Alavés – Valencia 1:2 (kon.) | Atlético Madrid – Villarreal 1:1 (kon.) | Bilbao – Barcelona 0:2 (kon.)
Sevilla – Leganés 2:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 28.10.2017, 20:45Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
    90+2. Paulinho (BAR) - 0:2
     
    90+2
    Barcelona dala gól! Tak toto je krutý direkt pre Bilbao. Domáci stratili loptu, tá sa veľmi rýchlo dostala k Lionelovi Messimu, ktorý ju už v pokutovom území posunul Luisovi Suárezovi. Jeho strelu ešte Kepa Arrizabalaga dokázal vyraziť, proti dorážke PAULINHA však už bol bezmocný.
     
    85
    Po rohovom kope mohlo byť vyrovnané, keď sa do vzduchu na prednej žrdi pekne zavesil Aritz Aduriz, Marc-André ter Stegen však dnes už snáď po piaty raz podržal svoj tím fantastickým zákrokom!
     
    83
    Sedem minút pred koncom vidíme po jednom striedaní na oboch stranách. Z ihriska odchádza v domácom drese Iñaki Williams, ktorého nahradí Markel Susaeta. Barcelončania sťahujú Andrého Gomesa, na ktorého miesto prichádza Nélson Semedo.
     
    81
    Tak toto sa u Barcelončanov často nevidí. Samuel Umtiti toľko otáľal s rozohrávkou nepriameho voľného kopu z vlastnej polovice, až si za to vyslúžil žltú kartu za zdržiavanie hry.
     
    75
    Štvťhodinu pred koncom vidí žltú kartu Paulinho, ktorý nedovoleným zákrokom v strede poľa hasil zmätky v defenzíve Barcelony. Hostia dnes evidentne nie sú v pohode a ak aj vyhrajú, tak ich toto víťazstvo bude veľmi bolieť.
     
    68
    Do štatistík si zapisujeme prvé striedanie v dnešnom zápase. Z ihriska odchádza Mikel San José, ktorého na posledných približne 20 minút vystrieda Beñat Etxebarria.
     
    68
    O pár sekúnd už Iñigo Lekue centroval na zadnú žrď, kde loptu len tesne minul nikým nestrážený Raúl García! Barcelončania mali teraz aj kus šťastia.
     
    63
    Na opačnej strane bol rozbehnutý Iñigo Lekue, ktorého musel len za cenu nedovoleného zákroku zastaviť Gerard Piqué. A hoci sa stopér Barcelony čuduje, toto bol rozhodne zákrok na žltú kartu.
    53. Raúl García (ATB)
     
    53
    Domáci sa mohli dočkať vyrovnania! Po centri od pravej rohovej zástavky sa do vzduchu skvelým spôsobom zavesil Raúl García, ktorý svojou hlavičkou opečiatkoval brvno brány Marca-Andrého ter Stegena.
     
    48
    Tak toto Barcelončania prešpekulovali. Najskôr sa individuálne snažil cez trojicu súperov prejsť André Gomes, následne sa to nepodarilo ani Lionelovi Messimu, strelu Paulinha napokon nepustil na bránu Aymeric Laporte.
     
    46
    O pár sekúnd neskôr vidí žltú kartu Sergio Busquets, ktorý v súboji o loptu pristúpil nohu Mikelovi San Josému a ten sa len veľmi ťažko zdvíhal z trávnika.
     
    41
    Tak teraz mali futbalisti Bilbaa šťastie v nešťastí. Lionel Messi sa už-už prebíjal do pokutového územia, no len niekoľko centimetrov pred ním ho poslal k zemi Ander Iturraspe, ktorý za tento zákrok vidí aj žltú kartu.
    40. Paulinho (BAR)
     
    40
    Už to mohlo byť 2:0! Ivan Rakitić pekne zakombinoval s Lionelom Messim, ktorý prihrávkou pod seba našiel Paulinha, ten z tesnej blízkosti napálil loptu do brvna!
    36. Lionel Messi (BAR) - 0:1
     
    36
    Barcelona dala gól! Defenzíva Bilbaa sná%d po prvýkrát v zápase trochu zaspala a Barcelona to okamžite využíva. LIONEL MESSI si najskôr narazil s Paulinhom, následne rozitahol hru doľava na Jordiho Albu, ktorý mu loptu vrátil do pokutového územia a sklz Aymerica Laporteho už prišiel neskoro.
    21. Lionel Messi (BAR)
     
    21
    No a Barcelona mohla vyhrávať! Lionel Messi si narazil s Lusiom Suárezom, obišiel aj Kepu Arrizabalagu, no z ťažkého uhla trafil len bočnú sieť brány domáceho tímu!
    19. Aritz Aduriz (ATB)
     
    19
    Tak v obrane Barcelony to teraz doslova horí! Marc-André ter Stegen musel v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd vytiahnuť tri fantastické zákroky, keď na ňom dvakrát stroskotal Aritz Aduriz a raz aj Iñaki Williams!
     
    18
    Domáci mohli ísť do vedenia! Iñaki Williams odcentroval cez Jordiho Albu, Aritz Aduriz predskočil Gerarda Piquého Marc-André ter Stegen musel proti jeho hlavičke vytiahnuť kvalitný zákrok.
     
    14
    Domáci hráči aj fanúšikovia na tribúnach Estádio San Mamés si pýtajú pokutový kop po zákroku Samuela Umtitiho proti strele Iñiga Lekueho, hlavný rozhodca to však odmieta a ukazuje na rohový kop.
     
    6
    Sergio Busquets hľadal vysokou loptou Luisa Suáreza, loptu pred ním síce ubránil Aymeric Laporte, no tá skončila len u Lionela Messiho. Argentínčan sa do nej oprel z prvej, Kepa Arrizabalaga s malými problémami chytá.

    Jakub Kocourek

    Góly: 36. Messi, 90+2. Paulinho

    Karty:   41. Iturraspe (ATB) – 46. Busquets (BAR), 63. Piqué (BAR), 75. Paulinho (BAR), 81. Umtiti (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 15:12.
    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Núñez, Laporte, Lekue – Iturraspe (C), San José (68. Etxebarria) – I. Williams (83. Susaeta), Raúl García, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Etxeita, Saborit, Susaeta, Etxebarria, M. Rico, Merino.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Paulinho, Busquets, Rakitić, A. Gomes (83. Semedo) – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Digne, Semedo, Denis Suárez, Alcácer, Deulofeu.

    Rozhodca: Juan Martinez Munuera