Alavés – Valencia 1:2 (kon.) | Atlético Madrid – Villarreal 1:1 (kon.) | Bilbao – Barcelona 0:2 (kon.)
Sevilla – Leganés 2:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 28.10.2017, 20:45Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FC Barcelona dnes síce nepredviedla svoj ideálny výkon, no na ihrisku Athleticu Bilbao napokon dokázala zvíťaziť po výsledku 0:2. Domáci predviedli mimoriadne sympatický výkon a nebyť dnes skvelého Marca-Andrého ter Stegena, minimálne bod by určite získali. Aj v druhom polčase si dokázali vypracovať niekoľko nebezpečných príležitostí, no gólmana hostí ani raz neprekonali. V závere zápasu im napokon definitívny klinec do rakvy zatĺkol po rýchlom protiútoku Paulinho. To je nadnes už odo mňa úplne všetko, prajem vám pekný zvyšok večera a dobrú noc! (22:40:04)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Center z pravej strany však pristál len v rukaviciach brankára Marca-Andrého ter Stegena a zápas sa tak končí utrápeným víťazstvom favorizovaných hostí.
     
    90+3
    Athletic by si dnes zaslúžil minimálne bod, no v tejto chvíli sa pokúša aspoň o čestný presný zásah. V azda poslednej akcii zápasu bude mať k nemu príležitosť, keďže bude rozohrávať rohový kop.
    90+2. Paulinho (BAR) - 0:2
     
    90+2
    Barcelona dala gól! Tak toto je krutý direkt pre Bilbao. Domáci stratili loptu, tá sa veľmi rýchlo dostala k Lionelovi Messimu, ktorý ju už v pokutovom území posunul Luisovi Suárezovi. Jeho strelu ešte Kepa Arrizabalaga dokázal vyraziť, proti dorážke PAULINHA však už bol bezmocný.
     
    90+1
    Futbalistom Bilbaa už nezostáva nič iné, ako vrhnúť všetky sily do útoku. Domáci však v týchto momentoch nevedia prekabátiť defenzívu Barcelončanov.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90
    K lopte sa postavil Lionel Messi, no Argentínčan ju tentokrát zo svojej ľavačky nasmeroval len nad bránu Kepu Arrizabalagu, ktorý tak môže odkopávať.
     
    89
    Tak toto bolo zo strany Aymerica Laporteho mimoriadne netaktické. Stopér domáceho tímu zbytočne zatiahol za dres v blízkosti pokutového územia Lionela Messiho a hostia tak budú mať k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu z asi 18 metrov.
     
    88
    Ivan Rakitić vyzval kolmicou do pokutového územia na center Nélsona Semeda, ktorý si však vylámal zuby na dnes skvelo hrajúcom Iñigovi Lekuem. Je z toho aspoň autové vhadzovanie pre Barcelonu.
     
    87
    Iñigo Lekue tuho bojuje na ľavej strane ofenzívy Athleticu, cez Paulinha sa ešte dostal, Nélson Semedo ho však už ďalej nepustil a uvidíme tak autové vhadzovanie domácich.
    86. Aritz Aduriz (ATB)
     
    86
    Po rohovom kope sa celú minútu nehralo, keď zostal na trávniku ležať po súboji s jedným z domácich hráčov Ivan Rakitić. Ten bol chvíľu ošetrovaný na hracej ploche, momentálne je však už mimo ihriska.
     
    85
    Po rohovom kope mohlo byť vyrovnané, keď sa do vzduchu na prednej žrdi pekne zavesil Aritz Aduriz, Marc-André ter Stegen však dnes už snáď po piaty raz podržal svoj tím fantastickým zákrokom!
     
    84
    Nílson Semedo sa okamžite zapojil do hry, keď musel odvracať loptu na rohový kop pred dobiedzajúcim súperom, ktorým bol Beñat Etxebarria.
     
    83
    Sedem minút pred koncom vidíme po jednom striedaní na oboch stranách. Z ihriska odchádza v domácom drese Iñaki Williams, ktorého nahradí Markel Susaeta. Barcelončania sťahujú Andrého Gomesa, na ktorého miesto prichádza Nélson Semedo.
     
    82
    Lionel Messi robí, čo môže, no postupne aj on padá do sivého priemeru svojho musžtva. Teraz až príliš lacno prišiel na pravej strane o loptu v súboji s Iñigom Córdobom.

    Jakub Kocourek

    Góly: 36. Messi, 90+2. Paulinho

    Karty:   41. Iturraspe (ATB) – 46. Busquets (BAR), 63. Piqué (BAR), 75. Paulinho (BAR), 81. Umtiti (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 15:12.
    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Núñez, Laporte, Lekue – Iturraspe (C), San José (68. Etxebarria) – I. Williams (83. Susaeta), Raúl García, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Etxeita, Saborit, Susaeta, Etxebarria, M. Rico, Merino.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Paulinho, Busquets, Rakitić, A. Gomes (83. Semedo) – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Digne, Semedo, Denis Suárez, Alcácer, Deulofeu.

    Rozhodca: Juan Martinez Munuera