Hoffenheim – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:1 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Leverkusen – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hannover – Dortmund 4:2 (kon.) | Bayern – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:1 (1:0)
Hamburger SV
Sobota 28.10.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hertha Berlín to napokon zvládla a dočkala sa ligového víťazstva po päťtýždňovej prestávke. Zverenci Pála Dárdaia zdolali v nie príliš pohľadom dueli Hamburger SV na domácej pôde 2:1. Za domáci celok sa presadili po štandardných situáciách Niklas Stark a Karim Rekik, za hostí len znižoval mladučký Jann-Fiete Arp. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, dnes sa však na vás ešte teším pri stretnutí španielskej La Ligy medzi Athleticom Bilbao a FC Barcelona. Dovtedy sa majte pekne! (17:30:41)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Tak toto hosťom absolútne nevyšlo. Znova si pri prechode do ofenzívy nerozumeli v kombinácii, lopta končí mimo ihriska, Rune Jarstein môže našetriť ďalšie sekundy. Po jeho výkope pravdepodobne Felix Brych ukončí dnešný duel.
     
    90+3
    Tak toto domácim absolútne vyhovuje. Berlínčania totiž dlho držali loptu pri rohovej zastávke na polovici súpera. Následne o ňu ale prišli a Hamburg tak má jednu z posledných príležitostí na vyrovnanie.
     
    90+2
    Rune Jarstein dlhým nákopom hľadal pravdepodobne Davieho Selkeho, ten sa síce k lopte nedostal, nov pre svoj tím vybojoval aspoň autové vhadzovanie, ktorým môže Hertha našetriť pár sekúnd.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Jordan Torunarigha.
     
    90+1
    Po ďalšej štandardnej situácii Hamburgu sa už-už do zakončenia dostával Rick van Drongelen, no obranca hostí sa dopustil útočného faulu, a tak by ani jeho prípadný gól platiť nemohol.
     
    90
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty.
     
    89
    Davie Selke sa pretlačil cez Mergima Mavraja, no napokon sa k lopte nedostal, keď bol v osobnom súboji rýchlejší gólman Hamburgu Christian Mathenia.
     
    88
    Karim Rekik sa teraz dlhým nákopom za obranu Hamburgu snažil nájsť Davieho Selkeho, myšlienka však bola lepšia ako jej prevedenie, tomuto nákopu chýbala presnosť.
     
    87
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentino Lazaro, prichádza Arne Maier.
     
    87
    Hostia však ani z tejto štandardnej situácie bránu Runeho Jarsteina vyslovene neohrozili a čas sa im už pomaly kráti. Uvidíme, či sa im podarí ešte vyrovnať.
     
    86
    Dennis Diekmeier vybojoval loptu na vlastnej polovici, posunul ju Jannovi-Fietemu Arpovi, ktorý trafil nohy Karima Rekika a vybojoval tak rohový kop pre HSV.
     
    85
    Po prízemnom centri do pokutového územia zakončoval v ťažkej pozícii Kyriakos Papadopoulos, no trafil len do Sebastiana Langkampa a následný nákop skryl vo svojich rukaviciach Rune Jarstein.
     
    84
    Jann-Fiete Arp jednoznačne oživil ofenzívu HSV. Teraz dostal pod tlak Karima Rekika, ktorý loptu napokon poslal len na rohový kop.
     
    83
    Konečne sa podaril Filipovi Kostićovi nejaký prudší center, no lopta si ani tentokrát nenašla niektorého z jeho spoluhráčov a skončila až za postrannou čiarou.
     
    82
    Marvin Plattenhardt vhadzoval až do pokutového územia Hamburgu, Hertha sa síce do zakončenia nedostala, no okamžite po strate lopty vyvinula tlak na rozohrávku súpera a získala ju späť.
     
    81
    Aaron Hunt centroval po ďalšom nedovolenom zákroku zo strany Marvina Plattenhardta. Hertha odvrátila loptu na rohový kop, no ani tento center Filipa Kostića Runeho Jarsteina nevystrašil. Následne prehral Dennis Diekemeier šprintérsky súboj s Marvinom Plattenhardtom. Odkopávať sa bude od brány domáceho tímu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 17. Stark, 50. Rekik – 74. Arp

    Karty:   9. Stark (HER), 52. Pekarík (HER) – 31. Kostić (HAM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 9:11. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Weiser, Stark, Skjelbred, Lazaro (87. Maier) – Ibišević (C) (73. Selke), Kalou (90+1. Torunarigha).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Maier, Selke, Stocker, Torunarigha.

    Hamburger SV: Mathenia – Mavraj, Papadopoulos, van Drongelen – Diekmeier, Ekdal (56. Arp), Sakaj (C), Santos – Hahn (67. Hunt), Kostić – Wood (56. Ito).
    Náhradníci: Pollersbeck – Arp, Holtby, Hunt, Ito, Salihović, Walace.

    Rozhodca: Felix Brych