého úhlu už ale nestačil zamířit mezi tři tyče.
     
    88
    Waasland právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Hosté se přeci jen dočkali alespoň čestného zásahu! Na centr z pravé strany si na malém vápně naskočil ISAAC KIESE THELIN, jehož hlavička skončila za brankovou čárou!
    88. Isaac Kiese Thelin - 3:1
     
    89
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Răzvan Marin, přichází Alexander Scholz.
     
    90
    Utkání už se opravdu chýlí ke svému konci. Hosté podnikli další rychlý výpad po levém křídle, jenže důrazný stoper Laifis balón odkopl do zámezí.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Standard Lutych dnes potvrdil roli favorita a porazil Waasland-Beveren 3:1! Úvodní pětačtyřicetiminutovka se mnohem lépe vydařila domácímu Standardu. Orlando Sá sice nejprve neproměnil pokutový kop. ale ve 28. minutě otevřel skóre! O dvě minuty později bylo v Lutychu ještě veseleji, když se trefil Paul-José Mpoku ! Standard ani poté nepolevil v aktivní hře a ve 42. minutě si po Carlinhosově ráně srazil míč do vlastní branky Ibrahima Seck. Po přestávce tempo hry značně opadlo a hrál se spíše bojovný fotbal. Domácí Standard úspěšně hájil své vedení a až v závěru utkání dovolil soupeři snížit. Za Waasland se hlavou prosadil Kiese Thelin.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:56:28)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 28. Sá, 30. Mpoku, 42. Seck (vla.) – 88. Kiese Thelin

    Karty:   16. Pocognoli (STA) – 13. Boljević (WAS), 17. Schryvers (WAS), 40. Camacho (WAS)

    Nepremenená penalta: 18. Sá (STA), brankár Roef zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4.
    Standard Liége: Ochoa – Cavanda, Luyindama Nekadio, Carlinhos, Pocognoli (C) (64. Fai) – Agbo, Marin (89. Scholz) – Edmilson Junior, Laifis, Mpoku (83. Lučkevič) – Sá.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Čop, Emond, Scholz, Miya, Fai, Lučkevič.

    Waasland-Beveren: Roef – Schryvers (75. Caufriez), Buatu Mananga, Camacho, Demir – Seck, Angban – Opoku Ampomah, Morioka (83. Mmaee), Boljević (57. Dierckx) – Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – De Schutter, Marquet, Mmaee, Caufriez, J. Cools, Myny, Dierckx.

    Rozhodca: N. Laforge – L. Conotte, F. Lemaire