Sevilla – Leganés 2:1 (kon.) | Getafe – Sociedad 2:1 (kon.) | Girona – Real Madrid 2:1 (kon.)
Eibar – Levante 2:2 (kon.) | Malaga – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
Girona FC
2:1 (0:1)
Real Madrid
Nedeľa 29.10.2017, 16:15 • Estadio Municipal de Montilivi, Girona • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní online prenosu zo španielskej La Ligy. V katalánskej Girone je dnes na programe futbalový sviatok, keďže na 13-tisícový štadión Estadi Montilivi zavíta slávny Real Madrid. Úvodný hvizd je naplánovaný o 16:15 hod.

    GIRONA FC

    Futbalisti Girony si v pozícii nováčika súťaže nevedú vôbec zle. Momentálne im síce patrí až štrnáste miesto, no rozdiely v tabuľke sú skutočne minimálne. Zverenci Pabla Machína doposiaľ nazbierali deväť bodov a už jeden madridský veľkoklub o body senzačne pripravili. Stalo sa tak už v prvom kole, keď remizovali s Los Colchoneros 2:2. Pred vlastnými fanúšikmi sa im príliš nedarí. Predošlé tri stretnutia prehrali, no musíme dodať, že čelili silným súperom typu Sevilly, Barcelony či Villarrealu. Girona má tento týždeň poriadne nabitý a dnes odohrá už tretí zápas. V pondelok uspela na trávniku Deportiva La Coruña 1:2 a vo štvrtok v rámci Copa del Rey pre zmenu prehrala s Levante 0:2. Najlepším strelcom mužstva je Christian Stuani so štyrmi gólmi. V poslednom ligovom zápase chýbal pre žlté karty, no dnes ho uvidíme v základnej zostave. To určite neplatí v prípade Pedra Alcalu a Eloia Amagata, ktorých trápia zdravotné ťažkosti.

    REAL MADRID

    Kým hráči Girony sú od začiatku týždňa v zápasovom režime, najväčšie hviezdy Realu Madrid si užívali svetlá reflektorov. Najlepším futbalistom roka 2017 sa podľa FIFA stal Cristiano Ronaldo, najlepším trénerom Zinedine Zidane a v jedenástke roka bolo až päť hráčov bieleho baletu. V Copa del Rey následne Madridčania vyhrali nad Fuenlabradou 0:2, ale na súpiske nebol takmer nikto zo stálych členov základnej zostavy. Dnešný duel je pre úradujúceho majstra Španielska generálkou pred zápasom Ligy majstrov, v ktorom sa predstaví proti anglickému Tottenhamu. V domácej súťaži vyhral posledné štyri zápasy, no kvôli slabšiemu štartu stráca na Barcelonu stále päť bodov. Los Blancos v priemere strieľajú dva góly na zápas, čo je na ich pomery značne podpriemer. Najlepším strelcom je trojgólový Marco Asensio, pričom ospevovaný Ronaldo zatiaľ skóroval len raz. Ani hostia nenastúpia v plnej sile, keďže zranení sú Mateo Kovačević, Gareth Bale, Daniel Carvajal či Keylor Navas.
     
    Úvodné zostavy:

    Girona FC: Bono – Maffeo, Espinosa, Juanpe, Muniesa, Aday – Portugués, Granell (C), Pons, B. García – Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Mojica, Aleix Garcia, Douglas Luiz, Timor, Kayode.

    Real Madrid CF: Casilla – Hakimi, Varane, Ramos (C), Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco – Ronaldo, Benzema.
    Náhradníci: Ramos – Nacho Fernández, Hernández, D. Ceballos, Asensio, M. Llorente, L. Vázquez.

    Rozhodca: Alejandro Hernández.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali domáci futbalisti a okamžite sa snažili presadiť po ľavej strane. Veľmi dobre ale zapracoval Casemiro a následne fauloval jeden z hráčov v červeno-bielych dresoch.
     
    2
    Druhý faul na domácej strane, tentokrát bol faulovaným hráčom Toni Kroos. Hostia sa o pár sekúnd neskôr snažili prekvapiť domácich dlhou prihrávkou za obranu, ale Cristiano Ronaldo sa k lopte už nedostal.
     
    3
    V prvých minútach zápasu sa hrá skutočne veľmi tvrdo. Ďalším nedovoleným zákrokom sa na domácej strane prezentoval Marc Muniesa v súboji s Iscom.
     
    4
    Teraz sa domáci snažili niečo vymyslieť smerom dopredu, ale situáciu bezpečne kontroloval Sergio Ramos. Španielsky obranca sa začiatkom týždňa objavil aj v ideálnej zostave roka 2017, ktorú vyhlásila FIFA.
     
    5
    Začiatok zápasu sa odohráva prevažne v strede ihriska a vidíme množstvo osobných súbojov. Teraz zostanú pri lopte domáci, keďže si proti pravidlám počínal Luka Modrić.
     
    6
    Achraf Hakimi dnes dostáva priestor na pravej strany obrany Realu Madrid. Teraz si splnil svoje defenzívne úlohy, zblokoval center, a tak bude nasledovať úvodný rohový kop.
     
    7
    Po rohovom kope sa domáci futbalisti dožadovali pokutového kopu, keďže lopta sa dotkla ruky Karima Benzemu. Hlavný rozhodca ale zostáva pokojný a rezolútne rozpažil.
     
    8
    Domáci futbalisti sa dostali do prvého zakončenia. Na priamy kop Borju Garcíu z ľavej strany si nabehol Cristian Portugués, ale drobné zaváhanie brankára Kika Casillu nevyužil. Nasledovať bude len odkop od brány hostí.
     
    9
    Girona pôsobí v úvode zápasu sympatickým dojmom a jasného favorita zápasu zatiaľ k ničomu nepustila. Madridčania teraz majú loptu vo svojom držaní, ale kombinujú príliš ďaleko od brány Bona.
     
    10
    Marcelo sa dostal k centru z ľavej strany a napokon vybojoval rohový kop. Po ňom sa ale hostia vôbec nepresadili, keďže ho rozohrali nakrátko a Isco sa už k centru nedostal.
     
    11
    Domáci futbalisti sa mohli dostať do nečakaného vedenia. Po rýchlej kontre sa cez Marcela dostal do zakončenia krajný obranca Pablo Maffeo a jeho strela alebo možno pretiahnutý center skončil na pravej žrdi brány Kika Casillu.
    11. Pablo Maffeo (GIR)
     
    12
    Real Madrid dal gól! Opäť platilo staré známe nedáš, dostaneš. Po predošlej domácej akcii vyrazili dopredu hráči madridského Realu. Spoza pokutového územia vystrelil Cristiano Ronaldo, jeho strelu brankár Bono len vyrazil, čím ponúkol priestor na gólovú dorážku pre ISCA.
    12. Isco (REA) - 0:1
     
    13
    Teraz sme videli nepríjemný stret, po ktorom zostáva na trávniku ležať Casemiro. Brazílsky obranca ale bude v poriadku a najlepší tréner podľa FIFA, Zinedine Zidane, nebude musieť striedať.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu zápasu. Ako sme už spomínali, Girona vstúpila do zápasu veľmi aktívne a sympaticky, ale po rýchlom brejku súpera prehráva najtesnejším rozdielom.
     
    16
    Teraz sa črtala dobrá šanca pre domácich. Cristian Portugués sa presadil na pravej strane, prízemnou prihrávkou hľadal v šestnástke zrejme Cristhiana Stuaniho, no pred ním dobre zasiahol Raphaël Varane.
     
    17
    Teraz sa nám akcie striedajú z jednej strany na druhú. Hostia ale nebudú môcť pokračovať, pretože v postavení mimo hry sa ocitol francúzsky útočník Karim Benzema.
     
    18
    Do pokutového územia hostí letel ďalší center. Jeho autorom bol Borja García, ale našiel len pripraveného Raphaëla Varanea. Francúzsky stopér poslal hlavičkou loptu do bezpečného priestoru.
     
    19
    Domáci veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Sergio Ramos poslal malú domov na Kika Casillu a ten pod tlakom takmer chyboval. Nasledovať bude iba rohový kop domácej Girony.
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút dnešného, zatiaľ výborného, stretnutia. Juanpe si počínal nedovolene v súboji s Iscom, a tak hlavný rozhodca Alejandro Hernández prisudzuje loptu hosťom.
     
    21
    Hostia teraz zbytočne chybovali v rozohrávke. Zaváhanie Casemira sa snažil využiť Borja García, ale jeho strelecký pokus spoza pokutového územia na bránu Kika Casillu nemieril.
     
    22
    A ďalšie zaváhanie v rozohrávke madridského Realu. Domáci sa dostali do rýchleho brejku, Cristhian Stuani centroval z pravej strany, no črtajúce sa nebezpečenstvo odvrátil istým zákrokom Raphaël Varane.
     
    23
    Po zblokovanej strele Cristiana Ronalda mali hostia výhodu rohového kopu. Po ňom sa dostal k hlavičke práve portugalský kanonier, ale jeho zakončenie mierilo nad bránu Bona.
     
    24
    Domáci futbalisti sa opäť dostali na dostrel súperovej brány. Borja García sa síce nepresadil, ale napokon centroval krajný obranca Aday. Jeho pas ale končí len v rukaviciach Kika Casillu.
     
    25
    Real Madrid sa trošku snaží spomaliť tempo zápasu. Girona sa rozhodne nestiahla do obrannej ulity, práve naopak. Katalánci sú veľmi motivovaní a určite chcú zaskočiť aj úradujúceho šampióna Ligy majstrov.
     
    26
    Teraz sme boli svedkami peknej akcie hostí. Karim Benzema sa presadil na pravej strane, v pokutovom území našiel Cristiana Ronalda, ale jeho pohotová strela ľavačkou mierila len do stredu brány. Bono tak nemal problém zasiahnuť.
    26. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    27
    Girona hrá veľmi aktívne a do každého súboja ide s maximálnym nasadením. Posledné tri domáce zápasy síce prehrala, no dnes ukazuje svoju kvalitu. Real sa prakticky s výnimkou gólovej situácie k ničomu nedostal.
     
    28
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Hrá sa väčšinou v strede poľa a vidíme množstvo nepresností a tvrdých súbojov. Hostia ale môžu byť spokojnejší, keďže po góle Isca vedú 0:1.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného duelu. Tento úsek hry nám ukončil nedovolený zákrok v strede ihriska na Toniho Kroosa. Voči pravidlám sa teraz previnil domáci obranca Juanpe.
     
    31
    Hostia sa dostali do dobrej šance. Cristiano Ronaldo kolmou prihrávkou našiel v hraničnom postavení Karima Benzemu. Francúz sa následne presadil cez dvoch obrancov súpera, ale jeho zakončenie nebolo presné.
     
    32
    Na ihrisku sa teraz nehrá, pretože po predošlej akcii zostáva na trávniku ležať Casemiro. Hrá sa skutočne veľmi tvrdo, na čo teraz doplatil aj brazílsky reprezentačný záložník.
     
    33
    Cristiano Ronaldo sa individuálne presadil po ľavej strane, svojim centrom našiel na zadnej žrdi marockého obrancu Achrafa Hakimiho, ale jeho zakončenie nesmerovalo do priestoru troch žrdí brány Bona.
     
    34
    Jeden z domácich futbalistov teraz nebol spokojný s kvalitou lopty, a tak sa musela meniť. Následne to domáci skúšali dlhým pasom na Borju Garcíu, ale ten už nezachytil loptu na hracej ploche.
     
    35
    Obrovské šťastie teraz stálo na strane bieleho baletu. Krajný obranca Aday centroval z ľavej strany, na jeho pas si nabehol aktívny Cristian Portugués, ale jeho hlavička mierila len do ľavej žrde brány Kika Casillu.
    35. Cristian Portugués (GIR)
     
    36
    Kiko Casilla si dnes veľmi dobre postavil svoju bránu. Už dvakrát ho zachránila žrď a aj preto hostia vedú stále najtesnejším rozdielom. Za lepší tím však pokojne možno považovať domácich Kataláncov.
     
    37
    Cristian Portugués si teraz nabiehal na kolmú prihrávku do súperovej šestnástky. Dobre však vybehol brankár Kiko Casilla, hodil sa mu pod nohy a napokon bol pri lopte ako prvý.
     
    38
    Center z ľavej strany síce dobre odvrátil Raphaël Varane, no následne pred pokutovým územím smolne zahral rukou Isco. Domáci futbalisti tak budú mať výhodu zaujímavej štandardnej situácie.
     
    39
    Exekútorom priameho kopu bol napokon Aday. Ten to prudko vyskúšal svojou pravačkou, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu Realu Madrid. Brankár Kiko Casilla tak bude môcť odkopávať.
    39. Aday (GIR)
     
    40
    Po aktivite Luku Modrića mali hostia výhodu rohového kopu. Center do pokutového územia poslal z pravej strany nemecký záložník Toni Kroos, ale našiel len pripraveného obrancu Marca Muniesu.
     
    41
    Prvý polčas sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Real Madrid drží svoje tesné vedenie a určite by ho chcel udržať do konca polčasu. Teraz je pri lopte, keďže domáci si v rozohrávke nerozumeli.
     
    42
    Achraf Hakimi si teraz veľmi dobre nabehol za obrannú líniu súpera, ale v jeho rozlete ho zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizoval postavenie mimo hru. Zinedine Zidane s tým príliš nesúhlasí.
     
    43
    Pere Pons dostal peknú prihrávku medzi madridských stopérov, ale do zakončenia sa napokon nedostal. Raphaël Varane hrá výborný zápas, čo potvrdil ďalším obranným zákrokom v poslednej chvíli.
     
    45
    V samotnom závere prvého polčasu rozhodca Alejandro Hernández siaha do svojho vrecka. Po faule v strede ihriska dostáva kartové napomenutie chorvátsky záložník Luka Modrić.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Estadio Municipal de Montiliv sme sledovali zaujímavé prvé dejstvo. Real Madrid síce vedie po presnom zásahu Isca na pôde Girony 0:1, no boli to domáci futbalisti, ktorí sa nám starali o zábavu. Dvakrát trafili konštrukciu brány a svojou tvrdou hrou biely balet zjavne zaskočili. Veľkú smolu mal najskôr Pablo Maffeo a v 35. minúte trafil hlavičkou žrď aj aktívny Cristian Portugués. Dokážu v podobnom tempe pokračovať zverenci Pabla Machína aj v druhom polčase? Ten sa začne približne o 17:15 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Zinedine Zidane počas prestávky urobil jednu zmenu vo svojej zostave. Zrejme pre zdravotné problémy končí v zápase výborne hrajúci Raphaël Varane a na jeho miesto prichádza Nacho Fernández.
     
    47
    Domáci začali druhý polčas aktívnejšie. Teraz sa snažili presadiť cez svoju ľavú stranu. Po centri Álexa Granella napokon zakončoval z otočky Borja García, ale jeho pokus spoza šestnástky nemal veľa šancí na úspech.
     
    48
    Pablo Maffeo sa snažil odcentrovať z pravej strany, no svoje obranné povinnosti si splnil Marcelo. Napokon išla lopta do autu od domáceho hráča, a tak bude môcť vhadzovať biely balet.
     
    49
    Cristian Portugués prenikal po pravej strane. Sergio Ramos mu zjavne nestíhal, no veľmi dobre ho zaskočil Nacho Fernández. Domáci futbalista napokon fauluje, čo sa nepáči domácemu trénerovi.
     
    50
    Domáci futbalisti teraz trošku zazmätkovali v defenzíve. Do pokutového územia vletel Isco, na jeho center obrancovia nereagovali v spolupráci s brankárom Bonom dobre, no mali šťastie, že Karim Benzema zakončoval z náročnej pozície.
    50. Karim Benzema (REA)
     
    51
    Nepresný center v podaní ľavého obrancu Adaya. Hostia si tak môžu na chvíľu oddýchnuť, keďže bude nasledovať len odkop od brány Kika Casillu.
     
    52
    Hostia sa dostali na dostrel brány súpera, no absolútne si nerozumeli. Cristiano Ronaldo poslal z pravej strany mäkučký center do šestnástky, ale naň nereagoval ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    54
    Tím Girona práve strelil gól! Domáci futbalisti absolútne zaslúžene vyrovnávajú skóre dnešného duelu. Parádnym individuálnym prienikom sa zaskvel Pere Pons, následne sa lopta odrazila k CRISTHIANOVI STUANIMU a ten prekonal hosťujúceho brankára.
    54. Cristhian Stuani (GIR) - 1:1
     
    55
    Futbalisti madridského Realu vyzerajú poriadne zaskočení, no stále zostáva do konca zápasu veľa času. Ďalšia bodová strata by však patriu okolo Cristiana Ronalda rozhodne nepotešila.
     
    56
    V strede ihriska bol faulovaný Luka Modrić a u hlavného rozhodcu reklamoval žltú kartu pre súperovho hráča. Alejandro Hernández ale zostáva pokojný a žltú kartu nevyťahuje.
     
    57
    Karim Benzema si teraz pekne prebral loptu v pokutovom území súpera. Spätnou prihrávkou našiel Toniho Kroosa, no jeho strelu dokázal včas zblokovať jeden z domácich obrancov.
     
    58
    Tím Girona práve strelil gól! Viac ako 13-tisíc divákov na štadióne v Girone explodovalo radosťou druhýkrát. Po akcii Cristhiana Stuaniho z ľavej strany sa dostal k strele Pablo Maffeo. Jeho pokus síce nebol dvakrát podarený, no CRISTIAN PORTUGUÉS efektným tečom posiela loptu do siete.
    58. Cristian Portugués (GIR) - 2:1
     
    59
    Domáci futbalisti v priebehu štyroch minút dvakrát skórovali a dostávajú favorita zápasu pod tlak. Real Madrid ťahá vonku sériu trinástich výhier, no tá je momentálne v značnom ohrození.
     
    60
    Cristiano Ronaldo sa teraz snažil niečo vymyslieť, ale jeho center nenašiel nikoho v bielom drese. Máme za sebou hodinu hry a uvidíme ako na nepriaznivý vývoj zápasu bude reagovať Zinedine Zidane.
     
    62
    Real Madrid teraz obliehal pokutové územie súpera. Napokon spoza pokutového územia vystrelil Toni Kroos, ale jeho strelecký pokus mieril vysoko nad bránu Bona. Ten sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    63
    Girona sa teraz snaží trošku otupiť narastajúci tlak hostí. Drží loptu na svojich kopačkách a kombinuje na vlastnej polovici ihriska. Okrem toho budú hostia čoskoro striedať.
     
    64
    Achraf Hakimi sa teraz snažil podporiť útok, ale napokon nevybojoval ani rohový kop. Odkopávať tak od svojej brány bude Bono, ktorého zatiaľ prekonal len španielsky špilmacher Isco.
     
    65
    Cristiano Ronaldo sa nepresadil proti presile obrancov súpera a vyzerá byť poriadne frustrovaný. V novej sezóne La Ligy doposiaľ strelil len jeden gól, čo je na jeho pomery veľmi, veľmi málo.
     
    66
    Zinedine Zidane posiela na trávnik hneď dvojicu nových hráčov. Marcelo končí a na jeho prichádza Lucas Vázquez. Okrem toho na ihrisko smeruje aj Marco Asensio, ktorý vymenil krajného obrancu Achrafa Hakimiho.
     
    67
    Domáci futbalisti mohli pridať už svoj tretí gól. Cristhian Stuani si počkal na kolmú prihrávku Álexa Granella, dostal sa do zakončenia, no ponad padajúceho brankára Kika Casillu nenasmeroval loptu do siete.
    67. Cristhian Stuani (GIR)
     
    69
    Hostia teraz obliehali pokutové územie súpera. K centru z ľavej strany sa napokon dostal chorvátsky záložník Luka Modrić, ale lopta skončila len v náručí domáceho brankára Bona.
     
    70
    Realu Madrid sa čas na strelenie minimálne vyrovnávajúceho gólu kráti. Girona predvádza veľmi dobrý výkon a vďaka dvom gólom v priebehu štyroch minút senzačne vyhráva. Dotiahne to do úspešného konca?
     
    71
    Domáci brankár musel zasahovať. Toni Kroos poslal parádny center na hlavu Cristiana Ronalda, no jeho zakončeniu zo stredu šestnástky chýbala väčšia razancia a takisto aj presnosť.
    71. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    72
    Marco Asensio teraz zbytočne stratil loptu v strede ihriska. Domáci okamžite vyrazili do brejku štyroch proti trom, no tentokrát sa im zakončiť nepodarilo. Každopádne, znovu ukazujú, že sú stále nebezpeční.
     
    73
    Real Madrid sa nevie dostať na dostrel. Girona bráni veľmi kompaktne a hosťom sa veľmi ťažko hľadá cesta k bráne Bona. Striedanie pomaly ale isto pripravuje aj domáci tréner Pablo Machín.
     
    74
    Marco Asensio vbehol do pokutového územia, ale jeho center dokázal zastaviť jeden z domácich obrancov. Následne sa Girona oslobodila a bude pokračovať vhadzovaním.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom je avizované striedanie domácich realitou. Borja García končí v dnešnom zápase na záverečné minúty ho nahradí defenzívnejšie ladený David Timor.
     
    76
    Marco Asensio centroval z ľavej strany, no v šestnástke nenašiel svojich spoluhráčov. Po následnom odkope zabojoval Cristian Portugués, ale napokon si s ním poradil Sergio Ramos.
     
    77
    Tentokrát to hostia skúšali cez pravú stranu, kde operoval Luka Modrić. Chorvátsky záložník ale ani na dvakrát nedostal loptu do malého vápna, keďže obrancovia súpera jeho pokus o center zblokovali.
     
    78
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Do zakončenia sa tlačil Cristiano Ronaldo, ale jeho nepresné zakončenie len potvrdzuje strelecké trápenie tohto Portugalčana. Nasleduje odkop od Bonovej brány.
     
    79
    Marc Muniesa prerušil rýchly brejk hostí, ktorý potiahol Isco. Hlavný rozhodca si všimol porušenie pravidiel, no možno trošku prekvapujúco žltú kartu nevyťahuje.
     
    80
    Ofenzívu už podporuje aj Sergio Ramos. Španielsky obranca poslal zľava center do šestnástky na Cristiana Ronalda, ten bojoval ako lev, ale domáci obrancovia ho do zakončenia nepustili.
     
    81
    Lucas Vázquez ukázal svoju rýchlosť na pravej strane. Prehnal sa okolo obrancu, ale následný center smerujúci na Cristiana Ronalda odvrátil nedávno spomínaný obranca Marc Muniesa.
     
    82
    Domáci tréner posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Olarenwaju Kayode, ktorý vymení strelca zatiaľ rozdielového gólu Cristiana Portuguésa.
     
    83
    Pablo Maffeo teraz išiel nekompromisne do súboja s Lucasom Vázquezom. Bol to hraničný zákrok, no rozhodca nepískal. O niekoľko sekúnd neskôr spomínaný hosťujúci hráč rozvlnil sieť, no v momente Iscovej prihrávky bol v ofsajde.
     
    84
    Po peknom oblúčiku Isca sa dostal do koncovky Marco Asensio. Strela mládežníckeho reprezentanta Španielska ale bola z ťažkého uhla, a tak ju pohodlne chytá brankár Bono.
    84. Marco Asensio (REA)
     
    85
    Domáca obrana si teraz bude môcť na chvíľu oddýchnuť. Po niekoľkých odvrátených centroch si počínal proti pravidlám Nacho Fernández, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra.
     
    86
    Na trávniku teraz zostáva ležať jeden z domácich hráčov a zrejme bude musieť striedať. Každopádne, pre Gironu je aj toto ideálny spôsob ako naťahovať čas a získavať cenné sekundičky.
     
    87
    Teraz sme sledovali nejaké zmätky pri striedaní. Hlavný arbiter si jasne všimol zdržovanie domácich hráčov a napokon sa ešte striedať nebude. Naopak, za zdržovanie hry dostáva žltú kartu Aday.
     
    88
    Tak až teraz je spomínané striedanie domáceho tímu realitou. Strelec vyrovnávajúceho gólu Cristhian Stuani odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto prichádza obranca Johan Mojica.
     
    89
    Hosťom sa absolútne nedarí vynútiť nejaký tlak, vďaka ktorému by mohli aspoň vyrovnať. Naopak, po chybnej rozohrávke sa dostal k strele Olarenwaju Kayode, no tú zablokoval Nacho Fernández.
     
    90
    Cristiano Ronaldo sa trápi. Aj teraz dostal loptu do pokutového územia, no pomohol si útočným faulom. Girona je veľmi blízko k obrovskému výsledku, ktorý v histórii klubu nemá obdobu.
     
    90+1
    Alejandro Hernández pridal ešte štyri minúty, pričom tu prvú máme takmer za sebou. Domáci futbalisti držali loptu ďaleko od svojej brány. Dobre pracoval najmä striedajúci Olarenwaju Kayode.
     
    90+2
    Poriadne ubolený Isco ešte vybojoval rohový kop. Po centri z ľavej strany sa tlačil do koncovky Nacho Fernández aj Casemiro, ale loptu do bezpečia napokon poslal jeden z domácich obrancov.
     
    90+3
    Lucas Vázquez to teraz skúsil individuálne. Presadil sa cez ľavého obrancu súpera, ale lopta mu ušla mimo hracej plochy. Bono tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    90+4
    V samotnom závere stretnutie ešte vzplanuli vášne na ihrisku. V drobnej roztržke nechýbal Sergio Ramos, ale ani striedajúci Johan Mojica, ktorý napokon dostáva od rozhodcu žltú kartu.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Väčšina futbalistov Girony dnes zrejme podala svoj životný výkon. Real Madrid síce po polčase viedol najtesnejším rozdielom, no v druhom dejstve dvakrát inkasoval. Najskôr vyrovnal skóre Cristhian Stuani a o štyri minúty neskôr efektnou pätičkou rozhodol zápas najlepší hráč Cristian Portugués. Madridčania mali dostatok času na odpoveď, no nevypracovali si ani jednu stopercentnú gólovú šancu. Girona dosiahla historicky najlepší výsledok a musíme konštatovať, že jej víťazstvo je absolútne zaslúžene. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (18:16:17)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. Stuani, 58. Portugués – 12. Isco

    Karty:   87. Aday (GIR), 90+4. Mojica (GIR) – 45. Modrić (REA)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 21:11.
    Girona FC: Bono – Maffeo, Espinosa, Juanpe, Muniesa, Aday – Portugués (82. Kayode), Granell (C), Pons, B. García (75. Timor) – Stuani (88. Mojica).
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Mojica, Aleix Garcia, Douglas Luiz, Timor, Kayode.

    Real Madrid: Casilla – Hakimi (66. Asensio), Varane (46. Nacho Fernández), Ramos (C), Marcelo (66. L. Vázquez) – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco – Ronaldo, Benzema.
    Náhradníci: Ramos – Nacho Fernández, Hernández, D. Ceballos, Asensio, M. Llorente, L. Vázquez.

    Rozhodca: Alejandro Hernández